Almamellék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008. (IX. 18.) önkormányzati rendelete

Helyi jelentőségű védett természeti terület(ek) védettségének fenntartásáról

Hatályos: 2008. 09. 18

Almamellék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008. (IX. 18.) önkormányzati rendelete

Helyi jelentőségű védett természeti terület(ek) védettségének fenntartásáról

2008.09.18.

Almamellék község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, valamint az egyes jogszabályok és jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről szóló 2007. évi LXXXII. törvény 6. §. (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1.§
.
Almamellék Községi Tanács 1/1985 ( III.18.) tanácsrendeletével védetté nyilvánított Mocsártölgy, valamint a Földművelésügyi Miniszter 44438/1941.sz. FM.számú határozattal védetté nyilvánított Ősbükkös helyi jelentőségű védett természeti területek védettségét a Képviselőtestület e rendelettel fenntartja.
2.§
(1) A mocsártölgy helyi jelentőségű védett természeti terület kiterjedése 3800 m2 , ingatlan-nyilvántartási helyrajzi száma: 98.
(2) Az ősbükkös helyi jelentőségű védett természeti terület kiterjedése 9,5 ha ingatlan-nyilvántartási helyrajzi száma: 0125.
(3) A területekről készült térképmásolat a rendelet mellékletét képezi.
3.§
A védettség indoka és célja a természeti értékek károsodásának megelőzése, elhárítása, az eddig bekövetkezett károsodás csökkentése, megszüntetése, a jelen és a jövő nemzedék számára történő megőrzése és tervszerű fenntartása.
4.§
A terület természetvédelmi kezelési feladatait ellátó szervezet a Mocsártölgy helyi jelentőségű védett terület esetében Almamellék község Önkormányzata, Almamellék, Kossuth utca 19. az Ősbükkös helyi jelentőségű védett terület esetében a Mecseki Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság Pécs, Rét utca 8.
5.§
(1) Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
(2) A rendelet kihirdetéséről és végrehajtásáról, valamint egy példányának a működési területe alapján érintett nemzeti park igazgatóság részére történő megküldéséről a körjegyző gondoskodik.