Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (II.4.) önkormányzati rendelete

a „60+ Levendula XV.” programhoz kapcsolódó kedvezménykártya kibocsátásáról és használatának feltételeiről

Hatályos: 2022. 08. 01

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (II.4.) önkormányzati rendelete

a „60+ Levendula XV.” programhoz kapcsolódó kedvezménykártya kibocsátásáról és használatának feltételeiről

2022.08.01.

Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

1. § Az Önkormányzat a kerületi idősek életkörülményeinek javítása, aktivitásra serkentése, és ezzel együtt a helyi vállalkozások, szolgáltatások forgalmának fellendítése céljából bevezeti a „60+ Levendula XV.” programot, melynek igénybevételéhez kedvezménykártyát bocsát ki „60+Levendula XV. Kártya” (a továbbiakban: Kártya) elnevezéssel.

2. § E rendelet hatálya kiterjed

a) a Budapest Főváros XV. kerületében bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 60 év feletti természetes személyekre továbbá

b) a kedvezményeket biztosító szervezetekre.

3. § (1) A Kártya az alábbi kedvezményekre jogosít:

a) az Önkormányzat, az Önkormányzat intézményei és az Önkormányzat tulajdonosi részesedésével működő gazdasági társaságok által nyújtott egyes térítéses lakossági szolgáltatások kedvezményes igénybevétele, egyes belépőjegyek kedvezményes vásárlása,

b) a kártyarendszerbe belépett, kedvezményt nyújtó egyéb szervezeteknél (a továbbiakban: egyéb szervezetek) kedvezményes vásárlás és szolgáltatás igénybevétele.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az (1) bekezdés a) pontja szerinti kedvezményesen igénybe vehető önkormányzati szolgáltatások körének és a kedvezmények mértékének meghatározására.

4. § (1) Kedvezményt nyújtó egyéb szervezetként, az önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodás alapján, bármely gazdálkodó vagy egyéb szervezet beléphet a kártyarendszerbe, amennyiben a kártyatulajdonosok részére kedvezményes vásárlási lehetőséget vagy kedvezményes szolgáltatás igénybevételi lehetőséget biztosít.

(2) A belépés iránti igényt a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, a „Nyitott Ajtó”- Újpalotai Együttműködési Irodában (1156 Bp., Páskomliget u. 6.) és a Palota Pont Rákospalotai Tanácsadó és Együttműködési Irodában (1151 Bp., Fő út 64.) valamint a Pestújhelyi Együttműködési Irodában (1158 Bp., Pestújhelyi út 68.) (a továbbiakban együtt: igénylőhelyek) lehet jelezni, a 1. melléklet szerinti adatlap kitöltésével.

(3) A kedvezményt nyújtó egyéb szervezetek a Kártya emblémáját és a kedvezmény mértékét jól látható helyen kötelesek elhelyezni.

(4) Az Önkormányzat a kedvezményt nyújtó egyéb szervezetet a kedvezménykártyát elfogadó helyeket tartalmazó kiadványaiban szerepelteti, ideértve az önkormányzat honlapját és kerületi médiumait is.

(5) A kedvezményt nyújtó egyéb szervezetek jogosultak a kártyajogosultságot és kártya érvényességét a kedvezmény igénybevételekor ellenőrizni, a kedvezményezett igénylő adatlapon adott felhatalmazása alapján.

5. § A kártyarendszerhez internetes honlap tartozik, amely naprakész módon tartalmazza:

a) a Kártya használatára és a kártyarendszerbe való belépésre vonatkozó információkat,

b) a kedvezményesen igénybe vehető önkormányzati szolgáltatások és belépőjegyek körét és a kedvezmények mértékét,

c) a kedvezményt nyújtó szervezetek körét, a kedvezményesen vásárolható termékek és kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások körét, valamint a kedvezmények mértékét.

6. § (1) A Kártya igénylése kérelem alapján, a 2. melléklet szerinti igénylő adatlap kitöltésével, önkéntesen történik. Az igénylő adatlapot a 4. § (2) bekezdése szerinti igénylőhelyeken lehet benyújtani. A beérkező igényeket a Polgármesteri Hivatal havonta összesíti, a lakcímnyilvántartásba betekintés útján ellenőrzi az igénylők jogosultságát és megrendeli a Kártyák elkészítését. Az elkészült Kártyát a jogosult postai úton vagy személyesen az igénylőhelyen veheti át.

(2) Az igényléssel kapcsolatos panaszok kizárólag a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán nyújthatók be, melyekről a polgármester dönt.

(3) A kártyarendszerbe belépő kedvezményezettek névre szóló, aláíráscsíkkal ellátott, sorszámozott és a lejárat idejét tartalmazó, egyedi azonosítóval ellátott – nem elektronikus – kártyát kapnak.

(4) A kártyarendszerbe belépett kedvezményt nyújtó szervezetek 3 munkanapon belül kötelesek bejelenteni a kártyarendszer üzemeltetőjének

a) a kedvezményesen vásárolható termékek és a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások körének változását,

b) az általuk nyújtott kedvezmények mértékének változását,

c) a Kártya elfogadásának felfüggesztését, és

d) az adataikban bekövetkezett változásokat.

7. § (1) A Kártya kizárólag a kártyatulajdonosnak biztosítja a kedvezmények igénybevételének lehetőségét és át nem ruházható.

(2) Ugyanazon Kártyával egy előadásra vagy rendezvényre 1 db kedvezményes belépőjegy vásárolható vagy kapható.

8. § (1) A kártyarendszerbe belépett kedvezményezettekről és a kedvezményt nyújtó szervezetekről az általuk szolgáltatott adatok alapján nyilvántartást kell vezetni.

(2) A Kártya igénylése esetén az igénylőnek meg kell adnia természetes személyazonosító adatait, egyben felhatalmazást kell adnia ezen adatai kezelésére. A rendelkezésre bocsátott adatok kizárólag a kártyarendszer üzemeltetése érdekében használhatóak fel.

9. § (1) A Kártya a kibocsátásától számított 2 évig érvényes. Az érvényességi idő lejárata esetén új kártya kibocsátását lehet kezdeményezni.

(2) Az elveszett, ellopott, megsemmisült vagy megrongálódott Kártya pótlásáért, a kártyaszabályzatban meghatározott mértékű díjat kell fizetni.

10. § (1) A kártyatulajdonos Kártyára való jogosultsága megszűnését 15 napon belül köteles bejelenteni a kártyarendszer üzemeltetőjénél és a bejelentéssel egyidejűleg le kell adni a kártyát. Kártyaleadásra az igénylőhelyeken van lehetőség.

(2) A kártyarendszerből törölni kell azt a kedvezményezettet és azt a kedvezményt nyújtó szervezetet, amely a jelen rendeletben, a vele kötött megállapodásban vagy a kártyarendszer szabályzataiban foglalt előírásokat súlyosan megsérti.

(3) A Kártyát – díjmentesen – érvényteleníteni kell

a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben,

b) ha annak elvesztését, ellopását vagy megsemmisülését a kártyatulajdonos bejelenti,

c) ha a kártyát a kártyabirtokos bármely okból visszaadja.

11. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a Kártya kibocsátásának és a kártyarendszer működtetése – az e rendeletben nem szabályozott – egyéb részletes feltételeinek meghatározására, a szükséges szabályzatok kiadására, megállapodások megkötésére, az általa kiválasztott, az Önkormányzat tulajdonosi részesedésével működő gazdasági társaságtól történő megrendelésekre, valamint az önkormányzati és az e rendelet végrehajtása érdekében szükséges egyéb intézkedések megtételére.

Záró rendelkezések

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A bevezető a Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. melléklet a Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2022. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.