Almamellék Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014.(I.16.) önkormányzati rendelete

Az Almamellék község területén biztosított szociális ellátásokról szóló 6/2012.(V.8.) számú rendeletének (a továbbiakban: rendelet) módosítása a szociális célú tűzifa jogosultsági feltételek szabályozásával kapcsolatban.

Hatályos: 2014. 01. 16- 2014. 01. 16

Almamellék Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014.(I.16.) önkormányzati rendelete

Az Almamellék község területén biztosított szociális ellátásokról szóló 6/2012.(V.8.) számú rendeletének (a továbbiakban: rendelet) módosítása a szociális célú tűzifa jogosultsági feltételek szabályozásával kapcsolatban. 1

2014.01.16.

1. § A rendeletbe 24/A. § számozással, szociális célú tűzifa támogatás alcímmel a következő rendelkezés lép:

„ (1) a) A képviselőtestület a vonatkozó BM rendeletek alapján a következő szabályozás szerint természetbeni juttatásként ún. szociális célú tűzifát biztosít a rászorulók részére az e célra elnyert állami támogatás keretösszege szerint.
b) Az önkormányzat szociális célú tűzifát biztosít annak a személynek, aki lakásfenntartási támogatásra jogosult, vagy rendszeres szociális segélyben részesül, vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül, vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, vagy közgyógyellátásra jogosult, vagy időskorúak járadékára jogosult, vagy 3, vagy annál több gyermeket nevel, vagy ápolási díjra jogosult, vagy 65 éven felüli egyedül élő nyugdíjas.
c) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.
d) A tűzifa támogatás megítélésénél elsődleges szempont az előző pontban felsorolt minél több feltétel megléte.
e) A tűzi támogatásban részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, csak saját használatra használhatja fel.
(2) A támogatásban részesülők kiválasztása az (1) bekezdésben rögzített feltételek vizsgálata mellett a közös önkormányzati hivatal szociális igazgatási előadói véleményének kikérésével és a közös önkormányzati hivatal rendelkezésére álló iratok alapján történik.
(3) Háztartásonként maximum 5 m3 tűzifa adható ki. A tűzifa támogatásról a polgármester – az (1) bekezdésben foglalt szempontok mérlegelésével - egyedi határozattal dönt. A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja. „

2. § A jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, azzal, hogy a képviselőtestület a vonatkozó BM rendelet szempontrendszerét mérlegelve meghozott polgármesteri döntéseket érvényesnek fogadja el.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. január 17. napjával.