Szentlászló Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2019(X.25.) önkormányzati rendelete

a Szentlászló község területén biztosított települési támogatásokról szóló 4/2016.(III.7.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 26- 2019. 10. 26

Szentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a Szentlászló község terültén biztosított települési támogatásokról szóló 4/2016. (III.7.) önkormányzati rendelete
(a továbbiakban: rendelet) a következők szerint módosul:

1. §

A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 13. A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeknek nyújtható települési támogatás címmel, amely a 29.§ - ban kap szabályozást:


„29.§ (1) A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeknek nyújtható települési támogatás azon szentlászlói lakóhellyel rendelkező gyermekek részére állapítható meg, akik bölcsődei ellátásban részesülnek.

(2) A támogatás időtartama a bölcsődei nevelési évvel azonos, összege havi 5.000 Ft/gyermek.

(3) A támogatás iránti kérelmek benyújtásának határideje a gyermek bölcsődei beiratkozását követő 15. nap. A kérelemhez mellékelni kell a bölcsőde igazolását a jogviszony fennállásáról. Az alanyi jogú települési támogatás iránti kérelem II. pontjában „A települési támogatást a bölcsődei nevelésre tekintettel kérelmezem. „indokot kell feltüntetni.

(4) A formanyomtatványon a támogatás igénylésének indokolásánál különösen a következő körülményekről kell nyilatkozni: Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelek, egyedülálló szülő vagyok, minimálbér, illetve garantált bérminimum szerinti jövedelemmel rendelkezem, egyéb ok pl: a szülő egészségi állapotának változása, keresőképtelensége, átmeneti, vagy tartós jövedelemcsökkenése, az Szt. szerinti közeli hozzátartozó eltartását jelentő többletköltségek, a felsorolás csak példálózó jellegű, az indokok a család élethelyzetétől függően változhatnak.”


2. §


A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 14. A bölcsődei gyermekétkeztetés térítési díjához nyújtható támogatás címmel, amely a 30.§ - ban kap szabályozást:


 „30.§ (1) A térítési díjhoz nyújtható támogatást azon szülők kérelmezhetik, amely családokban a bölcsődei nevelésben részesülő gyermek a Gyvt. szerinti ingyenes, vagy kedvezményes étkeztetésre nem jogosult. A támogatás a bölcsőde nyitvatartási napjain igénybe vett étkezés után állapítható meg.

(2) A támogatás formája: A gyermek által igénybevett étkezés térítési díjának összegét az önkormányzat az ellátó intézmény részére megfizeti.

(3) A támogatást 2019. október 28. napjától kezdődően lehet igénybe venni, ehhez az szükséges, hogy a formanyomtatványt kitöltve, aláírva legkésőbb 2019. november 4 – ig a szülő megküldje az önkormányzat részére. A határidő elmulasztása esetén a támogatás a kérelem önkormányzathoz történt megérkezése napjától állapítható meg.

(4) A formanyomtatványon a támogatás igénylésének indokolásánál különösen a következő körülményekről kell nyilatkozni: Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelek, egyedülálló szülő vagyok, minimálbér, illetve garantált bérminimum szerinti jövedelemmel rendelkezem, egyéb ok pl: a szülő egészségi állapotának változása, keresőképtelensége, átmeneti, vagy tartós jövedelemcsökkenése, az Szt. szerinti közeli hozzátartozó eltartását jelentő többletköltségek, a felsorolás csak példálózó jellegű, az indokok a család élethelyzetétől függően változhatnak.

3. §



A rendelet 29.§-ban szabályozott záró rendelkezések számozása 31.§ - ra változik.




Záró rendelkezések


4. §


Ez a rendelt a kihirdetést követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.




Kelt: Szentlászló, 2019. október 24.







                 Pasztorek Zoltán

                    polgármester

                                  dr. Zsömböli Edit

                                   jegyző




Záradék:


A rendelet Szentlászló községben 2019. október 25. napján kihirdetésre került.





                                                                                                                     dr. Zsömböli Edit

                                                                                                                                jegyző



Mellékletek