Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2013. (XII.31.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségekkel való együttműködésről, a pénzügyi támogatás rendjéről szóló 7/2003. (IV.25.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 02. 27

Pellérd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §


(1) Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi önszerveződő közösségekkel való együttműködésről, a pénzügyi támogatás rendjéről szóló 7/2003.(IV.25.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet)  1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.


(2) A rendelet 5. § 1) bekezdésében a  

„következő évi költségvetési tervezet készítésének időszakában, legkésőbb december 20-ig. Hiánypótlási határidő: következő év január 5.” szövegrész helyébe „- az éves költségvetési tervezet készítésének időszakában-, legkésőbb január 15-ig.” szöveg lép.


(3) A rendelet 5. § (2)-(3) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:


(2) A pályázati adatlaphoz csatolni kell:

a) az önszervezôdô közösség bíróság általi bejegyzésérôl szóló végzést; nem bejegyzett egyesületként, alapítványként működő közösség tagsági nyilvántartását;

b) amennyiben az önszervezôdô közösség az elôzô évben is részesült támogatásban, az elôzô évi támogatás felhasználásáról szóló bizonylatok fénymásolatát;

 (3) Amennyiben az önszervezôdô közösség korábban már részesült támogatásban, a (2) bekezdés a) pontjában felsorolt dokumentumok benyújtása mellôzhetô, ha az elôzô támogatás óta eltelt idôszakban e dokumentumok tartalmát illetô változás nem történt.


2. §


(1) A rendelet  6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A beérkezett pályázatokat – a pályázati határidô elteltét követô 30 napon belül a gazdasági és pénzügyi bizottság kijelölt tagjai megvizsgálják és indoklással ellátott javaslatot tesznek a támogatás odaítélésére illetôleg annak összegére.


(2) A rendelet 6. § (2) bekezdésében a „bizottságok vizsgálata” szövegrész helyébe „a vizsgálat”  szövegrész lép.


(3) A rendelet 6. § (4) bekezdésében a „bizottságok vizsgálata különösen arra terjed ki” szövegrész helyébe „a vizsgálat kiterjed továbbá arra” szövegrész lép.





(4) A rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(5) Az eljárás során vizsgálni kell, hogy a pályázó pályázatához csatolta-e az 5. § (2) bekezdés szerinti mellékleteket. Amennyiben a pályázat benyújtása hiányosan történt, a pályázót írásban kell felhívni arra, hogy a felhívás kézbesítésétôl számított 10 napon belül a hiányt pótolja. Azt a pályázatot, melynek kiegészítését a pályázó felhívás ellenére sem végzi el, elbírálás céljából nem lehet a képviselô-testület elé terjeszteni,  továbbá a tárgyévben támogatásban nem részesülhet.


3. §


(1) A rendelet 7. § (1) bekezdésében a „bizottságok” szövegrész helyébe „a bizottság”  szöveg lép.


(2) A rendelet 7. § (2) bekezdésében a „bizottságok véleménye és javaslata” szövegrész helyébe „a bizottság által kialakított vélemény és javaslat”  szövegrész lép.


4. §


(1) A rendelet 9. § (2) bekezdésében a „számlákat a közösség vezetője köteles leigazolni” szövegrész helyébe „a számlákat a közösség vezetője vagy az ÁMK vezetője köteles leigazolni”  szövegrész lép.


(2) A rendelet 9. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(3) A kifizetések határideje  minden év december 31. ( a december 31  után keletkezett számlák  a következő évben már nem számolhatók el )


5.  §


A rendelet 10. § (1) bekezdés a)-b) pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:


a) a tárgyévre  szóló pénzügyi támogatás iránti pályázat benyújtásakor vagy

b) amennyiben a tárgyévre vonatkozóan pénzügyi támogatás iránt pályázatot nem nyújt be, a költségvetési rendelet kihirdetését követô 30 napon belül írásban köteles eleget tenni.


6. §


(1) Ez a rendelet  a kihirdetést követő napon: 2014. január 1-jén lép hatályba.


(2) A rendelet kihirdetéséről a  jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.




Tajti Zoltán

Dávor Lászlóné

Polgármester

Jegyző


Záradék:

A rendeletet Pellérd Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. december 12-én megtartott ülésén tárgyalta.

A rendelet 2013. december 31-én kihirdetésre került.






Dávor Lászlóné  jegyző