Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017 (VI.21.) önkormányzati rendelete

az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről

Hatályos: 2017. 06. 22

Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017 (VI.21.) önkormányzati rendelete

az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről

2017.06.22.

Matty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában biztosított jogalkotói jogkörében eljárva, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. § a)-b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 18. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Matty Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) közigazgatási területén történő házasságkötések során az e rendeletben megjelölt szolgáltatásokat igénybe vevőkre terjed ki.

2. Értelmező rendelkezések

2. § E rendelet alkalmazásában:

a) anyakönyvi esemény: házasságkötés

b) hivatali helyiség: Matty Község Önkormányzata által az anyakönyvi esemény lebonyolítására alkalmas, térítésmentesen biztosított helyiség: 7854 Matty, Petőfi u. 2/A.

c) hivatali munkaidő: a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyrendjében meghatározott munkaidő: hétfő, kedd, csütörtök: 7:30 órától 16:00 óráig, szerdán: 7:30 órától 16:30 óráig, pénteken: 7:30 órától 12:30 óráig.

3. Hivatalos helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi esemény engedélyezésének szabályai

3. § (1) Matty Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvi események megrendezésével kapcsolatos szolgáltatásokat az anyakönyvvezető útján térítési díj ellenében és térítésmentesen biztosítja.

(2) A hivatalos helyiségen kívül, valamint munkaidőn kívül történő anyakönyvi események megrendezését az anyakönyvvezető térítési díj ellenében vállalhatja.

(3) Az anyakönyvvezető hivatalos helyiségen kívül és hivatali munkaidőn kívül történő közreműködését a rendelet 1. mellékletét képező nyomtatványon, a jegyzőtől írásban kell kérni. Az anyakönyvi esemény hivatali helyiségen kívüli, valamint munkaidőn kívüli megkötésének engedélyezése iránti kérelmet a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg kell az anyakönyvvezetőnél benyújtani.

(4) A hivatali helyiségen kívüli anyakönyvi esemény akkor engedélyezhető, ha az érintettek a törvényi feltételek teljesülésén túl igazolják a 4. § (1)–(2) bekezdés szerinti díj befizetését.

(5) A hivatalos helyiségen kívüli családi eseményt csak akkor engedélyezheti a jegyző, ha az anyakönyvvezető a házasulandók által választott helyszínen lefolytatott szemlét követően meggyőződött arról, hogy

- a helyiség házasságkötésre alkalmas, (Külső helyszínként olyan helyszín fogadható el, ahol az esemény méltósága, tekintélye nem csorbul, illetve a személyi adatok, és az anyakönyv megfelelő védelme biztosított.)

- és a vonatkozó jogszabályban foglalt feltételek teljesülnek.

(6) Amennyiben az anyakönyvvezető a méltó, ünnepélyes körülményeket nem tartja biztosítottnak, úgy azt a jegyző részére írásban jelzi.

4. Az anyakönyvi eseményekért fizetendő díjak

4. § (1) A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi esemény esetén jelen rendelet 1. számú mellékletében foglalt díjat kell megfizetni. Az anyakönyvi esemény során kért egyéb szolgáltatásokért jelen rendelet 1. számú mellékletében foglalt díjat kell megfizetni.

(2) Az ügyfél az általa kért szolgáltatás díját az anyakönyvi esemény előtt a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal elszámolási számlájára átutalással, vagy csekken fizeti meg.

(3) Az anyakönyvvezető az ügyféllel egyeztetett külső helyszín lefoglalásakor átadja a csekket az ügyfélnek. A befizetett csekk igazolószelvényét az anyakönyvvezető a házasságkötést megelőző eljárás jegyzőkönyvéhez tűzi.

5. Az anyakönyvi esemény lebonyolításáért járó díjazás

5. § A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi eseménynél közreműködő anyakönyvvezetőt eseményenkénti bruttó 7.000,- Ft díjazás illeti meg.

Záró rendelkezések

6. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 7/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelethez a 7/2017. (VI. 21.) önkormányzati rendelethez

Anyakönyvi eseménynél történő szolgáltatások megrendelése:

Szolgáltatásaink: (Az Árak az Áfa összegét tartalmazzák)

A

B

C

Szolgáltatások

Díjak

Megrendelés összege

1.

Gyűrűhúzáskor beszéd, gyertya gyújtáskor beszéd, szülő köszöntő, 1 db pezsgő, gépi zeneszolgáltatás

8800,- Ft

2.

Gépi zeneszolgáltatás más, hozott zenével

2750,- Ft

3.

A házasulandók által hozott szereplők (versmondók, énekesek…stb.)

2750,- Ft

4.

Külső helyszínen történő anyakönyvi esemény

11000,- Ft

5.

Hivatali időn kívüli anyakönyvi esemény

8800,- Ft

Összesen

Matty, …......év …….................. hó............nap
------------------------- -------------------------- -----------------------
vőlegény menyasszony anyakönyvvezető
vőlegény és menyasszony lakcíme: -------------------------------------------------------------