Lippó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

Lippó Községi Önkormányzat 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2022. 04. 27
Lippó Községi Önkormányzat 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról
Végső előterjesztői indokolás
INDOKOLÁS
Lippó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének
Lippó Községi Önkormányzat 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. §-ában foglaltak szerint eljárva az ezen tervezetben szereplő önkormányzati rendeletet az alábbiak szerint indokolom.
Általános indokolás
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény (továbbiakban: Áht.) 91. §. (1) bekezdésében foglaltak szerint a jegyző által előkészített zárszámadási rendelettervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztést követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az önkormányzat költségvetési bevételeit mutatja be.
A 2. §-hoz
Az önkormányzat költségvetési kiadásait mutatja be.
A 3. §-hoz
A bevételeket és kiadásokat költséghelyenként mutatja be.
A 4. §-hoz
Az önkormányzat mérlegét mutatja be.
Az 5-8. §-hoz
Tartalmazza a költségvetés végrehajtásából adódó bevételi és kiadási főösszegek teljesítési adatait. 2020. évi helyi önkormányzatok általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások elszámolását és a mutatószámok alakulását, valamint a központosított előirányzatok és egyéb kötött felhasználású támogatások elszámolását jogcímenként részletezve. Az Önkormányzat, a költségvetési szervek maradványának jóváhagyását tartalmazza, a végrehajtási rendelkezésekkel együtt. Az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásához kapcsolódó egyéb kimutatásokat tartalmazza.
A 9. §-hoz
A zárszámadási rendelet hatályba lépésére vonatkozó rendelkezést tartalmaz, mely szerint a kihirdetést követő napon lép hatályba.