Hetvehely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Hetvehely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Hetvehely Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a Magyarország 2024. évi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvényben megfogalmazott pénzügyi-gazdasági feltételek figyelembevételével az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra és képviselő-testületére terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó, e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. § A Képviselő-testület a címrendet e rendelet 1. melléklete szerint hagyja jóvá.

Költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2024. évi költségvetésének

a) tárgyévi költségvetési bevételek nettósított főösszegét 307.342.182 Ft-ban,

b) tárgyévi költségvetési kiadások nettósított főösszegét 307.342.182 Ft-ban

állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi költségvetési bevételét 307.342.182 Ft-ban,

a) Az önkormányzat működési támogatásai 65.652.469 Ft

b) Az önkormányzat működési célú támogatása ÁH-n belülről 14.758.713 Ft

c) Az önkormányzat felhalmozási célú támogatása ÁH-n belülről 0 Ft

d) Az önkormányzat közhatalmi bevételei 6.628.000 Ft

e) Az önkormányzat működési bevételei 8.180.000 Ft

f) Az önkormányzat működési célú átvett pénzeszközei 15.400.000 Ft

g) Az önkormányzat előző évi pénzmaradványa 196.723.000 Ft

határozza meg

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi költségvetési kiadását 307.342.182 Ft-ban,

a) A személyi juttatások 26.293.340 Ft

b) A munkaadót terhelő járulékai 3.340.781 Ft

c) A dologi kiadásai 29.716.326 Ft

d) Az ellátottak pénzbeli juttatásai (szociális kiadások) 4.269.961 Ft

e) Az egyéb működési célú kiadásai 58.566.796 Ft

f) A beruházások 0 Ft

g) A felújítások 182.864.326 Ft

h) Finanszírozási kiadások 2.290.652 Ft

összegben állapítja meg.

(4) A Képviselő-testület az önkormányzat előző évi pénzmaradványát 196.723.000 Ft-ban állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat a forgatási célú értékpapírok beváltásának bevételét 0 e Ft-ban állapítja meg.

(6) A Képviselő-testület az önkormányzat forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlására fordítható összegét 0 e Ft-ban állapítja meg.

4. § (1) A Képviselő-testület a tárgyévi működési és felhalmozási költségvetési bevételeket és kiadásokat a 2. melléklet szerint jóváhagyja.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét a 3. melléklet szerint hagyja jóvá, mely tartalmazza a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban.

(3) A Képviselő-testület az előző évi pénzmaradvány felhasználását a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat címrend szerinti költségvetési bevételét az 5. melléklet, a címrend szerinti költségvetési kiadásokat a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

5. § A Képviselő-testület az önkormányzat és az önállóan működő költségvetési szervek rovatrend szerinti bevételeit és kiadásait a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

6. § A Képviselő-testület a felújítási kiadások előirányzatát a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

7. § A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadások előirányzatát a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

8. § A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetlen és közvetett támogatásokat a 9. melléklet szerint jóváhagyja.

9. § A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát (választott tisztségviselők köztisztviselők, közalkalmazottak és egyéb bérrendszer alapján foglalkoztatottak) költségvetési szervenként a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

10. § A Képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban és összesítve a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

11. § A Képviselő-testület a 2023. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

12. § (1) A helyi önkormányzat nevében a kötelezettségvállaló a polgármester. A polgármesteri kötelezettségvállalást megelőző döntési rend a hatályos jogszabályok szerinti. A polgármester kötelezettségvállalási jogát általa felhatalmazott személyre átruházhatja.

(2) Külön jogszabály alapján a jegyző döntési hatáskörébe utalt előirányzatok, valamint a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. §-ának hatálya alá tartozó választások helyi, területi előkészítésére, lebonyolítására felhasználandó pénzeszközök felett kötelezettségvállalásra a jegyző jogosult.

13. § A Képviselő-testület a működési célú tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

14. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel.

(2) A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

15. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület államilag garantált pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 Ft-ig a Képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésén esetenként dönt.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a településen működő civil szervezetek, egyházak számára pályázataik megvalósításához, működésük biztosítására egy évet meg nem haladó időtartamra kölcsönt biztosítson szervezetenként legfeljebb 100.000 Ft összegig.

A költségvetési intézményekre vonatkozó szabályok

16. § (1) Az Önkormányzat költségvetési intézményeinek, az önkormányzat elemi költségvetését a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal a hozzá rendelt intézmények tekintetében ellátja az Ávr. 9. § (1) bekezdésében meghatározott gazdálkodási feladatokat.

(3) A költségvetési szerv, a költségvetésben meghatározott előirányzat-csoportoktól, kiemelt előirányzatoktól e költségvetési rendeletben foglaltak szerint térhet el.

(4) A költségvetési intézményeknél, valamint az önkormányzati feladatoknál tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után az irányítószervi támogatás növekedését.

(5) A költségvetési szerv költségvetési támogatási előirányzata csak alaptevékenységre és ezzel összefüggő egyéb kiadásokra használható fel.

(6) Az év közben realizálódó - nem céljellegű - önkormányzati többletbevételt általános tartalékba kell helyezni.

(7) Költségvetési intézmény több évre vonatkozó kötelezettséget saját hatáskörben nem vállalhat.

(8) A költségvetési intézményekben foglalkoztatottak részére biztosított cafetéria juttatás 2023. évi keretösszege 200.000 Ft/fő/év a munkaidő százalékában, amely összeg nem tartalmazza a munkáltató által fizetendő adók és járulékok összegét.

Költségvetési előirányzatok módosítása

17. § (1) A helyi önkormányzat, a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatás nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – költségvetési törvényben felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozóelőirányzatokat.

(2) A Polgármester soron kívül köteles költségvetési rendelettervezetet a Képviselő-testület elé terjeszteni, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja. A képviselő-testület - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidőjéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati gazdálkodás folytonossága érdekében 100.000 Ft-ig kötelezettséget vállaljon rendkívüli, előre nem tervezhető és ezért a költségvetésben nem szereplő feladatok végrehajtására. A polgármester e kötelezettségvállalásokról, döntésekről a képviselő-testület soron következő ülésén, de legkésőbb 30 napon belül köteles tájékoztatni.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy az önkormányzat költségvetésében egyházak támogatása és polgármesteri keret címen jóváhagyott előirányzat odaítéléséről döntsön és a vonatkozó szerződéseket megkösse.

Előirányzat-módosítás és előirányzat-átcsoportosítás költségvetési szerveknél

18. § (1) A települési önkormányzat költségvetési intézményei a jóváhagyott intézményi bevételi előirányzatokon felül képződő többletbevételeik felett jelen szakasz rendelkezései alapján járhatnak el.

(2) A működési bevételek közül az ellátottak étkezési térítési díja, a vendégétkezők térítési díja, valamint ezen jogcímekhez kapcsolódó, a kiszámlázott általános forgalmi adó jogcímeken keletkező, a jóváhagyott előirányzatot meghaladó többletbevételek teljes összegével

a) a vásárolt élelmezés,

b) az élelmiszer beszerzés

c) előzetesen felszámított forgalmi adó

kiadási előirányzata emelhető.

(3) A foglalkoztatottak, ellátottak, biztosítók által fizetett kártérítéseket teljes összegben az adott kártérítéshez kapcsolódó kiadási előirányzatok emelésére kell felhasználni.

(4) A működési és felhalmozási célra átvett pénzeszközök, támogatások teljes egészében a támogatott célra számolhatók fel.

(5) A Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal által beszedett működési bevételek az önkormányzat bevételeit képezik, azok bevételi előirányzata engedély nélkül emelhető, többletbevételük a Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal önkormányzati támogatását (finanszírozás) csökkenti.

(6) A költségvetésben nem tervezett, általános forgalmi adó visszatérítése rovaton keletkezett bevétel csak a Polgármester engedélyével használható fel.

(7) A költségvetési intézmények a (2) - (6) bekezdésekben felsorolt jogcímeken kívül, a 2023 évben a jóváhagyott bevételi előirányzatot meghaladó ténylegesen befolyó többletbevételeiket 100.000 Ft egyedi értékhatárig alapfeladataik ellátására külön engedély nélkül használhatják fel. A 100.000 Ft egyedi értékhatár feletti, jóváhagyott bevételi előirányzatot meghaladó többletbevételek felhasználását, illetve elvonását a Polgármester hagyja jóvá.

19. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások és a költségvetési létszám-előirányzatával a jogszabályi előírások figyelembevételével önállóan gazdálkodik.

(2) A létszám- és személyi juttatások jogszerű gazdálkodásáért a költségvetési szerv vezetője felel. Az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartásának vezetéséről az intézmény vezetője köteles gondoskodni.

(3) A költségvetési intézmények 2023. évben keletkezett bérmaradványának felhasználásáról az Polgármester, illetve az irányító szervezet dönt. Hozzájárulása nélkül a bérmaradvány terhére személyi juttatás nem fizethető ki.

20. § (1) A feladat elmaradásból származó megtakarítások felhasználására kizárólag a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(2) A képviselő-testület által jóváhagyott kiadási előirányzatok szabályszerű, hatékony és gazdaságos felhasználásáért a költségvetési szerv vezetője felel. A jóváhagyott kiadási előirányzat – a közüzemi díjak kivételével - engedély nélküli túllépése esetén az intézmény vezetője ellen fegyelmi eljárást kell indítani.

21. § (1) Az önkormányzati költségvetési intézmények és az önkormányzati feladatok pénzmaradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá, valamint dönt az önkormányzati szabad pénzmaradvány felosztásáról.

(2) A költségvetési szerveket meg nem illető pénzmaradvány összege az Önkormányzatot illeti meg.

(3) A pénzmaradvány költségvetési szervet meg nem illető összegét az önkormányzat 2023. évi költségvetési rendeletének módosításában kell előírni a zárszámadással egyidejűleg.

(4) Az önkormányzati költségvetési intézmények az önkormányzati feladatok pénzmaradványát – jogszabályban meghatározott kivétellel - csak a Képviselő-testület, illetve az irányító szervezet jóváhagyása után használhatják fel.

Gazdálkodás egyéb szabályai

22. § Az önkormányzati támogatással fedezett beruházásokra és tárgyi eszköz beszerzésekre, illetve felújításokra vonatkozó szerződésekben előleg fizetésére kötelezettséget csak abban az esetben lehet vállalni, amennyiben a kötelezettség vállalás európai uniós vagy más, nem tisztán önkormányzati forrásból támogatott pályázathoz kapcsolódik és a pályázati kiírás az előlegfizetést kötelezettségként tartalmazza, vagy előleg fizetését egyéb jogszabály előírja.

23. § (1) A Képviselő-testület egyedi döntésben rendelkezik az alapok, alapítványok, egyesületek és civil szervezetek támogatására tervezett előirányzatok felhasználásáról.

(2) Önkormányzati támogatás csak abban az esetben folyósítható, ha a támogatott szervezet a támogatás átutalása előtt igazolja, hogy megfelel az Ávr. 73. § -ban foglalt feltételeknek.

(3) A (2) bekezdésben foglaltakat az önkormányzat költségvetési intézménye, valamint 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társasága esetén nem kell vizsgálni.

(4) A támogatásban részesülő elszámolási kötelezettséggel tartozik a támogatást odaítélő képviselő-testület felé.

(5) A támogatás összegének célhoz rendelt felhasználását a támogatott nevére kiállított számviteli bizonylattal kell igazolni. A támogatott elszámolási kötelezettségének a támogatás folyósítását követő év január 31. napjáig köteles eleget tenni.

(6) A Képviselő-testület évente a december 31-ig megalkotandó éves belső ellenőrzési tervébe beépíti a helyi önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(7) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 3 évig nem ítélhető meg.

24. § Az önkormányzat intézménye saját nevében csak a Polgármester jóváhagyásával nyújthat be pályázatot. A pályázatok benyújtásának rendjét a Polgármester és a Jegyző közös szabályzatban határozza meg.

25. § A Képviselő-testület a vonatkozó törvényi előírások figyelembevételével alapíthat gazdasági társaságot, non-profit társaságot, és szerezhet gazdasági társaságban, non-profit társaságban érdekeltséget.

26. § A Polgármester kezességet a Képviselő-testület egyedi felhatalmazása alapján vállalhat.

27. § A Hivatal vezetőjének és gazdasági vezetőjének javaslatára az önkormányzat költségvetési elszámolási számláin lévő szabad pénzeszközöket a Polgármester a számlavezető vagy bármely pénzintézetnél betétként lekötheti, államilag garantált értékpapír vásárlásra fordíthatja, amelyet pénzintézetnél, illetve a Magyar Államkincstárnál jogosult megvásárolni.

28. § (1) A Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal gondoskodik a Képviselő-testület által jóváhagyott - évközi változásokkal módosított – előirányzatok mértékéig:

a) az önkormányzat költségvetési szerveinek pénzellátásáról az intézményvezetőkkel egyeztetett finanszírozási terv alapján;

b) a szociálpolitikai juttatások (segélyezés) - jogszabályi előírásoknak megfelelően – folyósításáról;

c) az önkormányzati támogatások megállapodás alapján történő utalásáról a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

(2) Amennyiben a költségvetésben tervezett időarányos bevételek nem fedezik az esedékes kötelező feladatok kiadásait, a finanszírozások mértékétől és ütemezésétől az (1) bekezdés a) és c) pontjai esetében a Polgármester eltérhet, de a finanszírozás megváltoztatása nem veszélyeztetheti az intézmények működését.

Vegyes rendelkezések

29. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetési szerveinél az egységes rovatrend normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium rovatai terhére a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának ötven százalékáig engedélyez kifizetést.

(2) A Képviselő-testület a foglalkoztatottjai tekintetében 2024. évre az Szja tv. 25. § (2) bekezdése által meghatározott 30 Forint/km költségtérítést alkalmazza a munkába járásnál.

Záró rendelkezések

30. § (1) E rendelet rendelkezéseit a 2024. évi költségvetés során, 2024. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

31. § Ez a rendelet 2024. február 17-én lép hatályba.

1. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely község önkormányzata 2024. évi címrendje

Cím

Alcím

Jogcím

Megnevezés

I.

1.

1.

Hetvehely Község Önkormányzata

2.

2.

Önállóan működő költségvetési szervek

2. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi működési és felhalmozási költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

2024. évi működési költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

M e g n e v e z é s

Eredeti

M e g n e v e z é s

Eredeti

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

65652469

K1 Személyi juttatások

26293340

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (B16)

14758713

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

3340781

B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről

80411182

K3 Dologi kiadások

29716326

B3 Közhatalmi bevételek

6628000

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

4269961

Termőföld adók

0

K5 Egyéb működési célú kiadások

58566796

- Vagyoni típusú adók

1400000

tartalék

302141

- Termékek és szolgáltatások adói

5200000

- Gépjárműadó

0

- talajterhelési díj

28000

B4 Működési bevételek

8180000

B6 Működési célú átvett pénzeszközök

15400000

B8 Finanszírozási bevételek

0

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

0

Működési bevételek mindösszesen:

110619182

Működési kiadások mindösszesen:

122187204

2024. évi felhalmozási költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

M e g n e v e z é s

Eredeti

M e g n e v e z é s

Eredeti

B2 Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

0

K6 Beruházások

0

B5 Felhalmozási bevételek

0

K7 Felújítások

182864326

B7 Felhalmozái célra átvett pénzeszközök

0

K8 Egyéb felhalmozási célú kiadás

0

fszla hitel

0

K9 Finanszírozási kiadások

2290652

B8 Finanszírozási bevételek

0

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

196723000

Felhalmozási bevételek mindösszesen:

196723000

Felhalmozási kiadások mindösszesen:

185154978

Bevételek mindösszesen

307342182

Kiadások mindösszesen:

307342182

3. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi egyesített költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

M e g n e v e z é s

Eredeti

M e g n e v e z é s

Eredeti

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

65652469

K1 Személyi juttatások

26293340

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (B16)

14758713

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

3340781

B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről

80411182

K3 Dologi kiadások

29716326

B2 Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

0

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

4269961

B3 Közhatalmi bevételek

6628000

K5 Egyéb működési célú kiadások

58566796

Termőföld adó

0

tartalék

302141

- Vagyoni típusú adók

1400000

K6 Beruházások

0

- Termékek és szolgáltatások adói

5200000

K7 Felújítások

182864326

- Gépjárműadó

0

K8 Egyéb felhalmozási célú kiadás

0

- Talajterhelési díj

28000

K9 Finanszírozási kiadások

2290652

B4 Működési bevételek

8180000

B5 Felhalmozási bevételek

0

B6 Mködési célú átvett pénzeszközök

15400000

B7 Felhalmozái célra átvett pénzeszközök

0

fszla hitel

0

B8 Finanszírozási bevételek

196723000

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

196723000

Költségvetési bevételek összesen:

307342182

Kiadások összesen:

307342182

4. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2023. évi pénzmaradványának felhasználása

Tervezett pénzmaradvány:

196 723 000

Intézmény megnevezése

Pénzmaradvány

Összesen

Kötelezettséggel terhelt

Szabadon felhasználható

Hetvehely Község Önkormányzata

196 723 000

0

Összesen:

0

196 723 000

Szabad pénzmaradvány

0

5. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2024. évi költségvetési bevételeinek teljesítése (Ft-ban)

COFOG

Bevételek megnevezése

B1 Önkorm. működési tám.

B2 Felhalm.c. tám.ÁH belül

B3 Közhatalmi bevételek

B4 Működési bevételek

B5 Felhalm. bevételek

B7 Felhalm.c. átvett pénzeszk.

B8 Finanszí-rozási bev.

Összesen

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

011130

Önkormányzati jogalkotás

0

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

0

0

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

65652469

196723000

262375469

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

15400000

15400000

041232

Egyéb működési célú támogatások áh-n belül

14758713

14758713

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

0

0

Egyéb működési bevételek

8180000

8180000

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

0

082044

Könyvtári szolgáltatások

0

096015

Iskolai intézményi étkeztetés

0

900020

Önkormányzatok sajátos működési bevételei, Helyi adók

6628000

6628000

Összesen :

80411182

0

6628000

8180000

0

0

212123000

307342182

6. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2024. évi költségvetési kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

COFOG

Kiadások megnevezése

K1 Személyi juttatások

K2 Munka-adókat terh.járulékok

K3 Dologi kiadások

K4 Ellátottak Pénzbeli Juttatásai

K5 Egyéb műk.célú kiad.

K6 Beruházások

K7 Felújítások

K8 Egyéb felhalm. célú kiadás

K9 Finanszírozási kiadások

Összesen

011130

Önkormányzati jogalkotás

8456000

1099280

3677876

302141

13535297

013320

Köztemető fenntartás, működtetés

1756093

1756093

013350

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, lakóingatlan bérbeadása

2480000

2480000

013350

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, nem lakóingatlan bérbeadása

0

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

0

018030

Támogatási célú elszámolások

44664654

2290652

46955306

041232

Start-téli közfogalkoztatás

0

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

1347340

101051

1448391

045160

Közutak, hidak üzemeltetése

1629357

1629357

051030

Nem veszélyes hulladék begyűjtése

0

064010

Közvilágítás

2278000

2278000

066010

Zöldterület kezelés

0

066020

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

5505000

715650

14170000

20390650

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

140000

13600000

13740000

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

0

081040

Sportlétesítmények,edzőtáborok működtetése és fejlesztése

131000

131000

082044

Könyvtári szolgáltatások

0

082092

Közművelődés, hagyományos közösségi és kulturális értékek gondozására

5506000

686400

1256000

7448400

084031

Civil szervezetek működési támogatása

0

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

0

107051

Szociális étkezés

0

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

285000

285000

Top-Plusz és VP pályázat

182864327

182864327

107055

Falugondnoki szolgáltatás

5531000

686400

1913000

8130400

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

4269961

4269961

Összesen :

26345340

3288781

29716326

4269961

58566795

0

182864327

0

2290652

307342182

7. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi bevételek és kiadások rovatrend szerinti teljesítése

Rovat

Rovat megnevezése

Eredeti

B111

Helyi önkormányzatok műk.ált.tám

21515654

B112

Tel.önk.egyes köznevelési fa.tám.

31264654

B113

Tel.önk.szoc.gyermekjóléti és gyermekétk.tám.

10602161

B114

Tel.önk.kultúrális tám.

2270000

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kieg. tám.

0

B16

Egyéb műk. Célú támogatások bev.áhtn belülről

14758713

B1

Működési célú támogatások államháztartáson bel.

80411182

B31

Jövedelemadók

0

B34

Vagyoni típusú adók (építmény, telek, kommunális)

1400000

B351

Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési)

5200000

B354

Gépjárműadó

0

B36

Tlajterhelési díj

28000

B3

Közhatalmi bevételek

6628000

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2900000

B404

Közvetített szolgáltatások

3280000

B405

Ellátási díjak

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2000000

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

B6

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

15400000

B4

Működési bevételek

23580000

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

Felhalmozási bevételek

0

B8131

Előző évi ktgv.maradvány

196723000

B8

Finanszírozási bevételek

196723000

Összes bevétel

307342182

K1101

Törvény szerinti illetmények

17187340

K1107

Béren kívüli jutt. - étkezési hozzájárulás

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

850000

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8256000

K122

Munkavégzésre irányuló e. jogv. - megbízási díj

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

K1

Személyi juttatások összesen

26293340

K21

- Szociális hozzájárulási adó 13 %

3340781

K24

- Egészségügyi hozzájárulás

K27

- Személyi jövedelemadó

0

K2

Munkaadókat terh.jár.

3340781

K311

Szakmai anyag

0

- Gyógyszer, vegyszer

- Könyv, folyóirat

- Egyéb szakmai anyag

0

K312

Üzemeltetési anyag

4815000

- Élelmiszer-beszerzés

0

- Élelmiszer őstermelőktől

0

- Irodaszer, nyomtatvány

0

- Hajtó- és kenőanyag

0

- Munkaruha

- Egyéb üzemeltetési anyag

4815000

K31

Készletbeszerzés

4815000

K321

Informatikai szolg. - internet

815000

- számítástechnikai eszközök

0

- informatikai szolg.

K322

Egyéb komm.szolg. - telefon

334000

K32

Kommunikációs szolg.

1149000

K331

Közüzemi díjak

6092591

K3311

- Villamosenergia-szolgáltatás díja

3386591

K3312

- Gázenergia-szolgáltatás díja

2500000

K3313

- Víz- és csatornadíjak

206000

K332

Vásárolt élelmezés

285000

K333

Bérleti és lízingdíj

70000

K334

Karbantartási szolg.

2920708

K335

Közvetített szolgáltatások

1890000

K336

Szakmai tev.seg.szolg.

280000

- Eü.,okt., szoc., körny.véd.szolgáltatások

- Egyéb szakmai tevékenységet segítő szolg.

280000

K337

Egyéb szolgáltatás

6438000

- Takarítás, mosatás

0

- Posta

- Pénzügyi szolgáltatás

- Biztosítás

- Szállítás

0

- Egyéb szolgáltatás

6438000

K33

Szolgáltatási kiadások

17976299

K341

Kiküldetés

0

- Belföldi kiküldetés

- Külföldi kiküldetés

0

K342

Reklám és propaganda

0

K34

Kiküldetések, reklám és propagandakiadások

0

K351

Működési célú előzet.áfa

4294152

K352

Fizetendő áfa

1471876

K353

ÁH-n belüli kamatkiadások

0

K355

Egyéb dologi kiadás

10000

- Kerekítési különbözet

0

- Adó, vám, illeték és más adójellegű befizetés

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5776028

K3

Dologi kiadások összesen

29716327

K48

Települési támogatás

4269961

K4

Ellátottak Pénzbeli Juttatásai

4269961

K502

Elvonások és befizetések

K506

Egyéb műk.célú támogatás áhtn belül

44264654

K511

Egyéb műk.célú tám.áhtn kívülre

14000000

K512

Műk.célú tám. egyéb civil szerv.

K5

Egyéb működési célú kiadások

58264654

K62

Ingatlanok beszerzése

- Informatikai eszközök beszerzése

0

K64

Egyéb tárgyi eszk.besz.

0

- Gépek, berend.,felsz.beszerzése

- Járművek beszerzése

0

- Kisértékű gépek, berend.és felsz.beszerzése

0

K71

Ingatlanok felújítása

149189734

K67

Beruházási célú el. Áfa

33674592

K6

Beruházások

182864326

K513

Tartalék

302141

K9

Finanszírozási kiadások

2290652

K9

Finanszírozási kiadások

2592793

Összes kiadás

307342182

8. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2024. évi felújításra és felhalmozásra tervezett kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

Kiadások megnevezése

Eredeti

Felhalmozási kiadások

1.

VP pályázatból Kán településrész külterületi út felújítása

24469021

- eszközök beszerzése

0

2.

TOP-Plusz pályázatból sportcsarnok és szolgáltatóház energetikai korszerűsítése

158395306

- eszközök beszerzése

0

3.

- Önkormányzatok és önkormányzati hiv. jogalk. és ált. igazg. tev. (011130)

- eszközök beszerzése

0

4.

- Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások (066020)

- eszközök beszerzése

0

5.

- Zöldterület kezelés (066010)

- eszközök beszerzése

0

6.

- Család és nővédelem (074031)

- eszközök beszerzése

0

Mindösszesen:

182864327

9. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2024. évi pénzeszközátadásaira, egyéb támogatásaira és ellátottak pénzbeli juttatásaira tervezett kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

Kiadások megnevezése

Eredeti

Egyéb működési célú kiadások

- Támogatási célú finanszírozási műveletek

közös hivatal támogatása

5000000

konyha támogatás

7000000

Szentlőrinc Város Önkormányzat házi segítségnyújtás

1000000

civil szervezetek támogatása

400000

Összesen

13400000

Egyéb működési célú kiadások

0

Mindösszesen:

13400000

10. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

2024. évi létszám-előirányzat teljesítése (főben)

COFOG

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Eredeti

megnevezése

óra

átlag

011130

Önkormányzati jogalkotás

1

1

Önkormányzat

072111

Háziorvosi alapellátás

0

0

066020

Város és községgazdálkodás

1

1

082092

Közművelődés

1

0

1

107055

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

1

1

Önkormányzat összesen:

3

0

0

0

3

Közalkalmazottak összesen:

3

0

0

0

3

041232

Közfoglalkoztatás - Start közmunkaprogram - minta

0

0

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

10

10

Közfoglalkoztatottak összesen:

10

0

0

0

10

Foglalkoztatottak létszáma összesen:

14

0

0

0

14

Hetvehely Község Önkormányzata

4

4

Engedélyezett létszám összesen:

4

0

0

0

4

Közfoglalkoztatottak tervezett létszáma

10

10

Létszám összesen:

14

0

0

0

14

11. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata több éves kihatással járó feladatainak előirányzata éves bontásban (Ft-ban)

Feladat

Összes kiadás

Ebből

2024 év

2025 év

2026 év

2027 év

Fejlesztési kiadások

Összesen :

0

0

0

0

0

12. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hetvehely Község Önkormányzata 2024. évi előirányzatfelhasználási és likividítási ütemterve (Ft-ban)

Megnevezés

Előirányzat

2024. évi várható havi előirányzatok

I. hó

II. hó

III. hó

IV. hó

V. hó

VI. hó

VII. hó

VIII. hó

IX. hó

X. hó

XI. hó

XII. hó

Összesen

Önkormányzatok működési támogatásai

Eredeti ei

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

5471039

65652469

Elvonások és befizetések bevételei

Eredeti ei

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

Eredeti ei

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

1229893

14758713

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Jövedelemadók

Eredeti ei

0

Vagyoni típusú adók

Eredeti ei

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

1400000

Értékesítési és forgalmi adók

Eredeti ei

2600000

2600000

5200000

Gépjárműadók

Eredeti ei

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Eredeti ei

0

Termékek és szolgáltatások adói

Eredeti ei

0

Egyéb közhatalmi bevételek

Eredeti ei

28000

28000

Közhatalmi bevételek

Eredeti ei

116666,7

116666,7

2744667

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

116666,7

2716667

116666,7

116666,7

116666,7

6628000

Működési bevételek

Eredeti ei

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

681666,7

8180000

Felhalmozási bevételek

Eredeti ei

0

Működési célú átvett pénzeszközök

Eredeti ei

15400000

15400000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Eredeti ei

0

Költségvetési bevételek

Eredeti ei

7499265

7499265

10127265

7499265

7499265

7499265

7499265

7499265

10099265

7499265

7499265

7499265

95219182

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Eredeti ei

0

Belföldi értékpapírok bevételei

Eredeti ei

0

Maradvány igénybevétele

Eredeti ei

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

196723000

Központi, irányító szervi támogatás

Eredeti ei

0

Belföldi finanszírozás bevételei

Eredeti ei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Külföldi finanszírozás bevételei

Eredeti ei

0

Finanszírozási bevételek

Eredeti ei

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

16393583

196723000

Bevételek összesen

Eredeti ei

23892849

23892849

26520849

23892849

23892849

23892849

23892849

23892849

26492849

23892849

23892849

23892849

307342182

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

Eredeti ei

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

26293340

Külső személyi juttatások

Eredeti ei

0

Személyi juttatások

Eredeti ei

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

2191112

26293340

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Eredeti ei

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

278398,4

3340781

Készletbeszerzés

Eredeti ei

0

Kommunikációs szolgáltatások

Eredeti ei

0

Szolgáltatási kiadások

Eredeti ei

0

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

Eredeti ei

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

Eredeti ei

0

Dologi kiadások

Eredeti ei

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

2476361

29716326

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Eredeti ei

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

355830,1

4269961

Egyéb működési célú kiadások

Eredeti ei

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

4856400

58276795

Beruházások

Eredeti ei

0

Felújítások

Eredeti ei

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

15238694

182864326

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Eredeti ei

0

Költségvetési kiadások

Eredeti ei

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

304761529

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

Eredeti ei

0

Belföldi értékpapírok kiadásai

Eredeti ei

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Eredeti ei

0

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

Eredeti ei

2290652

2290652

Belföldi finanszírozás kiadásai

Eredeti ei

2290652

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2290652

Finanszírozási kiadások

Eredeti ei

2290652

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2290652

Kiadások összesen

Eredeti ei

27687446

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

25396794

307052181