Pellérd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017. (XII.30.) önkormányzati rendelete

a Pellérd Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2005.(V.30.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 12. 30- 2018. 01. 13


Pellérd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,  figyelemmel  az  Épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVlll. törvény 9/B. § (2) bekezdés b) pontjában továbbá a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 38. § -ában foglaltakra,  a  véleményezési eljárásban érdekelt államigazgatási szervek és a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendeletben nevesített partnerek véleményét kikérve a helyi építési szabályzatának módosításáról a következőket rendeli el: 


1. §

Pellérd Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2005. (V.30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: HÉSZ) hatályára vonatkozó 1. § (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:


 „A rendelet az SZ-1, SZ-2, SZ-3 rajzszámú tervlapokkal és a 2. 3. mellékletekkel együtt érvényes.”


2. §


A HÉSZ új 21.a. §-al egészül ki:

Kk-np beépítésre nem szánt különleges megújuló energiaforrások telepítésére alkalmas terület


„(1) E terület-felhasználási egységbe (területbe) a megújuló energiaforrások, napelemes erőművek elhelyezésére szolgáló beépítésre nem szánt területek tartoznak.

(2) E terület-felhasználási egységben belül a szabadonálló beépítési mód a megengedett.

(3) E terület-felhasználási egységben a minimálisan kialakítható telek mérete 5000m2.

(4) A területen a megengedett legnagyobb beépítettség mértéke 2% lehet.

(5) A területen legfeljebb 4,5 m építménymagasságú építmények helyezhetők el.

(6) A technológiai szempontból szükséges építmények (erősáramú csatlakozópont) esetén a legnagyobb építménymagasság mértéke 10 m lehet.

(7) A napelemes erőmű engedélyezési dokumentációját a helyi sajátosságok figyelembevételével kell összeállítani. Az engedélyezési terv készítésekor a sugárbiológia, alapozási, erózió védelmi követelményekre is tekintettel kell lenni és a lehetséges veszélyeztető tényezők kialakítását meg kell akadályozni, valamint a meglévők aktivitását ki kell zárni. Ehhez megfelelő, szükség szerint egyedi műszaki megoldásokat kell alkalmazni.


3. §


A HÉSZ mellékletét képező SZ-3 Szabályozási tervlapjának  - jelen rendelet által lehatárolt tömbterületre vonatkozó – normatartalma helyébe a jelen rendelet 1. melléklete normatartalma lép.


4. §


(1) A rendelet a jóváhagyást követő napon lép hatályba és a hatálybalépést követő 15. napon hatályát veszti, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) A rendelet megfelel a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvében foglaltaknak.




Tajti Zoltán

Dávor Lászlóné

polgármester

jegyző




ZÁRADÉK

A rendeletet  a Képviselő-testület  2017. december 29-én megtartott ülésén fogadta el.

A rendelet  2017. december 30. napján kihirdetésre került.






                                                           P.H.                            Dávor Lászlóné jegyző