Baranyajenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2020.(XI.3.) önkormányzati rendelete

A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2016. (IV.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 04- 2020. 11. 04

Baranyajenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) alpontjában foglalt feladatkörében eljárva, továbbá a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 92. §-ban kapott felhatalmazás alapján, a képviselő-testület és szervei szervezetéről és működéséről szóló 4/2016.(IV.19.) sz. önkormányzati rendeletét (továbbiakban: R) az alábbiak szerint módosítja.

  1. §

Az R. 32. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A képviselő megválasztásától, majd ezt követően minden év január 1-jétől számított 30 napon belül az Mötv. 2. számú melléklete szerinti vagyonnyilatkozatot köteles tenni. A képviselő az Mötv. 39. §-ában foglaltak szerint köteles eljárni a vagyonnyilatkozat-tételi eljárás során.  

(2)  A vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottsági feladatokat az Ügyrendi Bizottság látja el.

(3) A vagyonnyilatkozat-tételi nyomtatványokat, tájékoztatót a hivatal köteles megfelelő időben a képviselők részére átadni.

(4) A vagyonnyilatkozat-tétel elmulasztása esetén – annak benyújtásáig - a képviselő e tisztségéből fakadó jogait nem gyakorolhatja, tiszteletdíjat, természetbeni juttatást, költségtérítést nem kaphat. (Mötv. 39. (2) bek.)

2. §

Ez a rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.