Szabadszentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018 (III.22.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról” szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 22- 2018. 03. 22

Szabadszentkirály Község Önkormányzata képviselő-testülete „Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdése alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §



A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10/B. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


  1. Gyermekétkezési támogatásra jogosult az a gyermek, aki Szabadszentkirály község közigazgatási területén működtetett óvodába jár, vagy általános iskolában tanul, normatív kedvezményben nem részesül, étkezési térítési díj hátralékkal a kérelem benyújtásának időpontjáig nem rendelkezik és
  1. családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át,
  2. akit szülője vagy törvényes képviselője egyedül nevel és az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át.



2.§


A Rendelet 10/B. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


  1. A kérelemhez csatolni kell e rendelet 4.§ (1) bekezdésében meghatározottakon túl
  1. a gyermekre vonatkozó, a nevelési, oktatási intézmény által kiadott igazolást arról, hogy a gyermek az intézménybe be van íratva és oda rendszeresen jár;
  2. a szolgáltatást nyújtó igazolását arra vonatkozóan, hogy az ellátást igénybe vevő gyermek térítési díj hátralékkal nem rendelkezik, valamint normatív kedvezményben nem részesül.


3.§


A Rendelet 10/B. § az alábbi bekezdéssel egészül ki:


(6) A gyermekétkeztetési támogatás folyósítása a gyermek nevére kiállított számla   benyújtását követő 15 napon belül, az önkormányzat házi pénztárból történő közvetlen kifizetés útján történik.




4. §


Záró rendelkezések



  1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


  1.  Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.



Szabadszentkirály, 2018. március 12.




           Almás Roland                                                                                    Beák Laura

            polgármester                                                                                         jegyző




Kihirdetve: 2018. március 22.



Beák Laura

    jegyző