Almamellék Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2016(III.4..) önkormányzati rendelete

az Almamellék Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 02. 25

Almamellék Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2016(III.4..) önkormányzati rendelete

az Almamellék Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről

2017.02.25.

Almamellék Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk .§ (1) bekezdés f) pontjában,és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138- 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Almamellék Községi Önkormányzatra (a továbbiakban: önkormányzat) terjed ki.

(2) Az önkormányzat címrendjében (1. melléklet) az önkormányzat a hozzá kapcsolt bevételekkel és kiadásokkal szerepel. Az önkormányzat címszáma 1.

(3) A költségvetésen belül jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott szakfeladat rendnek megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek.

(4) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatait, az ezek ellátásához szükséges bevételeket, kiadásokat, továbbá a 2016. évi gazdálkodás főbb szabályait.

(5) A képviselőtestület az önkormányzat 2016. évi költségvetésével az alábbi célok megvalósítását tűzte ki:

a) az önkormányzat feladatát képező helyi közszolgáltatások biztosítását, ezen belül:

aa) az önkormányzati társulás által fenntartott Szentlászló – Almamellék – Somogyhárságy Óvodái és Konyhái és a társult önkormányzatokkal közösen fenntartott közös önkormányzati hivatal üzemeltetését, működési feltételének biztosítását, figyelemmel az ésszerűen takarékos gazdálkodás követelményeire,

ab) az önkormányzatra háruló szociálpolitikai feladatok ellátását, anyagi hátterének megteremtését, ezen belül a rászorultság elvének erősítését,

ac) a feladatellátás színvonalának emelése érdekében élni kell a különféle pályázatok adta pénzügyi lehetőségekkel,

b) az önkormányzat felhalmozási tevékenységén belül:

ba) felújításoknál a fontossági sorrendet a műszaki szükségesség szerint kell meghatározni,

bb) a felhalmozási feladatok esetében is indokolt a pályázati lehetőségekkel élni, a tervezett feladatokhoz rendelt előirányzatokat önrésznek is lehet tekinteni.

(6) Az (5) bekezdésben foglaltak végrehajtását a képviselőtestület, a polgármester, a jegyző - a gazdálkodás szabályszerűségének ellenőrzése mellett - belső ellenőrzések, valamint a közös önkormányzati hivatal szakügyintézőinek eseti jellegű beszámoltatása révén ellenőrzi. Az önkormányzat és a közös önkormányzati hivatal belső ellenőrzésének megszervezéséért a – a Szigetvár – Dél – Zselic Többcélú Kistérségi Társulás által megbízott belső ellenőr közreműködése alapján – a jegyző a felelős.

A bevételek és a kiadások főösszege, a hiány mértéke és a finanszírozás módja

2. § (1) A képviselőtestület az önkormányzat 2016. évi költségvetésének

a) költségvetési bevételi főösszegét 101.117.648,- Ft-ban (2. melléklet),

b) költségvetési kiadási főösszegét 107.254.921,- Ft-ban (3. melléklet),

c) finanszírozási bevételét 6.884.491,- Ft-ban (2. melléklet)

d) finanszírozási kiadását 747.218,- Ft-ban (3. melléklet)

állapítja meg.

(2) A hiány finanszírozásának módja:

a) belső finanszírozás: pénzmaradvány igénybevétele 5 942e Ft, melyből

aa) 5 942 e Ft működési célú,

ab) 0 e Ft felhalmozási célú.

b) külső finanszírozás: 0 e Ft.

(3) A képviselőtestület az önkormányzat költségvetésének főösszegét

a) 108.002.139 Ft bevétellel,

b) 108.002.139 Ft kiadással

állapítja meg.

(4) A költségvetés egyensúlyának biztosításához az előző évi pénzmaradvány igénybevételéről dönt a képviselőtestület.

(5) A kiadási főösszegen belül:

a) működési célú kiadások

aa) személyi juttatások 50.012.758,- Ft

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 8.557.678,- Ft

ac) dologi jellegű kiadások 23.175.509,- Ft

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 5.813.042,- Ft

ae) támogatásértékű működési kiadások 2.427.180,- Ft

b) felhalmozási célú kiadások

ba) felújítások 3.747.531,- Ft

bb) beruházások 7.019.328,- Ft

bc) állami előleg 747.218,- Ft

c) Általános tartalék:

ca) működési 6.501.895,- Ft

cb) fejlesztési 0,-Ft

d) Céltartalék:

da) működési 0,- Ft

db) felhalmozási 0,- Ft.

(6) Az önkormányzat által engedélyezett létszám 43 fő

ebből:
a) közalkalmazottak létszáma 2fő b) köztisztviselők létszáma 0 fő
c) munkatörvénykönyv hatálya alá tartozók létszám 1 fő
d) közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma 40 fő.

3. § (1) A költségvetés bevételi és kiadási főösszegének címenkénti, előirányzat csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) A költségvetés bevételi főösszegének forrásonkénti részletezését a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetés kiadási főösszegének szakfeladat szerinti részletezését a rendelet 3. melléklete tartalmazza. A szakfeladatok soronkénti alábontását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzati szinten összesített bevételek és kiadások mérlegét a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

4. § (1) A képviselőtestület a 2. § (1) bekezdés szerinti hiányt működési és felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevételével finanszírozza. Az önkormányzat 2016. évben hitelfelvételt nem tervez.

(2) A képviselőtestület a költségvetési gazdálkodás során felmerülő likviditási problémák áthidalása (pl. kifizetés időpontja megelőzi a bevétel megérkezését) érdekében engedélyezi, hogy a polgármester a számlavezető pénzintézettől likvid hitelt (amelynek visszafizetési határideje naptári éven belüli) igényeljen. A hitelügylettel kapcsolatos döntési hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

Tartalék előirányzatok

5. § (1) A költségvetési rendelet 2. § (1) bekezdése szerint megállapított 6.502 e Ft összegű általános tartalék felhasználásáról a képviselőtestület dönt.

(2) Rendkívüli, halasztást nem tűrő esetben a polgármester legfeljebb évi 500 e Ft összeghatárig átruházott hatáskörben dönthet az általános tartalék felhasználásáról. A polgármester az átruházott hatáskörben hozott döntéséről a képviselőtestületet soron következő ülésén tájékoztatja.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási céltartalékot nem képez 2016-ban.

6. § (1) A céltartalék és az általános tartalék terhére hozott döntések esetén az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

(2) Az önkormányzat feladatkörébe tartozó feladatok tekintetében a polgármester a jogszabályoknak megfelelően jogosult kötelezettséget vállalni. Abban az esetben, ha előirányzat megtakarítás jelentkezik, annak terhére új feladatot vállalni a képviselőtestület döntése alapján lehet.

Előre nem tervezhető bevételek, kiadások

7. § (1) Az önkormányzat a feladatai színvonalasabb ellátása érdekében, a törzskönyvi nyilvántartás szerinti tevékenységi körben pályázatokat nyújthat be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhat el.

(2) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési - kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(3) Több évre kiható működési kiadás esetén vagy, ha a pályázat benyújtásához a saját forrás az önkormányzatnál nem biztosított, akkor a pályázat benyújtásának előzetes engedélyezésével kapcsolatos hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

Az önkormányzat gazdálkodása

8. § (1) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai főösszegét nem lépheti túl. Az önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokra a polgármester vállal kötelezettséget.

(2) Az önkormányzat a költségvetésében nem szereplő - bevételt és kiadást egyaránt eredményező - esemény felmerülésekor, a bevétel realizálódását követően, azzal megegyező összegben a bevételi előirányzat emelése mellett emelheti kiadási előirányzatait a képviselőtestület döntése alapján.

9. § A közös önkormányzati hivatal feladatának változását a képviselőtestület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

10. § (1) Az önkormányzatnak és a közös önkormányzati hivatalnak a költségvetési rendelettel engedélyezett létszám előirányzata év közben csak a képviselő-testület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

(2) Az önkormányzat által foglalkoztatott közalkalmazottak 2016. évben 96 e Ft cafetéria juttatásban részesülnek. A polgármester 2016. évben cafetéria juttatásban nem részesül. A munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállaló 2016. évben 48 e Ft cafetéria juttatásban részesül. A közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalók és a munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállalók cafetéria juttatásban nem részesülnek.

Korlátozó és egyéb intézkedések

11. § A képviselőtestület a tervezési hibából, illetőleg a téves adatszolgáltatásból adódó megtakarítás kifizetése esetén az érintett vezetőt, ügyintézőt vonja felelősségre.

12. § Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

13. § A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

14. § A karbantartási, felújítási és fejlesztési feladatok elvégzésével kapcsolatos kifogásolható vállalkozói teljesítés esetén kötelező a jótállási, szavatossági igények érvényesítése.

Társadalmi önszerveződő közösségek és egyéb támogatások

15. § A képviselőtestület civil szervezetek részére fizetendő működési támogatást az Almamelléki Sportegyesület részére valamint a Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület részére állapít meg.

Egyéb hatáskör átruházások

16. § (1) A polgármester a képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett - a képviselő-testület hatásköréből át nem ruházható ügyeket kivéve – a két ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan ügyben, életveszély vagy súlyos balesetveszély elhárítása céljából esetenként 500.000 Ft összeghatár erejéig dönthet.

(2) Amennyiben az ilyen célú kiadások fedezete nem áll rendelkezésre az adott évi költségvetésben, akkor a szükséges forrás megteremtése érdekében a polgármester - kiadási főösszeget nem érintő - előirányzat átcsoportosításról dönt. Az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

Európai Uniós támogatás

17. § A képviselőtestület 2016 – ban európai uniós forrásból finanszírozott programon kedvező pályázati elbírálás esetén vesz részt.

Stabilitási terv

18. § Az önkormányzat saját bevételeinek előirányzata 18.384.593,- Ft. Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei az önkormányzatnak a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Közvetett támogatások

19. § A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2016 – ban nem tervez.

.

Több éves kihatással járó feladatok

20. § Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Előirányzat felhasználási ütemterv

21. § A képviselőtestület az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet a rendelet 6. melléklete szerint fogadja el

.

Végrehajtási szabályok

22. § (1) A polgármester és a jegyző felelős a költségvetés végrehajtásáért. A polgármester a rendelet 4. melléklete szerinti szakfeladatok soronkénti alábontásának megfelelően vállalhat kötelezettséget.

(2) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról a képviselőtestület dönt, a polgármester előterjesztésében a költségvetési rendelet módosításával. A képviselőtestület negyedévenként, de legkésőbb 2017. február 28- ig 2016. december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének módosításáról.

23. § (1) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

Záró rendelkezések

24. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek.

1. melléklet a 2/2016. (III. 4.) önkormányzati rendelethez

CÍM

Jogcímcsoport

Jogcím

Előirány-zat csoport

Kiemelt előirányzat

Kiadás
(ezer ft)

Állami feladatfinan-szírozás
(ezer ft)

Egyéb bevételek
(részletezése külön mell.)

Létszám elő-irányzat


1.Önkor-mányzat



























Kötelező feladatok



1.Településüzemel-tetés és lakossági szolgáltatás

Utak, hidak fenntartása

Működés

Dologi kiadások

2300

735

Köztemető fenntartása

Működés

Dologi kiadások

885

885

Közvilágítás

Működés

Dologi kiadások

800

1632

Zöldterület kezelés

Működés

Dologi kiadások

1000

1735

Ügyeleti szolgálat

Működés

Átadott pénzeszköz

320

Háziorvosi szolgálat

Működés

Dologi kiadások

200

Védőnői szolgálat

Működés

Személyi kiadások

2958

3 468

1 fő

Járulékok

780

Dologi kiadások

200

Könyvtár és közművelődés

Működés






Felhalmozási

Személyi kiadások

296

1200

Járulékok

72

Dologi kiadások

Felújítás


532

300



Önkorm. igazg.



Működés









Személyi kiadások

3700




5485




12 943




1 fő


Járulékok

972

Dologi kiadások

4050

Átadott pénzeszköz

1050

Általános tartalék


6501

Előleg vissza

747

Felhalmozási

Beruházás

766




2. Szociális ellátások

Közfoglalkoztatás

Működés

Személyi kiadások

39848

58 180

40 fő

Járulékok

5378

Dologi kiadások

7387

Felhalmozás

Beruházás, felújítás

6453

Nem kötelező feladatok:

1.Településüz. és lakossági szolgáltatás

Falugondnoki szolgálat



Működés


Személyi

2653



2500





10 000





1 fő

Járulék

675

Dologi kiadás

5720

Települési hulladékszáll.

Működés

Dologi kiadások

2220

2. Szociális ellátások


Önk.hatáskörű tám.

Működés

Pénzbeli juttatás

4227

5824





Szünidei gyermekétkezt.

Működés

Pénzbeli juttatás

1277

Ápolási díj

Működés

Pénzbeli juttatás

320

Mindösszesen:

104 587

19 996

84 591

43 fő

2. melléklet a 2/2016. (III. 4.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

módosított ei.

teljesült

Saját bevétel
ingatlanértékesítés
lakbérek
Egyéb bevétel
terményértékesítés
kamatbevétel
„falunapi rend.támogatása
személyszállítás
kiszámlázott áfa
Áfa visszatérítés
Részesedésértékesítés


0
150.000
200.000
500.000
70.000
190.000
8.000.000
2.000.000


679.000
196.680
238.333
1.331.143.
48.971
200.000
7.481.199
2.314.578
1.161.983
34.000


679.000
196.680
238.333
1.331.143
48.971
200.000
7.481.199
2.314.578
1.161.983
34.000

Átengedett bevétel
Gépjárműadó


2.500.000


2.500.000


1.386.302

Átvett pénzeszköz
OEP finanszírozás
Munkaügyi Kp-tól
- Védőnői hozzájárulás


3.033.000
58.180.000
435.000


3.208.509
51.397.182
435.849


3.208.509
51.397.182
435.849

Helyi adók
magánszemély komm. adója
idegenforgalmi adó
építményadó
bírság
pótlék


2.000.000
250.000
500.000


1.342.947
468.900
239.000
30.038
17.321


1.342.947
468.900
239.000
30.038
17.321

Helyi önkormányzatok egyes költségvetési kapcsolatokból számított bevételei:
normatív hozzájárulás
falugondnok
közművelődés, könyvtár
szünidei gyermekétkeztetés
ágazati pótlék
bérkompenzáció
egyes szociális feladatok hozzájárulása
gyermekvédelmi
vis maior
szociális tüzifa
ÖNHIKI
Állami előleg 2017



10.472.000
2.500.000
1.200.000
1.277.000
172.000
469.000
4.547.000





12.223.784
2.500.000
1.200.000
798.570
172.212
430.276
4.547.056

678.600
1.859.929
1.409.700
674.444
942.314



12.223.784
2.500.000
1.200.000
798.570
172.212
430.276
4.547.056

678.600
1.859.929
1.409.700
674.444
942.314

Előző évi pénzmaradvány

5.942.000

5.942.177

5.942.177

Felhalmozási célú pénzeszközátadás (Baranya –Víz)

1.297.444

Összes bevétel:

104.587.000

108.002.139

105.590.997

3. melléklet a 2/2016. (III. 4.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Szakfeladatok

eredeti ei.

mód.ei.

teljesítés

1. Települési hulladékszállítás

2.220.000

1.987.804

1.987.804

2. Közutak, hidak fenntartása

2.300.000

2.800.288

2.356.159

3. Közvilágítás

800.000

712.974

712.974

4. Köztemető fenntartása

885.000

391.795

391.795

5. Zöldterület kezelés

1.000.000

1.476.464

1.476.464

6. Ügyeleti szolgálat

320.000

323.874

323.874

7. Szociális támogatások

5.824.000

5.813.042

5.813.042

8. Könyvtár és közművelődés

1.200.000

1.794.257

1.794.257

9. Közfoglalkoztatás

59.066.000

54.513.036

52.554.295

10. Háziorvosi szolgálat

200.000

374.639

374.639

11. Önkormányzati igazgatás

17.786.000

22.513.674

15.734.268

12. Védőnői szolgálat

3.938.000

4.092.157

4.092.157

13. Falugondnoki szolgálat

9.048.000

11.170.135

11.170.135

14. SZOCEG

38.000

38.000

Összes kiadás:

104.587.000

108.002.139

98.819.863

4. melléklet a 2/2016. (III. 4.) önkormányzati rendelethez

1. Települési hulladék

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Hulladékszállítás

1748000

1565200

1565200

ÁFA

472000

422604

422604

Dologi kiadások összesen:

2220000

1987804

1987804

E szakfeladat kiadási előirányzata:

2220000

1987804

1987804

2. Utak, hidak karbantartása

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Egyéb anyagbeszerzés

400000

74156

74156

Szolgáltatás

145000

145000

Karbantartás

1410000

444129

ÁFA

490000

20022

20022

Dologi kiadások összesen:

2300000

683307

239178

Felújítás-vis maior

1677544

1677544

Áfa

439437

439437

Felhalmozási kiadások összesen:

2300000

2116981

2116981

E szakfeladat kiadási előirányzata:

2300000

2800288

2356159

3. Közvilágítás

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Áramdíj

630000

566332

566332

ÁFA

170000

146642

146642

Dologi kiadások összesen:

800000

712974

712974

E szakfeladat kiadási előirányzata:

800000

712974

712974

4. Temetőfenntartás

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Megbízás

6000

46000

Járulék

6210

6210

Üzemanyag

65000

134250

134250

Közüzemi díj

15185

15185

Egyéb szolgáltatás

630000

118110

118110

ÁFA

190000

72040

72040

Dologi kiadások összesen:

885000

391795

391795

E szakfeladat kiadási előirányzata:

885000

391795

391795

5. Zöldterület kezelés

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Megbízási díj

92000

92000

Járulék

18630

18630

Üzemeltetési anyag

590000

465409

465409

Karbantartás

2736

2736

Szolgáltatás

120250

120250

ÁFA

155000

153795

153795

Dologi kiadások összesen:

745000

852820

852820

szártépő, kasza,

329370

329370

Játszótér játékok

200000

187200

187200

Áfa

55000

107074

107074

Beruházás

255000

623644

623644

E szakfeladat kiadási előirányzata:

1000000

1476464

1476464

6. Ügyeleti szolgálat

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Kórházi ügyelethez hozzájárulás, működési célú pénzeszközátadás

320000

323874

323874

E szakfeladat kiadási előirányzata:

320000

323874

323874

7. Önkormányzat szociális támogatása

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Gyermekvédelmi

678600

678600

Ápolási díj

320 000

329337

329337

Települési támogatás

4227000

4011831

4011831

Szünidei gyermekétkeztetés

1277000

793274

793274

SZOCEG

38000

38000

E szakfeladat kiadási előirányzata:

5824000

5851042

5851042

8. Könyvtár és közművelődés

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Személyi juttatások

Megbízási díj

296000

296000

296000

Személyi juttatások összesen

296000

296000

296000

Járulékok

Szociális hozzájár adó

72000

71928

71928

Járulékok összesen

72000

71928

71928

Dologi kiadások

telefon/tv

30671

30671

közüzem

55929

55929

üzem.anyag

319162

319162

biztosítás

22000

22000

szolgáltatás

475167

475167

Karbantartás

417000

383729

383729

ÁFA

115000

139671

139671

Dologi kiadások összesen:

532000

1426329

1426329

Felújítás ablak

236000

áfa

64000

Felhalmozási kiadás

300000

E szakfeladat kiadási előirányzata:

1200000

1794257

1794257

9. Közfoglalkoztatás

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Közfoglalkoztatás

39 848 000

38435892

36477151

Személyi juttatások összesen:

39848000

38435892

36477151

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

5378000

5545730

5545730

Járulékok összesen:

5378000

5545730

5545730

Dologi kiadások

Üzemeltetési anyag

4150000

3475871

3475871

Karbantartás

125119

125119

Szolgáltatás

1192000

638099

638099

Gépbérlet

662000

392000

392000

ÁFA

1383000

1202341

1202341

Dologi kiadások összesen:

7387000

5833430

5833430

Felújítás

1372000

Felújítás Áfa

370000

Kisértékű tárgyi eszköz

359000

884200

884200

Nagyértékű tárgyi eszköz

3350000

2815000

2815000

Beruházás áfa

1002000

998784

998784

Felhalmozási kiadás

6543000

4697984

4697984

E szakfeladat kiadási előirányzata:

59 066 000

54513036

52554295

10. Háziorvosi szolgálat

2016.évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Dologi kiadások

Üzemeltetési anyag

105000

105000

Áramdíj

40000

55759

55759

Karbantartás

27559

27559

Biztosítás

3506

3506

Szolgáltatás

8154

8154

Telefon

90000

97030

97030

Egyéb üzemeltetés, fenntartás

30000

ÁFA

40000

77631

77631

Dologi kiadások összesen:

200000

374639

374639

E szakfeladat kiadási előirányzata:

200000

374639

374639

11. Önkormányzati igazgatási tevékenység

2016. évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Tiszteletdíj (polgármester)

1757000

263014

2630214

Tiszteletdíj (képviselők)

850000

846960

846960

Részmunkaidős bér

845000

822617

822617

Diákmunka

339552

339552

Cafeteria

68000

64000

64000

Megbízás

92000

92000

Költségtérítés

180000

189776

189776

Személyi juttatások összesen:

3700000

4985119

4985119

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

972000

1277204

1277204

Járulékok összesen:

972000

1277204

1277204

Dologi kiadások

Üzemeltetési anyag

750000

863607

863607

Telefon

100000

60821

60821

Közüzemi díjak

280000

216623

216623

Belföldi kiküldetés

110000

123480

123480

Biztosítási díjak

50000

165300

165300

Szolgáltatás

1400000

1437562

1437562

Karbantartás-kisjavítás

300000

300000

22489

Reklám- és propagandakiadások

60000

70000

70000

Egyéb dologi

500000

15020

15020

ÁFA

500000

420269

420269

Dologi kiadások összesen:

4050000

3672682

3395171

Normatíva vissza

1270

1270

Átadott pénzeszk. működési célra

850000

2034036

2034036

Non-Profit szervezetnek

200000

Átadott pénzeszközök összesen

1050000

2034036

2034036

Állami előleg vissza

747000

747218

747218

TSZP beruházás, rendezési terv

600000

1310000

1310000

Áfa

165000

353700

353700

Felújítás

1430655

1430655

Felújítás áfa

199895

199895

Felhalmozási kiadások összesen:

765 000

3294250

3294250

Általános tartalék

6 502 000

6501895

E szakfeladat kiadási előirányzata:

17 786 000

22513674

15734268

12. Védőnői szolgálat

2016.évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Személyi juttatások:

Alapilletmény

2890000

3023839

3023839

Cafeteria

68000

64000

64000

Személyi juttatások összesen:

2958000

3087839

3087839

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

780000

837183

837183

Járulékok összesen:

780000

837183

837183

Dologi kiadások

Üzemeltetési anyag

30000

Telefon

90000

85701

85701

Közüzemi díj

21138

21138

Biztosítás

3506

3506

Belföldi kiküldetés

50000

28305

28305

ÁFA

30000

28485

28485

Dologi kiadások összesen:

200000

167135

167135

E szakfeladat kiadási előirányzata:

3938000

4092157

4092157

13. Falugondnoki szolgálat

2016.évi költségvetés

Módosított

Teljesült

Kiadások:

(adatok forintban)

Személyi juttatások:

Alapilletmény

1785000

1779100

1779100

Megbízási díj

800000

1226808

1226808

Cafeteria

68000

64000

64000

Személyi juttatások összesen:

2653000

3069908

3069908

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

675000

800793

800793

Járulékok összesen:

675000

800793

800793

Dologi kiadások

Egyéb készletbeszerzés

100000

Szolgáltatás

117616

117616

Kiküldetés

3190

3190

Telefon

40000

30706

30706

Hajtó- és kenőanyag

2000000

1898938

1898938

Munkaruha

20000

Karbantartás, kisjavítás

400000

480183

480183

Biztosítás

290000

169710

169710

ÁFA

670000

647538

647538

Áfa befizetés

2200000

3887553

3887553

Dologi kiadások összesen:

5720000

7235434

7235434

Kisértékű te

26772

26772

ber.áfa

7228

7228

Beruházás

34000

34000

Átadott pénzeszköz

30000

30000

E szakfeladat kiadási előirányzata:

9048000

11170135

11170135

5. melléklet a 2/2016. (III. 4.) önkormányzati rendelethez

ÖSSZEVONT MÉRLEG

Bevételek

Kiadások

az adatok ezer forintban

az adatok ezer forintban

Megnevezés

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

Összesen

Megnevezés

Működési kiadás

Felhalmozási kiadás

Összesen

Saját bevétel

13685887

0

13685887

Személyi juttatás

50012758

0

50012758

Átengedett bevétel

2500000

0

2500000

Járulékok

8557678

0

8557678

Átvett pénzeszköz

55041540

0

55041540

Dologi kiadás

23175509

0

23175509

Helyi adók

2098206

2098206

Átadott pénzeszköz

2425910

0

2425910

Vis maior támogatás

1859929

1859929

Ellátottak juttatása

5813042

5813042

ÖNHIKI

674444

674444

Beruházás, felújítás

10766859

10766859

Normatív támogatás

23960198

0

23960198

Elvonások

1270

0

1270

Állami előleg

942314

942314

Állami előleg

747218

747218

Pénzmaradvány

5942177

0

5942177

Tartalék

6501895

6501895

Felh.célú. Pe.átvétel

1297444

1297444

Összes bevétel:

104844766

3157373

108002139

Összes kiadás:

97235280

10766859

108002139