Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.15.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

Hatályos: 2019. 03. 01- 2024. 01. 30

Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.15.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásról

2019.03.01.

Pellérd Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk. (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.  § (1) Pellérd Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) évente egy alkalommal, - kérelem alapján, határozattal -, természetbeni szociális célú tűzifa támogatást nyújt – ellenszolgáltatás nélkül - a szociálisan rászoruló személyek részére. 5

(2) A szociális célú tűzifa támogatás annak nyújtható, akinek

a) a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedülálló esetén 250 %-át, és vagyona nincs,

b) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti

- aktív korúak ellátására,
- időskorúak járadékára,
8* hatályon kívül
- természetbeni vagy pénzbeli települési támogatásra jogosult,9
c) 1a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerint
- rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő,
- halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család
d) 2 három vagy több gyermeket nevel
e) 3 hajléktalan és fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.
(3) 4 A kérelem elbírálásánál a (2) bekezdés b)-c) pontjaiban felsorolt ellátásra jogosultakat előnyben kell részesíteni.
(4) 6 A kérelmeket december 1-től január 20-ig lehet benyújtani.
(5) Az egy háztartás részére nyújtható szociális célú tűzifa minimális mennyisége 0,5 m3, három, vagy annál több gyermekes háztartás esetében 1 m3, de egy esetben sem haladhatja meg az 5 m3-t.
(6) A Bizottság határozata alapján a tűzifa támogatás - jogosultak részére történő – kiosztásáról az önkormányzat február 15-ig gondoskodik.

2.  § (1) A támogatás iránti kérelmeket a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a Pellérdi Közös Önkormányzati Hivatalhoz.

(2) A benyújtott kérelmekről Pellérd Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális Bizottsága legkésőbb január 31-ig dönt, majd a döntést követően intézkedik a tűzifa jogosult részére történő kiszállításáról.

(3) A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.

3.  § (1) A rendelet kihirdetése napján : 2013. január 15-én lép hatályba és rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.