Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.4.) önkormányzati rendelete

Matty Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007. (III. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 05- 2015. 02. 05

Matty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2007. (III. 26.) rendelete módosításáról a következőket rendeli el:


Módosító rendelkezések


1. §


(1) A rendelet 1. § (4) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép: „Matty Község Önkormányzata Siklós Város Önkormányzatával közösen közös önkormányzati hivatalt működtet, melynek hivatalos megnevezése: Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal. A közös önkormányzati hivatal székhelye: 7800 Siklós, Kossuth tér 1.”

(2) A rendelet 2. § (1) bekezdésében a „az Ötv. 8. § (4) bekezdésében” szövegrész helyébe „a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvényben (a továbbiakban: Mötv.) ” szövegrész lép.


2. §


(1) A rendelet 3. § (1) bekezdésében a „testületére” szövegrész helyébe a „jegyzőre” szövegrész lép.

(2) A rendelet 3. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki: „Az önkormányzati feladat- és hatáskörök a képviselő-testületet illetik meg. A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik az, amit az Mötv. vagy más törvény a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe utal.”


3. §


(1) A rendelet 6. § (1) bekezdésében a „a legidősebb képviselő, mint korelnök vezeti a polgármester eskütételéig.” szövegrész helyébe „vezeti.” szövegrész lép.

(2) A rendelet 6. § (2) és (4) bekezdésében a „korelnök” szövegrész helyébe „polgármester” szövegrész lép.

(3) A rendelet 6. § (6) bekezdésének második mondata az „alakuló ülés” szövegrész után kiegészül a „vagy az azt követő ülés” szövegrésszel.

(4) A rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép: „A képviselő-testület zárt ülés tart az Mötv.-ben meghatározott esetekben.”


4. §


(1) A rendelet 24. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „A képviselő-testület határozatképességéről a Mötv. rendelkezik.”

(2) A rendelet 24. § (3) bekezdésében a „Minősített többség - azaz megválasztott képviselők több mint felének (4) az igen szavazata - szükséges az Ötv.-ben meghatározott ügyeken kívül:” szövegrész helyébe a következő rendelkezés lép: „A döntéshez minősített többség szükséges:”


5. §


(1) A rendelet 27. § (1) bekezdésében a „Az Ötv. 12. § (4) bekezdésében” szövegrész helyébe „Az Mötv. 46. § (2) bekezdésében” szövegrész lép.

(2) A rendelet 45. § (1) bekezdésében a „Ötv.” szövegrész helyébe az „Mötv.” szövegrész lép.

(3) A rendelet 56 § (1) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„56. § (1) Az önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzésére az Mötv.-ben és a belső ellenőrzésről szóló jogszabályokban meghatározott szabályok az irányadók.”


Hatályon kívül helyező rendelkezések


6. §


(1) Hatályát veszti a rendelet 3. § (4) bekezdése.

(2) Hatályát veszti a rendelet 32. § (3) bekezdésében a „Amennyiben a rendelet tervezet szerinti szabályozási javaslat magasabb szintű jogszabály rendelkezéseit szó szerint átveszi, az átvett rendelkezéseket a rendelet tervezetben eltérő betűtípussal kell megjeleníteni, valamint az átvett bekezdéseknél az eredeti jogszabály helyet meg kell jelölni.” szövegrész.

(3) Hatályát veszti a rendelet 40 §-a.

(4) Hatályát veszti a rendelet 1. számú mellékletének utolsó bekezdésében a következő szövegrész:

„Feladatok a polgármester javadalmazása vonatkozásában:

A bizottság az 1994. évi LIV. törvény 3.§-ának (4) bekezdése alapján javaslatot tesz a polgármester illetményének emelésére.”

Záró rendelkezések


7. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




                   Fallerné Knopf Zita                                                Dr. Héger Zsolt

                         polgármester                                                              jegyző