Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2019 (XI.27.) önkormányzati rendelete

Matty Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007. (III. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 28- 2019. 11. 28

Matty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Matty Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007. (III. 26.) rendelet módosításáról a következőket rendeli el:



1. §

A rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. §


  1. Az önkormányzat hatósági ügyek intézésére – az Mötv-ben foglalt eltérésekkel – az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényt (továbbiakban: Ákr.) kell megfelelően alkalmazni.


  1. Az önkormányzati hatósági ügyekben az ügyfelek iratbetekintési joga az Ákr. szabályai szerint gyakorolható.”



2. §

A rendelet 34. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A két eredeti papíralapú példányban készült jegyzőkönyv egy eredeti papíralapú példányát a mellékletekkel együtt a jegyző kezeli, melyet elektronikus formában az ülést követő 15 napon belül a törvényességi ellenőrzésért felelős szervhez a jegyző felterjeszt, további egy eredeti papíralapú példányt – a zárt ülésről készült jegyzőkönyv kivételével – a polgármester Matty Község Önkormányzatának hivatali kirendeltségén helyez el.”



3. §

A rendelet 35. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(6) Az igény elutasítására az Ákr. szabályait kell alkalmazni.”


4. §

A rendelet 58. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„58. §


  1. A képviselő-testület tagja a Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulásnak (továbbiakban: Társulás), mely a mikrotérség települési önkormányzatai részvételével az önkormányzati közszolgáltatások ellátásának előmozdítása céljából jött létre.


  1. A képviselő-testület a Társulás megállapodásában rögzített feladatokon kívüli feladatok ellátására további együttműködési megállapodást köthet más önkormányzatokkal és a megyei önkormányzatokkal.


  1. A képviselő-testület a Társulással együttműködési megállapodást köthet a Társulás egyes feladatainak a települési önkormányzat intézménye általi ellátására.


  1. A képviselő-testület rendeletben egyes feladat- és hatásköreinek ellátását a Társulásra átruházhatja.”



Záró rendelkezések

5. §

Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.








         Fallerné Knopf Zita                                              Dr. Héger Zsolt

                           polgármester                                                           jegyző

Mellékletek