Somberek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2003. (V. 1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvízért, szennyvízelvezetésért és szennyvíztisztításért fizetendő díjról

Hatályos: 2003. 05. 03

Somberek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2003. (V. 1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvízért, szennyvízelvezetésért és szennyvíztisztításért fizetendő díjról

2003.05.03.

Somberek Önkormányzat Képviselő-testülete az árak megállapításáról szóló többször módosított 1990. évi LXXXVII. törvény 7. §-ában kapott felhatalmazás alapján a vízdíjról, a szennyvízelvezetésért és szennyvíztisztításért fizetendő díjakról a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A képviselő-testület a Somberek-Palotabozsok Vízmű Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díjat (továbbiakban: vízdíjat) 330-Ft + ÁFA/m3 összegben, a szennyvízdíjat 330-Ft + ÁFA/m3 összegben állapítja meg:

(2) A víziközműből szolgáltatott ivóvízért fizetendő díj mellett a szolgáltatást igénybevevőnek 300-Ft + ÁFA/hó készenléti díjat kell fizetni.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított díj a 38/1995. (IV.05.) Korm. rendeletben meghatározott vízmérők (2. §.13/a. és c.pont) alapján történő számlázás költségeit is tartalmazza.

(4) Nem kell vízdíjat fizetni a közmű hálózaton lévő tűzcsapról tűzoltáshoz felhasznált vízért.

2. § A fogyasztó által fizetendő vízdíj és szennyvízdíj alapja a szolgáltatási ponton felszerelt vízmennyiség, ennek hiányában a vízdíjat és a szennyvízdíjat az érvényes KHVM rendelet melléklete szerint kell meghatározni.

3. § (1) A gazdálkodó szervezet által kért bekötés megvalósítása esetén szennyvízközműfejlesztési hozzájárulást kell fizetni. A közműfejlesztési hozzájárulás összege: 100.000-Ft + ÁFA.

(2) A víziközműfejlesztési hozzájárulás elkülönítetten kezelendő, és kizárólag a víziközmű fejlesztésére fordítható.

4. § (1) Somberek község közigazgatási területén lakó és ott vállalkozás céljából állattartással foglalkozó szennyvíz-közcsatornára rákötött gazdálkodó személy szennyvízdíj visszatérítésben részesül.

(2) Visszatérítés mértéke: 3 db számosállat feletti jószág esetén:

a) tehén: 3000.-Ft/év/db

b) hízómarha: 2000.-Ft/év/550 kg-onként

c) hízósertés: 800.-Ft/év/500 kg-onként

d) brojlercsirke: 200.-Ft/év/500 kg-onként

(3) A (2) bekezdésben meghatározott 3 számosállat: 3 db tehén, 3000 kg hízómarha, 3000 kg hízósertés, 7500 kg brojlercsirke.

(4) Szennyvízdíj-visszatérítés alapját képező számos állat meghatározása az állattartó június 30-án és december 31-én meglévő állatállományára tett nyilatkozata alapján történik. Az év közbeni értékesítést a december 31-i nyilatkozattal együtt számlával kell igazolni. A brojlercsirketartók az éves tartott baromfi tömegét számlával kötelesek igazolni. Nyilatkozat a rendelet 1. mellékletét képezi.

(5) Körjegyző a nyilatkozatban foglaltakat a helyszínen ellenőrizheti.

(6) Nem jogosult visszatérítésre az állattartás céljára vizet biztosító kúttal rendelkező állattartó.

(7) Év közben történő szennyvízcsatornára való rákötés esetén a támogatás a rákötést követő hónaptól időarányosan igényelhető.

(8) Állattartással foglalkozó szennyvízcsatornára rákötött gazdálkodó szennyvízdíj visszatérítés megállapítása a polgármester hatásköre.

5. § (1) Ez a rendelet 2003. május 1-én lép hatályba, hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 4/2001. (III.31.), valamint a 6/2002. (III.30.) számú képviselő-testületi rendelet.

(2) Abban az esetben, ha a rendelet hatálybalépése és a fogyasztás leolvasása nem esik egybe, a számlázás alapjául szolgáló vízmennyiséget időarányosan kell megosztani a díjváltozás előtti és utáni időszakra.

(3) E rendelet kihirdetéséről a körjegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1. melléklet a 7/2003. (V. 1.) önkormányzati rendelethez

N y i l a t k o z a t

Alulírott……………………………………..Somberek……………………….utca……szám alatti lakos nyilatkozom, hogy a Somberek Önkormányzat Képviselő-testület 4/2005.(II.19.) rendeletében foglaltak szerint vállalkozás céljából ........ évben az alábbi állatállománnyal rendelkeztem.

január 1-én

június 30-án

december 31-én

db

kg

db

kg

db

kg

tehén

hízómarha

hízósertés

juh

brojlercsirke

Nyilatkozom, hogy állattartás céljára vizet biztosító kúttal*
rendelkezem nem rendelkezem.
*A megfelelő –ba x-et irjon.
Jelen nyilatkozatom szennyvíztámogatás igényléséhez teszem.
Tudomásul veszem, hogy helyszíni ellenőrzéskor a nyilatkozatban megjelölt állományra vonatkozó dokumentumokat, amennyiben már értékesítésre került, köteles vagyok bemutatni.
Dátum:
……………………………………………..
aláírás