Baranyajenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Baranyajenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Baranyajenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja meg az önkormányzat 2024. évi költségvetésről.

1. § A rendelet hatálya az Önkormányzatra és annak intézményeire terjed ki.

2. § (1) Baranyajenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2024. évi pénzügyi tervének a bevételi és kiadási főösszegét 293.994.508,- forintban állapítja meg.

a) Baranyajenő Község Önkormányzat: 252.555.992,- forint

b) Várhegy Óvoda és Konyha: 41.438.516,- forint

(2) Az (1) bekezdésben megállapított bevételeket forrásonként az 1. melléklet a kiadások előirányzatait funkciók és intézmények szerint a 2. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Baranyajenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete által engedélyezett létszámkeretet a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Baranyajenő Község Önkormányzat működési célú kiadások és bevételek pénzügyi mérlegét a 4. melléklet, Baranyajenő Község felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak összesített pénzügyi mérlegét 5. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(3) A működési célú forráshiány finanszírozásának érdekében a képviselő-testület likvid hitel igénybevételét rendelheti el.

(4) A 2. § (1) bekezdésében kimutatott költségvetési hiány fedezetét az előző évben képződött pénzmaradvány visszatervezésével biztosítja.

(5) A (3) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (4) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Az önállóan működő költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a képviselő-testületi határozattal elfogadott munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által a (önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő) költségvetési szerv számára ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.

(4) Az önállóan működő költségvetési szerv feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről oly módon gondoskodik, hogy az biztosítsa az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésében részére megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

(5) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(6) A költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § (1) A képviselő-testület a költségvetési szervei költségvetési előirányzatainak felhasználására az Áht. 34-35. §-ra, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ámr.) 36. § (1)-(3) bekezdés, 42. § rendelkezéseire tekintettel az alábbiakról rendelkezik.

(2) Az Áht. 34. §-ban meghatározott bevételi többleteit csak az alapfeladat ellátására fordíthatja az intézmény. Ezen többletbevételek alapfeladatra történő felhasználása során elsődlegesen a működési költségek finanszírozhatóságát kell szem előtt tartani a megállapított működési, gazdálkodási tartalék további növelése céljából.

(3) A személyi juttatásokra és a munkaerővel való gazdálkodásra vonatkozóan az Ámr. 36. § rendelkezéseit csak jelen rendeletben foglalt keretek között lehet alkalmazni. A személyi juttatások előirányzatainak év közbeni, átmeneti maradványa csak az átmenetileg jelentkező többletfeladat ellátására használható fel. A fel nem használt átmeneti maradvány működtetéssel kapcsolatos felhasználására a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben intézkedést tehet, de erről egyidejűleg köteles a polgármestert tájékoztatni.

(4) A költségvetési szerv vezetője a többletbevételek terhére tartós kötelezettségvállalást nem tehet. A feladatellátás kapcsán feladatelmaradásból származó maradványt, valamint az Ámr. 36. §-ban fel nem sorolt egyéb bevételeket a költségvetési szerv vezetője a fenntartó döntéséig zárolni köteles.

(5) A költségvetési szerv vezetője az alapfeladatok ellátásával kapcsolatos beszerzésekhez az a) pont szerinti többletbevételeit saját hatáskörben felhasználhatja, de köteles az önkormányzat vagyonával való rendelkezésről szóló önkormányzati rendeletben foglaltakat alkalmazni.

8. § A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy az év közbeni előre nem tervezett tartós kötelezettség vállalással nem járó feladatok ellátására a rendelet 15. §-ban foglaltakon felül saját hatáskörben éves szinten összesen 500 ezer forint erejéig kötelezettséget vállaljon.

9. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

10. § A Polgármester átmeneti gazdálkodásról szóló tájékoztatóját a képviselő-testület elfogadja, az átmeneti időszak alatt teljesített bevételeket és kiadásokat e rendelet előirányzatainak terhére kell lekönyvelni.

11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

1. Költségvetési bevételek önkormányzat

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

22 776 769

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

25 848 896

03

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

23 975 656

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

7 252 582

05

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

31 228 238

06

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

07

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

08

Elszámolásból származó bevételek

B116

09

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

82 123 903

10

Elvonások és befizetések bevételei

B12

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

18 212 146

15

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

100 336 049

16

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

17

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

20

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

21

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

22

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

23

Társaságok jövedelemadói

B312

24

Jövedelemadók (=22+23)

B31

25

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

26

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

27

Vagyoni tipusú adók

B34

700 000

28

Értékesítési és forgalmi adók

B351

6 000 000

29

Fogyasztási adók

B352

30

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

31

Gépjárműadók

B354

32

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

33

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

6 700 000

34

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

155 546

35

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

155 546

36

Készletértékesítés ellenértéke

B401

5 047 456

37

Szolgáltatások ellenértéke

B402

878 160

38

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

100 000

39

Tulajdonosi bevételek

B404

40

Ellátási díjak

B405

41

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

42

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

43

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

44

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

500

45

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

500

46

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

47

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

48

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

49

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

50

Egyéb működési bevételek

B411

350 000

51

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

6 376 116

52

Immateriális javak értékesítése

B51

53

Ingatlanok értékesítése

B52

54

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

55

Részesedések értékesítése

B54

56

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

57

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

600 000

62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

63

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

600 000

64

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

65

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

67

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

68

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

69

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

70

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

114 167 711

2. Finanszírozási bevételek önkormányzat

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

06

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

07

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

08

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

138388281

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

12

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

138 388 281

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

15

Központi, irányító szervi támogatás

B816

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

138 388 281

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

24

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

25

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

26

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

29

Váltóbevételek

B84

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

138 388 281

3. Költségvetési bevételek Várhegy Óvoda és Konyha

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

03

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

05

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

06

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

07

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

08

Elszámolásból származó bevételek

B116

09

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

10

Elvonások és befizetések bevételei

B12

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

15

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

16

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

17

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

20

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

21

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

22

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

23

Társaságok jövedelemadói

B312

24

Jövedelemadók (=22+23)

B31

25

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

26

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

27

Vagyoni tipusú adók

B34

28

Értékesítési és forgalmi adók

B351

29

Fogyasztási adók

B352

30

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

31

Gépjárműadók

B354

32

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

33

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

34

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

35

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

36

Készletértékesítés ellenértéke

B401

37

Szolgáltatások ellenértéke

B402

576 000

38

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

39

Tulajdonosi bevételek

B404

40

Ellátási díjak

B405

1 287 000

41

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

42

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

43

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

44

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

1 000

45

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

1 864 000

46

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

47

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

48

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

49

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

50

Egyéb működési bevételek

B411

10 000

51

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

1 874 000

52

Immateriális javak értékesítése

B51

53

Ingatlanok értékesítése

B52

54

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

55

Részesedések értékesítése

B54

56

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

57

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

58

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

60

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

62

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

63

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

64

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

65

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

66

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

67

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

68

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

69

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

70

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

1 874 000

4. Finanszírozási bevételek Várhegy Óvoda és Konyha

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

04

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

06

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

07

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

08

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

09

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

10

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

518272

11

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

12

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

518 272

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

14

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

15

Központi, irányító szervi támogatás

B816

39046244

16

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

20

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

21

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

39 564 516

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

24

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

25

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

26

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

27

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

29

Váltóbevételek

B84

30

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

39 564 516

2. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Kiadások

1. Költségvetési kiadások önkormányzat

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

17 481 540

02

Normatív jutalmak

K1102

03

Céljuttatás, projektprémium

K1103

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

05

Végkielégítés

K1105

06

Jubileumi jutalom

K1106

07

Béren kívüli juttatások

K1107

150 000

08

Ruházati költségtérítés

K1108

09

Közlekedési költségtérítés

K1109

280 000

10

Egyéb költségtérítések

K1110

11

Lakhatási támogatások

K1111

12

Szociális támogatások

K1112

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

12 000

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

17 923 540

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

11 660 800

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

200 000

17

Egyéb külső személyi juttatások

K123

2 999 105

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

14 859 905

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

32 783 445

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

4 175 097

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

15 000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9 164 358

23

Árubeszerzés

K313

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

9 179 358

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

375 600

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

163 000

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

538 600

28

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

3 345 000

29

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

30

Távhő- és melegvíz szolgáltatás díja

K3313

31

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

165 000

32

Közüzemi díjak (=28+29+30+31)

K331

3 510 000

33

Vásárolt élelmezés

K332

34

Bérleti és lízing díjak

K333

35

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

2 326 800

36

Közvetített szolgáltatások

K335

340 000

37

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

10 987 968

38

Egyéb szolgáltatások

K337

7 626 599

39

Szolgáltatási kiadások (=32+…+38)

K33

21 281 367

40

Kiküldetések kiadásai

K341

41

Reklám- és propagandakiadások

K342

527 559

42

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=40+41)

K34

527 559

43

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

6 726 859

44

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

45

Kamatkiadások

K353

46

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

47

Egyéb dologi kiadások

K355

564 000

48

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=43+…+47)

K35

7 290 859

49

Dologi kiadások (=24+27+39+42+48)

K3

42 327 743

50

Társadalombiztosítási ellátások

K41

51

Családi támogatások

K42

52

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

53

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

54

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

55

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

56

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

57

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

4 463 937

58

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=50+…+57)

K4

4 463 937

59

Nemzetközi kötelezettségek

K501

60

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

K5021

61

A helyi önkormányzatok törvényi előíráson alapuló befizetései

K5022

62

Egyéb elvonások, befizetések

K5023

63

Elvonások és befizetések (=60+61+62)

K502

64

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

65

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

66

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

67

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

2 430 219

68

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

69

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

600 000

70

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

71

Kamattámogatások

K510

72

Működési célú támogatások az Európai Uniónak

K511

73

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

30 000

74

Tartalékok

K513

75

Egyéb működési célú kiadások (=59+63+…+74)

K5

3 060 219

76

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

77

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

78

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

3 735 669

79

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

34 583 100

80

Részesedések beszerzése

K65

81

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

82

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

9 337 440

83

Beruházások (=76+…+82)

K6

47 656 209

84

Ingatlanok felújítása

K71

59 880 398

85

Informatikai eszközök felújítása

K72

86

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

87

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

16 167 707

88

Felújítások (=84+…+87)

K7

76 048 105

89

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

90

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

91

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

92

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

93

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

94

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

95

Lakástámogatás

K87

96

Felhalmozási célú támogatások az Európai Uniónak

K88

97

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

98

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=89+…+97)

K8

99

Költségvetési kiadások (=19+20+49+58+75+83+88+98)

K1-K8

210 514 755

2. Finanszírozási kiadások önkormányzat

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9111

02

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

03

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9113

04

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=01+02+03)

K911

05

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

06

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

07

Kincstárjegyek beváltása

K9123

08

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

09

Belföldi kötvények beváltása

K9125

10

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9126

11

Belföldi értékpapírok kiadásai (=05+…+10)

K912

12

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

13

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

2994993

14

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

K915

39046244

15

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

16

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

17

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

18

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K9191

19

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K9192

20

Tulajdonosi kölcsönök kiadásai (=18+19)

K919

21

Belföldi finanszírozás kiadásai (=04+11+…+17+20)

K91

42 041 237

22

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

23

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

24

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

25

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek

K924

26

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

K925

27

Külföldi finanszírozás kiadásai (=22+…+26)

K92

28

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

29

Váltókiadások

K94

30

Finanszírozási kiadások (=21+27+28+29)

K9

42 041 237

3. Költségvetési kiadások Várhegy Óvoda és Konyha

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

1.

2.

3.

4.

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

26 086 556

02

Normatív jutalmak

K1102

03

Céljuttatás, projektprémium

K1103

592 800

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

05

Végkielégítés

K1105

06

Jubileumi jutalom

K1106

07

Béren kívüli juttatások

K1107

500 000

08

Ruházati költségtérítés

K1108

09

Közlekedési költségtérítés

K1109

310 800

10

Egyéb költségtérítések

K1110

11

Lakhatási támogatások

K1111

12

Szociális támogatások

K1112

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

27 490 156

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

300 000

17

Egyéb külső személyi juttatások

K123

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

300 000

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

27 790 156

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

3 189 614

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

140 000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

5 211 800

23

Árubeszerzés

K313

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

5 351 800

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

119 000

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

70 000

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

189 000

28

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

1 300 000

29

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

30

Távhő- és melegvíz szolgáltatás díja

K3313

31

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

100 000

32

Közüzemi díjak (=28+29+30+31)

K331

1 400 000

33

Vásárolt élelmezés

K332

300 000

34

Bérleti és lízing díjak

K333

35

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

180 000

36

Közvetített szolgáltatások

K335

37

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

111 000

38

Egyéb szolgáltatások

K337

340 000

39

Szolgáltatási kiadások (=32+…+38)

K33

931 000

40

Kiküldetések kiadásai

K341

10 000

41

Reklám- és propagandakiadások

K342

42

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=40+41)

K34

10 000

43

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

2 079 290

44

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

45

Kamatkiadások

K353

46

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

47

Egyéb dologi kiadások

K355

30 000

48

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=43+…+47)

K35

2 109 290

49

Dologi kiadások (=24+27+39+42+48)

K3

9 991 090

50

Társadalombiztosítási ellátások

K41

51

Családi támogatások

K42

52

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

53

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

54

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

55

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

56

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

57

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

58

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=50+…+57)

K4

59

Nemzetközi kötelezettségek

K501

60

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

K5021

61

A helyi önkormányzatok törvényi előíráson alapuló befizetései

K5022

62

Egyéb elvonások, befizetések

K5023

63

Elvonások és befizetések (=60+61+62)

K502

64

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

65

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

66

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

67

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

68

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

69

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

70

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

71

Kamattámogatások

K510

72

Működési célú támogatások az Európai Uniónak

K511

73

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

74

Tartalékok

K513

75

Egyéb működési célú kiadások (=59+63+…+74)

K5

76

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

77

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

78

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

79

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

368 230

80

Részesedések beszerzése

K65

81

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

82

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

99 426

83

Beruházások (=76+…+82)

K6

467 656

84

Ingatlanok felújítása

K71

85

Informatikai eszközök felújítása

K72

86

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

87

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

88

Felújítások (=84+…+87)

K7

89

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

90

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

91

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

92

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

93

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

94

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

95

Lakástámogatás

K87

96

Felhalmozási célú támogatások az Európai Uniónak

K88

97

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

98

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=89+…+97)

K8

99

Költségvetési kiadások (=19+20+49+58+75+83+88+98)

K1-K8

41 438 516

3. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

A létszám funkciócsoportonkénti megoszlása

1. Önkormányzat

Sor-szám

Funkció-csoportok

Funkciók

Vezetői létszám

Nem vezetői létszám

Létszám összesen

középfokú

felsőfokú

Összesen

alapfokú

középfokú

felsőfokú

Összesen

végzettséggel

végzettséggel

I

Létszám funkciócsoportonkénti megoszlása

01

I. funkció-csoport

a) csoport

1,0

1

1

02

b) csoport

03

Összesen (01+02)

04

II. funkció-csoport

Humánpolitikai

05

Gazdálkodási-költségvetési

06

Jogi

07

Nemzetközi

08

Ellenőrzési

09

Koordinációs

10

Informatikai

11

Kommunikációs

12

Egyéb (…)

13

Összesen (04+…+12)

14

III. funkció-csoport

Adminisztratív-titkársági (15+16+17)

15

- I. csoport feladatait segítő

16

- II. csoport feladatait segítő

17

- III. csoport feladatait segítő

18

Protokolláris

19

Kézbesítési

20

Szállítási

21

Jóléti

22

Üzemeltetési

1,0

3,0

4

4

23

Rendészeti

24

Raktározási

25

Egyéb (…)

3,0

3

3

26

Összesen (14+18+…+25)

4

3

7

7

27

Összesen (03+13+26)

1

1

4

3

7

8

II

A funkciócsoportokba sorolt létszám megoszlása bérrendszerek szerint

28

Köztisztviselők, kormánytisztviselők (29+30+31)

29

I. funkció csoport

30

II. funkció csoport

31

III. funkció csoport

32

Különleges jogállású szervek, Állami Számvevőszék tisztviselői (33+34+35)

33

I. funkció csoport

34

II. funkció csoport

35

III. funkció csoport

36

Nemzeti Adó- és Vámhivatal állománya (37+38+39)

37

I. funkció csoport

38

II. funkció csoport

39

III. funkció csoport

40

Egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottak (41+42+43)

41

I. funkció csoport

42

II. funkció csoport

43

III. funkció csoport

44

Közalkalmazottak (45+46+47)

1

1

45

I. funkció csoport

46

II. funkció csoport

47

III. funkció csoport

1,0

1

48

Pedagógus életpálya alapján foglalkoztatottak (49+50+51)

49

I. funkció csoport

50

II. funkció csoport

51

III. funkció csoport

52

Bírák, ügyészek, igazságügyi, ügyészségi alkalmazottak (53+54+55)

53

I. funkció csoport

54

II. funkció csoport

55

III. funkció csoport

56

Rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai (57+58+59)

57

I. funkció csoport

58

II. funkció csoport

59

III. funkció csoport

60

Rendvédelmi alkalmazottak (61+62+63)

61

I. funkció csoport

62

II. funkció csoport

63

III. funkció csoport

64

Magyar Honvédség hivatásos állományú katonái (65+66+67)

65

I. funkció csoport

66

II. funkció csoport

67

III. funkció csoport

68

Honvédelmi alkalmazottak (69+70+71)

69

I. funkció csoport

70

II. funkció csoport

71

III. funkció csoport

72

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozók (73+74+75)

73

I. funkció csoport

74

II. funkció csoport

75

III. funkció csoport

4,0

2,0

6,0

6

76

- ebből: közfoglalkoztatottak (77+78+79)

77

I. funkció csoport

78

II. funkció csoport

79

III. funkció csoport

3,0

3,0

3

80

Választott tisztségviselők (81+82+83)

1

1

1

81

I. funkció csoport

1,0

1,0

1

82

II. funkció csoport

83

III. funkció csoport

2. Várhegy Óvoda és Konyha

Sor-szám

Funkció-csoportok

Funkciók

Vezetői létszám

Nem vezetői létszám

Létszám összesen

középfokú

felsőfokú

Összesen

alapfokú

középfokú

felsőfokú

Összesen

végzettséggel

végzettséggel

I

Létszám funkciócsoportonkénti megoszlása

01

I. funkció-csoport

a) csoport

1,0

1

1,0

1

2

02

b) csoport

03

Összesen (01+02)

1

1

1

1

2

04

II. funkció-csoport

Humánpolitikai

05

Gazdálkodási-költségvetési

06

Jogi

07

Nemzetközi

08

Ellenőrzési

09

Koordinációs

10

Informatikai

11

Kommunikációs

12

Egyéb (…)

13

Összesen (04+…+12)

14

III. funkció-csoport

Adminisztratív-titkársági (15+16+17)

15

- I. csoport feladatait segítő

16

- II. csoport feladatait segítő

17

- III. csoport feladatait segítő

18

Protokolláris

19

Kézbesítési

20

Szállítási

21

Jóléti

22

Üzemeltetési

1,0

2,0

3

3

23

Rendészeti

24

Raktározási

25

Egyéb (…)

26

Összesen (14+18+…+25)

1

2

3

3

27

Összesen (03+13+26)

1

1

1

3

4

5

II

A funkciócsoportokba sorolt létszám megoszlása bérrendszerek szerint

28

Köztisztviselők, kormánytisztviselők (29+30+31)

29

I. funkció csoport

30

II. funkció csoport

31

III. funkció csoport

32

Különleges jogállású szervek, Állami Számvevőszék tisztviselői (33+34+35)

33

I. funkció csoport

34

II. funkció csoport

35

III. funkció csoport

36

Nemzeti Adó- és Vámhivatal állománya (37+38+39)

37

I. funkció csoport

38

II. funkció csoport

39

III. funkció csoport

40

Egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottak (41+42+43)

41

I. funkció csoport

42

II. funkció csoport

43

III. funkció csoport

44

Közalkalmazottak (45+46+47)

1

1

2

1

4

5

45

I. funkció csoport

1,0

1,0

1,0

1,0

2

46

II. funkció csoport

47

III. funkció csoport

1,0

2,0

3,0

3

48

Pedagógus életpálya alapján foglalkoztatottak (49+50+51)

49

I. funkció csoport

50

II. funkció csoport

51

III. funkció csoport

52

Bírák, ügyészek, igazságügyi, ügyészségi alkalmazottak (53+54+55)

53

I. funkció csoport

54

II. funkció csoport

55

III. funkció csoport

56

Rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai (57+58+59)

57

I. funkció csoport

58

II. funkció csoport

59

III. funkció csoport

60

Rendvédelmi alkalmazottak (61+62+63)

61

I. funkció csoport

62

II. funkció csoport

63

III. funkció csoport

64

Magyar Honvédség hivatásos állományú katonái (65+66+67)

65

I. funkció csoport

66

II. funkció csoport

67

III. funkció csoport

68

Honvédelmi alkalmazottak (69+70+71)

69

I. funkció csoport

70

II. funkció csoport

71

III. funkció csoport

72

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozók (73+74+75)

73

I. funkció csoport

74

II. funkció csoport

75

III. funkció csoport

76

- ebből: közfoglalkoztatottak (77+78+79)

77

I. funkció csoport

78

II. funkció csoport

79

III. funkció csoport

80

Választott tisztségviselők (81+82+83)

81

I. funkció csoport

82

II. funkció csoport

83

III. funkció csoport

4. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások pénzügyi mérlege


BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


KIADÁSOK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


1.


Önkormányzatok működési támogatásai

82.123.903.-


Személyi juttatások

60.573.601.-


3.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

18.212.146..-


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adó

7.364.711.-


4.


Közhatalmi bevételek

6.855.546.-


Dologi kiadások

52.318.833.-

5.

Működési bevételek

8.250.116.-

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4.463.937.-

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

600.000.-

Egyéb működési célú kiadások

3.060.219.-

7.

Maradvány igénybevétele

14.734.583.-

Finanszírozási kiadás

2.994.993.-

8.

Finanszírozás bevételei


Bevételek összesen:

130.776.294.-


Kiadások összesen:

130.776.294.-

5. melléklet a 3/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások pénzügyi mérlege


BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


KIADÁSOK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat

1.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1.

Beruházások

48.123.865.-

2.

Felhalmozási bevétel

2.

Felújítások

76.048.105.-

3.

Maradvány felhasználás

124.171.970.-

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások


Bevételek összesen:

124.171.970.-


Kiadások összesen:

124.171.970.-.-