Felsőszentmárton község képviselő testületének 1/2017(II.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 02. 15- 2023. 05. 31

Felsőszentmárton község képviselő testületének 1/2017(II.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

2017.02.15.

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 2017. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet az alábbi (2)-(3) pontok szerint állapítja meg. Ennek felsorolását e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervként működő intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi (feladatok) kiadások és bevételek külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2017. évi költségvetését

247.853.725 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

247.853.725 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

0 Ft költségvetési hiánnyal/többlettel
állapítja meg.
Ezen belül:
- a működési célú bevételt247.853.725 Ft-ban
ebből:
- működési célú támogatások ÁH belülről182.710.710 Ft-ban
- közhatalmi bevételek22.357.174 Ft-ban
- működési bevételek5.990.533 Ft-ban
- átvett pénzeszközök ÁH kívülről 0 Ft-ban
- finanszírozási bevételeket 36.795.308 Ft-ban
- a működési célú kiadásokat247.853.725 Ft-ban
ebből:
- a személyi juttatások kiadásait 113.580.305 Ft-ban
- a munkaadókat terhelő járulékok, és szociális
hozzájárulási adó összegét 26.846.447 Ft-ban
- a dologi kiadásokat 51.588.094 Ft-ban
- az ellátottak pénzbeli juttatásait5.092.340 Ft-ban
- az egyéb működési célú kiadások13.951.231 Ft-ban
- az általános tartalékot 0 Ft-ban
- a céltartalékot0 Ft-ban
- finanszírozási kiadásokat36.795.308 Ft-ban
- a felhalmozási célú bevételt0 Ft-ban
ebből:
- felhalmozási célú támogatások ÁH belülről0 Ft-ban
- felhalmozási bevételek0 Ft-ban
- felhalmozási célú átvett pénzeszközök0 Ft-ban
- finanszírozási bevételeket (előző évek maradv.)0 Ft-ban
- a felhalmozási célú kiadást0 Ft-ban
ebből:
- a beruházások összegét0 Ft-ban
- a felújítások összegét0 Ft-ban
- egyéb felhalmozási célú kiadások0 Ft-ban
állapítja meg.
(2) Az önkormányzat költségvetési bevételei és költségvetési kiadásai kötelező feladatok ellátását szolgálják a közügyek ellátása érdekében. A rendelet 1. számú mellékletében szereplő kormányzati funkciók, intézmények és kormányzati funkciói keretében ellátott tevékenységek, valamint a médiák támogatása az önkormányzat kötelező feladata. Az önkormányzat és intézményei önként vállalt, valamint államigazgatási feladatot nem lát el.
(3) A képviselő-testület a költségvetési hiány/többlet finanszírozását működési, illetve felhalmozási célú igénybevételét a 2. számú melléklet szerinti tagolódás alapján határozza meg.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervek bevételeinek és kiadásainak előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontását e rendelet 3. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat nem intézményi feladatok bevételi és kiadási előirányzatait e rendelet 4. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenleg összegének működési és felhalmozási cél szerinti bontását, valamint a költségvetési hiány finanszírozásának, a költségvetési többlet felhasználásának módját e rendelet 5. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat irányítása alá tartozó, a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal bevételeit és kiadásait e rendelet 6. számú melléklete szerint állapítja meg.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat irányítása alá tartozó, a Matija Gubec Művelődési Otthon bevételeit és kiadásait e rendelet 7. számú melléklete szerint állapítja meg.

(6) A képviselő-testület a felhalmozási (beruházási, felújítási) kiadásokat feladatonként e rendelet 8. számú melléklete szerint állapítja meg. Az önkormányzat fejlesztési céljai, illetve kötelezettségvállalásai adósságot keletkeztető ügyleteket nem érintenek.

(7) A képviselő-testület az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat e rendelet 9. számú melléklete szerint állapítja meg, amelyek költségtáblái pályázat befogadását követően kerülnek meghatározásra.

Az önkormányzat és intézményei foglalkoztatottai létszáma

5. § A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát összesen, ezen belül az igazgatási létszámot, közfoglalkoztatotti létszámot, valamint költségvetési szervenként e rendelet 10. számú melléklete szerint állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

6. § A képviselő-testület felhatalmazza az polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2017. évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

7. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 73.293.459 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testület ülésén tájékoztatást ad.

(3) A (2) pontban meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő képviselő-testületén esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét az irányító szerv jóváhagyását követő előirányzat-módosítás után használhatja fel.

Általános és céltartalék

8. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

- céltartalékát 0 Ft összegben
- általános tartalékát 0 Ft összegben állapítja meg.
(2) A cél- és általános tartalék célonkénti felhasználását a 11. számú melléklet tartalmazza.
(3) A képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát az polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

9. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatokat:

- az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programoknál, projekteknél;
- felhalmozási támogatásból megvalósuló áthúzódó fejlesztéseknél;
- önkormányzati ingatlan beruházásnál, befektetéseknél
határoz meg költségvetési szervek szerinti bontásban.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

10. § Az önkormányzat intézményei kötelesek pénzellátási tervet készíteni és azt az irányító szerv részére a költségvetés elfogadását követő 15 napon belül benyújtani.

A 2017. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti egyszeri átcsoportosítás jogát 500.000 Ft-ig a polgármesterre ruházza át.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

12. § (1) Az önkormányzat költségvetési szervei éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

13. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt az polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról, a költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő-testület a 11. § (3) bekezdésben foglalt módon dönt.

14. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervnél keletkezett maradvány felhasználását a képviselő-testület engedélyezi.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szerv részére jóváhagyott maradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen az, amikor az önkormányzatnál likviditási problémák merülnek fel.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

15. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendeletmódosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét negyedévenként tájékoztatja.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

16. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat az irányító szervhez személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A költségvetési szervek normatív jutalmak és a K1103. Céljuttatás, projektprémium rovatai költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen az egységes rovatrend K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12%-áig vállalható kötelezettség.

Támogatási szerződés

17. § (1) Az 50 eFt-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A képviselő-testület a polgármester részére, átruházott hatáskörben 200 eFt-ot biztosít oktatási, kulturális, közművelődési, sport célú támogatásokra.

(3) Az éves belső ellenőrzési tervbe be kell építeni az önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(4) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

18. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

19. § Az önkormányzat által irányított költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

a) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e pontban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

b) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

c) A szerződéskötés feltétele, hogy

- a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy
- eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.
d) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.
e) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.
f) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:
- az ellátandó feladatot,
- a díjazás mértékét,
- részletes utalást arra, hogy a c) pontban írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,
- a szerződés időtartamát,
- szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,
- a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

20. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

21. § (1) A képviselő-testület az polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetést követőn napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2017. január 1-jétől kell alkalmazni.

jegyző polgármester
Kihirdetési záradék:
A rendelet kihirdetve: 2017. február 15.
jegyző

1.sz. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati határozathoz

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata címrendje

Az önkormányzat költségvetési szervei

1.)

Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal

2.)

Matija Gubec Művelődési Otthon

3.)

Felsőszentmártoni Horvát Nemzetiségi Óvoda (támogatással kapcsolódik)

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

Kötelező feladatok:

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320

Köztemető-fenntartás és -működtetés

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

041231

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

041232

Start- munkaprogram - Téli közfoglalkoztatás

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041236

Országos közfoglalkoztatási program

051030

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

052020

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052080

Szennyvíz csatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

063020

Víztermelés-, kezelés-, ellátás

064010

Közvilágítás

066010

Zöldterület-kezelés

066020

Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

072111

Háziorvosi alapellátás

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072311

Fogorvosi alapellátás

072312

Fogorvosi ügyeleti ellátás

074031

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

082042

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

082043

Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme

082044

Könyvtári szogláltatások

082091

Közművelődés-közösségi társadalmi részvétel fejlesztése

082092

Közművelődés-hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

084032

Civil szervezetek programtámogatása

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

091130

Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatok

091140

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

096015

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

101150

Betegséggel kapcsolatos pénzbeli ellátások, támogatások

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104042

Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107055

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

900060

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

2. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata

költségvetési hiány/többlet finanszírozásának módja

adatok Ft-ban

Belső forrásból

-

Működési cél

-

Felhalmozási cél

-

Külső forrásból

36 795 308

Működési cél

36 795 308

likvid hitel felvétel

36 795 308

Felhalmozási cél

-

MINDÖSSZESEN:

36 795 308

3. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Az önkormányzat 2017. évi költségvetési bevételei és költségvetési kiadásai előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

KIADÁSOK

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

01

Személyi juttatások

K1

113 580 305

02

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

26 846 447

03

Dologi kiadások

K3

51 588 094

04

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

5 092 340

05

Elvonások és befizetések

K502

978 101

06

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

581 458

07

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

12 391 672

08

Tartalékok

K512

0

09

Egyéb működési célú kiadások (=5+…+8)

K5

13 951 231

10

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

12

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0

13

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

14

Részesedések beszerzése

K65

0

15

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

16

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

17

Beruházások (=10+…+16)

K6

0

18

Ingatlanok felújítása

K71

0

19

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

20

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

21

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0

22

Felújítások (=18+...+21)

K7

0

25

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=23+24)

K8

0

26

Költségvetési kiadások (=1+2+3+4+9+17+22+25)

K1-K8

211 058 417

27

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

0

28

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

36 795 308

29

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

0

30

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=27+28+29)

K911

36 795 308

35

Belföldi értékpapírok kiadásai (=31+…+34)

K912

0

39

Belföldi finanszírozás kiadásai (=30+35+...+38)

K91

36 795 308

40

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

41

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

0

42

Finanszírozási kiadások (=39+40+41)

K9

36 795 308

43

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (26+42)

247 853 725

BEVÉTELEK

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

43 339 339

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

9 138 360

03

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

19 615 760

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1 200 000

05

Működési célú központosított előirányzatok

B115

-

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

-

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

73 293 459

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

09

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

109 417 251

12

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+11)

B1

182 710 710

13

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

16

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

17

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=13+…+16)

B2

0

18

Közhatalmi bevételek

B3

22 357 174

20

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3 000 000

21

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2 990 533

23

Ellátási díjak

B405

0

24

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

25

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

26

Kamatbevételek

B408

0

28

Egyéb működési bevételek

B411

0

29

Működési bevételek (=19+…+28)

B4

5 990 533

30

Immateriális javak értékesítése

B51

0

31

Ingatlanok értékesítése

B52

0

35

Felhalmozási bevételek (=30+…+34)

B5

0

36

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

37

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

38

Működési célú átvett pénzeszközök (=36+37)

B6

0

39

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

40

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=39+40)

B7

0

42

Költségvetési bevételek (=12+17+18+29+35+38+41)

B1-B7

211 058 417

43

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

44

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

36795308

45

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

46

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=43+44+45)

B811

36 795 308

51

Belföldi értékpapírok bevételei (=47+..+50)

B812

0

52

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

53

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

54

Maradvány igénybevétele (=52+53)

B813

0

55

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

56

Betétek megszüntetése

B817

0

57

Belföldi finanszírozás bevételei (=46+51+54+...+56)

B81

36 795 308

62

Külföldi finanszírozás bevételei (=58+…+61)

B82

0

63

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

64

Finanszírozási bevételek (=57+62+63)

B8

36 795 308

65

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(=42+64)

247 853 725

Felsőszentmárton Községi Önkormányzatának 2017. évi költségvetési kiadásai és bevételei

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

013350 Az önk.i vagyonnal való gazd.sal kapcs. feladatok

052080 Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

082092 Közm.- hagy.köz-i kulturális értékek gondozása

051030 Települési hulladék begyűjtése, szállítása

074031 Család és nővédelmi eü.gondozás

064010 Köz-világítás

066020 Város és községgazdálkodási egyéb mns szolg.

072111 Háziorvosi alapellátás

107055 Falu-gondnoki, tanya-gondnoki szolg.

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

041233 Hosszabb időtartamú közfoglal-koztatás

086090 Mindenféle egyéb szab. Szolg.

101150 Betegséggel kapcs. Pénzbeli ellátások, támogatások

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

082044 Könyvtári szolgáltatások

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091130 Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti
előirányzat

01

Személyi juttatások

K1

3 775 082

180 000

1 032 000

3 241 200

3 185 754

72 839 189

180 000

84 433 225

02

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

842 498

38 340

208 206

2 026 569

786 611

16 321 427

152 680

36 315

20 412 646

03

Dologi kiadások

K3

1 954 899

100 000

3 259 350

3 000 000

3 156 000

7 106 840

500 000

620 000

17 079 505

6 077 760

42 854 354

04

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

833 840

473 000

1 325 500

2 460 000

5 092 340

05

Elvonások és befizetések

K502

978101

978 101

06

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

581458

581 458

07

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

1200000

9138360

2053312

12 391 672

08

Tartalékok

K512

0

09

Egyéb működési célú kiadások (=5+…+8)

K5

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 200 000

0

0

0

581 458

0

0

0

978 101

9 138 360

0

2 053 312

13 951 231

10

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

12

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0

13

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

14

Részesedések beszerzése

K65

0

15

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

16

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

17

Beruházások (=10+…+16)

K6

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18

Ingatlanok felújítása

K71

0

19

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

20

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

21

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0

22

Felújítások (=18+...+21)

K7

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

23

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

24

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

0

25

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=23+24)

K8

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

26

Költségvetési kiadások (=1+2+3+4+9+17+22+25)

K1-K8

6 572 479

100 000

0

3 259 350

218 340

3 000 000

1 240 206

3 156 000

12 374 609

4 472 365

0

1 820 000

106 240 121

0

986 520

1 054 458

1 325 500

2 460 000

216 315

978 101

9 138 360

6 077 760

2 053 312

166 743 796

27

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

0

28

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

36795308

36 795 308

29

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

0

30

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=27+28+29)

K911

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36 795 308

31

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

0

32

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

0

33

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

0

34

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

0

35

Belföldi értékpapírok kiadásai (=31+…+34)

K912

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

41137491

41 137 491

37

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

38

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

39

Belföldi finanszírozás kiadásai (=30+35+...+38)

K91

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

41137491

0

0

77 932 799

40

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

41

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

0

42

Finanszírozási kiadások (=39+40+41)

K9

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

41137491

0

0

77 932 799

43

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (26+42)

43367787

100000

0

3259350

218340

3000000

1240206

3156000

12374609

4472365

0

1820000

106240121

0

986520

1054458

1325500

2460000

216315

978101

50275851

6077760

2053312

244 676 595

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

013350 Az önk.i vagyonnal való gazd.sal kapcs. feladatok

052080 Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

082092 Közm.- hagy.köz-i kulturális értékek gondozása

051030 Települési hulladék begyűjtése, szállítása

074031 Család és nővédelmi eü.gondozás

064010 Közvilágítás

066020 Város és községgazdálkodási egyéb mns szolg.

072111 Háziorvosi alapellátás

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

081030 Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése

041233 Hosszabb időtartamú közfoglal-koztatás

086090 Mindenféle egyéb szab. Szolg.

101150 Betegséggel kapcs. Pénzbeli ellátások, támogatások

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

082044 Könyvtári szolgáltatások

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091130 Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti

Eredeti

Eredeti
előirányzat

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

0

43339339

43 339 339

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

9138360

9 138 360

03

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

19615760

19 615 760

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1200000

1 200 000

05

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

73 293 459

0

0

0

73 293 459

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

09

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

106240121

106 240 121

12

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+11)

B1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

106 240 121

0

0

0

0

0

0

73 293 459

0

0

0

179 533 580

13

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

16

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

0

17

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=13+…+16)

B2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18

Közhatalmi bevételek (22+31+32)

B3

22 357 174

22 357 174

19

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0

20

Szolgáltatások ellenértéke

B402

3000000

3 000 000

21

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2990533

0

2 990 533

22

Tulajdonosi bevételek

B404

0

23

Ellátási díjak

B405

0

0

24

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

25

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

26

Kamatbevételek

B408

0

27

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

28

Egyéb működési bevételek

B410

0

29

Működési bevételek (=19+…+28)

B4

0

0

0

2 990 533

0

0

0

0

3 000 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 990 533

30

Immateriális javak értékesítése

B51

0

31

Ingatlanok értékesítése

B52

0

32

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

33

Részesedések értékesítése

B54

0

34

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

35

Felhalmozási bevételek (=30+…+34)

B5

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

37

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

38

Működési célú átvett pénzeszközök (=36+37)

B6

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

39

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

40

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=39+40)

B7

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

42

Költségvetési bevételek (=12+17+18+29+35+38+41)

B1-B7

22 357 174

0

0

2 990 533

0

0

0

0

3 000 000

0

0

0

106 240 121

0

0

0

0

0

0

73 293 459

0

0

0

207 881 287

43

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

44

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

36795308

36 795 308

45

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

46

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=43+44+45)

B811

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36 795 308

47

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

48

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

49

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

50

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

51

Belföldi értékpapírok bevételei (=47+..+50)

B812

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

52

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

53

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

54

Maradvány igénybevétele (=52+53)

B813

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

55

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

0

56

Betétek megszüntetése

B817

0

57

Belföldi finanszírozás bevételei (=46+51+54+...+56)

B81

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36 795 308

58

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

59

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

60

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

61

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

62

Külföldi finanszírozás bevételei (=58+…+61)

B82

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

63

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

64

Finanszírozási bevételek (=57+62+63)

B8

36795308

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36 795 308

65

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(=42+64)

59152482

0

0

2990533

0

0

0

0

3000000

0

0

0

106240121

0

0

0

0

0

0

73293459

0

0

0

244 676 595

5. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelthez

Az önkormányzat 2017. évi költségvetési egyenleg összegének működési és felhalmozási cél szerinti bontása, valamint a költségvetési hiány finanszírozásának, a költségvetési többlet felhasználásának módja

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Megnevezés

Költségvetési bevételek

211 058 417

Költségvetési kiadások

247 853 725

Működési célú

211 058 417

Működési célú

247 853 725

Önkormányzatok működési támogatása

73 293 459

Személyi juttatások

113 580 305

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

109 417 251

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

26 846 447

Közhatalmi bevételek

22 357 174

Dologi kiadások

51 588 094

Működési bevételek

5 990 533

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 092 340

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

13 951 231

36 795 308

Felhalmozási célú

0

Felhalmozási célú

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

0

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

BEVÉTELEK

211 058 417

KIADÁSOK

247 853 725

Költségvetési hiány

-36 795 308

Működési hiány

-36 795 308

Felhalmozási hiány

0

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

36 795 308

Költségvetési többlet

0

Belső forrásból

0

Pénzeszköz betétként való elhelyezése

Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

0

Értékpapírok, befektetések vásárlása

Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

0

Külső forrásból

36 795 308

Működési célú hitelfelvétel

36 795 308

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

247 853 725

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

247 853 725

Működési célú bevételek összesen

247 853 725

Működési célú kiadások összesen

247 853 725

Felhalmozási célú bevételek összesen

0

Felhalmozási célú kiadások összesen

0

6.sz. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.)számú rendelethez

Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal 2017. költségvetési bevételei és költségvetési kiadásai

KIADÁSOK

011130

018030

Összesen:

Önk. és önk-i hivatalok ált. igazgatási és jogalkotó tevékenysége

Támogatási célú finanszírozási műveletek

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

26 627 080

0

26 627 080

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

5 895 541

5 895 541

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

8 000 000

0

8 000 000

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

K4

0

0

0

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

K5

0

0

0

71

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

74

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

75

Beruházások (=68+…+74)

K6

0

0

0

80

Felújítások (=76+...+79)

K7

0

0

0

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

K8

0

0

0

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

K1-K8

40 522 621

0

40 522 621

94

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=91+92+93)

K911

0

0

0

99

Belföldi értékpapírok kiadásai (=95+…+98)

K912

0

0

0

106

Belföldi finanszírozás kiadásai (=94+99+…+105)

K91

0

0

0

111

Külföldi finanszírozás kiadásai (=107+…+110)

K92

0

0

0

113

Finanszírozási kiadások (=106+111+112)

K9

0

0

0

114

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

40 522 621

-

40 522 621

BEVÉTELEK

011130

018030

Összesen:

Önk. és önk-i hivatalok ált. igazgatási és jogalkotó tevékenysége

Támogatási célú finanszírozási műveletek

Sorszám

Rovat

Eredeti

Eredeti

Eredeti

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

3 177 040

3 177 040

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

B1

3 177 040

-

3 177 040

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

B2

-

-

-

22

Jövedelemadók (=20+21)

B31

-

-

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

B35

-

-

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

B3

-

-

-

44

Működési bevételek (=34+…+43)

B4

-

-

-

50

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

B5

-

-

-

54

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

B6

-

-

-

58

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

B7

-

-

-

59

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

B1-B7

3 177 040

-

3 177 040

63

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=60+61+62)

B811

-

-

-

68

Belföldi értékpapírok bevételei (=64+..+67)

B812

-

-

-

71

Maradvány igénybevétele (=69+70)

B813

-

-

-

74

Központi, irányító szervi támogatás

B816

37 345 581

37 345 581

77

Belföldi finanszírozás bevételei (=63+68+71+…+76)

B81

-

37 345 581

37 345 581

82

Külföldi finanszírozás bevételei (=78+…+81)

B82

-

-

-

84

Finanszírozási bevételek (=77+82+83)

B8

-

37 345 581

37 345 581

85

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

3 177 040

37 345 581

40 522 621

7.sz. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.)számú rendelethez

Matija Gubec Művelődési Otthon 2017. költségvetési bevételei és költségvetési kiadásai

KIADÁSOK

082091

082092

018030

Összesen:

Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Közművelődés-hagy. köz-i kulturális értékek gondozása

Támogatási célú finanszírozási műveletek

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

2 520 000

0

0

2 520 000

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

538 260

538 260

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

50 000

50 000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

50 000

50 000

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

100 000

0

0

100 000

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

0

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

0

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

0

0

0

0

28

Közüzemi díjak

K331

0

30

Bérleti és lízing díjak

K333

0

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

0

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

0

34

Egyéb szolgáltatások

K337

488 260

488 260

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

488 260

0

0

488 260

36

Kiküldetések kiadásai

K341

0

37

Reklám- és propagandakiadások

K342

0

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

0

0

0

0

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

45 480

45 480

43

Egyéb dologi kiadások

K355

100 000

100 000

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

145 480

0

0

145 480

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

733 740

0

0

733 740

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

K4

0

0

0

0

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

K5

0

0

0

0

71

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

74

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

75

Beruházások (=68+…+74)

K6

0

0

0

0

80

Felújítások (=76+...+79)

K7

0

0

0

0

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

K8

0

0

0

0

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

K1-K8

3 792 000

0

0

3 792 000

94

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=91+92+93)

K911

0

0

0

0

99

Belföldi értékpapírok kiadásai (=95+…+98)

K912

0

0

0

0

106

Belföldi finanszírozás kiadásai (=94+99+…+105)

K91

0

0

0

0

111

Külföldi finanszírozás kiadásai (=107+…+110)

K92

0

0

0

0

113

Finanszírozási kiadások (=106+111+112)

K9

0

0

0

0

114

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

3 792 000

-

-

3 792 000

BEVÉTELEK

082091

082092

018030

Összesen:

Közművelődés-közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

Közművelődés-hagy. köz-i kulturális értékek gondozása

Támogatási célú finanszírozási műveletek

Sorszám

Rovat

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

B1

-

-

-

-

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

B2

-

-

-

-

22

Jövedelemadók (=20+21)

B31

-

-

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

B35

-

-

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

B3

-

-

-

-

44

Működési bevételek (=34+…+43)

B4

-

-

-

-

50

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

B5

-

-

-

-

54

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

B6

-

-

-

-

58

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

B7

-

-

-

-

59

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

B1-B7

-

-

-

-

63

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=60+61+62)

B811

-

-

-

-

68

Belföldi értékpapírok bevételei (=64+..+67)

B812

-

-

-

-

71

Maradvány igénybevétele (=69+70)

B813

-

-

-

-

74

Központi, irányító szervi támogatás

B816

3 792 000

3 792 000

77

Belföldi finanszírozás bevételei (=63+68+71+…+76)

B81

-

-

3 792 000

3 792 000

82

Külföldi finanszírozás bevételei (=78+…+81)

B82

-

-

-

-

84

Finanszírozási bevételek (=77+82+83)

B8

-

-

3 792 000

3 792 000

85

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

-

-

3 792 000

3 792 000

8. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata 2017. évi felhalmozási előirányzatai feladatonként

adatok Ft-ban

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Előirányzat összege

Összes felújítás:

-

Ssz.

Beruházási cél megnevezése

Előirányzat összege

9. sz. melléklet a 1/2017. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata

európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek

10. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata 2017. évi létszám-előirányzata

Választott tisztségviselők

5

Technikai dolgozók (sofőr, takarító)

2

Közfoglalkoztatott (munkaviszonyban)

134

Háziorvosi szolgálat (közalkalmazotti jogviszonyban)

3

Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal

7

Matija Gubec Művelődési Otthon

1

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN:

152

11. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Felsőszentmárton Községi Önkormányzata

2017. évi általános és céltartalék felosztása

adatok Ft-ban

Összeg

Céltartalék:

-

Általános tartalék:

-

Évközi többletigények emelésére

MINDÖSSZESEN:

-