Abaliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017.(XII.19.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 12. 19

Abaliget Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésének első fordulatában és a 2017. évi XCIX. törvény 16. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – figyelemmel a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendelkezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 29. §-ában foglaltakra is – a következőket rendeli el:


1.§

Általános rendelkezések


  1. Abaliget község településfejlesztési koncepciónak, integrált településfejlesztési stratégiának, településképi arculati kézikönyvének, településképi rendeletnek és településrendezési eszközöknek vagy azok módosításának a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel történő véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szabályai szerint történik.
  2. E határozat alkalmazásában partnerek: Abaliget község lakossága az I. sz. mellékletben felsorolt, valamint Abaliget Önkormányzatnál (a továbbiakban: Önkormányzat) a véleményezési eljárásokba bejelentkezett egyéb érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek.
  3. Az érdekképviseleti, a civil és gazdálkodó szervezet az adott véleményezési eljárásba, az Önkormányzat polgármesteréhez az önkormányzat honlapján (www.abaliget.hu) a közzétételtől számított 8 napon belül benyújtott írásbeli kérelemmel jelentkezhet be a polgarmester@abaliget.hu e-mail címen. A kérelemben meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét és e-mail címét. Az I. sz. mellékletben szereplők értesítést kapnak az aktuális véleményezési eljárásról.
  4. Az a szervezet, amely valamely véleményezési szakaszban nem vesz részt, a továbbiakban nem kap külön felkérést.



2.§

Településfejlesztési koncepció, településképi arculati kézikönyv,

településképi rendelet véleményezéséhez szükséges partnerségi

egyeztetés szabályai


  1. A partnerek tájékoztatása a készítendő koncepcióról, stratégiáról, kézikönyvről, rendeletről, továbbá a koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet vagy azok módosítása tervezetéről a Korm. rendeletben előírtak szerint történik a www.abaliget.hu honlapon.
  2. A készítendő koncepcióval, stratégiával, kézikönyvvel, rendelettel és a koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet tervezettel kapcsolatban a tájékoztatásban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, amelyet papíralapon vagy a tájékoztatásban megadott e-mail címre nyújthatnak be.
  3. A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket az Önkormányzat főépítésze (a továbbiakban: főépítész) összesíti és a koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet ügyiratához csatolja.
  4. A beérkezett véleményeket a főépítész megküldi a koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet elkészítésével megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. A tervező az elfogadásra nem javasolt véleményeket, szakmai indokolásával együtt, megküldi a főépítésznek.
  5. A véleményeket, az el nem fogadott véleményeket és azok indokolását, valamint a vélemények alapján a tervezetben tett módosításokat a polgármester az Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén ismerteti. Az el nem fogadott véleményeket és azok indokolását a főépítész összesíti, és a koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet ügyiratához csatolja.
  6. Az elfogadott koncepció, stratégia, kézikönyv, rendelet vagy ezek módosításának közzétételéről az Önkormányzat polgármestere a Korm. rendeletben foglaltak szerint gondoskodik.



3.§

Településrendezési eszközök véleményezéséhez szükséges partnerségi egyeztetés szabályai


  1. A partnerek tájékoztatása a készítendő vagy módosítandó településrendezési eszközről, továbbá a készülő településrendezési eszköz vagy meglévő településrendezési eszköz módosítása tervezetéről a Korm. rendeletben előírtak szerint történik.
  2. A készítendő településrendezési eszközzel és a településrendezési eszköz tervezettel kapcsolatban a tájékoztatásban megjelölt időpontig a partnerek észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak, amelyet papíralapon vagy a tájékoztatásban megadott e-mail címre nyújthatnak be.
  3. A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a főépítész összesíti és a településrendezési eszköz ügyiratához csatolja.
  4. A beérkezett véleményeket a főépítész megküldi a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki azokat szakmailag megvizsgálja. A tervező az elfogadásra nem javasolt véleményeket, szakmai indokolásával együtt, megküldi a főépítésznek.
  5. A véleményeket, az elfogadásra nem javasolt véleményeket és azok indokolását, valamint a vélemények alapján a tervezetben tett módosításokat a polgármester az Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén ismerteti. A vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt.
  6. Az el nem fogadott véleményeket a főépítész összesíti és a döntés indokolásával együtt a településrendezési eszköz ügyiratához csatolja. Az el nem fogadott vélemények és a döntés indokolásának Önkormányzat honlapján történő közzétételéről a főépítész gondoskodik.
  7. Az elfogadott településrendezési eszköz vagy módosításának közzétételéről az Önkormányzat polgármestere a Korm. rendeletben foglaltak szerint gondoskodik.



4.§

Záró rendelkezések


  1. Ezen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, s ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 24/2017.(III.28.) számú normatív utasítás.
  2. A rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően induló eljárásokban kell alkalmazni.




Kisfali János                                                                                       Dr. .Kóbor Gyula

polgármester                                                                                             jegyző




Kihirdetve: 2017. december 19.



                                                                       Dr. .Kóbor Gyula

                                                                             jegyző