Drávaszabolcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2023. 11. 29

Drávaszabolcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

a képviselők tiszteletdíjáról

2023.11.29.

Drávaszabolcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Drávaszabolcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének tagjaira.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre és az alpolgármesterre.

Részletes rendelkezések

2. § A képviselői tiszteletdíj összege bruttó 140.225.- Ft/hó.

3. § (1) Az Mötv.-ben, illetve az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletében meghatározott kötelezettségeit megszegő önkormányzati képviselő megállapított tiszteletdíját a képviselő-testület határozattal 6 hónap időtartamra csökkentheti vagy megvonhatja. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentés vagy megvonás újra alkalmazható.

(2) A képviselő-testült tagjait, a tiszteletdíj nem illeti meg, ha feladatai ellátásában egy hónapon túl akadályoztatva van.

(3) A tiszteletdíjat egy hónapra meg kell vonni a képviselőtől, ha a képviselő-testületi munkáját önhibájából elhanyagolja, két egymást követő testületi ülésen előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt.

(4) A (3) bekezdés szerinti tiszteletdíj megvonásra bármely képviselő, alpolgármester vagy polgármester javaslatára a képviselő-testület dönt.

(5) A tiszteletdíjak kifizetése havonta, utólag banki átutalással történik. A kiutalásról a Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

5. § Hatályát veszti a képviselők, valamint a Szociális és Népjóléti Bizottság elnökének tiszteletdíjáról szóló 1/2006. (II. 8.) önkormányzati rendelet.