Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015 (XI.4.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 05- 2015. 11. 05

Matty Község Önkormányzatának képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. § (1) és a 32. § (3) bekezdésében és a 134/E. §- ban kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:


1. §


A rendelet 3. §-ának (2) bekezdése a következőkkel egészül ki:

„az óvodáztatási, iskoláztatási támogatás kivételével, melyről átruházott hatáskörben a polgármester dönt.”



2. §


A rendelet 7. §-a a következő (2) bekezdéssel egészül ki:

„(2) Természetbeni ellátásként Matty Község Önkormányzatának START munkaprogramja keretében megtermelt termények is szétoszthatók a pályázati előírások betartása mellett.”



3. §


A rendelet a következő 13/A §-szal egészül ki:


„Óvodáztatási, iskoláztatási támogatás


  1. Az önkormányzat egyéb pénzbeli települési támogatásként óvodáztatási, iskoláztatási támogatást nyújthat az adott évben rendelkezésre álló költségvetésben beállított összeg erejéig egyszeri alkalommal annak a kérelmezőnek, akinek saját, nevelt, örökbefogadott, vagy mostohagyermeke óvodába jár vagy alap-, közép- vagy felsőfokú teljes idejű tanulmányokat folytat nappali tagozaton a kérelmező, vagy vele egy háztartásban élők jövedelmi és vagyoni viszonyaitól függetlenül.


  1. A jogosultság feltétele, hogy a kérelmezőnek legalább egy saját, nevelt, örökbefogadott, vagy mostohagyermeke óvodába járjon vagy alap-, közép- vagy felsőfokú teljes idejű tanulmányokat folytasson nappali tagozaton valamint a tanuló mattyi állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen.


  1. Óvodáztatási, iskoláztatási támogatás a kérelmezőnek óvodába járó, alap-, közép- vagy felsőfokú teljes idejű tanulmányokat folytató saját, nevelt, örökbefogadott, vagy mostohagyermekei száma szerint adható.
  2. Az óvodáztatási, iskoláztatási támogatás alkalmankénti összegét az önkormányzat a költségvetési rendeletben elkülönített keret terhére az adott évben történő kiutalásról szóló döntésében határozza meg.


  1. A kérelmet a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági, Intézményfelügyeleti és Önkormányzati Osztályán írásban kell beadni az adott év augusztus hó 1. napjától november hó 30. napjáig. A kérelemhez csatolni szükséges az oktatási intézmény által az adott tanévre kiadott iskolalátogatási bizonyítványt vagy az óvodai felvételt igazoló igazolást. Nem kell azonban csatolni e rendelet 5. §-ában meghatározott igazolásokat.


  1. A döntéshozó átruházott hatáskörben a polgármester.”




Záró rendelkezések


4. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.







            Fallerné Knopf Zita                                                               Dr. Héger Zsolt

                polgármester                                                                                 jegyző