Magyarmecske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (VII. 1.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 07. 01- 2019. 11. 29

Magyarmecske Község Önkormányzata Képviselő-testülete

7/2016.(VII.1.) rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) rendelete módosításáról


Magyarmecske Község Önkormányzata Képviselő-testülete  Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 25. § (3) bekezdés b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a települési támogatásokról szóló 4/2015.(II.27.) rendeletét – a továbbiakban önkormányzati rendelet – a  következők szerint módosítja:


1. §


Önkormányzati rendelet IV. fejezete a „Lakókörnyezet rendezettsége” alcímmel, továbbá a következő,  21.§-al egészül ki, egyidejűleg az önkormányzati rendelet 21-22. §-a 22-23. §-ra változik:

„ Lakókörnyezet rendezettsége

21.§  (1) A 7. § a), b), e) pontjában foglalt pénzbeli szociális támogatásra és szociális tűzifára az jogosult illetve közfoglalkoztatásban az vehet részt, aki a lakókörnyezete rendezettségének biztosítására vonatkozó feltételeket teljesíti. 

(2) A lakókörnyezet akkor tekinthető rendezettnek, ha:

a) a kérelmező vagy jogosult által életvitelszerűen lakott ház és az ahhoz tartozó udvar, kert, előkert

aa) tiszta, rendezett,

ab) rendeltetésszerű használhatósága biztosított,

ac) folyamatos tisztítása, hó- és síkosság-mentesítése, valamint szükség szerinti gyakoriságú fűnyírással, kaszálással történő gyommentesítése biztosított,

ad) higiénés állapota alapján fertőzésveszély nem áll fenn,

b) a kérelmező vagy jogosult által életvitelszerűen lakott lakásban vagy házban és az ahhoz tartozó udvaron a szemét gyűjtésére és tárolására rendelkezésre áll rendeltetésszerűen használt, a hulladékszállítást végző szolgáltató által elfogadott hulladéktároló edény,

c) a kérelmező vagy jogosult által életvitelszerűen lakott ingatlan előtti járda és zöldsáv úttestig terjedő teljes területe tiszta, rendezett, gyommentesítése az ac) pont szerint biztosított.

(3)  A lakókörnyezet rendezettségére vonatkozó szabályok teljesítésére a települési támogatást kérelmezőt, a jogosultat illetve  a közfoglalkoztatottat megfelelő, de legalább ötnapos határidő kitűzésével – az elvégzendő tevékenységek konkrét megjelölésével – fel kell szólítani. Amennyiben a kérelmező, a jogosult vagy a közfoglalkoztatott a feltételeknek felszólítás ellenére sem tesz eleget, a kérelmet el kell utasítani, a megállapított támogatást meg kell szüntetni vagy  tájékoztatni kell a járási foglalkoztatási szervet.”


2. §


Az önkormányzat rendelete a kihirdetése napján lép hatályba.


Magyarmecske, 2016. június  29.







Balogh Imre

polgármester

Tóth László

jegyző




Rendelet kihirdetve:

Magyarmecske, 2016. július 1.


                                                                                   Tóth László

                                                                                     jegyző

Mellékletek