Somberek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi költségvetésről

Hatályos: 2024. 02. 15- 2024. 09. 25

Somberek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi költségvetésről

2024.02.15.

Somberek Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdésében foglalt tartalommal, Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény rendelkezései szerint, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet rendelkezései szerint Somberek Község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről és annak végrehajtásának szabályairól a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet célja

1. § A rendelet célja Somberek Község Önkormányzata (továbbiakban: az Önkormányzat) 2024. évi költségvetése - mint az önkormányzat gazdálkodási alapja - egyensúlyának, és a közpénzekkel való szabályszerű, áttekinthető, gazdaságos, hatékony, eredményes és ellenőrizhető gazdálkodásának biztosítása. Az e rendeletben meghatározott bevételi előirányzatok azok teljesítésének kötelezettségét, a kiadási előirányzatok pedig - a bevételi előirányzatok teljesítésének figyelembevételével - azok felhasználásának jogosultságát jelentik.

Értelmező rendelkezések és hivatkozó rövidítések

2. § (1) E rendelet alkalmazásában:

a) adósságot keletkeztető ügylet: Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.), valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerinti ügylet,

b) előirányzat-átcsoportosítás: a rendelet kiadási előirányzata főösszegének változatlansága mellett, a kiadási előirányzatok egyidejű csökkentésével és növelésével végrehajtott módosítás,

c) előirányzat-módosítás: a megállapított kiadási előirányzat növelése vagy csökkentése a bevételi előirányzatok egyidejű növelése vagy csökkentése mellett,

d) likvid hitel: a naptári éven belül lejáró futamidejű hitel,

e) zárolás: a kiadási előirányzatok felhasználásának időlegesen, feltételhez kötötten történő korlátozása, felfüggesztése.

(2) E rendeletben alkalmazott további jogszabályi hivatkozások rövidített megjelölése:

a) Áht.: az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

b) Költségvetési tv.: Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény

c) Nv.tv.: a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény

d) Gst.: Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény

e) Mötv.: Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény

f) Ávr.: az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm.rendelet

g) Áhsz.: az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. Rendelet.

A rendelet hatálya

3. § (1) A rendelet hatálya az Önkormányzatra és az általa fenntartott költségvetési szervekre terjed ki.

(2) Az Önkormányzat költségvetése és költségvetési szervei költségvetési bevételeinek és kiadásainak előirányzat-csoportok szerinti bontása a működési költségvetés, felhalmozási költségvetés és a finanszírozási célú költségvetés.

II. Fejezet

RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK

A rendelet szerkezete, mellékleteinek tartalma

4. § A Képviselő-testület – az Áht. 23. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezések alapján – a 2024. évi költségvetés táblarendszerét jelen rendelet mellékletei szerint alakítja ki és hagyja jóvá. Az Önkormányzat 2024. évi I. féléves, valamint I-III. negyedéves gazdálkodásról szóló beszámoló és tájékoztató, továbbá a 2024. évi zárszámadás benyújtása a Képviselő-testület részére – az Áht. 102. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján – a költségvetési év terv- és tényadataival ugyanebben a szerkezetben történik.

5. § (1) Az Áht. 24. § (4) bekezdés a) pontjának megfelelően az Önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban az 1. melléklet mutatja be.

(2) Az Áht. 23. § (2) bekezdés a) pontja rendelkezésének megfelelően az Önkormányzat költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait:

a) az előirányzat-csoportonként és kiemelt előirányzatonként bontásban jelen rendelet 1. melléklete és 2. melléklete,

b) kötelező- és önként vállalt feladatok szerinti bontásban jelen rendelet 2. melléklete tartalmazza, továbbá

c.) az Önkormányzat szociális kiadásait szintén a 2. melléklet részletezi a megfelelő kormányzati funkciókon.

6. § (1) A rendelet a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerveinek költségvetését az Áht. 23. § (2) bekezdés b) pontja szerinti tartalommal határozza meg.

(2) A Sombereki Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési mérlegét az 4. melléklet, bevételeit és kiadásait bontásban a 5. melléklet tartalmazza.

(3) A Hivatal köztisztviselői részére személyi juttatások a 21. § (2) bekezdése szerint megállapított alapilletmény feletti összeg teljesítményértékelés alapján használható fel illetményemelésre. Teljesítményértékelés alapján illetménykiegészítésben nem részesülő személyek az előirányzat szerinti személyi illetményt kapnak.

(4) A Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha mérlegét a 6. melléklet, költségvetési bevételeit és kiadásait telephelyenként részletezett bontásban mutatja be. Kiadásait és bevételeit kormányzati funkcióként a 7. melléklet részletezi.

(5) Somberek és Görcsönydoboka Óvodafenntartó Társulás költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban a 8. melléklet, kiadásait és bevételeit kormányzati funkciók szerinti bontásban a 9. melléklet tartalmazza.

7. § A Képviselő-testület az Áht. 23. § (3) bekezdésében, valamint az Ávr. 24. § (1) bekezdés b) pontjának bc) alpontja alapján az Önkormányzat 2024. évi általános tartalékát és céltartalékát jelen rendelet 1. és 2. melléklete, valamint a 11. melléklet szerinti részletezése alapján hagyja jóvá.

8. § (1) A Képviselő-testület az Ávr. 24. § (1) bekezdés b) pont ba) alpontjában foglalt rendelkezés alapján:

a) a felújítási előirányzatokat felújításonként e rendelet 11. melléklete szerint hagyja jóvá, részletezve egyben a forrást is, illetve az önerő mértékét,

b) a beruházási kiadásokat beruházásonként szintén e rendelet 11. melléklete szerint állapítja meg,

c) az egyéb felhalmozási kiadásokat az 1. melléklet szerint határozza meg, részleteiben a 2., 14. és 15. melléklet szerint.

(2) A Képviselő-testület az Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait az Ávr. 24. § (1) bekezdés a) és bd) pontja alapján - elkülönítetten – e rendelet 11. mellékletében foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

9. § Figyelemmel az Áht. 23. § (2) bekezdés b) pontjában foglalt rendelkezésre, költségvetési szervenként a foglalkoztatottak létszámát e rendelet 12. melléklete tartalmazza a 2024. évi költségvetéshez.

10. § (1) A Képviselő-testület az Áht. 24. § (4) bekezdés b) pontja alapján a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban a 15. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Somberek Község Önkormányzata által felvett működési és beruházási hiteleit és azok kamatát is a 13. melléklet tartalmazza. Az Önkormányzat 2024. évben működési és beruházási hitelt sem kíván felvenni, azzal nem rendelkezik. Ezen mellékleten mutatja be az Önkormányzat a lekötött betéteinek alakulását is.

11. § Az Áht. 24. § (4) bekezdés c) pontja és az Ávr. 28. §-a szerint az Önkormányzat a 2024. évi közvetett támogatásairól szóló kimutatást a rendelet 14. melléklete tartalmazza.

12. § (1) A Képviselő-testület a költségvetési szervek kiadási-, ezen belül a kötelező kiemelt előirányzatait a 4. melléklet és 6. és 8. melléklet szerint, valamint a költségvetési szervek támogatását a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(2) A költségvetési szervek részletes feladatait – kormányzati funkció szerinti előirányzatait - a 5, 7. és 9. mellékletek részletezik.

(3) Somberek Község Önkormányzatának költségvetése a 2024. évi támogatási kiadásait célonként a 2. melléklet szerinti tartalommal határozza meg.

13. § Somberek Község Önkormányzata és Görcsönydoboka Község Önkormányzata által közösen fenntartott intézményeihez a hozzájárulást a 10. melléklet tartalmazza.

14. § Az Áht. 24. § (4) bekezdés a) pontja alapján a Képviselő-testület a 2024. évi költségvetési előirányzat 345 799 439 Ft felhasználási tervét e rendelet 16. mellékletében foglaltak szerint hagyja jóvá.

A költségvetés bevételei és kiadásai

15. § A Képviselő-testület – figyelemmel az Áht. 23. § (2) bekezdés c) pontjában foglalt előírásra az Önkormányzat, valamint a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetését 345 799 439 Ft főösszeggel fogadja el az alábbi részletezés szerint:

a) 239 353 848 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel (működési és felhalmozási),

b) 292 913 890 Ft tárgyévi költségvetési kiadással (működési és felhalmozási),

c) 106 445 591 Ft finanszírozási bevétellel (működési és felhalmozási együtt),

d) 52 885 549 Ft finanszírozási kiadással (irányítószerv támogatással) állapítja meg.

16. § (1) A bevételi főösszegek az Áht. 15. sz. melléklete szerinti költségvetési bevételein belüli rovatokat, kiemelt előirányzatokat jelen rendelet 1. melléklete és 2. melléklete tartalmazza.

(2) Somberek Község Önkormányzatának 2024. évi központi költségvetésből származó működési és feladatalapú támogatásait összesen a 3. melléklet részletezi.

(3) A Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha 2024. évi központi költségvetésből származó működési és feladatalapú támogatásait a 3. melléklet részletezi, telephelyenként az összes támogatást a 7. melléklet tartalmazza.

17. § A Képviselő-testület - az Áht. 6. § (3) bekezdésében foglaltak alapján - a 2024. évi költségvetés kiemelt kiadási előirányzatait az 1. melléklet szerint:

a) 279 780 127 Ft működési költségvetéssel ebből: 28 886 000 Ft személyi juttatással, 2 970 000 Ft munkaadót terhelő járulékokkal és szociális hozzájárulási adóval, 59 090 000 Ft dologi kiadással, 2 700 000 Ft ellátottak pénzbeli juttatásaival, 114 444 869 Ft egyéb működési célú kiadásokkal, 71 689 258 Ft általános tartalékkal,

b) 52 885 549 Ft működési finanszírozási költségvetéssel ebből: 6 318 379 Ft ÁHT belüli megelőlegezés visszafizetéssel, 46 567 170 Ft Irányítószervi finanszírozással

c) 13 133 763 Ft felhalmozási költségvetéssel, ebből: 2 286 000 Ft beruházási célú kiadással, 0 Ft felújítási célú kiadással, 9 847 763 Ft céltartalékkal, 1 000 000 Ft egyéb felhalmozási kiadással állapítja meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

18. § (1) Az előirányzatok módosítása, átcsoportosítása lehet: csak az adott költségvetési évben érvényesülő (a továbbiakban: egyszeri) vagy a költségvetési éven túl tartósan érvényesülő (a továbbiakban: tartós).

(2) A költségvetési bevételek a bevételi előirányzatokon felül is teljesíthetők.

(3) A bevételi előirányzatok – a (4) bekezdésben meghatározott kivételekkel - kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, és a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell.

(4) Az Önkormányzat és költségvetési szervei egységes rovatrend:

a) B1 működési célú támogatások államháztartáson belülről,

b) B2 felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről,

c) B4 működési bevételek,

d) B5 felhalmozási bevételek,

e) B6 működési célú átvett pénzeszközök,

f) B7 felhalmozási célú átvett pénzeszközök,

g) B8 Finanszírozási bevételek rovatain megtervezett bevételi előirányzatok abban az esetben is megnövelhetők, ha a bevételi előirányzatok még nem teljesültek túl, azonban az adott cél a költségvetési év bevételi előirányzatainak tervezésekor nem volt figyelembe vehető.

(5) A helyi önkormányzati költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatait az Ávr. 42. §-ban meghatározott eseteiben a helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében módosíthatja. A Polgármester a költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat módosításokról a Képviselő-testületet a költségvetés soron következő módosításakor tájékoztatja.

(6) Ha az Önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei elmaradnak a tervezettől, e tényről a Polgármester a Képviselő-testületet a költségvetés soron következő módosításakor tájékoztatja.

(7) A Képviselő-testület - az első negyedév kivételével - negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés az Önkormányzatot érintő módon meghatározott, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását (Áht. 34. §).

(8) A helyi Önkormányzati költségvetési szerv az Ávr. 35. § szerinti bevételi előirányzat 50%-áig a többletbevételét felhasználhatja. Ez esetben az irányítószerv hatáskörében az előirányzat módosításra utólag a költségvetési szerv adatszolgáltatása alapján kerül sor.

19. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt, a (2)-(3) bekezdésben foglalt eltérés szerint.

(2) A Képviselő-testület a címeken belül a kiemelt kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra a Polgármester számára felhatalmazást ad.

(3) A költségvetési kiadások kiemelt előirányzatain belül a rovatok közötti átcsoportosításra az Ávr. 43/A. § (3) bekezdése irányadó.

(4) A költségvetési szervek személyi juttatások kiemelt előirányzata:

a) az Ávr. 35 §-a szerint jóváhagyott többletbevétellel,

b) a költségvetési szervnél eredeti előirányzatként nem megtervezett, év közben rendelkezésre bocsátott, felhasználási célja szerinti személyi jellegű kifizetést tartalmazó egyéb forrásból növelhető.

20. § Az önkormányzati költségvetési szervek dolgozói részére az Ávr. 51. § (1) bekezdésével összhangban, jutalom kifizetése a személyi juttatások maradványának terhére, polgármester döntése alapján történhet.

21. § (1) A közszolgálati tisztviselők illetménykiegészítése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és (4) bekezdése alapján 20%.

(2) A közszolgálati tisztviselők illetményalapjának összege: 46.380-Ft.

(3) A cafetéria összege a köztisztviselők részére 231.900.-Ft/év, közalkalmazottak részére 150.000-Ft/év.

(4) Az Önkormányzat és az általa fenntartott költségvetési szerveknél foglalkoztatottak bére a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 573/2022. (XII. 23.) számú Kormányrendelet 2. §-ban foglaltak – azaz a garantált bérminimumra történő kiegészítés szabályainak - figyelembevételével kerülnek megállapításra.

(5) A polgármester illetményére vonatkozó kiadási előirányzat meghatározására az Mötv. 71. § -ban foglalt rendelkezések figyelembevételével kerül sor.

22. § (1) A Képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát - többletköltségek fedezetére – negyedévenként legfeljebb 1 millió Ft összeghatárig a Polgármesterre ruházza át, aki a felhasználásról a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást nyújt.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az MBH Bank Zrt.-nél évközben megszűnő lekötött betéteket mielőbb újra lekösse, a kamatok minél jobb megtérülése érdekében. A polgármester a lekötésekről a soron következő Képviselő-testületi ülésen tájékoztatást nyújt.

(3) A Képviselő testület a céltartalékkal való rendelkezési jogot - víziközmű-beruházás, karbantartás céljára, a DRV Zrt. megkeresése alapján - negyedévenként legfeljebb 1 millió Ft összeghatárig a Polgármesterre ruházza át, aki a felhasználásról a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást nyújt.

23. § A Képviselő-testület az ingatlanok értékesítéséből, a lakásértékesítésből származó bevételt beruházási célra fordítja.

24. § A Polgármester az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapás, illetve következményeinek elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a Képviselő-testület legközelebbi testületi ülésén be kell számolnia.

25. § A költségvetési év kiadási előirányzatai terhére abban az esetben vállalható kötelezettség, ha az abból származó valamennyi fizetés a költségvetési évet követő év június 30-ig megtörténik. Határozatlan idejű vagy a költségvetési évet követő év június 30-át követő időpontra is fizetési kötelezettséget tartalmazó határozott idejű fizetési kötelezettség esetén

a) a december 31-éig esedékes fizetési kötelezettségek mértékéig a költségvetési év,

b) a december 31-ét követően esedékes fizetési kötelezettségek az esedékesség éve szerinti év kiadási előirányzat terhére vállalható kötelezettség.

26. § A társadalmi szervek támogatására irányuló pályázaton dokumentumaikban magukat párthoz tartozóknak vallók, politikai tevékenységet folytatók nem vehetnek részt.

27. § (1) Az Önkormányzat által finanszírozott vagy támogatott szervezetek, illetve magánszemélyek számára számadási kötelezettséget kell előírni a részükre céljelleggel - nem szociális ellátásként – kérelemre juttatott összegek rendeltetésszerű felhasználásáról, és ehhez kapcsolódóan a számadás nem teljesítése esetére visszafizetési kötelezettséget kell előírni. A döntéshozó ellenőrizni köteles a felhasználást és az elszámolást. Amennyiben a finanszírozott vagy támogatott szervezet, illetve magánszemély az előírt számadási kötelezettségnek határidőre nem tesz eleget, és a támogatási szerződés alapján további támogatási összegre is jogosult lenne, támogatását fel kell függeszteni, és fel kell szólítani a már kifizetett támogatás visszafizetésére.

(2) A támogatás oda ítéléséről átruházott hatáskörben a polgármester dönt, a költségvetésben meghatározott előirányzat erejéig.

(3) Támogatás iránti kérelemben az igénybevétel célját meg kell jelölni. A támogatást tárgyévben fel kell használni, elszámolás határideje a tárgyévet követő év január 31.

28. § Az információs önrendelkezési jogról és az információs szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltak szerinti – a gazdálkodási adatokra vonatkozó – közzétételi kötelezettséget a Jegyző az Önkormányzat honlapján teljesíti.

29. § (1) Az Áht. 97. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezés alkalmazása során – az önkéntes teljesítésre történő felhíváson kívül az értékhatárt el nem érő kisösszegű követelést behajtásra előírni nem kell - a kisösszegű követelés értékhatára 100.000-Ft, melyet a 2021. évi XC törvény. 72 §-a határoz meg.

(2) Kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök: a 200.000 Ft egyedi értéket nem meghaladó bekerülési értékű vagyoni értékű jogok, szellemi termékek, tárgyi eszközök.

30. § A helyi nemzetiségi önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáról a Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik. A helyi nemzetiségi önkormányzatokkal a feladatok ellátásának részletes szabályaira vonatkozóan a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény szerinti megállapodást kötött az Önkormányzattal.

31. § (1) A költségvetési szervek a pénzeszközeiket, az Önkormányzat által meghatározott belföldi banknál nyitott bankszámlán kezelik, más banknál bankszámlát nem nyithatnak. Jelenleg az MBH Bank Zrt. kezeli az Önkormányzat és intézményei bankszámláit.

(2) A költségvetési szervek saját nevükben az Áht. 41. § (4) bekezdésében foglaltakra figyelemmel:

a) a Gst. 8 § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletet érvényesen nem köthetnek,

b) garanciát és kezességet nem vállalhatnak,

c) értékpapírt - törvényben meghatározott kivétellel - nem szerezhetnek meg és nem bocsáthatnak ki.

32. § (1) Ha a helyi Önkormányzat által irányított költségvetési szervek 30 napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti előirányzatának 10%-át vagy az 5 millió forintot, haladéktalanul kötelesek a Polgármestert írásban tájékoztatni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti esetben a Polgármester önkormányzati biztos kijelölését kezdeményezi. Az önkormányzati biztost a Képviselő-testület döntése alapján a Polgármester bízza meg és ennek tényét a helyben szokásos módon közzé teszi.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott önkormányzati biztos tevékenységével kapcsolatos költségek az Önkormányzatot terhelik, annak fedezetét az Önkormányzat költségvetésében kell biztosítani.

33. § (1) A költségvetési szervek irányítószervi támogatása – figyelemmel a költségvetési szervek saját bevételeinek teljesítésére is – a feladatellátáshoz szükséges kiadások esedékességének megfelelő ütemben történhet.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetési egyenlegének a tervezettől eltérő, kedvezőtlen alakulása esetén a költségvetési szervek támogatási előirányzatait, a (3) bekezdésben foglalt kivételekkel – zárolhatja, csökkentheti, törölheti.

(3) A zárolás nem vonatkozhat:

a) az európai uniós források, vagy más támogatások igénybevételével megvalósuló projektekhez biztosítandó önkormányzati támogatás,

b) meghatározott személyi juttatások és járulékaik finanszírozásához szükséges önkormányzati támogatás,

c) a segélyek előirányzataira.

(4) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben meghatározott zárolás feloldásáról vagy a zárolt összegnek megfelelő előirányzat csökkentéséről, törléséről legkésőbb a költségvetési év zárását megelőzően dönt.

34. § A bevételek beszedésekor, a kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

III. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

35. § Ez a rendelet 2024. február 15-én lép hatályba.

1. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata 2024. évi költségvetése - pénzforgalmi mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Önkormányzatok működési támogatásai

183 173 382 Ft

Személyi juttatások

28 886 000 Ft

Működési célú támogatások ÁH belülről

8 871 629 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 970 000 Ft

Közhatalmi bevételek

25 030 000 Ft

Dologi kiadások

59 090 000 Ft

Működési bevételek

18 684 863 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 700 000 Ft

Működési célú átvett pénzeszközök

- Ft

Egyéb működési célú kiadások

114 444 869 Ft

Központi irányító szervi támogatás

Tartalék

71 689 258 Ft

Költségvetési bevételek összesen

235 759 874 Ft

Költségvetési kiadások összesen

279 780 127 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

6 597 828 Ft

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 597 828 Ft

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezés

6 318 379 Ft

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszköz betétként elhelyezése

Lekötött betét megszüntetés

90 000 000 Ft

Költségvetési szervek finanszírozása

46 567 170 Ft

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

96 597 828 Ft

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

52 885 549 Ft

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

332 357 702 Ft

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

332 665 676 Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3 413 974 Ft

Beruházások

2 286 000 Ft

- ebből EU-s támogatás

- ebből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

180 000 Ft

- ebből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

- ebből EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási céltartalék (DRV)

9 847 763 Ft

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

1 000 000 Ft

Költségvetési bevételek összesen:

3 593 974 Ft

Költségvetési kiadások összesen:

13 133 763 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

9 847 763 Ft

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Költségvetési maradvány igénybevétele (DRV)

9 847 763 Ft

Pénzügyi lízing kiadásai

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

9 847 763 Ft

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

FELHALMOZÁSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

13 441 737 Ft

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

13 133 763 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

ebből tárgyévi költségvetési bevétel:

239 353 848 Ft

szabad felhasználású pénzkészlet

17 655 375 Ft

ebből előző évi pénzmaradvány felhasználás/ finanszírozási bevétel:

106 445 591 Ft

kötött felhasználású pénzkészlet (DRV)

9 847 763 Ft

ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

Lekötött betét

90 000 000 Ft

Nyitó pénzkészlet 2024. január 1.

117 503 138 Ft

2. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata 2024. évi költségvetése - bevételi és kiadási kormányzati funkciók szerinti bontásban

Cofog: 011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09631

Egyéb közhatalmi bevételek

20 000 Ft

Közhatalmi bevételek

20 000 Ft

094111

Kiadások visszatérítései (bér könyvelés)

10 000 Ft

Működési bevételek

10 000 Ft

Bevétel összesen:

30 000 Ft

051211

Választott tisztségviselők juttatásai

5 900 000 Ft

Személyi juttatások összesen

5 900 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

800 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

800 000 Ft

053111

Szakmai anyagok beszerzése- folyóirat

350 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

80 000 Ft

053211

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

100 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás

100 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai- költségtérítés

650 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

180 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások

10 000 Ft

Dologi kiadások

1 470 000 Ft

Kiadás összesen:

8 170 000 Ft

Cofog: 013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09361

Egyéb közhatalmi bevétel (sírhelymegváltás)

500 000 Ft

Közhatalmi bevételek

500 000 Ft

094021

Szolgáltatások ellenértéke (ravatalozó takarítás)

50 000 Ft

Működési bevételek

50 000 Ft

Bevétel összesen:

550 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség

200 000 Ft

0533111

Közüzemi díjak- áramdíj

35 000 Ft

0533141

Közüzemi díjak- vízdíj

50 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

50 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás - hulladékszállítás

500 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

240 000 Ft

Dologi kiadások

1 075 000 Ft

Kiadás összesen:

1 075 000 Ft

Cofog: 013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke- lakbér

750 000 Ft

094041

Tulajdonosi bevételek - földbérlet, eszközhasználati díj bevétele víziközmű

8 500 000 Ft

Működési bevételek

9 250 000 Ft

Bevétel összesen:

9 250 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás a vagyonban, pl: csőtörés, fedlapok, szolg lakás javítás

1 500 000 Ft

053361

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások pl: Pályázati díj

200 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás - biztosítás, szakhatósági díj, műszaki felülvizsgálat

1 300 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

820 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése -máshova nem sorolható tevékenység

20 000 Ft

Dologi kiadások

3 840 000 Ft

Kiadás összesen:

3 840 000 Ft

Cofog: 018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

091111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

71 867 432 Ft

091121

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

65 763 768 Ft

0911311

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

23 216 853 Ft

0911321

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

19 145 248 Ft

091141

Települési önkormányzatok kulturális felada-tainak támogatása

3 180 081 Ft

Önkormányzatok működési támogatásai

183 173 382 Ft

Bevétel összesen:

183 173 382 Ft

055131

Tartalékok - saját felhasználású általános

81 537 021 Ft

Egyéb működési célú kiadás

81 537 021 Ft

059141

Államháztartáson belüli megelőlegezés vissza

6 318 379 Ft

Finanszírozási kiadások

6 318 379 Ft

Kiadás összesen:

87 855 400 Ft

Cofog: 018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

0981311

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

16 445 591 Ft

Finanszírozási bevételek

16 445 591 Ft

Bevétel összesen:

16 445 591 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Társulási támogatás - Óvoda összesen

65 763 768 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Társulási támogatás - Konyha- működési

29 439 101 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Társulási támogatás - Bölcsőde - működési

12 082 000 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Társulási támogatás - Társulási költségek

200 000 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Hivatal - adatvédelmi tisztviselő

120 000 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - Mohácsi Többcélú Kistéségi Társulás

600 000 Ft

055061

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre - bursa

160 000 Ft

055121

Egyéb működési célú támgoatások ÁH kívülre, egyéb

100 000 Ft

Egyéb működési célú kiadások

108 464 869 Ft

059151

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása- Hivatal működése

46 567 170 Ft

Finanszírozási kiadások

46 567 170 Ft

Kiadás összesen:

155 032 039 Ft

Cofog: 041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09161

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről-elkülönített állami pénzalapok

7 900 000 Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

7 900 000 Ft

Bevétel összesen:

7 900 000 Ft

0511011

Közfoglalkoztatott bér

8 200 000 Ft

Személyi juttatások összesen

8 200 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó, egyéb munkáltató járulék

540 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

540 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség - Munka és védőruha

200 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

54 000 Ft

Dologi kiadások

254 000 Ft

Kiadás összesen:

8 994 000 Ft

Cofog: 045150 - Egyéb szárazföldi személyszállítás

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke

3 000 000 Ft

Működési bevételek

3 000 000 Ft

Bevétel összesen:

3 000 000 Ft

051221

Munkavégzésre irányuló egyéb nem saját fogl fiz. Juttatások

3 000 000 Ft

Személyi juttatások összesen

3 000 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség

1 000 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

600 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

300 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

540 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadás - kötelező jellegű díjakat ( útdíj,műszaki vizsga díja )

50 000 Ft

Dologi kiadások

2 490 000 Ft

Kiadás összesen:

5 490 000 Ft

Cofog: 045160 - Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053121

Üzemeltetési anyag költség

200 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások teljesítése

300 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

1 200 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

480 000 Ft

Dologi kiadások

2 180 000 Ft

05641

Árok építés- Somberek Kossuth utca

1 400 000 Ft

05671

beruházások ÁFA

378 000 Ft

Beruházások

1 778 000 Ft

Kiadás összesen:

3 958 000 Ft

Cofog: 061030 - Lakáshoz jutást segítő támogatások

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09741

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről-háztartások

180 000 Ft

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

180 000 Ft

Bevétel összesen:

180 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások teljesítése

35 000 Ft

Dologi kiadások

35 000 Ft

05891

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre-háztartások

1 000 000 Ft

Egyéb felhalmozási célú kiadás

1 000 000 Ft

Kiadás összesen:

1 035 000 Ft

Cofog: 064010 - Közvilágítás

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053311

Közüzemi díjak - Villamos energia

5 000 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

250 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 500 000 Ft

Dologi kiadások

6 750 000 Ft

Kiadás összesen:

6 750 000 Ft

Cofog: 066010 - Zöldterület-kezelés

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094111

Kiadások visszatérülései

1 000 Ft

Működési bevételek

1 000 Ft

Bevétel összesen:

1 000 Ft

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053121

Üzemeltetési anyag költség

4 000 000 Ft

053311

Közüzemi díjak -áram

140 000 Ft

053311

Közüzemi díjak -vízdíj

50 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjav. szolgáltatások -fűnyírók, ágvágó, traktor

600 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás biztosítás stb

3 000 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

2 200 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése

50 000 Ft

Dologi kiadások

10 040 000 Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzése - kisértékű tárgyi eszköz

200 000 Ft

05671

ÁFA

54 000 Ft

Beruházások

254 000 Ft

Kiadás összesen:

10 294 000 Ft

Cofog: 066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09161

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről - mobilitás hét, vis maior

971 629 Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

971 629 Ft

09251

Leader pályázati támogatás- ÁH-n belülről (EU-s) - szabadtéri edzőpark

3 413 974 Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3 413 974 Ft

Bevétel összesen:

4 385 603 Ft

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

0511011

Köztisztviselők,közalkalmazottak bére

5 100 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

61 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

120 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

112 000 Ft

Személyi juttatások összesen

5 393 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó, egyéb munkáltató járulék

730 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

730 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség

1 500 000 Ft

053311

Közüzemi díjak -áram

40 000 Ft

053311

Közüzemi díjak -víz

50 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások Dácia, Déva

1 500 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás - szemétszállítás, érintésvédelem, tűzvédelem , térfigyelő

2 000 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 500 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése -máshova nem sorolható PL. útdíj, autópályadíj

150 000 Ft

Dologi kiadások

6 740 000 Ft

Kiadás összesen:

12 863 000 Ft

Cofog: 074031 - Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

100 000 Ft

0533111

Közüzemi díjak - -áramdíj

20 000 Ft

0533121

Közüzemi díjak - gázdíj

240 000 Ft

0533141

Közüzemi díjak - vízdíj

100 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás (szemétszállítás)

20 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

150 000 Ft

Dologi kiadások

630 000 Ft

Kiadás összesen:

630 000 Ft

Cofog: 081041 - Versenysport- és utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatása

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke - pályabérlet

1 680 000 Ft

Működési bevételek

1 680 000 Ft

Bevétel összesen:

1 680 000 Ft

055121

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre-nonprofit gazdasági társaságok

5 680 000 Ft

Egyéb működési célú kiadás

5 680 000 Ft

Kiadás összesen:

5 680 000 Ft

Cofog: 081045 - Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása - Kondi terem

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053121

Üzemeltetési anyag költség

50 000 Ft

053311

Közüzemi díjak villany

200 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - gáz

100 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - víz

700 000 Ft

053341

Karbantartás

50 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás

50 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

350 000 Ft

Dologi kiadások

1 500 000 Ft

Kiadás összesen:

1 500 000 Ft

Cofog: 082070 - Történelmi hely, építmény, egyéb látványosság működtetése és megóvása - hagyományok háza

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053121

Üzemeltetési anyag költség - egyéb

40 000 Ft

053311

Közüzemi díjak villany

350 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - gáz

60 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - víz

100 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

50 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás

50 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

200 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése

10 000 Ft

Dologi kiadások

860 000 Ft

Kiadás összesen:

860 000 Ft

Cofog: 082091 - Közművelődés – közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése - granárium+panzió

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke

1 000 000 Ft

094031

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

400 000 Ft

094111

Kiadások visszatérítései

1 000 Ft

Működési bevételek

1 401 000 Ft

Bevétel összesen:

1 401 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség - egyéb

200 000 Ft

053311

Közüzemi díjak villany

1 000 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - gáz

1 500 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - víz

400 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

400 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás tűzvédelem, villamossági ellenőrzés, projektmenedzsment

400 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 100 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése

50 000 Ft

Dologi kiadások

5 050 000 Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés, létesítés - kisértékű eszközök

200 000 Ft

05671

Beruházási célú előzetesen felszámított ÁFA

54 000 Ft

Beruházások

254 000 Ft

Kiadás összesen:

5 304 000 Ft

Cofog: 082092 - Közművelődés – hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása - Művelődési ház

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094111

Kiadások visszatérítései

1 000 Ft

Működési bevételek

1 000 Ft

Bevétel összesen:

1 000 Ft

0511011

Köztisztviselők, közalkalmazottak bére

4 800 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

61 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

120 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

212 000 Ft

051221

Munkavégzésre irányuló egyéb nem saját fogl juttatások- csoportvezetők

1 200 000 Ft

Személyi juttatások összesen

6 393 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó, egyéb munkáltató járulék

900 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

900 000 Ft

053111

Szakmai anyag - Kalendárium, folyóirat, újság

1 000 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség - üzemanyag testvérkapcsolatok, tisztítószer stb

1 000 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

100 000 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások- telefondíj

230 000 Ft

053311

Közüzemi díjak villany

500 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - gáz

300 000 Ft

053311

Közüzemi díjak - víz

400 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

300 000 Ft

053361

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások - MIKRO TV

5 000 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás - szállítás testvérkapcsolatok

500 000 Ft

053411

Kiküldetés kiadásai

200 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

3 200 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadások teljesítése - testvérkapcsolatok, csoportok, mikulás

2 200 000 Ft

Dologi kiadások

14 930 000 Ft

Kiadás összesen:

22 223 000 Ft

Cofog: 084031 - Civil szervezetek működési támogatása

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

055121

Egyéb működési célú támogatások ÁH kívülre kiadásai - civil vagy más nonprofit szervezetek - DORFMUSIKANTEN, Német hagyományőrző Egyesület

300 000 Ft

Egyéb működési célú kiadások

300 000 Ft

Kiadás összesen:

300 000 Ft

Cofog: 106010 - Lakóingatlan szociális célú bérbeadása

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke lakásbérletek

180 000 Ft

Működési bevételek

180 000 Ft

Bevétel összesen:

180 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség

30 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás

30 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

44 000 Ft

Dologi kiadások

204 000 Ft

Kiadás összesen:

204 000 Ft

Cofog: 107051 -Szociális étkeztetés

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások teljesítése -biztosítás OPEL, MAZDA

120 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

60 000 Ft

Dologi kiadások

280 000 Ft

Kiadás összesen:

280 000 Ft

Cofog: 107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások - rendkívüli települési tám

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094031

Közvetített szolgáltatás ellenértéke- Köztemetés

600 000 Ft

Működési bevételek

600 000 Ft

Bevétel összesen:

600 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások teljesítése - tűzifa fuvarozás

600 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

162 000 Ft

Dologi kiadások

762 000 Ft

05481

Egyéb nem intézményi ellátások - szülési, temetési

500 000 Ft

05481

Egyéb nem intézményi ellátások - Települési támogatás- lakásfenntartási, átmeneti segély

400 000 Ft

05481

Egyéb nem intézményi ellátások - Köztemetés kiadásai

1 800 000 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 700 000 Ft

Kiadás összesen:

3 462 000 Ft

Cofog: 900020 - Szabad kapacitás terhére végzett, nem haszonszerzési célú tevékenységek kiadásai és bevételei

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

093111

Magánszemélyek jövedelemadói - termőföld bérbeadásból sz. jöv. után SZJA

10 000 Ft

09341

Vagyoni típusú adók - Magánszemélyek kommunális adója

4 000 000 Ft

09351

Állandó jelleggel végzett iparűzési tev.után fizetett helyi adó

20 000 000 Ft

09361

Egyéb közhatalmi bevétel teljesítése

500 000 Ft

Közhatalmi bevételek

24 510 000 Ft

Bevétel összesen:

24 510 000 Ft

Cofog: 900060 - Forgatási és befektetési finanszírozási műveletek

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

0940811

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek - lekötött betét kamat

2 511 863 Ft

Működési bevételek

2 511 863 Ft

098171

Lekötött bankbetétek megszüntetése

90 000 000 Ft

Finanszírozási bevételek

90 000 000 Ft

Bevétel összesen:

92 511 863 Ft

059161

Pénzeszközök betétként elhelyezése

0 Ft

Finanszírozási kiadások

0 Ft

Kiadás összesen:

0 Ft

ÖNKORMÁNYZATI BEVÉTEL ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

ÖNKORMÁNYZATI KIADÁS ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

K1

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

28 886 000 Ft

K2

Munkaadókat terhelő járulék

2 970 000 Ft

K3

Dologi kiadás

59 090 000 Ft

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 700 000 Ft

K5

Egyéb működési célú kiadások

195 981 890 Ft

K6

Beruházások

2 286 000 Ft

K7

Felújítások

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1 000 000 Ft

K9

Finanszírozási kiadások

52 885 549 Ft

KIADÁS ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

8 871 629 Ft

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

183 173 382 Ft

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3 413 974 Ft

B3

Közhatalmi bevételek

25 030 000 Ft

B4

Működési bevételek

18 684 863 Ft

B5

Felhalmozási bevételek

B6

Működési célú átvett pénzeszköz

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

180 000 Ft

B8

Finanszírozási bevételek

106 445 591 Ft

BEVÉTEL ÖSSZESEN

345 799 439 Ft

3. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzat 2024. évi központi költségvetésből származó működési és feladatalapú támogatásai összesen

A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Jogcím

Jogcím megnevezése

M.

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

elismert hivatali létszám

6 633 500 Ft

7,02

46 567 170 Ft

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

- Ft

4 979 000 Ft

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás alaptámogatása

forint

- Ft

3 752 000 Ft

1.1.1.3.2.

Településüzemeltetés - közvilágítás üzemeltetési támogatása

forint

- Ft

2 760 000 Ft

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

- Ft

817 190 Ft

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

2 516 395 Ft

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

8 500 000 Ft

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

2 550 Ft

17 850 Ft

1.1.4.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

- Ft

0

1 957 827 Ft

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

71 867 432 Ft

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

172 374 Ft

44,3

7 636 168 Ft

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás – üzemeltetési támogatás

forint

1 970 000 Ft

1.2.2.1.

pedagógusok átlag béralapú támogatása

8 372 000 Ft

4,8

40 185 600 Ft

1.2.4.1.1.

Nemzetiségi pótlékban részesülő pedagógus - pótlék felső határa

1 434 000 Ft

3

4 302 000 Ft

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbér alapú támogatása

5 268 000 Ft

2

10 536 000 Ft

1.2.6.

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

189 000 Ft

6

1 134 000 Ft

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

65 763 768 Ft

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

8 589 053 Ft

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

84 860 Ft

30

2 545 800 Ft

1.3.2.12.1.

Családi bölcsőde - önálló feladatellátás

1 726 000 Ft

7

12 082 000 Ft

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

23 216 853 Ft

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

3 620 000 Ft

4,4

15 928 000 Ft

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

- Ft

3 217 248 Ft

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

19 145 248 Ft

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

forint

2 213 Ft

3 180 081 Ft

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

3 180 081 Ft

SOMBEREK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2024. évi MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN:

183 173 382 Ft

4. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Sombereki Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi költségvetése - pénzforgalmi mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Önkormányzatok működési támogatásai

Személyi juttatások

38 806 000 Ft

Működési célú támogatások ÁH belülről

440 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 950 000 Ft

Közhatalmi bevételek

20 000 Ft

Dologi kiadások

3 747 818 Ft

Működési bevételek

110 000 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

Központi irányító szervi támogatás

46 567 170 Ft

Tartalék

Költségvetési bevételek összesen

47 137 170 Ft

Költségvetési kiadások összesen

47 503 818 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

3 101 648 Ft

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 101 648 Ft

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezés

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszköz betétként elhelyezése

Lekötött betét megszüntetés

Költségvetési szervek finanszírozása

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

3 101 648 Ft

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

47 503 818 Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

2 735 000 Ft

- ebből EU-s támogatás

- ebből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

- ebből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

- ebből EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási céltartalék

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

Költségvetési bevételek összesen:

- Ft

Költségvetési kiadások összesen:

2 735 000 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Költségvetési maradvány igénybevétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

- Ft

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

FELHALMOZÁSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

- Ft

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 735 000 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

ebből tárgyévi költségvetési bevétel összesen:

47 137 170 Ft

ebből előző évi pénzmaradvány felhasználás/ finaszirozási bevétel :

3 101 648 Ft

Pénzkészlet 2024. január 1-én

3 101 648 Ft

5. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Sombereki Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi költségvetése - bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Cofog: 018030 - Támogatási célű finszírozási műveletek

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

09161

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

440 000 Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

440 000 Ft

0981313

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

3 101 648 Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás

46 567 170 Ft

Finanszírozási bevételek

49 668 818 Ft

09361

Egyéb közhatalmi bevétel teljesítése

20 000 Ft

Közhatalmi bevételek

20 000 Ft

Bevétel összesen:

50 128 818 Ft

Cofog: 011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenység

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei.

094021

Szolgáltatások ellenértéke

100 000 Ft

094111

Kiadások visszatérítései (bér kerek. kül.)

10 000 Ft

Működési bevételek

110 000 Ft

Bevétel összesen:

110 000 Ft

0511011

Köztisztviselők + hivatalsegéd bére

35 651 500 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

480 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

910 000 Ft

0511081

Ruházati költségtérítés

140 000 Ft

0511091

Közlekedési költségtérítés

446 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bank.szla, betegszab. Cafetéria bér, eseti anyakönyvi)

560 000 Ft

051221

Megbízási díj

618 500 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

38 806 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó, egyéb munkáltatói járulékok

4 950 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

4 950 000 Ft

053111

Szakmai anyag

250 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag

443 818 Ft

053211

Informatikai szolg igénybevétele - internet, inf. Szolg.

150 000 Ft

053221

Egyéb kommunikáció - Telefonszámla

70 000 Ft

0533111

Villamos energia

400 000 Ft

0533121

Gázdíj

500 000 Ft

0533141

Víz- és csatornadíj

30 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

200 000 Ft

053361

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

300 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

400 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

250 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

724 000 Ft

053551

Egyéb dologi

30 000 Ft

Dologi kiadás

3 747 818 Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzése

2 150 000 Ft

05671

ÁFA

585 000 Ft

Beruházások

2 735 000 Ft

Kiadás összesen:

50 238 818 Ft

HIVATALI BEVÉTEL ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

HIVATALI KIADÁS ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

K1

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

38 806 000 Ft

K2

Munkaadókat terhelő járulék

4 950 000 Ft

K3

Dologi kiadás

3 747 818 Ft

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0 Ft

K5

Egyéb működési célú kiadások

0 Ft

K6

Beruházások

2 735 000 Ft

K7

Felújítások

0 Ft

K9

Finanszírozási kiadások

0 Ft

KIADÁS ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

440 000 Ft

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0 Ft

B3

Közhatalmi bevételek

20 000 Ft

B4

Működési bevételek

110 000 Ft

B6

Működési célú átvett pénzeszköz

0 Ft

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0 Ft

B8

Finanszírozási bevételek - átvett normatív támogatás

49 668 818 Ft

BEVÉTEL ÖSSZESEN

50 238 818 Ft

6. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha 2024. évi költségvetése - pénzforgalmi mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Önkormányzatok működési támogatásai

Személyi juttatások

76 347 000 Ft

Működési célú támogatások ÁH belülről

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 770 000 Ft

Közhatalmi bevételek

Dologi kiadások

46 209 694 Ft

Működési bevételek

25 311 000 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

120 000 Ft

Központi irányító szervi támogatás

107 284 869 Ft

Tartalék

Költségvetési bevételek összesen

132 595 869 Ft

Költségvetési kiadások összesen

133 446 694 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

6 240 825 Ft

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 240 825 Ft

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszköz betétként elhelyezése

Lekötött betét megszüntetés

Költségvetési szervek finanszírozása

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

6 240 825 Ft

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

138 836 694 Ft

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

133 446 694 Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

5 390 000 Ft

- ebből EU-s támogatás

- ebből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

- ebből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

- ebből EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási céltartalék

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

Költségvetési bevételek összesen:

- Ft

Költségvetési kiadások összesen:

5 390 000 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Költségvetési maradvány igénybevétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

- Ft

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

FELHALMOZÁSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

- Ft

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

5 390 000 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

138 836 694 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN

138 836 694 Ft

7. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha 2024. évi költségvetése - bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Cofog: 018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

098161

Központi, irányító szervi támogatás - Óvoda

65 763 768 Ft

- Ft

- Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - Óvoda

Óvoda összesen

65 763 768 Ft

- Ft

- Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - Bölcsőde

- Ft

12 082 000 Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - Bölcsőde

Bölcsőde összesen

- Ft

- Ft

12 082 000 Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - Konyha 096015 gyermekétk.

19 145 248 Ft

- Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - 096015 - gyermekétk. - beruházáshoz

1 320 800 Ft

Gyermekétkezés összesen

- Ft

20 466 048 Ft

- Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - Konyha 107051 szoc. Étk.

8 134 853 Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - 107051 - szoc.étk. - beruházáshoz

838 200 Ft

Szociális étkezés összesen

- Ft

8 973 053 Ft

- Ft

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - 049010 - egyéb étk.

098161

Központi, irányító szervi támogatás - önk. hozzájárulás - 104035 - bölcsődei étk.

0981311

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

6 240 825 Ft

Finanszírozási bevételek

65 763 768 Ft

35 679 926 Ft

12 082 000 Ft

094111

Kiadások visszatérítései (bérkönyveléshez)

20 000 Ft

Működési bevételek

20 000 Ft

- Ft

- Ft

Bevétel összesen:

65 783 768 Ft

35 679 926 Ft

12 082 000 Ft

053551

Egyéb dologi kiadás (bérkönyveléshez)

20 000 Ft

Dologi kiadás

20 000 Ft

- Ft

- Ft

Kiadás összesen :

20 000 Ft

- Ft

- Ft

Cofog: 049010 Máshova nem sorolt gazdasági ügyek (14 %)

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

094051

Ellátási díjak

8 300 000 Ft

094061

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 241 000 Ft

Működési bevételek

- Ft

10 541 000 Ft

- Ft

Bevétel összesen:

- Ft

10 541 000 Ft

- Ft

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

2 730 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

42 280 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

65 800 Ft

0511091

Közlekedési költségtérítés

14 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bank.szla, betegszab. Cafetéria bér)

50 400 Ft

Személyi juttatások összesen

- Ft

2 902 480 Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

420 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

- Ft

420 000 Ft

- Ft

053111

Szakmai anyagok

1 400 Ft

053121

Üzemeltetési anyagok

3 080 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

44 800 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

9 800 Ft

0533111

Közüzemi díj- áram

42 000 Ft

0533121

Közüzemi díj- gáz

70 000 Ft

0533141

Közüzemi díj- víz

21 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

210 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

140 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

2 800 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

980 000 Ft

053521

Fizetendő ÁFA

1 808 926 Ft

053551

Egyéb dologi kiadás

2 800 Ft

Dologi kiadások

- Ft

6 413 526 Ft

- Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

280 000 Ft

05643

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

75 600 Ft

Beruházások

- Ft

355 600 Ft

- Ft

Kiadás összesen :

- Ft

10 091 606 Ft

- Ft

Cofog: 091110 - Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

12 000 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

140 000 Ft

0511061

Jubileumi jutalom

1 851 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

237 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

147 000 Ft

051221

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

350 000 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

14 725 000 Ft

- Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

2 000 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

2 000 000 Ft

- Ft

- Ft

Kiadás összesen :

16 725 000 Ft

- Ft

- Ft

Cofog: 091120 - SNI gyermekek óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

051221

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

560 000 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

560 000 Ft

- Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

70 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

70 000 Ft

- Ft

- Ft

Kiadás összesen :

630 000 Ft

- Ft

- Ft

Cofog: 091130 - Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

30 000 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

270 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

470 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

300 000 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

31 040 000 Ft

- Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

4 300 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

4 300 000 Ft

- Ft

- Ft

Kiadás összesen :

35 340 000 Ft

- Ft

- Ft

Cofog: 091140 - Óvodai nevelés, ellátás működési feladatai

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

053111

Szakmai anyagok

800 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag

1 400 000 Ft

053211

Informatikai szolg .

150 000 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

80 000 Ft

0533111

Közüzemi - villany

500 000 Ft

0533121

Közüzemi - gáz

2 400 000 Ft

0533141

Közüzemi - víz

400 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

800 000 Ft

053361

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

220 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás (gyermekutaztatás)

2 000 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

50 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

2 078 768 Ft

053551

Egyéb dologi kiadás

70 000 Ft

Dologi kiadás

10 948 768 Ft

- Ft

- Ft

05506

Egyéb működési célú támogatások ÁH belülre kiadásai

120 000 Ft

Egyéb működési célú kiadások

120 000 Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

1 600 000 Ft

05671

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

400 000 Ft

Beruházások

2 000 000 Ft

- Ft

- Ft

Kiadás összesen :

13 068 768 Ft

- Ft

- Ft

Cofog: 096015 -Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben (52 %)

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

094051

Ellátási díjak

5 900 000 Ft

094061

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 600 000 Ft

Működési bevételek

- Ft

7 500 000 Ft

- Ft

Bevétel összesen:

- Ft

7 500 000 Ft

- Ft

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

10 140 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

157 040 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

244 400 Ft

0511091

Közlekedési költségtérítés

52 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

187 200 Ft

Személyi juttatások összesen

- Ft

10 780 640 Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

1 560 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

- Ft

1 560 000 Ft

- Ft

053111

Szakmai anyagok

5 200 Ft

053121

Üzemeltetési anyagok

11 440 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

166 400 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

36 400 Ft

0533111

Közüzemi díj- áram

156 000 Ft

0533121

Közüzemi díj- gáz

260 000 Ft

0533141

Közüzemi díj- víz

78 000 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

780 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

520 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

10 400 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

3 640 000 Ft

053521

Fizetendő ÁFA

- Ft

053551

Egyéb dologi kiadás

10 400 Ft

Dologi kiadások

- Ft

17 102 800 Ft

- Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

1 040 000 Ft

05643

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

280 800 Ft

Beruházások

- Ft

1 320 800 Ft

- Ft

Kiadás összesen :

- Ft

30 764 240 Ft

- Ft

Cofog: 104030- Gyermekek napközbeni ellátása családi bölcsőde

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

8 600 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

100 000 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

240 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

350 000 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

- Ft

- Ft

9 290 000 Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

1 400 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

- Ft

- Ft

1 400 000 Ft

053111

Szakmai anyagok

150 000 Ft

053121

Üzemeltetési anyag költség

200 000 Ft

053361

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 000 Ft

053371

Más egyéb szolgáltatások

50 000 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

92 000 Ft

Dologi kiadás

- Ft

- Ft

542 000 Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés

700 000 Ft

05643

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

150 000 Ft

Beruházások

- Ft

- Ft

850 000 Ft

Kiadás összesen :

- Ft

- Ft

12 082 000 Ft

Cofog: 104035- Gyermekétkeztetés bölcsődében (1%)

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

195 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

3 020 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

4 700 Ft

0511091

Közlekedési költségtérítés

1 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

3 600 Ft

Személyi juttatások összesen

- Ft

207 320 Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

30 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

- Ft

30 000 Ft

- Ft

053111

Szakmai anyagok

100 Ft

053121

Üzemeltetési anyagok

220 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

3 200 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

700 Ft

0533111

Közüzemi díj- áram

3 000 Ft

0533121

Közüzemi díj- gáz

5 000 Ft

0533141

Közüzemi díj- víz

1 500 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

15 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

10 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

200 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

70 000 Ft

053521

Fizetendő ÁFA

- Ft

053551

Egyéb dologi kiadás

200 Ft

Dologi kiadások

- Ft

328 900 Ft

- Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés - szellőzős, kisértékű t.e.

20 000 Ft

05643

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

5 400 Ft

Beruházások

- Ft

25 400 Ft

- Ft

Kiadás összesen :

- Ft

591 620 Ft

- Ft

Cofog: 107051 Szociális étkezés (33 %)

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei. BÖLCSŐDE

094051

Ellátási díjak

5 700 000 Ft

094061

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 550 000 Ft

Működési bevételek

- Ft

7 250 000 Ft

- Ft

Bevétel összesen:

- Ft

7 250 000 Ft

- Ft

0511011

Törvény szerinti illetmények, bérek

6 435 000 Ft

0511031

Céljuttatás , projektprémium

99 660 Ft

0511071

Béren kívüli juttatások

155 100 Ft

0511091

Közlekedési költségtérítés

33 000 Ft

0511131

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai (bankszla, betegszab. Cafetéria bér)

118 800 Ft

Személyi juttatások összesen

- Ft

6 841 560 Ft

- Ft

0521

Szociális hozzájárulási adó

990 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

- Ft

990 000 Ft

- Ft

053111

Szakmai anyagok

3 300 Ft

053121

Üzemeltetési anyagok

7 260 000 Ft

053211

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

105 600 Ft

053221

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

23 100 Ft

0533111

Közüzemi díj- áram

99 000 Ft

0533121

Közüzemi díj- gáz

165 000 Ft

0533141

Közüzemi díj- víz

49 500 Ft

053341

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

495 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatások

330 000 Ft

053411

Kiküldetések kiadásai

6 600 Ft

053511

Működési célú előzetesen felszámított ÁFA

2 310 000 Ft

053521

Fizetendő ÁFA

- Ft

053551

Egyéb dologi kiadás

6 600 Ft

Dologi kiadások

- Ft

10 853 700 Ft

- Ft

05641

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés - szellőzős, kisértékű t.e.

660 000 Ft

05643

Egyéb tárgyi eszköz beszerzés ÁFA

178 200 Ft

Beruházások

- Ft

838 200 Ft

- Ft

Kiadás összesen :

- Ft

19 523 460 Ft

- Ft

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha kiadásai összesen:

65 783 768 Ft

60 970 926 Ft

12 082 000 Ft

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha bevételei összesen:

65 783 768 Ft

60 970 926 Ft

12 082 000 Ft

Összesen

2024. évi eredeti ei. ÓVODA

2024. évi eredeti ei. KONYHA

2024. évi eredeti ei.
BÖLCSŐDE

76 347 000 Ft

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

46 325 000 Ft

20 732 000 Ft

9 290 000 Ft

10 770 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulék

6 370 000 Ft

3 000 000 Ft

1 400 000 Ft

46 209 694 Ft

Dologi kiadás

10 968 768 Ft

34 698 926 Ft

542 000 Ft

- Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

120 000 Ft

Egyéb működési célú kiadások

120 000 Ft

5 390 000 Ft

Beruházások

2 000 000 Ft

2 540 000 Ft

850 000 Ft

- Ft

Felújítások

- Ft

Egyéb felhalmozási célú kiadások

- Ft

Finanszírozási kiadások

138 836 694 Ft

KIADÁS ÖSSZESEN

65 783 768 Ft

60 970 926 Ft

12 082 000 Ft

- Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

- Ft

- Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

- Ft

Közhatalmi bevételek

25 311 000 Ft

Működési bevételek

20 000 Ft

25 291 000 Ft

- Ft

Felhalmozási bevételek

- Ft

Működési célú átvett pénzeszköz

- Ft

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

113 525 694 Ft

Finanszírozási bevételek

65 763 768 Ft

35 679 926 Ft

12 082 000 Ft

138 836 694 Ft

BEVÉTEL ÖSSZESEN

65 783 768 Ft

60 970 926 Ft

12 082 000 Ft

8. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek és Görcsönydoboka Óvodafenntartó Társulás 2024. évi költségvetése - pénzforgalmi mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Megnevezés

2024 évi eredet ei.

Önkormányzatok működési támogatásai

Személyi juttatások

Működési célú támogatások ÁH belülről

107 484 869 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Közhatalmi bevételek

Dologi kiadások

246 935 Ft

Működési bevételek

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

Központi irányító szervi támogatás

Tartalék

Költségvetési bevételek összesen

107 484 869 Ft

Költségvetési kiadások összesen

246 935 Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

46 935 Ft

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

46 935 Ft

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszköz betétként elhelyezése

Lekötött betét megszüntetés

Költségvetési szervek finanszírozása

107 284 869 Ft

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

46 935 Ft

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

107 284 869 Ft

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

- ebből EU-s támogatás

- ebből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

- ebből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

- ebből EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási céltartalék

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Egyéb felhalmozási kiadások államháztartáson kívülre

Költségvetési bevételek összesen:

- Ft

Költségvetési kiadások összesen:

- Ft

Hiány belső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Költségvetési maradvány igénybevétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Hiány külső finanszírozásának bevételei

- Ft

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

- Ft

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

- Ft

FELHALMOZÁSI BEVÉTEL ÖSSZESEN

- Ft

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

- Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

ebből tárgyévi költségvetési bevétel összesen:

107 484 869 Ft

ebből előző évi pénzmaradvány felhasználás/ finaszírozási bevétel :

46 935 Ft

Pénzkészlet 2024. január 1-én

46 935 Ft

9. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek és Görcsönydoboka Óvodafenntartó Társulás 2024. évi költségvetése - bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Cofog: 011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredet ei.

0916071

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről-helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

200 000 Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

200 000 Ft

Bevétel összesen:

200 000 Ft

053371

Egyéb szolgáltatás (bankköltség)

246 935 Ft

Dologi kiadás

246 935 Ft

Kiadás összesen:

246 935 Ft

Cofog: 018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

Főkönyvi szám

Főkönyvi szám név

2024. évi eredet ei.

09161

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről-helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik

107 284 869 Ft

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

107 284 869 Ft

0981311

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

46 935 Ft

Finanszírozási bevételek

46 935 Ft

Bevétel összesen:

107 331 804 Ft

059151

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása Sombereki Ó.

65 763 768 Ft

059151

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása Konyha

29 439 101 Ft

059151

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása Bölcsőde

12 082 000 Ft

Finanszírozási kiadások

107 284 869 Ft

Kiadás összesen:

107 284 869 Ft

Bevétel összesen:

107 531 804 Ft

Kiadás összesen:

107 531 804 Ft

K1

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K2

Munkaadókat terhelő járulék

K3

Dologi kiadás

246 935 Ft

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5

Egyéb működési célú kiadások

K6

Beruházások

K7

Felújítások

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K9

Finanszírozási kiadások

107 284 869 Ft

KIADÁS ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

107 484 869 Ft

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B3

Közhatalmi bevételek

B4

Működési bevételek

B5

Felhalmozási bevételek

B6

Működési célú átvett pénzeszköz

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

B8

Finanszírozási bevételek

46 935 Ft

BEVÉTEL ÖSSZESEN

107 531 804 Ft

10. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek és Görcsönydoboka Község Önkormányzatai által közösen fenntartott intézmények 2024. évi költségvetéséhez hozzájárulás

Sombereki Közös Önkormányzati Hivatal működéséhez hozzájárulás

Összesen

Költség -Normatíva felosztás lakosságszám alapján Somberek

Költség - Normatva
felosztás lakosságszám
alapján Görcsönydoboka

Német Önkormányzatok

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha

Lakosságszám fő

2023. jan.1.

1437

369

Hivatal Összes költség 2024

50 238 818

39 974 076

10 264 742

Feladatalapú finanszírozás 2024. évre központi költségvetésből

46 567 170

37 052 615

9 514 555

2023. évi pénzmaradvány felhasználás

3 101 648

2 467 923

633 725

2024. évi saját bevétel

130 000

103 439

26 561

Önkormányzati támogatás

Működési támogatás ÁH belülről

200 000

80 000

120 000

Számított finanszírozás 2024. évre önkormányzatonként

240 000

120 000

120 000

Teljesítendő finanszírozás 2024. évre önkormányzatonként

440 000

120 000

120 000

80 000

120 000

Somberek és Görcsönydoboka Óvodafenntartó Társulás működési hozzájárulása

Összes kiadás

Állami támogatás

Saját bevétel/ egyéb
támogatás

Előző évi kltg.vetési
maradvány

Önkormányzatok által
teljesített hozzájárulás

Konyha

60 970 926

27 280 101

25 291 000

6 240 825

2 159 000

Óvoda

65 783 768

65 763 768

20 000

0

Bölcsőde

12 082 000

12 082 000

0

Óvodafenntartó Társulás

246 935

246 935

normatíva visszafizetés Államkincstár

0

ÖSSZESEN :

139 083 629

105 125 869

25 311 000

2 405 935

Görcsönydoboka Önkormányzat által fizetendő hozzájárulás 2024. évben

Óvoda hozzájárulás

0

Óvoda normatíva visszafizetés hozzájárulás

0

Közös Önkormányzati Hivatal

120 000

Óvodafenntartó Társulás

74 081

Somberektől 2023. évi elszámolás visszafizetés

0

Fizetendő hozzájárulás összesen :

194 081

Somberek Önkormányzat által fizetendő hozzájárulás 2024. évben

Óvoda hozzájárulás

0

Közös Önkormányzati Hivatal

120 000

Óvodafenntartó Társulás

172 855

normatíva visszafizetés

0

Konyha

2 159 000

Bölcsőde

0

Fizetendő hozzájárulás összesen :

2 451 855

11. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzat 2024. évi költségvetése - felhalmozási bevételek - kiadások

Megnevezés

BEVÉTEL

KIADÁS

eredeti előirányzat

eredeti előirányzat

FELÚJÍTÁSOK ÖSSZESEN:

0 Ft

0 Ft

Árok építés - Somberek Kossuth utca

0 Ft

1 400 000 Ft

Áfa

378 000 Ft

Szabadtéri edzőpark

3 413 974 Ft

0 Ft

Áfa

0 Ft

Zöldterület - kisértékű t. e.

0 Ft

200 000 Ft

Áfa

54 000 Ft

Granárium- kisértékű t. e.

0 Ft

200 000 Ft

Áfa

54 000 Ft

BERUHÁZÁSOK:

3 413 974 Ft

1 800 000 Ft

ÁFA

486 000 Ft

BERUHÁZÁSOK ÖSSZESEN:

3 413 974 Ft

2 286 000 Ft

ÖSSZESEN

3 413 974 Ft

2 286 000 Ft

Az átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja

eredeti előirányzat

Általános tartalék 2024. évi alakulása

71 689 258 Ft

Céltartalék 2024. évi alakulása

9 847 763 Ft

Összesen tartalék 2024. évi alakulása

81 537 021 Ft

12. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata és intézményeinek létszámadatai a 2024. évi költségvetéshez

Somberek Község Önkormányzata

COFOG

Jogviszony

Teljes munkaidő

Részmunkaidő

Összesen

Községgazdálkodás

066020

MT alapján

1

0

1

Önkormányzati jogalk.

011130

választott tisztviselő

0

7

7

Közművelődési tev.

082092

közalkalmazott

1

0

1

Összesen

2

7

9

Sombereki Óvoda, Családi Bölcsőde és Konyha

COFOG

Jogviszony

Teljes munkaidő

Részmunkaidő

Összesen

Óvoda

091110,091130

közalkalmazott, köznev.fog.

6

0

6

Konyha

096015, 049010, 107051, 104035

közalkalmazott

5

0

5

Bölcsőde

104030

közalkalmazott

2

0

2

Összesen

13

0

13

Sombereki Közös Önkormányzati Hivatal

COFOG

Jogviszony

Teljes munkaidő

Részmunkaidő

Összesen

Önkormányzati ig.

011130

köztisztviselő

6

0

6

Önkormányzati ig.

011130

MT alapján

0

1

1

Összesen

6

1

7

Közfoglalkoztatás

COFOG

Jogviszony

Teljes munkaidő

Részmunkaidő

Összesen

HT 2024

041233

közfoglalkoztatás

5

0

5

Összesen

5

0

5

Teljes munkaidő

Részmunkaidő

Összesen

Mindösszesen

26

8

34

13. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata által felvett működési és beruházási hitelekről és azok kamatairól

Hitel megnevezése

Felvétel

Lejárat ideje

2022

ideje

összege

Tőke

Kamat

Hitel összesen:

Somberek Község Önkormányzata által Lekötött betétek vásárlásának várható alakulásáról

Érték 2024. január 1.-jén

90 000 000 Ft

Betétnyitás ideje

Tőke összege

Lejárat ideje

Éves kamatláb

Kamat összeg

Lekötés tervezett ideje

Tervezett tőke lekötés összege

2023.12.20

80 000 000

2024.06.20

5,6%

2 246 137 Ft

2023.12.20

10 000 000

2024.06.20

5,3%

265 726 Ft

Összesen:

90 000 000

2 511 863 Ft

-

14. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata 2024. évi költségvetésének közvetett támogatásai

Adónem

Közvetett támogatás

Összesen eredeti
előirányzat

Kedvezmény

Mentesség

Elengedés

Támogatás

Magánszem. kommunális adó

0

32 000

0

0

32 000

Iparűzési adó

0

0

0

0

0

Termőföld bérbe adásából származó jövedelem

0

0

0

0

0

Késedelmi pótlék

0

0

0

0

0

Bírság

0

0

0

0

0

Egyéb bevétel

0

0

0

0

0

Helyi adó összesen:

0

32 000

0

0

32 000

Ellátottak térítési méltányossági díjának, kártérítésének elengedése

0

0

0

0

0

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásvásárláshoz vissza nem térítendő támogatás nyújtása

0

0

0

1 000 000

1 000 000

Hulladékszállítás költségeinek támogatása

0

0

0

0

0

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség

0

0

0

0

0

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedése

0

0

0

0

0

KÖZVETETT TÁMOGATÁSOK ÖSSZESEN:

0

32 000

0

1 000 000

1 032 000

15. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntéseiről és azok pénzügyi vonzatáról

A feladat megnevezése

Előirányzat

2024

2025

2026

2027

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre lakásvásárláshoz

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

Felhalmozási célú kiadások összesen:

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

1 000 000 Ft

Ingatlan értékesítése

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Felhalmozási célú bevételek összesen:

- Ft

- Ft

- Ft

- Ft

Betét elhelyezés

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre- MTKT, adatvédelmi tisztviselő

720 000 Ft

750 000 Ft

780 000 Ft

820 000 Ft

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre - sport

4 000 000 Ft

4 000 000 Ft

4 000 000 Ft

4 000 000 Ft

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre - Bursa, Egyesület, Csele-Borza, egyéb

510 000 Ft

600 000 Ft

600 000 Ft

600 000 Ft

Működési célú kiadások összesen:

5 230 000 Ft

5 350 000 Ft

5 380 000 Ft

5 420 000 Ft

Lekötött bankbetét

90 000 000 Ft

Tulajdonosi bevételek /földbérlet/

3 150 000 Ft

3 150 000 Ft

3 150 000 Ft

3 150 000 Ft

Tulajdonosi bevételek /lakásbérlet/

930 000 Ft

930 000 Ft

930 000 Ft

930 000 Ft

Tulajdonosi bevételek /eszközhasználati díj/

5 250 000 Ft

5 250 000 Ft

5 250 000 Ft

5 250 000 Ft

Tulajdonosi bevételek /sport pályabérlet/

1 680 000 Ft

1 680 000 Ft

1 680 000 Ft

1 680 000 Ft

Működési célú bevételek összesen:

101 010 000 Ft

11 010 000 Ft

11 010 000 Ft

11 010 000 Ft

16. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Somberek Község Önkormányzata 2024. évi előirányzat felhasználási és likviditási terve

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

2024. év
összesen

Bevételek

Önkormányzat működési támogatása irányítószervi

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

15 264 449

183 173 382

Működési célú támogatások áh belülről

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

739 302

8 871 629

Közhatalmi bevételek

16 000

100 000

5 000 000

100 000

14 895 000

100 000

20 000

20 000

4 579 000

150 000

30 000

20 000

25 030 000

Működési bevételek

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

1 557 072

18 684 863

Működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Költségvetési, működési bevételek összesen

17 576 823

17 660 823

22 560 823

17 660 823

32 455 823

17 660 823

17 580 823

17 580 823

22 139 823

17 710 823

17 590 823

17 580 823

235 759 874

Költségvetési maradvány igénybevétele

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 821

6 597 828

Lekötött betét megszüntetés

0

0

0

0

90 000 000

0

0

0

0

0

0

0

90 000 000

Működési célú finanszírozási bevételek

549 819

549 819

549 819

549 819

90 549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 819

549 821

96 597 828

Felhalmozási célú támogatások ÁH belülről

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

284 498

3 413 974

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

15 000

180 000

Költségvetési, felhalmozási bevételek összesen

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

299 498

3 593 974

Felhalmozási pénzmaradvány igénybevétele

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

9 847 763

Működési célú finanszírozási bevételek

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

9 847 763

Bevételek összesen

19 246 787

19 330 787

24 230 787

19 330 787

124 125 787

19 330 787

19 250 787

19 250 787

23 809 787

19 380 787

19 260 787

19 250 789

345 799 439

Kiadások

Személyi juttatások

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

2 407 167

28 886 000

Munkaadókat terhelő járulékok

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

247 500

2 970 000

Dologi kiadások

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

4 924 167

59 090 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

225 000

2 700 000

Egyéb működési célú kiadások

423 330

6 825 708

11 471 708

6 325 708

38 153 451

6 825 708

6 491 708

6 745 708

11 304 708

6 875 708

6 755 708

6 245 707

114 444 864

Tartalék

0

0

0

71 689 258

0

0

0

0

0

0

0

71 689 258

Költségvetési, működési kiadások összesen

8 227 163

14 629 542

19 275 542

14 129 542

117 646 542

14 629 542

14 295 542

14 549 542

19 108 542

14 679 542

14 559 542

14 049 541

279 780 122

Pénzeszköz betétként elhelyezés

0

Költségvetési szervek finanszírozása

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

46 567 170

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

6 318 379

6 318 379

Műkiödési célú finanszírozási kiadások

10 198 977

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

3 880 598

52 885 549

Beruházások

254 000

1 778 000

254 000

2 286 000

Felújítások

0

Céltartalék (DRV)

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

820 647

9 847 763

Felhalmozási célú kiadások áh kívülre

500 000

500 000

1 000 000

Költségvetési, felhalmozási kiadások összesen

820 647

820 647

1 074 647

1 320 647

2 598 647

820 647

1 074 647

820 647

820 647

820 647

820 647

1 320 647

13 133 763

Felhalmozási célú finanszírozási kiadás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kiadások összesen

19 246 787

19 330 786

24 230 786

19 330 786

124 125 787

19 330 786

19 250 786

19 250 786

23 809 786

19 380 786

19 260 786

19 250 788

345 799 439