Lippó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 10. 01

Lippó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IX. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

2013.10.01.

Lippó Község Önkormányzata Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Az önkormányzat a települési önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatát mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény a 3. mellékletnek megfelelő mértékben meghatározott díj ellenében biztosíthatja.

(2) Mentes az (1) bekezdésben meghatározott díj megfizetése alól a közérdekű célokat szolgáló (különösen oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú, vagy filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készülő) filmalkotások forgatásához szükséges közterület-használat.

2. § (1) A Baranya Megyei Kormányhivatal által kötendő hatósági szerződés az önkormányzat által abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a következő feltételek teljesítését vállalja:

a) az eredeti állapot helyreállítását,

b) az igénybe vett közterület és a közterületen elhelyezett tárgyak rendben- és tisztán tartását,

c) a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást,

d) a filmforgatással érintett lakosság és vállalkozás tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról,

e) az esetleges forgalomkorlátozásokról tájékoztató megjelentetését a helyi médiában, továbbá

f) a filmforgatás miatti vagy azzal összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is.

(2) A filmforgatással érintett közterület jellegétől és elhelyezkedésétől függően az alábbi kezelői hozzájárulások beszerzése írható elő a hatósági szerződéshez a kérelmezőnek:

a) helyi közút esetén közútkezelői hozzájárulás a közút kezelője részéről, valamint

b) zöldterület esetén kezelői hozzájárulás a zöldterület kezelője részéről.

3. § (1) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a kieső napokon a díj fizetésére kötelezettek mentesülnek az 1. § (1) bekezdésében meghatározott díj megfizetése alól, az önkormányzat 10 munkanapon belül köteles újra biztosítani a közterület-használatot.

(2) A rendeletben szabályozott eljárásban a hatáskört a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

4. § A rendelet 2013. október 1. napján lép hatályba.