Bogádmindszent Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2009(III.13.) rendelete

az önkormányzati főzőkonyhán folyó étkeztetés igénybevételéről

Hatályos: 2009. 03. 13- 2011. 03. 06

1.§


A rendelet célja, hogy a helyi életviszonyokat figyelembe véve meghatározza és szabályozza a helyi önkormányzat főzőkonyháján étkeztetést igénybevevők körét, az igénybevétel módját.

2. §


A rendelet hatálya Bogádmindszent Község Önkormányzata által fenntartott főzőkonyhán folyó munkahelyi étkeztetésre, vendégétkeztetésre és intézményi gyermekétkeztetésre terjed ki.

3. §


(1) A munkahelyi étkeztetést a helyi önkormányzattal, vagy az általa fenntartott költségvetési szervvel munkaviszonyban, közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló alkalmazott a (továbbiakban: jogosult) veheti igénybe.


(2) A jogosult az étkeztetést igénybe veheti akkor is, ha fizetett vagy fizetés nélküli szabadságon, táppénzes állományban szülési vagy gyermekgondozási szabadságon van.


(3) A munkahelyi étkeztetés kedvezményes. A térítési díj alapja a bruttó eladási ár, melyhez a kedvezmény mértékét a munkáltató határozza meg.


(4) Munkahelyi étkeztetés esetén a jogosultnak a munkahelyi kedvezménnyel csökkentett összegű térítési díjat kell megfizetnie.

5.§


(1) Intézményi gyermekétkeztetésben a helyi általános iskolába és óvodába járó gyermekek részesülhetnek azzal, hogy a nem helyi lakos gyermekek esetében a lakóhelyeik szerint illetékes helyi önkormányzat Bogádmindszent Község Önkormányzatával az étkeztetés kapcsán felmerülő közös költségviselésről megállapodik.


(2) Intézményi gyermekétkeztetés esetén a fizetendő személyi térítési díj alapja az intézményi térítési díj normatív gyermekétkeztetési díjkedvezménnyel csökkentett összege.


(3) A helyben lakó, gyermekét egyedül nevelő szülőt, ha más jogcímen normatív gyermekétkeztetési díjkedvezményben nem részesül az óvodai vagy az iskolai étkeztetés igénybevételekor 50%-os mértékű térítési díjkedvezmény illeti meg.

8. §


(1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.


(2) Hatálybalépésével egyidejűleg a gyermek, a munkahelyi és a vendégétkeztetés intézményi térítési díjairól szóló 11/2008.(IV. 8.) rendelet hatályát veszíti.



Bogádmindszent, 2009. március 12.




              / Nagy János /                                                    /Takácsné Jauk Ibolya/

              polgármester                                                                körjegyző        

Záradék: A képviselő-testület fenti rendelete az SZMSZ-ben foglaltak szerint a mai napon

                 kihirdetésre került.



Bogádmindszent, 2009. március 13.




                                                                                                /Takácsné Jauk Ibolya/

                                                                                                            körjegyző