Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2021 (II.12..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 09. 24- 2022. 02. 15

Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2021 (II.12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Matty község polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatottra.

Címrend és létszám előirányzat

2. § (1) A Képviselő-testület Matty Község Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát a költségvetési szervnél – a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – 4 főben állapítja meg a 2. melléklet szerint.

(3) A Képviselő-testület a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 10 főben hagyja jóvá a 2. melléklet szerint.

(4) A Képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2021. január 01-től 51.000,- Ft-ban állapítja meg.

II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2021. évi költségvetése

3. § (1)[1] A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetésének

  • a) tárgyévi költségvetési bevételét 69.556 ezer Ft-ban,
    • aa) működési költségvetési bevételét 60.995 ezer Ft-ban,
    • ab) felhalmozási költségvetési bevételét 8.561 ezer Ft-ban,
  • b) tárgyévi költségvetési kiadását 130.139 ezer Ft-ban,
    • ba) működési költségvetési kiadását 69.326 ezer Ft-ban,
    • bb) felhalmozási költségvetési kiadását 60.813 ezer Ft-ban,
  • c) költségvetési hiányát 60.583 ezer Ft-ban,
  • d) finanszírozási célú műveletek bevételeit 61.932 ezer Ft-ban, e) tárgyévi költségvetési finanszírozási kiadásait 1.349 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de együttesen egyensúlyban a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat összesítve a 4. melléklet szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselő-testület a Mattyi Óvoda költségvetését az 5. melléklet szerint az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat 6–16. mellékletek szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat Európai Uniós támogatással megvalósuló programok előirányzatát a 14–16. melléklet szerint hagyják jóvá, valamint a teljes időszakra vonatkozóan a 17. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadását célonként részletezve a 18. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat működési célra átadott pénzeszközeit feladatonként a 19. számú melléklet szerint elfogadja.

5. § Az önkormányzat 2021. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 20. számú melléklet tartalmazza.

6. § A képviselő-testület az ellátottak pénzbeli juttatásait a 21. számú melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja. A szociális juttatások előirányzatai között év közben a teljesítések figyelembevételével átcsoportosítás hajtható végre, melyről a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatni kell.

7. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi általános tartalékát 500 ezer Ft-ban, hagyja jóvá a 22. számú melléklet szerint.

(2) A Képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

8. § A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 23. melléklet szerinti tartalommal állapítja meg.

9. § A Képviselő-testület a 2021. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 24. számú melléklet szerint állapítja meg.

10. § A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait-, amelyet a Képviselő-testület a költségvetési év folyamati és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg – a 25. melléklet tartalmazza.

A költségvetési hiány finanszírozásának módja, a költségvetési többlet felhasználása

11. § (1) A képviselő-testület a 3. § (1) bekezdés c) pontja szerinti forráshiányát belső forrás bevonásával, az előző évi pénzmaradvány igénybevételével fedezi, külső forrás igénybevételére nincs szükség.

(2) A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

(3) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésen esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 5. § (1) bekezdésbe tartozó bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét- a Képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után- feladatai ellátására használhatja fel.

III. FEJEZET A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

Általános végrehajtási szabályok

12. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a testület, a szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) A képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

13. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat módosítása nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötöttséggel.

(2) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel –a polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások felhasználását korlátozza.

14. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat, vagy ha felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzat címzettek részére történő átutalására.

Részletszabályok

A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatása nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvényben (a továbbiakban: költségvetési törvény) felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak módosítását és a kiadások közötti átcsoportosításokat saját hatáskörében végrehajtsa. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítás a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni. arról a polgármester a képviselő-testület tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

16. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek elhárítása érdekében (vészhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti- az Áht. rendelkezéseitől eltérő – intézkedéseket hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti.

17. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszthet a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A pótköltségvetés elfogadásáig, illetve a jelentős összegű bevételi elmaradások teljesüléséig a nem kötelező feladatokra előirányzott kifizetéseket a polgármester felfüggesztheti.

18. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja. A Képviselő-testület negyedévente, de legkésőbb a költségvetési szerv számára az éves beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja ennek megfelelően a költségvetési rendeletét.

Költségvetési szervek pénzmaradványa

19. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá, melynek pontos összegét a zárszámadási rendelettel állapítja meg. Amennyiben jelen rendeletben elfogadott pénzmaradvány eltér a zárszámadási rendelettel megállapított pénzmaradványtól, akkor a költségvetési rendeletet módosítani szükséges.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

Intézmények gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok

20. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. A kiadások és bevételek teljesülési ütemére figyelemmel teljesíthetők, saját bevételből tervezett kiadás teljesítésére a bevétel elmaradása esetén – annak mértékében – nem vállalható kötelezettség.

(2) Az intézmények tevékenységük során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni

21. § (1) A jóváhagyott bevételi előirányzaton felüli saját bevételi többlet az intézményt illeti meg. Bevételi többlet a kiemelt előirányzatokon tervezett bevételt meghaladó realizált bevétel akkor, ha a betervezett jogcímeken a többletbevétel időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat változásokról az intézmények tájékoztatási kötelezettségüknek írásban tesznek eleget.

(3) A személyi juttatás előirányzat saját hatáskörű módosítása esetén annak szöveges indokolása is szükséges. Az előirányzat növekedés tartós bér növelésére nem fordítható.

(4) A kiemelt, illetve a testület által meghatározott (egyéb) előirányzatokat az intézmények csak jogszabály, illetve az irányító szerv előírásai szerint módosíthatják.

(5) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek.

Adósságrendezés, adósságállomány

22. § (1) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzatnak fennálló hitelállománya nincs.

(2) A képviselő-testület – amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. §-a szerint adósságrendezési eljárást az önkormányzat, vagy hitelezői nem kezdeményezték – önkormányzati biztost rendel ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozása a (2) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelése akkor kötelező, ha a költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és a tartozás állományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át.

IV. FEJEZET Vegyes rendelkezések

23. § (1) A Képviselő-testület a köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét a nem rendszeres személyi juttatás részeként, azon belül 255 ezer Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által az adóalap után fizetendő 15 % személyi jövedelemadót és 15,5 % szociális hozzájárulási adót is magába foglalja.

(2) A Képviselő-testület elrendeli, a kettőszázezer forintot meghaladó – az államháztartás alrendszereiből nyújtott – céljellegű fejlesztési támogatások kedvezményezettje nevének, a támogatás céljának, összegének, a megvalósulás helyének és a támogatást odaítélő szervezet nevének helyben szokásos módon történő közzétételét, a döntést követő 60 napon belül.

(3) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a nettó ötmillió Forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időtartamra kötött szerződés esetében annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait a helyben szokásos módon – hirdetőtáblán, vagy az önkormányzat honlapján – közzé kell tenni.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szervek vezetőit az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, a kiadások teljesítésére. A költségvetés elfogadásáig terjedő időszakban nyújtott előleg költségvetési támogatásnak minősül, ennek megfelelően kerül elszámolásra.

(5) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a költségvetési törvényt, az Áht. hatályos rendelkezéseit, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII. 31.) Kormányrendelet előírásait kell figyelembe venni.

V. FEJEZET Záró rendelkezések

24. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet

Matty Község Önkormányzatának címrendje

Cím-szám

Cím megnevezése

I.

Matty Község Önkormányzata

önállóan működő és gazdálkodó

II.

Közoktatási intézmény

önállóan működő

Mattyi Óvoda és Bölcsőde

2. melléklet

Matty Község Önkormányzatának 2020. évi létszámkerete

Cím száma

Cím megnevezése

Eredeti előirányzat

Létszám (fő)

Ebből pedagógus

I.

Matty Község Önkormányzata

11

0

ebből közfoglalkoztatott

10

0

II.

Mattyi Óvoda

3

2

Összesen

14

2

3. melléklet [2]

Mérleg Matty Község Önkormányzata 2020. évi bevételeiről és kiadásairól

Bevételek

ezer Ft-ban

Kiadások

ezer Ft-ban

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

37 194

19 100

56 294

Személyi juttatások

22 053

15 741

37 794

Közhatalmi bevételek

4 400

0

4 400

Munkaadót terhelő járulékok

3 303

1 562

4 866

Működési bevételek

0

300

300

Dologi kiadások

9 795

9 236

19 032

Műkdési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

5 144

Költségvetési működési bevételek összesen

41 594

19 400

60 994

Egyéb működési célú kiadások

2 356

135

2 491

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

8 561

8 561

ebből: Működési célú visszatérítendő tám. ÁH-on belülre

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1 310

107

1 417

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

0

28

28

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

0

8 561

8 561

Tartalék

500

0

500

Költségvetési bevételek összesen

41 594

27 962

69 556

Költségvetési működési kiadások összesen

42 651

26 675

69 326

Értékpapírok bevételei

0

0

0

Beruházások

408

10 032

10 439

Működési pénzmaradvány

3 019

7 336

10 355

Felújítások

0

50 374

50 374

Finanszírozási működési bevételek összesen

3 019

7 336

10 355

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Fejlesztési pénzmaradvány

0

51 577

51 577

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

408

60 406

60 813

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

51 577

51 577

Költségvetési kiadások összesen

43 059

87 080

130 139

Finanszírozási bevételek összesen

3 019

58 913

61 932

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

0

0

0

Működési bevételek mindösszesen

44 613

26 736

71 349

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 521

0

1 521

Felhalmozási bevételek mindösszesen

0

60 138

60 138

Finanszírozási kiadások összesen

1 348

0

1 348

Bevétel együtt

44 613

86 874

131 488

Kiadások együtt

44 407

87 080

131 488

Bevételek

ezer Ft-ban

Kiadások

ezer Ft-ban

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

36 268

19 099

55 368

Személyi juttatások

22 053

15 490

37 543

Közhatalmi bevételek

4 400

0

4 400

Munkaadót terhelő járulékok

3 303

1 523

4 827

Működési bevételek

0

300

300

Dologi kiadások

9 133

8 791

17 924

Műkdési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

5 144

Költségvetési működési bevételek összesen

40 668

19 399

60 068

Egyéb működési célú kiadások

2 316

135

2 451

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

ebből: Működési célú visszatérítendő tám. ÁH-on belülre

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1 310

107

1 417

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

0

28

28

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

Tartalék

500

0

500

Költségvetési bevételek összesen

40 668

19 399

60 068

Költségvetési működési kiadások összesen

41 949

25 939

67 888

Értékpapírok bevételei

0

0

0

Beruházások

235

2 687

2 922

Működési pénzmaradvány

3 019

7 336

10 355

Felújítások

0

49 841

49 841

Finanszírozási működési bevételek összesen

3 019

7 508

10 527

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Fejlesztési pénzmaradvány

0

51 577

51 577

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

235

52 528

52 763

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

51 577

51 577

Költségvetési kiadások összesen

42 184

78 467

120 651,008

Finanszírozási bevételek összesen

3 019

59 085

62 104

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

0

0

0

Működési bevételek mindösszesen

43 687

26 907

70 594

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 521

0

1 521

Felhalmozási bevételek mindösszesen

0

51 577

51 577

Finanszírozási kiadások összesen

1 521

0

1 521

Bevétel együtt

43 687

78 484

122 172

Kiadások együtt

43 705

78 467

122 172

4. melléklet [3]

Matty Község Önkormányzatának összevont költségvetése 2021. év

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

41 144

14 224

927

56 294

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

926

34 636

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

0

11

9 044

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

817

9 099

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

0

98

14 224

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

0

2 270

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 434

14 224

1

21 658

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

8 561

8 561

B3

Közhatalmi bevételek

4 400

0

0

4 400

B31

Jövedelemadók

0

0

0

0

B34

Vagyoni típusú adók

1 200

0

0

1 200

Építményadó

0

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

0

1 200

Telekadó

0

0

0

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

0

3 200

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

0

3 200

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 200

0

0

3 200

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

300

0

300

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

300

0

300

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

0

Osztalékok

0

0

0

0

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

0

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

45 544

14 524

9 488

69 556

B8

Finanszírozási bevételek

61 932

172

-172

61 932

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

172

-172

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

61 932

0

0

61 932

Működési pénzmaradvány

10 355

0

0

10 355

Fejlesztési pénzmaradvány

51 577

0

0

51 577

B816

Központi, irányító szervi támogatás

13 637

383

0

14 020

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-13 637

-383

0

-14 020

B7+B8

Bevételek összesen

107 476

14 696

9 316

131 488

K1

Személyi juttatások

25 891

11 652

251

37 794

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

19 336

11 652

-961

30 027

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

17 838

11 626

181

29 645

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

1 197

0

-1 197

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

276

0

-15

261

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

25

26

70

121

K12

Külső személyi juttatások

6 555

0

1 212

7 767

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

1 197

7 166

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

0

216

K123

Egyéb külső személyi juttatások

370

0

15

385

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 898

929

39

4 866

Szociális hozzájárulási adó

3 885

929

-13

4 801

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

52

65

K3

Dologi kiadások

16 921

1 002

1 108

19 032

K31

Készletbeszerzés

1 500

1 097

-50

2 547

K32

Kommunikációs szolgáltatások

79

0

36

115

K33

Szolgáltatási kiadások

11 899

-351

1 038

12 585

K331

Közüzemi díjak

3 030

-446

6

2 590

K332

Vásárolt élelmezés

750

0

0

750

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

467

0

0

467

K335

Közvetített szolgáltatások

0

300

0

300

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

5 880

0

100

5 980

K337

Egyéb szolgáltatások

1 766

-206

932

2 492

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

10

0

73

83

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 433

257

12

3 701

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 360

257

12

3 628

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K354

Egyéb pénzzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

73

0

0

73

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

0

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

40

2 491

K502

Elvonások és befizetések

0

506

0

506

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

40

1 457

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

0

28

K513

Tartalékok

500

0

0

500

Általános tartalék

500

0

0

500

Céltartalék

0

0

0

0

K6

Beruházások

52 328

-49 405

7 517

10 439

Beruházások

41 203

-38 902

5 940

8 241

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 125

-10 503

1 577

2 198

K7

Felújítások

0

49 841

533

50 374

Felújítások

0

39 244

420

39 664

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

113

10 709

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

106 127

14 524

9 488

130 139

K9

Finanszírozási kiadások

1 348

172

-172

1 348

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

-172

-172

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

172

0

1 521

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

0

14 020

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

0

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-13 637

-383

0

-14 020

K8+K9

Kiadások összesen

107 476

14 696

9 316

131 488

Költségvetési hiány/többlet

-60 583

0

0

-60 583

adatok ezer Ft-ban

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

41 144

14 224

55 368

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

33 711

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

0

9 034

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

8 282

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

0

14 125

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 434

14 224

21 657

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

4 400

0

4 400

B31

Jövedelemadók

0

0

0

B34

Vagyoni típusú adók

1 200

0

1 200

Építményadó

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

Telekadó

0

0

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

3 200

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

3 200

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 200

0

3 200

B354

Gépjárműadók

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

300

300

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

45 544

14 524

60 068

B8

Finanszírozási bevételek

61 932

172

62 104

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

172

172

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

61 932

0

61 932

Működési pénzmaradvány

10 355

0

10 355

Fejlesztési pénzmaradvány

51 577

0

51 577

B816

Központi, irányító szervi támogatás

13 637

383

14 020

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-13 637

-383

-14 020

B7+B8

Bevételek összesen

107 476

14 696

122 172

K1

Személyi juttatások

25 891

11 652

37 543

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

19 336

11 652

30 987

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

17 838

11 626

29 464

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

1 197

0

1 197

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

276

0

276

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

25

26

51

K12

Külső személyi juttatások

6 555

0

6 555

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

5 969

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

216

K123

Egyéb külső személyi juttatások

370

0

370

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 898

929

4 827

Szociális hozzájárulási adó

3 885

929

4 813

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

13

K3

Dologi kiadások

16 921

1 002

17 924

K31

Készletbeszerzés

1 500

1 097

2 597

K32

Kommunikációs szolgáltatások

79

0

79

K33

Szolgáltatási kiadások

11 899

-351

11 548

K331

Közüzemi díjak

3 030

-446

2 584

K332

Vásárolt élelmezés

750

0

750

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

467

0

467

K335

Közvetített szolgáltatások

0

300

300

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

5 880

0

5 880

K337

Egyéb szolgáltatások

1 766

-206

1 561

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

10

0

10

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 433

257

3 690

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 360

257

3 617

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K354

Egyéb pénzzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

73

0

73

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

2 451

K502

Elvonások és befizetések

0

506

506

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

1 417

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

28

K513

Tartalékok

500

0

500

Általános tartalék

500

0

500

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

52 328

-49 405

2 922

Beruházások

41 203

-38 902

2 301

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 125

-10 503

621

K7

Felújítások

0

49 841

49 841

Felújítások

0

39 244

39 244

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

10 596

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

106 127

14 524

120 651

K9

Finanszírozási kiadások

1 348

172

1 521

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

172

1 521

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

14 020

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-13 637

-383

-14 020

K8+K9

Kiadások összesen

107 476

14 696

122 172

5. melléklet [4]

Matty Község Önkormányzatának kormányzati funkció szerinti bevételei és kiadásai

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

0

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

0

Osztalékok

0

0

0

0

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

13 707

383

0

14 089

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

13 707

383

0

14 089

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

70

0

0

70

Működési pénzmaradvány

70

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

13 637

383

0

14 020

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

13 707

383

0

14 089

K1

Személyi juttatások

11 258

331

0

11 589

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

11 258

331

-15

11 574

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

11 055

305

0

11 360

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

192

0

-15

177

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

11

26

0

37

K12

Külső személyi juttatások

0

0

15

15

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

15

15

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 716

51

0

1 767

Szociális hozzájárulási adó

1 716

51

0

1 767

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

683

0

0

683

K31

Készletbeszerzés

190

0

0

190

K32

Kommunikációs szolgáltatások

24

0

16

40

K33

Szolgáltatási kiadások

315

0

-16

299

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

225

0

0

225

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

20

0

0

20

K337

Egyéb szolgáltatások

70

0

-16

54

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

10

0

0

10

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

145

0

0

145

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

135

0

0

135

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

10

0

0

10

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K6

Beruházások

50

0

0

50

Beruházások

39

0

0

39

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11

0

0

11

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

13 707

383

0

14 089

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

13 707

383

0

14 089

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

13 707

383

14 089

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

13 707

383

14 089

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

70

0

70

Működési pénzmaradvány

70

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

13 637

383

14 020

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

13 707

383

14 089

K1

Személyi juttatások

11 258

331

11 589

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

11 258

331

11 589

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

11 055

305

11 360

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

192

0

192

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

11

26

37

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 716

51

1 767

Szociális hozzájárulási adó

1 716

51

1 767

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

683

0

683

K31

Készletbeszerzés

190

0

190

K32

Kommunikációs szolgáltatások

24

0

24

K33

Szolgáltatási kiadások

315

0

315

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

225

0

225

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

20

0

20

K337

Egyéb szolgáltatások

70

0

70

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

10

0

10

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

145

0

145

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

135

0

135

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

10

0

10

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K6

Beruházások

50

0

50

Beruházások

39

0

39

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11

0

11

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

13 707

383

14 089

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

13 707

383

14 089

6. melléklet [5]

Önkormányzat és szakfeladatai összesen

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

41 144

14 224

927

56 294

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

926

34 636

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

0

11

9 044

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

817

9 099

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

0

98

14 224

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

0

2 270

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 434

14 224

1

21 658

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

8 561

8 561

B3

Közhatalmi bevételek

4 400

0

0

4 400

B31

Jövedelemadók

0

0

0

0

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

0

1 200

Építményadó

0

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

0

1 200

Telekadó

3 200

0

0

3 200

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

0

3 200

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

0

3 200

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

0

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

0

Talajterhelési díj

0

0

0

0

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

0

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

Építésügyi bírság

0

0

0

0

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

0

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

0

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

0

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

300

0

300

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

45 544

14 524

9 488

69 556

B8

Finanszírozási bevételek

61 862

172

-172

61 862

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

61 862

172

-172

61 862

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

172

-172

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

61 862

0

0

61 862

Működési pénzmaradvány

10 285

0

0

10 285

Fejlesztési pénzmaradvány

51 577

0

0

51 577

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

107 406

14 696

9 316

131 418

K1

Személyi juttatások

14 633

11 320

251

26 205

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

8 078

11 320

-946

18 453

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 783

11 320

181

18 284

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

1 197

0

-1 197

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

84

0

0

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

14

0

70

84

K12

Külső személyi juttatások

6 555

0

1 197

7 752

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

1 197

7 166

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

0

216

K123

Egyéb külső személyi juttatások

370

0

0

370

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 182

878

39

3 099

Szociális hozzájárulási adó

2 169

878

-13

3 034

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

52

65

K3

Dologi kiadások

16 238

1 002

1 108

18 348

K31

Készletbeszerzés

1 310

1 097

-50

2 357

K32

Kommunikációs szolgáltatások

55

0

20

75

K33

Szolgáltatási kiadások

11 585

-351

1 054

12 287

K331

Közüzemi díjak

3 030

-446

6

2 590

K332

Vásárolt élelmezés

525

0

0

525

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

467

0

0

467

K335

Közvetített szolgáltatások

0

300

0

300

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

5 860

0

100

5 960

K337

Egyéb szolgáltatások

1 696

-206

948

2 438

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

73

73

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 288

257

12

3 557

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 225

257

12

3 494

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

63

0

0

63

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

0

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

40

2 491

K502

Elvonások és befizetések

0

506

0

506

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

40

1 457

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

0

28

K513

Tartalékok

500

0

0

500

Általános tartalék

500

0

0

500

Céltartalék

0

0

0

0

K6

Beruházások

52 278

-49 405

7 517

10 389

Beruházások

41 163

-38 902

5 940

8 202

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 114

-10 503

1 577

2 187

K7

Felújítások

0

49 841

533

50 374

Felújítások

0

39 244

420

39 664

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

113

10 709

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

92 420

14 141

9 488

116 050

K9

Finanszírozási kiadások

14 986

555

-172

15 368

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

-172

-172

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

172

0

1 521

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

0

14 020

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

0

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

107 406

14 696

9 316

131 418

adatok ezer Ft-ban

adatok ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

41 144

14 224

55 368

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

33 711

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

0

9 034

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

8 282

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

0

14 125

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

7 434

14 224

21 657

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

4 400

0

4 400

B31

Jövedelemadók

0

0

0

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

1 200

Építményadó

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

Telekadó

3 200

0

3 200

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

3 200

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

3 200

B4

Működési bevételek

0

300

300

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

45 544

14 524

60 068

B8

Finanszírozási bevételek

61 862

172

62 034

B7+B8

Bevételek összesen

107 406

14 696

122 102

K1

Személyi juttatások

14 633

11 320

25 954

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

8 078

11 320

19 398

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 783

11 320

18 103

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

1 197

0

1 197

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

84

0

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

14

0

14

K12

Külső személyi juttatások

6 555

0

6 555

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

5 969

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

216

K123

Egyéb külső személyi juttatások

370

0

370

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 182

878

3 060

Szociális hozzájárulási adó

2 169

878

3 046

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

13

K3

Dologi kiadások

16 238

1 002

17 240

K31

Készletbeszerzés

1 310

1 097

2 407

K32

Kommunikációs szolgáltatások

55

0

55

K33

Szolgáltatási kiadások

11 585

-351

11 233

K331

Közüzemi díjak

3 030

-446

2 584

K332

Vásárolt élelmezés

525

0

525

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

467

0

467

K335

Közvetített szolgáltatások

0

300

300

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

5 860

0

5 860

K337

Egyéb szolgáltatások

1 696

-206

1 491

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 288

257

3 545

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 225

257

3 482

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

63

0

63

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

2 451

K502

Elvonások és befizetések

0

506

506

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

1 417

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

28

K513

Tartalékok

500

0

500

Általános tartalék

500

0

500

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

52 278

-49 405

2 872

Beruházások

41 163

-38 902

2 262

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 114

-10 503

611

K7

Felújítások

0

49 841

49 841

Felújítások

0

39 244

39 244

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

10 596

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

92 420

14 141

106 562

K9

Finanszírozási kiadások

14 986

555

15 540

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

172

1 521

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

14 020

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

107 406

14 696

122 102

7. melléklet [6]

Önkomrányzatok és önkomrányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

36 268

1 601

1 177

39 046

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

926

34 636

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

0

11

9 044

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

817

9 099

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

0

98

14 224

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

0

2 270

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 558

1 601

251

4 409

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

4 400

0

0

4 400

B31

Jövedelemadók

0

0

0

0

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

0

1 200

Építményadó

0

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

0

1 200

Telekadó

0

0

0

0

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

0

3 200

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

0

3 200

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 200

0

0

3 200

B354

Gépjárműadók

0

0

0

0

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

0

Talajterhelési díj

0

0

0

0

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

0

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

0

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

Építésügyi bírság

0

0

0

0

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

0

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

0

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

0

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

300

0

300

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

300

0

300

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

0

Osztalékok

0

0

0

0

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

0

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

40 668

1 901

1 177

43 746

B8

Finanszírozási bevételek

2 950

0

0

2 950

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 950

0

0

2 950

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 950

0

0

2 950

Működési pénzmaradvány

2 950

0

0

2 950

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

43 618

1 901

1 177

46 695

K1

Személyi juttatások

7 632

0

251

7 883

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

1 197

0

-946

251

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

251

251

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

1 197

0

-1 197

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

6 435

0

1 197

7 632

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

1 197

7 166

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

0

216

K123

Egyéb külső személyi juttatások

250

0

0

250

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 129

0

39

1 168

Szociális hozzájárulási adó

1 116

0

-13

1 103

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

52

65

K3

Dologi kiadások

2 305

94

323

2 722

K31

Készletbeszerzés

150

0

0

150

K32

Kommunikációs szolgáltatások

55

0

20

75

K33

Szolgáltatási kiadások

1 727

94

303

2 123

K331

Közüzemi díjak

750

0

0

750

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100

0

0

100

K335

Közvetített szolgáltatások

0

300

0

300

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

34

0

100

134

K337

Egyéb szolgáltatások

843

-206

203

839

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

374

0

0

374

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

341

0

0

341

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

33

0

0

33

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

0

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

40

2 491

K502

Elvonások és befizetések

0

506

0

506

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

40

1 457

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

0

28

K513

Tartalékok

500

0

0

500

Általános tartalék

500

0

0

500

Céltartalék

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

72

72

Beruházások

0

0

57

57

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

15

15

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

18 156

600

725

19 481

K9

Finanszírozási kiadások

14 986

383

0

15 368

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

0

0

1 348

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

0

14 020

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

0

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

33 141

983

725

34 849

Költségvetési hiány/többlet

10 476

918

452

11 846

adatok ezer Ft-ban

adatok ezer Ft-ban

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

36 268

1 601

37 869

Önkormányzatok működési támogatásai

33 711

0

33 711

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 034

9 034

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8 282

0

8 282

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 125

14 125

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

Elszámolásból származó bevételek

0

0

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 558

1 601

4 158

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

Közhatalmi bevételek

4 400

0

4 400

Jövedelemadók

0

0

0

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

1 200

Építményadó

0

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

Telekadó

0

0

0

Termékek és szolgáltatások adói

3 200

0

3 200

Értékesítési és forgalmi adók

3 200

0

3 200

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 200

0

3 200

Gépjárműadók

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

Talajterhelési díj

0

0

0

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

Működési bevételek

0

300

300

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

300

300

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

Osztalékok

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Költségvetési bevételek

40 668

1 901

42 569

Finanszírozási bevételek

2 950

0

2 950

Belföldi finanszírozás bevételei

2 950

0

2 950

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 950

0

2 950

Működési pénzmaradvány

2 950

0

2 950

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

Bevételek összesen

43 618

1 901

45 518

Személyi juttatások

7 632

0

7 632

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

1 197

0

1 197

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

Jubileumi jutalom

1 197

0

1 197

Béren kívüli juttatások

0

0

0

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

Egyéb költségtérítések

0

0

0

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

Külső személyi juttatások

6 435

0

6 435

Választott tisztségviselők juttatásai

5 969

0

5 969

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

216

0

216

Egyéb külső személyi juttatások

250

0

250

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 129

0

1 129

Szociális hozzájárulási adó

1 116

0

1 116

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

13

0

13

Dologi kiadások

2 305

94

2 400

Készletbeszerzés

150

0

150

Kommunikációs szolgáltatások

55

0

55

Szolgáltatási kiadások

1 727

94

1 821

Közüzemi díjak

750

0

750

Vásárolt élelmezés

0

0

0

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100

0

100

Közvetített szolgáltatások

0

300

300

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

34

0

34

Egyéb szolgáltatások

843

-206

637

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

374

0

374

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

341

0

341

Kamatkiadások

0

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

Egyéb dologi kiadások

33

0

33

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 144

0

5 144,000

Egyéb működési célú kiadások

1 945

506

2 451

Elvonások és befizetések

0

506

506

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 417

0

1 417

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

28

0

28

Tartalékok

500

0

500

Általános tartalék

500

0

500

Céltartalék

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Költségvetési kiadások

18 156

600

18 756

Finanszírozási kiadások

14 986

383

15 368

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 348

0

1 348

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

13 637

383

14 020

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

Kiadások összesen

33 141

983

34 124

8. melléklet [7]

Start-munka program

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 453

12 623

-250

13 826

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

0

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

0

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

0

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

0

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 453

12 623

-250

13 826

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

250

250

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

1 453

12 623

0

14 076

B8

Finanszírozási bevételek

2 148

172

-172

2 148

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 148

172

-172

2 148

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

172

-172

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 148

0

0

2 148

Működési pénzmaradvány

2 148

0

0

2 148

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

3 600

12 795

-172

16 224

K1

Személyi juttatások

3 119

11 320

0

14 440

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 119

11 320

0

14 440

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 105

11 320

-70

14 355

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

14

0

70

84

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

483

878

0

1 361

Szociális hozzájárulási adó

483

878

0

1 361

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

0

1 393

12

1 405

K31

Készletbeszerzés

0

1 097

0

1 097

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

12

12

K331

Közüzemi díjak

0

0

6

6

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

6

6

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

296

0

296

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

296

0

296

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

250

0

250

Beruházások

0

197

0

197

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

53

0

53

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

3 602

13 841

12

17 456

K9

Finanszírozási kiadások

0

172

-172

0

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

172

-172

0

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

0

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

3 602

14 013

-160

17 456

adatok ezer Ft-ban

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 453

12 623

14 076

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 453

12 623

14 076

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

1 453

12 623

14 076

B8

Finanszírozási bevételek

2 148

172

2 320

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 148

172

2 320

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

172

172

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 148

0

2 148

Működési pénzmaradvány

2 148

0

2 148

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

3 600

12 795

16 396

K1

Személyi juttatások

3 119

11 320

14 440

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 119

11 320

14 440

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 105

11 320

14 425

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

14

0

14

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

483

878

1 361

Szociális hozzájárulási adó

483

878

1 361

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

0

1 393,001

1 393

K31

Készletbeszerzés

0

1 097

1 097

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

296

296

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

296

296

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K6

Beruházások

0

250

250

Beruházások

0

197

197

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

53

53

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

3 602

13 841

17 444

K9

Finanszírozási kiadások

0

172

172

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

172

172

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

3 602

14 013

17 616

9. melléklet

Közvilágítás

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

K1

Személyi juttatások

0

0

0

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

1 196

0

1 196

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

942

0

942

K331

Közüzemi díjak

800

0

800

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

117

0

117

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

25

0

25

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

254

0

254

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

254

0

254

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 196

0

1 196

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

1 196

0

1 196

10. melléklet [8]

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

0

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

0

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

0

Osztalékok

0

0

0

0

B405

Ellátási díjak

0

0

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

B408

Kamatbevételek

0

0

0

0

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

0

K1

Személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

1 122

0

287

1 409

K31

Készletbeszerzés

460

0

0

460

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

400

0

287

687

K331

Közüzemi díjak

220

0

0

220

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100

0

0

100

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

80

0

287

367

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

262

0

0

262

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

232

0

0

232

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

30

0

0

30

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

100

100

Beruházások

0

0

100

100

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 122

0

387

1 509

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

1 122

0

387

1 509

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

K1

Személyi juttatások

0

0

0

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1105

Végkielégítés

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

1 122

0

1 122

K31

Készletbeszerzés

460

0

460

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

400

0

400

K331

Közüzemi díjak

220

0

220

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100

0

100

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

80

0

80

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

262

0

262

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

232

0

232

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

30

0

30

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 122

0

1 122

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

1 122

0

1 122

11. melléklet

Könyvtári szolgáltatások

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

K1

Személyi juttatások

120

0

120

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

120

0

120

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

120

0

120

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

2 150

-485

1 665

K31

Készletbeszerzés

50

0

50

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

1 685

-446

1 240

K331

Közüzemi díjak

1 260

-446

814

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

150

0

150

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

275

0

275

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

415

-39

375

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

415

-39

375

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K6

Beruházások

0

185

185

Beruházások

0

146

146

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

39

39

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 270

-300

1 970

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

2 270

-300

1 970

12. melléklet [9]

Falugondnoki szolgáltatás

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

0

K1

Személyi juttatások

2 712

0

0

2 712

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

2 712

0

0

2 712

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

2 628

0

0

2 628

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

84

0

0

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

407

0

0

407

Szociális hozzájárulási adó

407

0

0

407

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

1 400

0

0

1 400

K31

Készletbeszerzés

650

0

-50

600

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

481

0

50

531

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

299

0

0

299

K337

Egyéb szolgáltatások

175

0

50

225

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

269

0

0

269

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

269

0

0

269

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

0

Beruházások

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

4 519

0

0

4 519

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

4 519

0

0

4 519

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

K1

Személyi juttatások

2 712

0

2 712

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

2 712

0

2 712

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

2 628

0

2 628

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

84

0

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

407

0

407

Szociális hozzájárulási adó

407

0

407

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

1 400

0

1 400

K31

Készletbeszerzés

650

0

650

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

481

0

481

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

6

0

6

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

299

0

299

K337

Egyéb szolgáltatások

175

0

175

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

269

0

269

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

269

0

269

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

4 519

0

4 519

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

4 519

0

4 519

13. melléklet

Szünidei étkeztetés

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

K1

Személyi juttatások

0

0

0

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

667

0

667

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

525

0

525

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

525

0

525

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

142

0

142

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

142

0

142

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

667

0

667

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

667

0

667

14. melléklet

Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

3 423

3 423

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

3 423

3 423

B8

Finanszírozási bevételek

0

2 784

2 784

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

2 784

2 784

B7+B8

Bevételek összesen

0

6 207

6 207

K1

Személyi juttatások

0

1 050

1 050

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

1 050

1 050

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

1 050

1 050

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

163

163

Szociális hozzájárulási adó

0

163

163

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

0

4 994

4 994

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

0

3 932

3 932

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

3 932

3 932

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

1 062

1 062

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

1 062

1 062

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

Általános tartalék

0

0

0

Céltartalék

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

6 207

6 207

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

0

6 207

6 207

15. melléklet [10]

Közművelődés-, közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése - TOP

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

379

0

0

379

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

379

0

0

379

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

379

0

0

379

Működési pénzmaradvány

379

0

0

379

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

0

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

379

0

0

379,151

K1

Személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

379

0

53

432

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

299

0

134

432

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

299

0

134

432

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

81

0

-81

0

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

81

0

-81

0

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

0

Beruházások

0

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

379

0

53

432

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

379

0

53

432

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

0

379

379

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

379

379

B7+B8

Bevételek összesen

0

379

379

K1

Személyi juttatások

0

0

0

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

0

379

379

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

0

299

299

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

0

299

299

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

81

81

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K513

Tartalékok

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

0

Beruházások

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

Felújítások

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

379

379

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

0

379

379

16. melléklet [11]

Energetikai TOP pályázat

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

53 602

0

0

53 602

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

53 602

0

0

53 602

Működési pénzmaradvány

2 025

0

0

2 025

Fejlesztési pénzmaradvány

51 577

0

0

51 577

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

53 602

0

0

53 602

K1

Személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

2 025

0

0

2 025

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

1 594

0

0

1 594

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 594

0

0

1 594

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

0

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

430

0

0

430

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K6

Beruházások

52 278

-49 841

-533

1 904

Beruházások

41 163

-39 244

-420

1 499

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 114

-10 596

-113

405

K7

Felújítások

0

49 841

533

50 374

Felújítások

0

39 244

420

39 664

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

113

10 709

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

54 302

0

0

54 302

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

54 302

0

0

54 302

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

53 602

0

53 602

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

53 602

0

53 602

B7+B8

Bevételek összesen

53 602

0

53 602

K1

Személyi juttatások

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

K3

Dologi kiadások

2 025

0

2 025

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

1 594

0

1 594

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 594

0

1 594

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

430

0

430

K353

Kamatkiadások

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

K6

Beruházások

52 278

-49 841

2 437

Beruházások

41 163

-39 244

1 919

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

11 114

-10 596

518

K7

Felújítások

0

49 841

49 841

Felújítások

0

39 244

39 244

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

10 596

10 596

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

54 302

0

54 302

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

54 302

0

54 302

17. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló fejlesztések

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-5.3.1-16-BA1-2017-00005

Helyi identitás és kohézió erősítése

ezer Ft-ban

Források

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Saját erő

0

0

0

0

0

EU-s forrás

1 728 583

0

0

0

1 728 583

Hitel

0

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

0

0

Források összesen

1 728 583

0

0

0

1 728 583

Kiadások, költségek

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Személyi jellegű

0

0

0

0

0

Dologi jellegű

0

645 528

248 134

379 151

1 272 813

Beruházások, felújítások

0

455 770

0

0

455 770

Tartalék

0

0

0

0

0

Összesen

0

1 101 298

248 134

379 151

1 728 583

EU-s projekt neve, azonosítója:

EFOP-1.5.3-16-2017-00075

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben

ezer Ft-ban

Források

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Saját erő

0

0

0

0

EU-s forrás

5 104 783

1 358 500

7 242 750

3 422 967

17 129 000

EU-s forrás tartalékkeret

0

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

0

0

Források összesen

5 104 783

1 358 500

7 242 750

3 422 967

17 129 000

Kiadások, költségek

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Személyi jellegű

717 000

2 136 000

2 100 000

1 212 750

6 165 750

Dologi jellegű

762 000

4 572 000

635 000

4 994 250

10 963 250

Beruházások, felújítások

0

0

0

0

0

Tartalék

0

0

0

0

0

Összesen

1 479 000

6 708 000

2 735 000

6 207 000

17 129 000

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00081

Az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése Mattyon

ezer Ft-ban

Források

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Saját erő

1 399 038

1 399 038

EU-s forrás

53 601 771

0

53 601 771

EU-s forrás tartalékkeret

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen

0

0

53 601 771

1 399 038

55 000 809

Kiadások, költségek

2018.

2019.

2020.

2021.

Összesen

Személyi jellegű

0

Dologi jellegű

2 024 710

2 024 710

Beruházások, felújítások

698 500

52 277 599

52 976 099

Tartalék

0

Összesen

698 500

0

0

54 302 309

55 000 809

18. melléklet [12]

Matty Község Önkormányzatának felhalmozási kiadásai címenként

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

1.

Óvodába tárgyi eszköz vás.

50 000

0

0

50 000

2.

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00081 Az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése Mattyon

52 277 599

-49 840 501

-533 399

1 903 699

3.

Könyvtár eszköz beszerzés

0

185 000

0

185 000

4.

Községgazdálkodás láncfűrész vásárlás

0

0

100 000

100 000

5.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás Fűkasza, szegélynxíró

0

250 254

96

250 350

6.

Vegyszeradagoló, létra, billenős szemetes

0

0

72 473

72 473

7.

0

0

4 298 031

4 298 031

8.

0

0

3 579 697

3 579 697

Beruházási kiadás összesen

52 327 599

-49 405 247

7 516 898

10 439 250

9.

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00081 Az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése Mattyon

0

49 840 501

533 399

50 373 900

Felújítási kiadás összesen

0

49 840 501

533 399

50 373 900

Felhalmozási kiadások összesen

52 327 599

435 254

8 050 297

60 813 150

adatok Ft-ban

Sor-szám

Megnevezés

Összesen

I. módosítás

Módosított előirányzat

1.

Óvodába tárgyi eszköz vás.

50 000

50 000

2.

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00081 Az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése Mattyon

52 277 599

-49 840 501

2 437 098

Beruházási kiadás összesen

52 327 599

-49 840 501

2 487 098

TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00081 Az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése Mattyon

0

49 840 501

49 840 501

Felújítási kiadás összesen

0

49 840 501

49 840 501

Felhalmozási kiadások összesen

52 327 599

0

52 327 599

19. melléklet [13]

Matty Község Önkormányzatának működésre és fejlesztésre átadott pénzeszközei

adatok Ft-ban

Sorszám

Kedvezményezett

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

1.

Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által ellátott orvosi ügyelet támogatása

338 640

0

0

338 640

2.

Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ működési támogatása

922 845

0

0

922 845

3.

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

12 839

0

39 889

52 728

4.

Drávaszabolcs Önkoemányzat

36 000

0

0

36 000

5.

Bursa ösztöndíj

100 000

0

0

100 000

6.

KÖOSZ tagdíj

6 640

0

0

6 640

7.

Tenkesalja Állatvédő Egyesület

20 000

0

0

20 000

8.

TÖOSZ tagdíj

8 300

0

0

8 300

Támogatások összesen

1 445 264

0

39 889

1 485 153

adatok Ft-ban

Sorszám

Kedvezményezett

Kötelező feladathoz

Önként vállalt feladathoz

Eredeti előirányzat

1.

Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által ellátott orvosi ügyelet támogatása

338 640

0

338 640

2.

Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ működési támogatása

922 845

0

922 845

3.

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

12 839

0

12 839

4.

Drávaszabolcs Önkoemányzat

36 000

0

36 000

5.

Bursa ösztöndíj

100 000

100 000

6.

KÖOSZ tagdíj

6 640

6 640

7.

Tenkesalja Állatvédő Egyesület

20 000

20 000

8.

TÖOSZ tagdíj

8 300

8 300

Támogatások összesen

1 310 324

134 940

1 445 264

20. melléklet

Kimutatás a Magyarország 2020. évi költségvetéséről szóló törvényben szereplő állami támogatásokról

Ft-ban

Sorszám

Jogcím száma

Megnevezés

Feladat mutató

Normatíva

Összeg

Helyi Önkormányzatok működésének általános támogatása

1.

Önkormányzati hivatal mükődésének támogatása

0,00 fő

0

0

2.

Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok támogatása összesen

2 982 773

1.1.1.2.

ebből: zöldterület-gazdálkodás

46,8 ha

25 200

1 179 360

1.1.1.3.

közvilágítás fenntartás

4,7 km

320 000

1 504 000

1.1.1.4.

köztemető fenntartás

0

0,0

0

1.1.1.5.

közutak fenntartása

1,3 km

227 000

299 413

3.

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok

332 fő

2 700

6 000 000

4.

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

20 fő

2 550

51 000

5.

1.1.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0 m3

100

0

6.

1.1.3.

Határátkelőhelyek fenntartásának támogatása

7.

Általános támogatás összesen

9 033 773

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

8.

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

5,70 fő

97 400

555 180

9.

1.2.2.1

Pedagógusok átlagbéralapú támogaása

0,9 fő

4 861 500

4 375 350

10.

1.2.3.1.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

1 fő

432 000

432 000

11.

1.2.5.1.1.

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

1 fő

2 919 000

2 919 000

Köznevelési feladatok összesen

8 281 530

12.

1.3.1.

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

8 805 000

13.

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

4 420 000

0

14.

1.3.2.2.

Család- és gyermekjóléti központ

29 370 000

0

15.

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés

0 fő

60 896

0

16.

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

0 fő

25 000

0

17.

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás

0 fő

429 000

0

18.

1.3.2.5.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki

12 hó

373 250

4 479 000

19.

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása

0 fő

163 500

0

20.

1.3.2.8.2.

Demens személyek nappali intézményi ellátása

0 fő

550 000

0

21.

1.3.3.2.

Bölcsődei ellátás

0 fő

0

0

22.

2.2.3.

Óvodai és iskolai szociális segítő

0

0

0

23.

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

0,12 fő

2 376 000

285 120

24.

1.4.2.

Szünidei gyermekétkeztetés támogatása

1 026 adag

542

556 092

Szociális feladatok összesen

14 125 212

25.

1.5.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

0 fő

0

2 270 000

Állami támogatás összesen

33 710 515

21. melléklet

Matty Község Önkormányzat által folyósított ellátások

adatok Ft-ban

Sorszám

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

1

óvodáztatási - iskoláztatási támogatás

1 000 000

0

1 000 000

2

települési támogatás

4 000 000

0

4 000 000

3

Házi segítségnyújtás térítési díj hozzájárulás

144 000

0

144 000

Összesen

5 144 000

0

5 144 000

22. melléklet

Matty Község Önkormányzatának 2020. évi tartalékai

adatok Ft-ban

Sorszám

Céltartalék

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

Céltartalék összesen

0

0

0

Általános tartalék

500

0

500

Tartalékok összesen

500

0

500

23. melléklet

Matty Község Önkormányzat 2020. évi közvetett támogatásai

Megnevezés

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

Építményadó

mentes

100%

0

-

-

0

-

-

0

Magánszemélyek kommunális adója

mentes

100%

0

0

-

-

0

Támogatás helyi adóknál összesen

0

0

-

-

0

24. melléklet [14]

2020. évi előirányzat felhasználási ütemterv

ezer Ft-ban

Rovat-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

4 529

3 181

4 604

4 119

6 677

4 119

4 119

8 468

4 119

4 119

4 119

4 122

56 294

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

0

8 561

0

0

0

0

0

8 561

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

2 200

0

0

0

0

0

2 200

0

0

0

4 400

B4

Működési bevételek

0

0

30

30

30

30

30

30

30

30

30

30

300

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

61 932

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

61 932

B1-B8

Bevételek összesen

66 461

3 181

6 834

4 149

6 707

4 149

12 710

8 498

6 349

4 149

4 149

4 152

131 488

K1

Személyi juttatások

2 834

2 834

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 439

37 794

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

430

430

397

397

397

397

397

397

397

397

397

436

4 866

K3

Dologi kiadások

1 409

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

2 518

1 410

1 410

1 411

2 413

19 032

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

429

429

429

429

429

429

429

429

429

429

429

425

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

19

1 275

3

3

633

43

3

3

3

3

503

2 491

ebből: átadott pénzeszköz

0

19

1 275

3

3

633

43

3

3

3

3

3

1 991

tartalékok

0

500

500

K6

Beruházások

0

0

0

2 922

7 517

10 439

K7

Felújítások

0

49 841

533

50 374

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

K9

Finanszírozási kiadások

1 348

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 348

K1-K9

Kiadások összesen

6 451

5 122

6 698

55 267

5 426

6 056

5 999

9 456

12 943

5 426

5 427

7 216

131 488

ezer Ft-ban

Rovat-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

4 529

3 181

4 604

4 119

6 677

4 119

4 119

7 542

4 119

4 119

4 119

4 121

55 368

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

B3

Közhatalmi bevételek

2 200

2 200

4 400

B4

Működési bevételek

30

30

30

30

30

30

30

30

30

30

300

B5

Felhalmozási bevételek

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

B8

Finanszírozási bevételek

61 932

172

62 104

B1-B8

Bevételek összesen

66 461

3 181

7 006

4 149

6 707

4 149

4 149

7 572

6 349

4 149

4 149

4 151

122 172

K1

Személyi juttatások

2 834

2 834

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

3 187

37 543

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

430

430

397

397

397

397

397

397

397

397

397

397

4 827

K3

Dologi kiadások

1 409

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 410

1 411

2 413

17 924

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

429

429

429

429

429

429

429

429

429

429

429

425

5 144

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

19

1 275

3

3

633

3

3

3

3

3

503

2 451

ebből: átadott pénzeszköz

19

1 275

3

3

633

3

3

3

3

3

3

1 951

tartalékok

500

500

K6

Beruházások

0

0

2 922

2 922

K7

Felújítások

49 841

49 841

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

K9

Finanszírozási kiadások

1 348

172

1 521

K1-K9

Kiadások összesen

6 451

5 122

6 870

55 267

5 426

6 056

5 426

8 349

5 426

5 426

5 427

6 926

122 172

25. melléklet

Matty Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak 2022-2023-2024. évi alakulását bemutató mérleg

ezer Ft-ban

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

2022 év

2023 év

2024 év

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

56 000 000

56 000 000

56 000 000

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

32 000 000

32 000 000

32 000 000

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

24 000 000

24 000 000

24 000 000

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

5 200 000

5 200 000

5 200 000

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

1 200 000

1 200 000

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

3 000 000

B354

Gépjárműadók

1 000 000

1 000 000

1 000 000

B4

Működési bevételek

0

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

B405

Ellátási díjak

0

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

61 200 000

61 200 000

61 200 000

B8

Finanszírozási bevételek

2 000 000

2 000 000

2 000 000

B7+B8

Bevételek összesen

63 200 000

63 200 000

63 200 000

K1

Személyi juttatások

35 000 000

35 000 000

35 000 000

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 700 000

4 700 000

4 700 000

K3

Dologi kiadások

16 000 000

16 000 000

16 000 000

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 500 000

2 500 000

2 500 000

K5

Egyéb működési célú kiadások

5 000 000

5 000 000

5 000 000

K513

ebből tartalékok

1 000 000

1 000 000

1 000 000

K6

Beruházások

0

0

0

K7

Felújítások

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K1-K8

Költségvetési kiadások

63 200 000

63 200 000

63 200 000

K9

Finanszírozási kiadások

K8+K9

Kiadások összesen

63 200 000

63 200 000

63 200 000

Költségvetési hiány/többlet

0

0

0

26. melléklet [15]

Településfejlesztési projektek és támogatások

adatok ezer Ft-ban

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok

Eredeti előirányzat

I. módosítás

II. módosítás

Módosított előirányzat

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

8 311

8 311

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

8 311

8 311

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

8 311

8 311

K1

Személyi juttatások

0

0

0

0

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

K3

Dologi kiadások

0

0

433

433

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

0

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

268

268

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

0

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

0

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

0

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

0

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

268

268

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

73

73

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

92

92

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

92

92

K353

Kamatkiadások

0

0

0

0

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

K6

Beruházások

0

0

7 878

7 878

Beruházások

0

0

6 203

6 203

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

1 675

1 675

K7

Felújítások

0

0

0

0

Felújítások

0

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

0

8 311

8 311

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

K8+K9

Kiadások összesen

0

0

8 311

8 311


[1] A 3. § (1) bekezdése a Matty Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdése a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 3. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[3] A 4. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[4] Az 5. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[5] A 6. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[6] A 7. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] A 8. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] A 10. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.
[9] A 12. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.
[10] A 15. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.
[11] A 16. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.
[12] A 18. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.
[13] A 19. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.
[14] A 24. melléklet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.
[15] A 26. mellékletet a Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2021. (IX. 23.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdése iktatta be.