Királyegyháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017. (IV. 6.) önkormányzati rendelete

A helyi építési szabályzat partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 07- 2023. 02. 15

Királyegyháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban Étv.) 6/A.§ (3) bekezdésében, a 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában, az Étv. 6.§ (1) bekezdésében és a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: EljR.) 29.§-ban meghatározott feladatkörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


Általános rendelkezések


1.§


(1) Királyegyháza községi Önkormányzat helyi építési szabályzatának módosítása széleskörű egyeztetés keretében, az EljR. és az annak alapján megalkotott partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.


(2) E rendelet hatálya Királyegyháza község közigazgatási területére terjed ki.


(3) A partnerségi egyeztetésben részt vevő partnerek köre az alábbi:

a) Királyegyházán településen bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező személyek,

b) Királyegyháza településen ingatlannal, székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

c) Királyegyháza község közigazgatási területén működő érdekképviseleti és civil szervezetek,

d) Királyegyháza településen működő egyházi jogi személy.


(4) A véleményezési eljárás során a partnerek tájékoztatási formáját az EljR. alapján az 1. melléklet táblázata tartalmazza.


A partnerekkel történő egyeztetés szabályai


2.§


(1) A véleményezési eljárás során az EljR. 29/A.§ (3) b) bb) alpontja szerint közzétett hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, az elkészült tervezet elérhetőségéről, a véleményezési módjáról és annak határidejéről.


(2) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatóban meghatározott határidőig írásos észrevételt tehetnek az alábbi módokon:

a) postai úton a tájékoztatóban meghatározott címre,

b) elektronikus levélben a tájékoztatóban meghatározott e-mail címre.


(3) A lakossági fórum tárgyáról, helyéről és időpontjáról a lakossági fórum időpontja előtt legalább 8 nappal a helyben szokásos módon közzétett lakossági hirdetmény útján kell értesíteni a partnereket. A lakossági fórumról jelenléti ív és jegyzőkönyv készül, amely írásban rögzíti a javaslatokat, észrevételeket. A jegyzőkönyv tartalmazza a javaslattevők, észrevételezők nevét és címét.


A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja


3.§


(1) A határidőben beérkezett véleményeket a polgármester szöveges dokumentumban összegzi.


(2)  A véleményekről készített dokumentumot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.


(3) Valamennyi javaslatot és véleményt a Királyegyházai Közös Önkormányzati Hivatal iratkezelési szabályzata szerint kell kezelni és megőrizni.


Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje


4.§


(1) Valamennyi beérkező véleményt tartalmazó dokumentumot a polgármester megküldi a helyi építési szabályzat módosítás készítőjének, aki a vélemények beillesztésére szakmai javaslatot tesz.


(2) A szakmai javaslat alapján a polgármester valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.


(3) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását tartalmazó dokumentumról hirdetményt jelentet meg a helyben szokásos módon az önkormányzati hivatal hirdetőtábláin és az önkormányzat honlapján.


Az elfogadott rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések


5.§


A jegyző az elfogadott helyi építési szabályzat módosítást az elfogadást követő 15 napon belül közzé teszi az önkormányzati hivatalban nyomtatásban és az önkormányzat honlapján, amely lehetőségről a helyben szokásos módon az önkormányzat hivatalának hirdetőtábláin kifüggesztett hirdetménnyel tájékoztatja az érintetteket.



Záró rendelkezések


6.§


(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Királyegyháza, 2017. április 5.



Grím Ferenc                                                                                    Beák Laura

polgármester                                                                                       jegyző


Kihirdetve: 2017. április 6.



         Beák Laura

 jegyző