Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016(III.31.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 31- 2016. 03. 31

Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016(III.31.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról1

2016.03.31.

Drávafok Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében Az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól szóló 20/2013.(XII.31.) sz. rendeletének módosítására (a továbbiakban: SzMSz) a következőket rendeli el:

1. § Az SzMSz 2. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„Az önkormányzat hivatalos megnevezése:
DRÁVAFOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Az önkormányzat székhelye: 7967 Drávafok, Fő utca 1.
Az önkormányzat törzsszáma: 332402
Az önkormányzat KSH száma: 15332408 8411 321 02
Az önkormányzat adószáma: 15332408-1-02
Az önkormányzat KSH kódja: 0217419”

2. § (1) Az SzMSz 5. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A Képviselő-testület ellátja az Mötv., valamint az ágazati jogszabályok által kötelezően előírt feladat- és hatásköröket.”

(2) Az SzMSz 5. § (9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„Drávafok Község Önkormányzata a kötelező és önként vállalt feladatait a rendelet 2.számú mellékletében meghatározott szakfeladatok keretében látja el.”

3. § Az SzMSz 22. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző valamint az ülésen a képviselők közül esetenként választott jegyzőkönyv-hitelesítő írja alá. A jegyzőkönyvet az ülést követő 15 napon belül a jegyző a Baranya Megyei Kormányhivatalnak küldi meg.”

4. § Az SzMSz 28. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A települési képviselők nevét és címét az 1. számú függelék tartalmazza.”

5. § Az SzMSz 31. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A képviselő-testület által létrehozott állandó bizottság: Ügyrendi Bizottság, tagjainak száma 3 fő. A Bizottságban három képviselő-testületi tag vesz részt.”

6. § Az SzMSz 43 helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal legfontosabb feladatairól, felépítéséről, irányításáról, vezetéséről, működési rendjéről, kapcsolatairól és koordinációjáról szóló legfontosabb szabályokat, valamint a közös önkormányzati hivatal szabályzatait a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata illetve annak függelékei tartalmazzák a jelen rendelet 2. sz. függelékében írtak szerint.”

7. §

.

(1) Az SzMSz 56. § (1) bekezdés h) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„A Nektv. 80. § (1) bekezdésének a)-f) pontjában, valamint jelen megállapodás a)-g) pontjaiban felsorolt valamennyi feladat ellátását a jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal munkatársain keresztül biztosítja. A hivatkozott pontokban írt feladatokat a Hivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelő végzettséggel rendelkező, teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselői kötelesek elvégezni. A Nemzetiségi Önkormányzat működésével összefüggő feladatellátásra, kapcsolattartásra kijelölt személyeket jelen megállapodás 6.sz. függeléke tartalmazza.”
(2) Az SzMSz 56. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a helyi önkormányzattal. (A megállapodás e rendelet 6. számú függelékét képezi.)”

8. §

(1) Az SzMSz 57. § (1) bekezdés h) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„A Nektv. 80. § (1) bekezdésének a)-f) pontjában, valamint jelen megállapodás a)-g) pontjaiban felsorolt valamennyi feladat ellátását a jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal munkatársain keresztül biztosítja. A hivatkozott pontokban írt feladatokat a Hivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelő végzettséggel rendelkező, teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselői kötelesek elvégezni. A Nemzetiségi Önkormányzat működésével összefüggő feladatellátásra, kapcsolattartásra kijelölt személyeket jelen megállapodás 5.sz. függeléke tartalmazza.”
(2) Az SzMSz 57. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségek teljesítése érdekében a feltételek biztosítására és a feladatok ellátására vonatkozóan együttműködési megállapodást köt a helyi önkormányzattal. (A megállapodás e rendelet 5. számú függelékét képezi.)”

9. §

.
(1) A rendelet 41. §. (1) bekezdés f.) pontja helyébe alábbi rendelkezés lép:
"A Sellyei Közös önkormányzati Hivatal az alábbi szervezeti egységekre tagozódik:
f.) Építési és Városüzemeltetési Osztály: Építésügyi hatóság, településüzemeltetés, beruházások és pályázati projektek. Közterület-felügyelet, közmunkaprogramok szervezése, koordinálása, ügyintézése."
(2) A rendelet 41. §. (2) bekezdés helyébe alábbi rendelkezés lép:
A KÖH szervezeti ábrája:

Jegyző

Aljegyző

Építési és Városüzemeltetési osztályvezető

Hatósági és szociális osztály vezetője

Pénzügyi osztályvezetőő

Kirendeltség vezető

Pénzügyi Osztály

KÖH Drávafoki Kirendeltsége

Közfoglal-koztatás

Építési és Városüzemeltetési osztály

Hatósági és szociális osztály

Titkárság

(3) A rendelet 41. §-a az alábbi új (4) bekezdéssel egészül ki:
„A Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal létszámkerete: 25-34 fő, azzal hogy a foglalkoztatottak mindenkori létszámát Sellye Város Önkormányzatának képviselő-testülete határozza meg. A testület által megállapított létszámkereten belül az egyes szervezeti egységek létszámát a feladatokhoz igazodóan a polgármester véleményének kikérése mellett a jegyző állapítja meg.

10. § [
]

Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.
1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. április 1. napjával.