Szabadszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 1/2021. (III.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 31
Az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 1/2021. (III.12.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. §-ában foglaltak szerint a Képviselő-testületet tájékoztatni kell a javasolt szabályozás szükségességéről, továbbá ismertetni kell a jogi szabályozás várható hatásait.
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 34. § (1) - (4) bekezdésében foglaltak, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (Ávr.) 42. §-a értelmében a helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról (a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások kivételével) a képviselő-testület dönthet.
A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A jogszabályi előírásoknak megfelelő átvezetéseket követően Szabadszentkirály Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak főösszege, valamint a költségvetésen belül a működési, a felhalmozási és a finanszírozási bevételek és kiadások összege e §-ban foglaltak szerinti összegekre változik.
A 2. §-hoz és az 1–13. melléklethez
A rendelet-módosítás mellékletei a szükséges módosításokat, átcsoportosításokat foglalják magukba a rendeleti formátumnak megfelelően. A mellékletekben az 1. § szerinti változások átvezetése történik.
A 3. §-hoz
A rendelet hatályba lépéséről rendelkezik.