Magyarszék Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI.14.) önkormányzati rendelete

a Magyarszék Kártyáról

Hatályos: 2021. 06. 15

Magyarszék Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete

a Magyarszék Kártyáról

Magyarszék Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdése, valamint 13. § (1) bekezdés 7. és 13. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikkének (1) bekezdés a) pontjában és (2) bekezdésében megállapított feladatkörében eljárva, a 27/2021. (I.29.) Korm.rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörömben, Magyarszék Községi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörében eljárva a következő rendeletet alkotom:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) E rendelet hatálya kiterjed minden Magyarszék községért aktívan tevékenykedő magánszemélyre, aki

  • a) Magyarszék községben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 18 éven felüli személy,
  • b) az Önkormányzat és a fenntartásában lévő intézmény dolgozója,
  • c) teljes vagy részleges önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság dolgozója,
  • d) Magyarszék Községi Önkormányzat kiemelt szerződő partnereiként megjelölt vállalkozás tulajdonosa és munkavállalója,
  • e) magyarszéki közoktatási, szociális, egészségügyi intézmény dolgozója,
  • f) magyarszéki civil szervezet tagja,
  • g) Magyarszék Községi Önkormányzat vagy magyarszéki civil szervezet aktív támogatója művészeti, tudományos, oktatási, kulturális, egészségügyi, vallási téren.

2. § (1) E rendelet alkalmazásában

  • a) településkártya használó: e rendelet 1. §-ában meghatározott személy, aki saját azonosítóval rendelkező Magyarszék Kártyával rendelkezik,
  • b) elfogadóhely: azok a kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet végző vállalkozások, amelyek az Önkormányzattal kedvezmények nyújtására szerződést kötöttek, ezáltal a Magyarszék Kártyát elfogadni jogosultak és kötelesek,
  • c) regisztrált kedvezmény: az a vállalt kedvezmény, amit az elfogadóhely a jelen rendelet és az önkormányzattal kötött megállapodás alapján, az érvényes Magyarszék Kártyával rendelkező településkártya használók részére az áru vásárlása vagy a szolgáltatás igénybevétele alkalmával a termék vagy szolgáltatás árából biztosít.

2. A Magyarszék Kártya

3. § (1) A Magyarszék Kártya 18 éven felüliek részére biztosítja a regisztrált kedvezmény igénybevételét a településkártya használók részére.

(2) A Magyarszék Kártya egy felirattal ellátott egyedi azonosító számmal, vonalkóddal rendelkező plasztik kártya, amelyet az Önkormányzat az 1. §-ban meghatározott személy részére első alkalommal térítésmentesen állít ki.

(3) A településkártya használó a regisztrált kedvezmény igénybevétele érdekében köteles a Magyarszék Kártyát az elfogadóhelyen bemutatni.

(4) A Magyarszék Kártya kiállítását követően határozott ideig érvényes.

3. A Magyarszék Kártya kiadása

4. § (1) A Magyarszék Kártya az e rendelet 1. §-ában meghatározott személynek adható ki azzal a megkötéssel, hogy háztartásonként 1 db Magyarszék Kártya kerül kibocsátásra térítésmentesen.

(2) A Magyarszék Kártyát személyesen Magyarszék Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal információs pultjánál (7396 Magyarszék, Kossuth u. 51.) lehet átvenni.

(3) Az átvételi dokumentum aláírásával az igénylő elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket áttanulmányozta, és azok tartalmát kötelezően elfogadja.

(4) Az átvételi dokumentum aláírásával a Magyarszék Kártyára jogosult hozzájárul ahhoz, hogy

  • a) az átvételi dokumentumon megadott személyes adatairól az Önkormányzat nyilvántartást vezessen,
  • b) a Magyarszék Kártya felhasználását érintő változásokról, valamint
  • c) a Magyarszék Kártyával igénybe vehető kedvezményekről tájékoztatást kapjon elektronikus úton.

(5) A településkártya használó hozzájárulása esetén nyilvántartott személyes adatai:

  • a) neve, neme, címe, születési dátuma,
  • b) a jogosultságot megalapozó adat, különösen munkahely megnevezése,
  • c) e-mail cím és telefonszám.

(6) A Magyarszék Kártyát az arra jogosult személy a kiértesítésről számított 30 napon belül veheti át személyesen Magyarszék Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal információs pultjánál (7396 Magyarszék, Kossuth u. 51.).

(7) A Magyarszék Kártya kiállítását követően az Önkormányzat jogosult ellenőrizni, hogy az igénylő a Magyarszék Kártyára jogosult-e. Az ellenőrzést az Önkormányzat eseti jelleggel végzi el.

5. § (1) A településkártya használónak a Magyarszék Kártya elvesztését, megsemmisülését írásban vagy személyesen be kell jelentenie Magyarszék Községi Önkormányzatnál.

(2) Az elveszett, megsemmisült Magyarszék Kártya adatait az Önkormányzat törli a nyilvántartásból.

(3) Amennyiben a településkártya használó új Magyarszék Kártyát igényel, az igénylésre a 3. §-ban foglaltak az irányadók. Az új településkártya kiállításának díja: bruttó 1.900 Ft.

(4) A településkártya használó köteles a Magyarszék Kártya kiállításának alapjául szolgáló jogosultság megszűnését 8 napon belül az Önkormányzatnak bejelenteni.

(5) Amennyiben az Önkormányzat a jogosultság megszűnését a 4. § (7) bekezdésben foglaltak vagy egyéb ok alapján megállapítja, a Magyarszék Kártyát érvényteleníti.

4. Az elfogadóhely

6. § (1) A Magyarszék Kártyával igénybe vehető regisztrált kedvezmény biztosítására a polgármester köt szerződést az elfogadóhellyel.

(2) A megállapodás tartalmazza

  • a) a szerződő felek elnevezését és címét,
  • b) a szolgáltató azon székhelyének, telephelyének vagy szolgáltatás nyújtási helyének címét, ahol a Magyarszék Kártyával kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatást nyújtja,
  • c) a Magyarszék Kártyával kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások körét,
  • d) a szolgáltatások igénybe vétele során érvényesíthető kedvezmény mértékét,
  • e) a megállapodás hatályát,
  • f) a felek e rendeletben meghatározott kötelezettségeit,
  • g) a megállapodás rendes felmondására biztosított időt, amely nem lehet 30 napnál kevesebb.

(3) A szolgáltató a (2) bekezdés b) pontjában megjelölt helyen köteles jól látható helyen elhelyezni a „Magyarszék Kártya elfogadó hely" feliratot, valamint a Magyarszék Kártya emblémáját a megállapodásban meghatározott formai követelményeknek megfelelően.

5. A Magyarszék Kártya honlapja

7. § (1) Az Önkormányzat az elfogadóhelyek listáját és a Magyarszék Kártyával kapcsolatos információkat a www.magyarszek.hu/magyarszekkartya honlapon közzéteszi.

(2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben meghatározott honlapon naprakészen tájékoztatja a településkártya használókat a Magyarszék Kártyával kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köréről és a szolgáltatások igénybe vétele során érvényesíthető regisztrált kedvezmény mértékéről.

(3) Az Önkormányzat a Magyarszék Kártya használatával járó általános szerződési feltételeket az (1) bekezdésben meghatározott honlapon közzéteszi.

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott honlapot az Önkormányzattal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy kezeli.

(5) Az (1) bekezdésben meghatározott honlap technikai karbantartását az Önkormányzattal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy végzi.

(6) Az Önkormányzat fenntartja a jogot a kártyarendszer elemeinek és szerződési feltételeinek a megváltoztatására.

6. Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Záradék:

A rendelet kihirdetésre került: 2021. június 14. napján