Egyházaskozár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete

az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket és munkavállalókat megillető juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2014. 05. 26- 2018. 05. 30

Egyházaskozár Község Önkormányzata Képviselő- testületének

4/2014. (V.26.) rendelete

az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket és munkavállalókat megillető juttatásokról és támogatásokról


Egyházaskozár Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 234. § (3) és (4) bekezdése, továbbá 237. §-a alapján a következőket rendeli el:



I. Fejezet


Általános rendelkezések


1. § (1) E rendelet hatálya az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) alkalmazásában álló, teljes- és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre, ügykezelőkre és munkavállalókra (a továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.

(2) A rendelet 5-9. §-aiban meghatározott szabályokat a foglalkoztatási jogviszonyban lévő polgármester tekintetében is alkalmazni kell.


2. § (1) A juttatásokra kifizethető keret összegét a képviselő-testület mindig a tárgyévre vonatkozóan, a Hivatal éves költségvetésében állapítja meg, azzal, hogy a Hivatal költségvetését valamennyi, a Hivatalt fenntartó önkormányzat képviselő-testületének el kell fogadnia.

(2) Az e rendelet szerinti támogatásra elkülönített összeg más célra nem használható fel és nem csoportosítható át.

(3) Az egyes juttatásokról és támogatásokról évenként elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

(4) A támogatások folyósításával, illetve nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat a Hivatal személyügyi ügyintézője látja el.

(5) Az e rendelet szerinti juttatások feltételeit, az elbírálás, a nyilvántartás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző az Egyházaskozári Közös Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatában állapítja meg.

(6) A közszolgálati szabályzatban meghatározott ügyekben a jegyző tekintetében a polgármester, a polgármester tekintetében a képviselő-testület jár el.


3. § A köztisztviselő a következő juttatásban és támogatásban (a továbbiakban együtt: juttatás) részesíthető:


a) illetménykiegészítés

b) illetményelőleg

c) cafetéria juttatás

d) egészségügyi hozzájárulás

e) jutalom

f) adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás




II. Fejezet


Az egyes támogatások megállapításának szabályai


Illetménykiegészítés


4. § A jegyző és az aljegyző kivételével a Hivatal valamennyi felsőfokú és középfokú iskolai végzettségű köztisztviselője részére a tárgyévre illetménykiegészítés állapítható meg, melynek mindenkori mértéke az önkormányzat éves költségvetéséről szóló rendeletben kerül meghatározásra.


Illetményelőleg


5. § (1) A köztisztviselő átmeneti anyagi gondjainak enyhítése érdekében illetményelőlegben részesíthető.

(2) Az illetményelőleg megállapításával kapcsolatos kérdéseket a Hivatal közszolgálati szabályzatában kell rendezni.


Cafetéria-juttatás


6. § A Hivatal köztisztviselői részére adható cafetéria-juttatás szabályait a Kttv., a tárgyévi költségvetési törvény és a közszolgálati szabályzat tartalmazza.


Egészségügyi hozzájárulás


7. § (1) A köztisztviselő kétévente a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges éleslátást biztosító szemüveg vagy kontaktlencse készítés díjához egészségügyi juttatásként hozzájárulásra jogosult a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet rendelkezései szerint.

(2) A hozzájárulás mértéke köztisztviselőként 50.000 Ft.


Jutalom


8. § (1) A köztisztviselők jóléti juttatásként évente egy alkalommal egyhavi illetményüknek megfelelő összegű jutalomban részesülnek.

(2) A köztisztviselő – munkáltatói döntéstől függően – további, a munkáltató által meghatározott összegű jutalomban részesíthető.


Adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás


9. § (1) A köztisztviselő – kérelmére – a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. tv. 1. számú melléklet 2. pont 2.7 alpontja szerinti adómentes munkáltatói lakáscélú támogatásban részesíthető.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás legmagasabb összege a köztisztviselőt a 8. § (1) bekezdése alapján az őt megillető jutalom összege.

(3) Az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatásban részesített köztisztviselő a 8. § (1) bekezdése alapján járó jutalomra nem jogosult, a 8. § (1) bekezdése alapján jutalomban részesített köztisztviselő részére adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás nem állapítható meg.


III. Fejezet


Záró rendelkezések


10.  § (1) A rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 8/2001. (XII.27.) rendelet.


Egyházaskozár, 2014. május 21.




Weisz Kornélia                                                          Dr. Markó Gábor

                       polgármester                                                                         jegyző                                                                                                                                                          


Záradék:


A rendelet 2014. május 26. napján kihirdetésre került.

                                                                                                      



Dr. Markó Gábor

                                                                                 jegyző