Magyarmecske Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016 (IX.30..) rendelete

a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről szóló 5/2016.(VI.18.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 01- 2016. 10. 01

Magyarmecske Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016 (IX.30..) rendelete

a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről szóló 5/2016.(VI.18.) rendelete módosításáról

2016.10.01.

Magyarmecske Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, valamint a hulladékokról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § (1) bekezdése és 88. § (4) bekezdése alapján hulladékgazdálkodás helyi rendjéről alkotott 5/2016.(VI.18.) önkormányzati rendeletét ( a továbbiakban „Ör.” ) a következők szerint módosítja:

1. § Ör. 7. § (1) a következőképpen módosul:

„7. § (1) A települési hulladékok közül a háztartási hulladéknak, és háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak minősülő hulladékból a vegyes hulladék /továbbiakban vegyes hulladék/ szállítása hetente egy alkalommal, 15 nappal előre meghirdetett napon történik.’

2. § Ör. 8. § (1) a következőképpen módosul:

„8. § (1) A települési hulladékok közül az elkülönítetten gyűjtött hulladék szállítása heti egy alkalommal történik.”

3. § Ör. a következő, 14/A. §-al egészül ki:

„14/A. §

(1) Szüneteltethető a szolgáltatás igénybevétele - a közszolgáltatás igénybevételére egész évben kötelezett ingatlanhasználó számára - a bejelentéstől számított legfeljebb 1 év időtartamra, ha a tárolóedényt egyedül használó, írásbeli közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználó két naptári hónapnál hosszabb ideig az ingatlant nem használja, és az üresedés várható időtartamát – legkésőbb a szüneteltetés megkezdését megelőző 8 munkanappal bezárólag, a közszolgáltató részére írásban adott nyilatkozattal (faxon, levél vagy e-mail formájában) - bejelenti a közszolgáltatónak. A bejelentés megtételére csak a közszolgáltatóval szerződéses viszonyban álló, vagy a meghatalmazottja jogosult.
(2) Az ingatlan további lakatlansága esetén a szüneteltetésre vonatkozó igénybejelentés – 8 nappal a szüneteltetés lejárta előtt, írásban adott nyilatkozattal (faxon, levél vagy e-mail formájában) - megismételhető.
(3) A bejelentésben foglaltak valóságtartalmát a közszolgáltató ellenőrizni jogosult. A szüneteltetés jogszerűtlen igénybevétele esetén a közszolgáltató jogosult a szüneteltetést visszavonni.”
Ha az ingatlan a szüneteltetési időtartam lejárta előtt újból lakottá válik, annak tényét a Közszolgáltatóval szerződött fél, vagy meghatalmazottja köteles legalább 3 nappal korábban a Közszolgáltatónak írásban adott nyilatkozattal (faxon, levél vagy e-mail formájában) bejelenteni.

4. § Az önkormányzat rendelete 2016. október 1. napján lép hatályba.

Magyarmecske, 2016. szeptember 29.