Lánycsók Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelete

Lánycsók Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 09- 2027. 12. 30

Lánycsók Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelete

Lánycsók Községi Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.09.

Lánycsók Községi Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

1. § (1) A képviselő-testület a 2024. évi költségvetési mérlegfőösszegének bevételi oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési bevételek összegét 612 500 000 forintban állapítja meg az 1. melléklet szerint.

(2) A képviselő-testület a 2024. évi költségvetési mérlegfőösszegének kiadási oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési kiadások összegét 612 500 000 forintban állapítja meg a 2. melléklet szerint.

2. Költségvetési bevételek

2. § (1) Az önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti összetételét az 1. melléklet határozza meg. Itt találhatóak az önkormányzatot megillető állami feladatalapú támogatások előirányzatai jogcímenként.

(2) A működési célú bevételek összege 448 813 800 forint, a felhalmozási bevétel összege pedig 65 561 100 forint. Az önkormányzat összesített költségvetési maradványa 98 125 100 forint.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított bevételeket költségvetési szervenként és kiemelt előirányzatonként a 3. melléklet tartalmazza, mely tájékoztatást ad az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetési maradványáról.

3. Költségvetési kiadások

3. § (1) Az önkormányzat 2024. évi működési, fenntartási kiadási előirányzatait a képviselő-testület 462 064 987 forintban határozza meg, melyből:

a) személyi jellegű kiadások. 276 363 807 forint,

b) munkáltatót terhelő járulékok: 31 517 096 forint,

c) dologi kiadások: 140 684 084 forint,

d) ellátottak pénzbeli juttatásai 4 000 000 forint,

e) működési célú támogatásértékű kiadás: 3 000 000 forint,

f) működési célú végleges pénzeszköz átadások államháztartáson kívülre: 5 200 000 forint,

g) előző évi normatíva elszámolás, elvonások, befizetések 1 300 000 forint.

(2) A képviselő-testület a 2024. évi költségvetés önkormányzati és annak költségvetési szerveinek kiemelt kiadási előirányzatait a 4. melléklet szerint fogadja el.

(3) Az önkormányzat 2024. évi végleges pénzeszközök-átadásait valamint az ellátottak pénzbeli juttatásait az 5. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Az önkormányzat felhalmozási kiadásainak összege 129 094 093 forint.

(2) A képviselő-testület a beruházásokat, felújításokat feladatonként, címenként a 6. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

5. § (1) Az önkormányzat Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV törvény (továbbiakban: Stabilitási törvény) szerinti saját bevételeiről, valamint a fennálló adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeiről készült kimutatást a 7. melléklet tartalmazza.

(2) A képviselő-testület 2024. évben nem tervez olyan fejlesztéseket, amely megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé.

4. Általános és céltartalék

6. § Az önkormányzat 2024. évben tartalékot nem tervez.

7. § Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi összevont pénzügyi mérlegét a 8. melléklet tartalmazza.

5. Költségvetési hiány finanszírozása

8. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

a) tárgyévi működési hiányát 13 251 187 forintban,

b) felhalmozási hiányát 143 594 093 forintban

állapítja meg.

(2) A hiány finanszírozását az előző évi költségvetési maradvány, valamint a betervezett ingatlanértékesítés szolgálja.

6. Költségvetési létszámkeret

9. § (1) Az önkormányzat összesített létszámkerete 80 fő, ebből a közfoglalkoztatottak létszámelőirányzata 42 fő.

(2) A képviselő-testület a létszámkeretet költségvetési szervenkénti bontásban a 9. melléklet szerint állapítja meg.

(3) A képviselő-testület a Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőit megillető cafetéria-juttatás éves keretösszegét 300.000 forint/fő összegben állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által megfizetendő SZJA-t és szociális hozzájárulási adót is magába foglalja.

(4) A képviselő-testület a 2024. évre vonatkozó illetményalapot 60 000 forintban határozza meg.

7. A költségvetés készítésére, végrehajtására és módosítására vonatkozó szabályok

10. § (1) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők.

11. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a rendelet 12. § és 13. §-ban foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja

(3) Az előirányzat-módosítások, -átcsoportosítások átvezetéséhez kapcsolódóan a képviselő-testület szükség szerint – az első negyedév kivételével negyedévenként – az első félévi gazdálkodásról szóló beszámolóval, a háromnegyedéves beszámolóval együtt, valamint legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31-i hatállyal – módosítja a költségvetési rendeletét.

(4) Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

12. § (1) A költségvetési szervek a költségvetésben jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzataikat saját hatáskörben módosíthatják, a kiadási előirányzatokon belül átcsoportosítást hajthatnak végre a (2)–(7) bekezdésben foglalt szabályok betartása mellett.

(2) Az átcsoportosítás nem irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére kivéve az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2) bekezdésében foglalt eseteket.

(3) A költségvetési szervek a gazdálkodási év során elért többletbevételeiket 1 000 000 forint értékhatárig saját hatáskörben felhasználhatják. E § alkalmazásában többletbevétel a költségvetési szerv költségvetési szervi működési bevételei és felhalmozási bevételei kiemelt előirányzatának eredeti előirányzatán felül pénzügyileg teljesült összeg.

(4) Az értékhatárt meghaladó többletbevételek felhasználásról – a költségvetési szervek vezetői által benyújtott kérelem alapján – a képviselő-testület dönt.

(5) A költségvetési szervek a támogatásértékű működési és felhalmozási bevételeik, valamint a végleges működési és felhalmozási célú pénzeszköz-átvételeik többletét – a kapcsolódó célnak megfelelően – saját hatáskörben felhasználhatják.

(6) Az önállóan működő költségvetési szervek esetében az előirányzatok módosítására csak a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv vezetőjével történő előzetes egyeztetés alapján, annak egyetértésével kerülhet sor.

(7) A költségvetési szervek a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításokat, valamint a többletbevételek felhasználáshoz kapcsolódó módosításokat kötelesek a felügyeleti szervnek 30 napon belül beterjeszteni, melyről a polgármester a képviselőtestületet 30 napon belül tájékoztatja. Az önállóan működő költségvetési szervek e kötelezettségüknek a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátására kijelölt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv adatszolgáltatása útján tesznek eleget.

(8) A képviselő-testület a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításokkal a rendeletet a 11. § (3) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

13. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott működési és felhalmozási költségvetés, valamint kölcsönök előirányzat-csoportok közötti átcsoportosítás jogát 4 000 000 forintig (alkalmanként és költségvetési szervenként) a polgármesterre ruházza át.

(2) A képviselő-testület a tervezett bevételi előirányzatot meghaladó önkormányzati többletbevétel terhére az előirányzat-módosítás jogát esetenként 4 000 000 forintig (alkalmanként és költségvetési szervenként) a polgármesterre ruházza át.

(3) Az (1)–(2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a Rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni. Az átruházott hatáskörben végrehajtott előirányzat-átcsoportosítás miatt a képviselő-testület a rendeletet a 11. § (3) bekezdésében meghatározott időpontokban módosítja.

(4) Az (1)–(3) bekezdésben átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években – a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb – többletkiadással nem járhatnak.

14. § (1) A költségvetési szerveknél létszámnövekedést csak a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére csak a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(3) Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

15. § (1) A költségvetési szervek feladatainak változását a képviselő-testület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

(2) A költségvetési szerveknél szakmai programok indításához, feladatmutatót érintő fejlesztéshez a képviselő-testület előzetes hozzájárulása szükséges. A döntést megelőzően vizsgálni kell annak rövid és hosszabb távú költségvetési hatását.

(3) Amennyiben a (2) bekezdésben jelentkező feladatváltozást a költségvetési szerv előirányzatain belül biztosítani tudja, illetve további évekre a feladatváltozás bizonyíthatóan nem jár kiadási többlettel, akkor is köteles azt előzetesen a polgármesternek bejelenteni, aki a fenntartó nevében azt engedélyezi.

(4) A feladatalapú támogatásokat, hozzájárulásokat megalapozó feladatmutatók évközi változásáról tárgyév május 1-ig, október 1-ig, a költségvetési szerv vezetője köteles az igénylésért felelős szerv részére adatot szolgáltatni.

(5) A költségvetési szervek vezetői felelősek a feladatmutatókhoz kötött állami hozzájárulások igénylését megalapozó mutatószámok valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességért, valamint kötelesek a feladatalapú támogatás alapját képező nyilvántartásokat naprakészen vezetni.

16. § Az államháztartáson kívüli forrás átadására és átvételére vonatkozó szabályokat – a támogatás igénylésére, a támogatás biztosításra és a támogatott elszámolási kötelezettségére vonatkozóan – az önkormányzat külön rendeletben szabályozza.

8. A gazdálkodásra vonatkozó egyéb szabályok

17. § (1) Az önkormányzati támogatási igénnyel járó pályázatok benyújtásához a képviselő-testület előzetes engedélye szükséges. Az olyan pályázatok benyújtására, melyek saját forrást nem igényelnek, vagy a szükséges saját forrás rendelkezésre áll, de a következő évekre költségvetési kihatással járnak, a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(2) Az önkormányzati pályázatokról, és azok önrészének mértékéről a képviselő-testület határozattal dönt.

18. § A képviselő-testület az önkormányzati költségvetésben szereplő felújítások, és beruházások lebonyolításával a polgármestert bízza meg.

19. § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az költségvetési szerv az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-i fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat - ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is - alátámasztó leltározást elegendő két évenként végrehajtani. A következő leltározást 2024. évben december 31-i fordulónappal el kell végezni.

(2) Kötelező a megszűnés napjával azonos fordulónappal a leltározást végrehajtani, amennyiben az költségvetési szerv átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

20. § (1) A polgármester az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87. és 91. §-ban foglaltak szerint köteles az önkormányzat gazdálkodásának helyzetéről a képviselő-testületnek beszámolni.

(2) A képviselő-testület a költségvetési szervek költségvetési maradványát felülvizsgálja és a zárszámadási rendelettel egyidőben hagyja jóvá. A képviselő-testület a költségvetési szervei beszámolójának felülvizsgálata eredményétől függően a költségvetési szerv költségvetési maradványát módosíthatja.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető költségvetési maradvány felhasználását korlátozhatja.

9. Készpénz kifizetések teljesítése

21. § (1) A bevételek beszedésekor, kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni

(2) A kiadások készpénzben történő teljesítésére csak

a) a közfoglalkoztatásban résztvevők bére, valamint munkába járáshoz kapcsolódó közlekedési költségtérítései,

b) az egységes rovatrend K42 Családi támogatások és K45 Foglalkoztatással, munkanélküliséggel összefüggő támogatások rovaton elszámolandó kiadások,

c) az egységes rovatrend K31 Készletbeszerzés és K34 Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

d) az egységes rovatrend K61 Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64 Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisebb értékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

e) az egységes rovatrend K33 Szolgáltatási kiadások és K12 Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó kiadások,

f) a foglalkoztatottak belföldi és külföldi kiküldetéséhez, tartós külszolgálatához kapcsolódó napidíjak, illetménybe nem tartozó kiadások,

g) az illetékbélyeg-beszerzés kiadásai,

h) a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351 Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

i) az a)–h) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek készpénzben történő teljesítése

esetében kerülhet sor.

10. Vegyes és záró rendelkezések

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2027. december 31-én hatályát veszti.

23. § (1) A rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

1. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat 2024. évi bevételei

1. Feladatfinanszírozás Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 2. melléklete szerint

Jogcímszám

Támogatási jogcím

Mutató

Fajlagos összeg

Előirányzat

1

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása elismert hivatali létszám alapján

14,26

6 633 500

94 593 710

2

1.1.1.2.

Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

26 000

5 527 600

3

1.1.1.3. 1.

Közvilágítás alaptámogatás

5 896 000

4

1.1.1.3. 2.

Közvilágítás üzemeltetési támogatás

3 760 000

5

1.1.1.4.

Köztemető fenntartása

3 325 200

6

1.1.1.5.

Közutak fenntartásának támogatása

4 302 935

7

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 500 000

8

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcs feladatok

46

2 550

117 300

9

1.1.4

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 610 011

10

1.1.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

129 632 756

11

1.3.1.

Szociális feladatok egyéb támogatása

13 621 566

12

1.3

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 621 566

13

1.4.1.1.

Gyermekétkezés finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

5,37

3 620 000

19 439 400

14

1.4.1.2.

Gyermekétkeztetés üzemeltetés támogatása

15 306 404

15

1.4.2.

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkezésének támogatása

183

513

93 879

16

1.4

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

34 839 683

17

1.5.2.

Könyvtári támogatás

2486

2 213

5 501 518

18

1.5

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 501 518

19

Összesen:

183 595 523

2. Egyéb bevételek

Bevétel megnevezése

Előirányzat

1

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

112 000 000

2

magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

3

iparűzési adó állandó jellegű

100 000 000

4

pótlék

1 750 000

5

talajterhelési díj

250 000

6

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

48 968 935

7

bérleti díj bevételek, közterületfoglalás, védőnői átalánydíj

4 100 000

8

Lánycsóki Népház bérleti díj

1 850 000

9

Lánycsóki Konyha: étkezési térítési díj dolgozók, vendégek

12 000 000

10

kamat

13 000

11

Lánycsóki Konyha: étkezési térítési díj iskolás gyerekek

4 500 000

12

Lánycsóki Konyha: államháztartáson belülre továbbszámlázott Gondozási Központba

14 500 000

13

államháztartáson kívülre továbbszámlázott működési bevétel DIGI

3 440 000

14

egyéb működési bevétel

195 935

15

kiszámlázott termékek és szolgáltatások áfája

8 370 000

16

MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK

104 249 342

17

Támogatásértékű bevétel helyi önkormányzattól Közös Hivatal finanszírozására

24 249 342

18

Közfoglalkoztatás támogatása

80 000 000

19

Ingatlanértékesítés bevétele (hiány fedezésére)

65 561 100

20

Költségvetési maradvány

98 125 100

21

Egyéb bevétel összesen

428 904 477

22

BEVÉTEL MINDÖSSZESEN

612 500 000

2. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat 2024. évi kiadásai

Kiadás megnevezése

Előirányzat

1

Személyi juttatások

276 363 807

2

Munkaadókat terhelő járulék

31 517 096

3

Dologi kiadások

140 684 084

4

Működési célú támogatások

8 200 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatása

4 000 000

6

Előző évi normatíva elszámolás és pályázati visszafizetés

1 300 000

7

Felújítások

129 094 093

8

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

14 500 000

9

Beruházások

0

10

Államházatrtáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 840 920

11

Kiadások összesen:

612 500 000

3. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi bevételi előirányzatai

MEGNEVEZÉS

Lánycsók Községi Önkormányzat

Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal

Lánycsóki Konyha

Lánycsóki Népház

Összesen:

1

Szolgáltatások ellenértéke

4 100 000

0

12 000 000

1 850 000

17 950 000

2

Közvetített szolgáltatások értéke

3 440 000

0

14 500 000

0

17 940 000

3

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

0

4

Ellátási díjak

0

0

4 500 000

0

4 500 000

5

Kiszámlázott áfa

0

0

8 370 000

0

8 370 000

6

Áfa visszatérülés

0

0

0

0

0

7

Kamatbevételek

10 000

1 000

1 000

1000

13 000

8

Egyéb működési bevétel

100 277

658

15 000

80 000

195 935

9

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

7 650 277

1 658

39 386 000

1 931 000

48 968 935

10

MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK BEVÉTELEI ÖSSZESEN

104 249 342

0

0

0

104 249 342

11

FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

0

0

0

0

0

12

Magánszemélyek kommunális adója

10 000 000

0

0

0

10 000 000

13

Iparűzési adó állandó jelleggel

100 000 000

0

0

0

100 000 000

14

Pótlék

1 750 000

0

0

0

1 750 000

15

Talajterhelési díj

250 000

0

0

0

250 000

16

KÖZHATALMI BEVÉTELEK

112 000 000

0

0

0

112 000 000

17

Költségvetési maradvány

91 806 406

5 183 280

934 878

200 536

98 125 100

18

ÖNKORMÁNYZATOK KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁSA

183 595 523

0

0

0

183 595 523

19

Központi Irányító szervi támogatás

143 548 634

46 331 122

28 003 464

0

20

Ingatlanértékesítés bevétele (hiány fedezésére)

65 561 100

0

0

0

65 561 100

21

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK

65 561 100

0

0

0

65 561 100

22

BEVÉTEL ÖSSZESEN

564 862 648

148 733 572

86 652 000

30 135 000

612 500 000

4. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi kiadási előirányzatai

Kiadás megnevezése

Lánycsók Községi Önkormányzat

Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal

Lánycsóki Konyha

Lánycsóki Népház

Összesen:

1

Személyi juttatások

122 916 235

116 628 604

20 916 000

15 902 968

276 363 807

2

Munkaadókat terhelő járulék

11 074 373

15 704 968

2 675 764

2 061 991

31 517 096

3

Dologi kiadások

49 053 807

16 400 000

63 060 236

12 170 041

140 684 084

4

Ellátottak pénzbeli juttatása

4 000 000

0

0

0

4 000 000

5

Működési célú pénzeszköz átadás

8 200 000

0

0

0

8 200 000

6

Előző évi normatíva elszámolás+pályázati visszafizetés

1 300 000

0

0

0

1 300 000

7

Működési kiadások

196 544 415

148 733 572

86 652 000

30 135 000

462 064 987

8

Beruházások (ÁFÁ-val)

0

0

0

0

0

9

Felújítások (ÁFÁ-val)

129 094 093

0

0

0

129 094 093

10

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

14 500 000

0

0

0

14 500 000

11

Felhalmozási kiadások

143 594 093

0

0

0

143 594 093

12

Központi Irányító szervi támogatás

217 883 220

0

13

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

6 840 920

0

0

0

6 840 920

14

Kiadások összesen:

564 862 648

148 733 572

86 652 000

30 135 000

612 500 000

5. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat 2024. évi támogatási kiadásai célonként

Támogatás megnevezése

Előirányzat

1

Civil szervezetek működési támogatásai

5 200 000

2

Működési célú támogatás kiadás államháztartáson kívülre

5 200 000

3

Támogatásértékű kiadás MTKT igazgatási tevékenységre

1 000 000

4

MTKT hozzájárulás Gondozási Központ

1 500 000

5

Háziorvosi ügyelet

500 000

6

Működési célú támogatás kiadás államháztartáson belülre

3 000 000

7

Ellátottak pénzbeli juttatásai össesen:

4 000 000

8

Előző évi normatíva elszámolás

1 300 000

9

TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

13 500 000

6. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi felhalmozási kiadásai

Felhalmozási kiadás megnevezése

Lánycsók Községi Önkormányzat

Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal

Lánycsóki Konyha

Lánycsóki Népház

Összesen:

1

Eszközbeszerzés

1 000 000

1 000 000

2

Beruházás összesen:

1 000 000

-

-

-

1 000 000

3

TOP csapadékvíz pályázat

19 160 857

19 160 857

4

TOP energetikai pályázat

104 933 236

104 933 236

5

Ravatalozó felújítása

1 500 000

1 500 000

6

Járdafelújítás

1 000 000

1 000 000

7

Nyugdíjasklub épületfelújítása

1 500 000

1 500 000

8

Felújítás összesen:

128 094 093

-

-

-

128 094 093

9

ÖSSZES FELHALMOZÁS:

129 094 093

-

-

-

129 094 093

7. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

AZ ÖNKORMÁNYZAT ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEKBŐL ÉS KEZESSÉGVÁLLALÁSOKBÓL FENNÁLLÓ KÖTELEZETTSÉGEI, VALAMINT SAJÁT BEVÉTELEINEK RÉSZLETEZÉSE AZ ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETBŐL SZÁRMAZÓ TÁRGYÉVI FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Megnevezés

2024.

1

Helyi adóból származó bevétel

110 250 000

2

Önkormányzati vagyon, vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

3

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4

Tárgyi eszköz és immateriális javak, részvény, részesedés értékesítés bevétele

61 868 546

5

Bírság, pótlék és díjbevétel

1 250 000

6

Kezességvállalás megtérülése

7

Saját bevételek összesen:

173 368 546

8

Saját bevételek 50%-a

86 684 273

9

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség

10

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

Hitelvisztonyt megtestesítő értékpapír

13

Váltó kibocsátás

14

Pénzügyi lízing

15

Halasztott fizetés

16

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség

18

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

19

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

Hitelvisztonyt megtestesítő értékpapír

21

Váltó kibocsátás

22

Pénzügyi lízing

23

Halasztott fizetés

24

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

Fizetési kötelezettségek összesen

-

8. melléklet az 1/2024. (II. 8.) önkormányzati rendelethez

Lánycsók Községi Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi összevont pénzügyi mérlege

BEVÉTEL MEGNEVEZÉSE

Lánycsók Községi Önkormányzat

Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal

Lánycsóki Konyha

Lánycsóki Népház

Összesen:

KIADÁS MEGNEVEZÉSE

Lánycsók Községi Önkormányzat

Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal

Lánycsóki Konyha

Lánycsóki Népház

Összesen:

Egyenleg

1

Működési bevétel

7 650 277

1 658

39 386 000

1 931 000

48 968 935

Személyi juttatás

122 916 235

116 628 604

20 916 000

15 902 968

276 363 807

2

Működési célú támogatások államháztartáson belül

104 249 342

104 249 342

Munkaadókat terhelő járulék

11 074 373

15 704 968

2 675 764

2 061 991

31 517 096

3

Közhatalmi bevételek

112 000 000

112 000 000

Dologi kiadás

49 053 807

16 400 000

63 060 236

12 170 041

140 684 084

4

Önkormányzatok működési támogatása (állami)

183 595 523

183 595 523

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 000 000

4 000 000

5

-

Támogatás értékű kiadás államháztartáson belülre

3 000 000

3 000 000

6

-

Előző évi normatíva elszámolás

1 300 000

1 300 000

7

-

Támogatás értékű kiadás államháztartáson kívülre, civil szervezetek

5 200 000

5 200 000

8

Tartalék

-

9

Működési célú bevételek

407 495 142

1 658

39 386 000

1 931 000

448 813 800

Működési célú kiadások

196 544 415

148 733 572

86 652 000

30 135 000

462 064 987

- 13 251 187

10

-

Felújítás

129 094 093

129 094 093

11

Ingatlanértékesítés

65 561 100

65 561 100

Beruházás

-

12

Felhalmozási célú támogatások

-

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

14 500 000

14 500 000

13

Felhalmozási bevételek

65 561 100

65 561 100

Felhalmozási kiadások

143 594 093

-

-

-

143 594 093

- 78 032 993

14

Költségvetési maradvány

91 806 406

5 183 280

934 878

200 536

98 125 100

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

6 840 920

6 840 920

15

Központi Irányító szervi támogatás

143 548 634

46 331 122

28 003 464

-

Központi irányító szervi támogatás

217 883 220

-

16

Finanszírozási bevételek

91 806 406

148 731 914

47 266 000

28 204 000

98 125 100

Finanszírozási kiadások

224 724 140

-

-

-

6 840 920

91 284 180

17

BEVÉTEL ÖSSZESEN

564 862 648

148 733 572

86 652 000

30 135 000

612 500 000

KIADÁS ÖSSZESEN

564 862 648

148 733 572

86 652 000

30 135 000

612 500 000

-