Magyarmecske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (X. 30.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 30- 2019. 11. 29

Magyarmecske Község Önkormányzata Képviselő-testülete

9/2017. (X.30.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelete módosításáról


Magyarmecske Község Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a következő  rendeletet alkotja:

1.§

A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelet az alábbi 9 /B. §-szal egészül ki:

Települési lakásfenntartási támogatás

9/B. § (1) A települési lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás. Az önkormányzat képviselő-testülete a villanyáram-, a vízfogyasztás és a tüzelőanyag költségeihez, lakbérekhez lakásfenntartási támogatást nyújt a jogosultnak.

 (2) A lakásfenntartási támogatást elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában, és a lakásfenntartással összefüggő  rendszeres kiadásokhoz kell nyújtani. A kérelem benyújtásával egyidejűleg a kérelmező a vízszolgáltató által kibocsátott számlával vagy igazolással köteles igazolni a víziközmű szolgáltatási díj kifizetését.  Hátralék kiegyenlítéséig a lakásfenntartási támogatás teljes összege a vízdíj-hátralék kifizetésére fordítható.

 (3) Települési lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550 %-át

 (4) Az egy hónapra megállapítható települési lakásfenntartási támogatás összege egységesen 9000,- Ft.

 (5) A települési lakásfenntartási támogatást a kérelem benyújtásának hónapjától az adott év utolsó napjáig terjedő időre kell megállapítani.

(6) Lakásfenntartási támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(7) Az (6) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.



2. §

Záró rendelkezések

(1) E rendelet  2017.  év  október  30. napján lép hatályba.



Kelt: Magyarmecske , 2017. október 25.



.........................................................                                     ..............................

                polgármester                                                                           jegyző


Záradék:


A rendeletet a mai napon kihirdettem.


Kelt: Magyarmecske, 2017. október 30.


                                                                                              ..............................

                                                                                                                  jegyző