Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 16- 2023. 05. 31 13:50

Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.16.

Matty község polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatottra.

2. Címrend és létszám előirányzat

2. § (1) A Képviselő-testület Matty Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát a költségvetési szervnél – a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – 5 főben állapítja meg a 2. melléklet szerint.

(3) A Képviselő-testület a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 9 főben hagyja jóvá a 2. melléklet szerint.

(4) A Képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2022. március 01-től 60.000,- Ft-ban állapítja meg.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2022. évi költségvetése

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetésének

a) tárgyévi költségvetési bevételét 55.361 ezer Ft-ban,

aa) működési költségvetési bevételét 55.361 ezer Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 0 ezer Ft-ban,

b) tárgyévi költségvetési kiadását 70.997 ezer Ft-ban,

ba) működési költségvetési kiadását 65.613 ezer Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 5.384 ezer Ft-ban,

c) költségvetési hiányát 15.635 ezer Ft-ban,

d) finanszírozási célú műveletek bevételeit 17.203 ezer Ft-ban,

e) tárgyévi költségvetési finanszírozási kiadásait 1.568 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de együttesen egyensúlyban a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat összesítve a 4. melléklet szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselő-testület a Mattyi Óvoda költségvetését az 5. melléklet szerint az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat 6–15. mellékletek szerint hagyja jóvá. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló program előirányzatait a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat Európai Uniós támogatással megvalósuló programok előirányzatát a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadásait célonként részletezve a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és fejlesztési célra átadott pénzeszközeit feladatonként a 18. melléklet szerint elfogadja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi általános tartalékát 500 ezer Ft-ban, céltartalékát 4.756 ezer Ft-ban hagyja jóvá a 19. melléklet szerint.

(2) A Képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

6. § A képviselő-testület az ellátottak pénzbeli juttatásait a 20. melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja. A szociális juttatások előirányzatai között év közben a teljesítések figyelembevételével átcsoportosítás hajtható végre, melyről a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatni kell.

7. § A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 21. melléklet szerinti tartalommal állapítja meg.

8. § A Képviselő-testület a 2022. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 22. melléklet szerint állapítja meg.

9. § A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait - amelyet a Képviselő-testület a költségvetési év folyamati és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg - a 23. melléklet tartalmazza.

10. § Az önkormányzat 2022. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 24. melléklet tartalmazza.

4. A költségvetési hiány finanszírozásának módja, a költségvetési többlet felhasználása

11. § (1) A képviselő-testület a 3. § (1) bekezdés c) pontja szerinti forráshiányát belső forrás bevonásával, az előző évi pénzmaradvány igénybevételével fedezi, külső forrás igénybevételére nincs szükség.

(2) A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

(3) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésen esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 5. § (1) bekezdésbe tartozó bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét - a Képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után - feladatai ellátására használhatja fel.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

5. Általános végrehajtási szabályok

12. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a testület, a szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) A képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

13. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat módosítása nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötöttséggel.

(2) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások felhasználását korlátozza.

14. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat, vagy ha felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzat címzettek részére történő átutalására.

6. A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatása nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvényben (a továbbiakban: költségvetési törvény) felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak módosítását és a kiadások közötti átcsoportosításokat saját hatáskörében végrehajtsa. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítás a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni, arról a polgármester a képviselő-testület tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

16. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetve következményeinek elhárítása érdekében (vészhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti- az Áht. rendelkezéseitől eltérő – intézkedéseket hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti.

17. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszthet a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A pótköltségvetés elfogadásáig, illetve a jelentős összegű bevételi elmaradások teljesüléséig a nem kötelező feladatokra előirányzott kifizetéseket a polgármester felfüggesztheti.

18. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatja. A költségvetési szerv által módosított előirányzat a költségvetési rendelet módosításával hatályosul.

7. Költségvetési szervek pénzmaradványa

19. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá, melynek pontos összegét a zárszámadási rendelettel állapítja meg. Amennyiben jelen rendeletben elfogadott pénzmaradvány eltér a zárszámadási rendelettel megállapított pénzmaradványtól, akkor a költségvetési rendeletet módosítani szükséges.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

8. Intézmények gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok

20. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. A kiadások és bevételek teljesülési ütemére figyelemmel teljesíthetők, saját bevételből tervezett kiadás teljesítésére a bevétel elmaradása esetén – annak mértékében – nem vállalható kötelezettség.

(2) Az intézmények tevékenységük során kötelesek a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni

21. § (1) A jóváhagyott bevételi előirányzaton felüli saját bevételi többlet az intézményt illeti meg. Bevételi többlet a kiemelt előirányzatokon tervezett bevételt meghaladó realizált bevétel akkor, ha a betervezett jogcímeken a többletbevétel időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat változásokról az intézmények tájékoztatási kötelezettségüknek írásban tesznek eleget.

(3) A személyi juttatás előirányzat saját hatáskörű módosítása esetén annak szöveges indokolása is szükséges. Az előirányzat növekedés tartós bér növelésére nem fordítható.

(4) A kiemelt, illetve a testület által meghatározott (egyéb) előirányzatokat az intézmények csak jogszabály, illetve az irányító szerv előírásai szerint módosíthatják.

(5) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek.

9. Adósságrendezés, adósságállomány

22. § (1) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzatnak fennálló hitelállománya nincs.

(2) A képviselő-testület – amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. §-a szerint adósságrendezési eljárást az önkormányzat, vagy hitelezői nem kezdeményezték – önkormányzati biztost rendel ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozása a (3) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelése akkor kötelező, ha a költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és a tartozás állományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át.

IV. Fejezet

VEGYES RENDELKEZÉSEK

23. § (1) A Képviselő-testület a köztisztviselőket megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét a nem rendszeres személyi juttatás részeként, azon belül 300 ezer Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által az adóalap után fizetendő 15 % személyi jövedelemadót és 13 % szociális hozzájárulási adót is magába foglalja.

(2) A Képviselő-testület elrendeli, a kettőszázezer forintot meghaladó – az államháztartás alrendszereiből nyújtott – céljellegű fejlesztési támogatások kedvezményezettje nevének, a támogatás céljának, összegének, a megvalósulás helyének és a támogatást odaítélő szervezet nevének helyben szokásos módon történő közzétételét, a döntést követő 60 napon belül.

(3) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a nettó ötmillió Forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időtartamra kötött szerződés esetében annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait a helyben szokásos módon – hirdetőtáblán, vagy az önkormányzat honlapján – közzé kell tenni.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szervek vezetőit az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, a kiadások teljesítésére. A költségvetés elfogadásáig terjedő időszakban nyújtott előleg költségvetési támogatásnak minősül, ennek megfelelően kerül elszámolásra.

(5) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a költségvetési törvényt, az Áht. hatályos rendelkezéseit, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet előírásait kell figyelembe venni.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

24. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

25. § E rendelet rendelkezéseit 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Matty Község Önkormányzatának címrendje

A

B

C

1

Cím-szám

Cím megnevezése

2

I.

Matty Község Önkormányzata

önállóan működő és gazdálkodó

3

II.

Közoktatási intézmény

önállóan működő

4

Mattyi Óvoda és Bölcsőde

2. melléklet

Matty Község Önkormányzatának 2022. évi létszámkerete

A

B

C

D

1

Cím száma

Cím megnevezése

Eredeti előirányzat

2

Létszám (fő)

Ebből pedagógus

3

I.

Matty Község Önkormányzata

11

0

4

ebből polgármester

1

0

5

ebből falugondnok

1

0

6

ebből közfoglalkoztatott

9

0

7

II.

Mattyi Óvoda

3

1

8

Összesen

14

1

3. melléklet

Mérleg Matty Község Önkormányzata 2022. évi bevételeiről és kiadásairól

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Kiemelt bevételi előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt kiadási előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

48 956

1 129

50 085

Személyi juttatások

26 793

2 594

29 387

3

Közhatalmi bevételek

5 200

0

5 200

Munkaadót terhelő járulékok

3 597

178

3 775

4

Működési bevételek

76

0

76

Dologi kiadások

12 913

4 440

17 353

5

Műkdési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 493

0

7 493

6

Költségvetési működési bevételek összesen

54 232

1 129

55 361

Egyéb működési célú kiadások

2 849

4 756

7 605

7

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

ebből: Működési célú visszatérítendő tám. ÁH-on belülre

0

0

0

8

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1 441

0

1 441

9

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

8

0

8

10

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

Tartalék

500

4 756

5 256

11

Költségvetési bevételek összesen

54 232

1 129

55 361

Költségvetési működési kiadások összesen

53 645

11 968

65 613

12

Értékpapírok bevételei

0

0

0

Beruházások

762

4 622

5 384

13

Működési pénzmaradvány

2 021

5 805

7 826

Felújítások

0

0

0

14

Finanszírozási működési bevételek összesen

2 021

5 805

7 826

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

15

Fejlesztési pénzmaradvány

0

9 377

9 377

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

762

4 622

5 384

16

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

9 377

9 377

Költségvetési kiadások összesen

54 407

16 589

70 996

17

Finanszírozási bevételek összesen

2 021

15 183

17 203

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

0

0

0

18

Működési bevételek mindösszesen

56 253

6 935

63 187

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 568

0

1 568

19

Felhalmozási bevételek mindösszesen

0

9 377

9 377

Finanszírozási kiadások összesen

1 568

0

1 568

20

Bevétel együtt

56 253

16 312

72 565

Kiadások együtt

55 976

16 589

72 565

4. melléklet

Matty Község Önkormányzatának összevont költségvetése 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 956

1 129

50 085

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 424

0

45 424

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

11 743

0

11 743

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

12 455

0

12 455

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

15 513

0

15 513

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

3 443

0

3 443

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 532

1 129

4 661

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 200

0

5 200

16

B31

Jövedelemadók

0

0

0

17

B34

Vagyoni típusú adók

1 200

0

1 200

18

Építményadó

0

0

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

20

Telekadó

0

0

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 000

0

4 000

22

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 000

0

4 000

23

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 000

0

4 000

24

B354

Gépjárműadók

0

0

0

25

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

26

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

27

Talajterhelési díj

0

0

0

28

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

29

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

30

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

31

Építésügyi bírság

0

0

0

32

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

33

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

34

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

35

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

36

B4

Működési bevételek

76

0

76

37

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

38

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

39

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

60

0

60

40

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

41

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

43

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

44

Osztalékok

0

0

0

45

B405

Ellátási díjak

0

0

0

46

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

16

0

16

47

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

48

B408

Kamatbevételek

0

0

0

49

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

50

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

51

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

52

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

53

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

54

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

55

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

56

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

57

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

58

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

59

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

60

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

62

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

63

B1-B7

Költségvetési bevételek

54 232

1 129

55 361

64

B8

Finanszírozási bevételek

2 021

15 183

17 203

65

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 021

15 183

17 203

66

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

68

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

69

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 021

15 183

17 203

70

Működési pénzmaradvány

2 021

5 805

7 826

71

Fejlesztési pénzmaradvány

0

9 377

9 377

72

B816

Központi, irányító szervi támogatás

17 015

0

17 015

73

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-17 015

0

-17 015

74

B7+B8

Bevételek összesen

56 253

16 312

72 565

75

K1

Személyi juttatások

26 793

2 594

29 387

76

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

16 843

2 594

19 437

77

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

16 337

2 530

18 867

78

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

79

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

80

K1105

Végkielégítés

0

0

0

81

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

82

K1107

Béren kívüli juttatások

254

0

254

83

K1109

Közlekedési költségtérítés

250

0

250

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

85

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

3

63

66

86

K12

Külső személyi juttatások

9 950

0

9 950

87

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 788

0

8 788

88

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

912

0

912

89

K123

Egyéb külső személyi juttatások

250

0

250

90

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 597

178

3 775

91

Szociális hozzájárulási adó

3 519

178

3 697

92

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

93

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

94

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

95

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

78

0

78

96

K3

Dologi kiadások

12 913

4 440

17 353

97

K31

Készletbeszerzés

2 960

0

2 960

98

K32

Kommunikációs szolgáltatások

157

0

157

99

K33

Szolgáltatási kiadások

7 086

3 496

10 582

100

K331

Közüzemi díjak

2 570

0

2 570

101

K332

Vásárolt élelmezés

990

0

990

102

K333

Bérleti és lízing díjak

15

0

15

103

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

520

0

520

104

K335

Közvetített szolgáltatások

60

0

60

105

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800

0

800

106

K337

Egyéb szolgáltatások

2 131

3 496

5 627

107

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

60

0

60

108

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

2 650

944

3 594

109

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

2 607

944

3 550

110

K353

Kamatkiadások

0

0

0

111

K354

Egyéb pénzzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

112

K355

Egyéb dologi kiadások

44

0

44

113

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 493

0

7 493

114

K5

Egyéb működési célú kiadások

2 849

4 756

7 605

115

K502

Elvonások és befizetések

900

0

900

116

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

117

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 441

0

1 441

118

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

119

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8

0

8

120

K513

Tartalékok

500

4 756

5 256

121

Általános tartalék

500

0

500

122

Céltartalék

0

4 756

4 756

123

K6

Beruházások

762

4 622

5 384

124

Beruházások

600

3 639

4 239

125

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

162

983

1 145

126

K7

Felújítások

0

0

0

127

Felújítások

0

0

0

128

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

129

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

130

K1-K8

Költségvetési kiadások

54 407

16 589

70 996

131

K9

Finanszírozási kiadások

1 568

0

1 568

132

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

134

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 568

0

1 568

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

17 015

0

17 015

136

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-17 015

0

-17 015

138

K8+K9

Kiadások összesen

55 976

16 589

72 565

139

Költségvetési hiány/többlet

-175

-15 460

-15 635

5. melléklet

091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai 2022. év (Óvoda)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

17 016

0

17 016

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

17 016

0

17 016

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1

0

1

69

Működési pénzmaradvány

1

0

0,661

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

17 015

0

17 015

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

17 016

0

17 016

74

K1

Személyi juttatások

13 410

0

13 410

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

13 410

0

13 410

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

13 258

0

13 258

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

150

0

150

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

3

0

3

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 749

0

1 749

90

Szociális hozzájárulási adó

1 749

0

1 749

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

1 095

0

1 095

96

K31

Készletbeszerzés

200

0

200

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

50

0

50

98

K33

Szolgáltatási kiadások

611

0

611

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

510

0

510

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

101

0

101

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

234

0

234

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

233

0

233

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

1

0

1

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

762

0

762

122

Beruházások

600

0

600

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

162

0

162

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

17 016

0

17 016

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

17 016

0

17 016

137

Költségvetési hiány/többlet

-17 016

0

-17 016

6. melléklet

Önkormányzat kormányzati funkciók összesen összesen 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 956

1 129

50 085

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 424

0

45 424

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

11 743

0

11 743

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

12 455

0

12 455

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

15 513

0

15 513

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 443

0

3 443

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 532

1 129

4 661

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 200

0

5 200

16

B31

Jövedelemadók

0

0

0

17

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

1 200

18

Építményadó

0

0

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

20

Telekadó

4 000

0

4 000

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 000

0

4 000

22

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 000

0

4 000

23

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

24

B354

Gépjárműadók

0

0

0

25

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

26

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

27

Talajterhelési díj

0

0

0

28

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

29

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

30

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

31

Építésügyi bírság

0

0

0

32

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

33

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

34

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

35

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

36

B4

Működési bevételek

76

0

76

37

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

38

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

39

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

60

0

60

40

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

41

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

43

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

44

Osztalékok

0

0

0

45

B405

Ellátási díjak

0

0

0

46

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

16

0

16

47

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

48

B408

Kamatbevételek

0

0

0

49

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

50

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

51

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

52

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

53

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

54

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

55

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

56

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

57

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

58

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

59

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

60

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

62

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

63

B1-B7

Költségvetési bevételek

54 232

1 129

55 361

64

B8

Finanszírozási bevételek

2 020

15 183

17 203

65

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 020

15 183

17 203

66

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

68

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

69

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 020

15 183

17 203

70

Működési pénzmaradvány

2 020

5 805

7 825

71

Fejlesztési pénzmaradvány

0

9 377

9 377

72

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

73

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

74

B7+B8

Bevételek összesen

56 252

16 312

72 564

75

K1

Személyi juttatások

13 383

2 594

15 976

76

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 433

2 594

6 027

77

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 079

2 530

5 609

78

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

79

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

80

K1105

Végkielégítés

0

0

0

81

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

82

K1107

Béren kívüli juttatások

254

0

254

83

K1109

Közlekedési költségtérítés

100

0

100

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

85

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

63

63

86

K12

Külső személyi juttatások

9 950

0

9 950

87

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 788

0

8 788

88

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

912

0

912

89

K123

Egyéb külső személyi juttatások

250

0

250

90

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 849

178

2 027

91

Szociális hozzájárulási adó

1 770

178

1 948

92

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

93

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

94

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

95

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

78

0

78

96

K3

Dologi kiadások

11 818

4 440

16 258

97

K31

Készletbeszerzés

2 760

0

2 760

98

K32

Kommunikációs szolgáltatások

107

0

107

99

K33

Szolgáltatási kiadások

6 475

3 496

9 971

100

K331

Közüzemi díjak

2 570

0

2 570

101

K332

Vásárolt élelmezés

479

0

479

102

K333

Bérleti és lízing díjak

15

0

15

103

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

520

0

520

104

K335

Közvetített szolgáltatások

60

0

60

105

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800

0

800

106

K337

Egyéb szolgáltatások

2 030

3 496

5 526

107

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

60

0

60

108

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

2 417

944

3 361

109

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

2 374

944

3 318

110

K353

Kamatkiadások

0

0

0

111

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

112

K355

Egyéb dologi kiadások

43

0

43

113

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 493

0

7 493

114

K5

Egyéb működési célú kiadások

2 849

4 756

7 605

115

K502

Elvonások és befizetések

900

0

900

116

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

117

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 441

0

1 441

118

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

119

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8

0

8

120

K513

Tartalékok

500

4 756

5 256

121

Általános tartalék

500

0

500

122

Céltartalék

0

4 756

4 756

123

K6

Beruházások

0

4 622

4 622

124

Beruházások

0

3 639

3 639

125

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

983

983

126

K7

Felújítások

0

0

0

127

Felújítások

0

0

0

128

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

129

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

130

K1-K8

Költségvetési kiadások

37 391

16 589

53 980

131

K9

Finanszírozási kiadások

18 584

0

18 584

132

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

134

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 568

0

1 568

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

17 015

0

17 015

136

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

137

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

55 975

16 589

72 564

139

Költségvetési hiány/többlet

16 841

-15 460

1 381

7. melléklet

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 956

0

48 956

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 424

0

45 424

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

11 743

0

11 743

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

12 455

0

12 455

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

15 513

0

15 513

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270

0

2 270

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 443

0

3 443

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 532

0

3 532

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 200

0

5 200

16

B31

Jövedelemadók

0

0

0

17

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200

0

1 200

18

Építményadó

0

0

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

0

1 200

20

Telekadó

0

0

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 000

0

4 000

22

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 000

0

4 000

23

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 000

0

4 000

24

B354

Gépjárműadók

0

0

0

25

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

26

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

27

Talajterhelési díj

0

0

0

28

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

29

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

30

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

31

Építésügyi bírság

0

0

0

32

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

33

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

34

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

35

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

36

B4

Működési bevételek

76

0

76

37

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

38

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

39

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

60

0

60

40

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

41

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

43

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

44

Osztalékok

0

0

0

45

B405

Ellátási díjak

0

0

0

46

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

16

0

16

47

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

48

B408

Kamatbevételek

0

0

0

49

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

50

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

51

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

52

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

53

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

54

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

55

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

56

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

57

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

58

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

59

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

60

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

62

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

63

B1-B7

Költségvetési bevételek

54 232

0

54 232

64

B8

Finanszírozási bevételek

2 020

4 756

6 776

65

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 020

4 756

6 776

66

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

68

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

69

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 020

4 756

6 776

70

Működési pénzmaradvány

2 020

0

2 020

71

Fejlesztési pénzmaradvány

0

4 756

4 756

72

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

73

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

74

B7+B8

Bevételek összesen

56 252

4 756

61 008

75

K1

Személyi juttatások

8 938

0

8 938

76

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

77

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

78

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

79

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

80

K1105

Végkielégítés

0

0

0

81

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

82

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

83

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

85

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

86

K12

Külső személyi juttatások

8 938

0

8 938

87

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 788

0

8 788

88

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

89

K123

Egyéb külső személyi juttatások

150

0

150

90

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 232

0

1 232

91

Szociális hozzájárulási adó

1 209

0

1 209

92

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

93

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

94

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

95

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

23

0

23

96

K3

Dologi kiadások

5 360

0

5 360

97

K31

Készletbeszerzés

1 460

0

1 460

98

K32

Kommunikációs szolgáltatások

70

0

70

99

K33

Szolgáltatási kiadások

2 715

0

2 715

100

K331

Közüzemi díjak

600

0

600

101

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

102

K333

Bérleti és lízing díjak

5

0

5

103

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100

0

100

104

K335

Közvetített szolgáltatások

60

0

60

105

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800

0

800

106

K337

Egyéb szolgáltatások

1 150

0

1 150

107

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

108

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

1 115

0

1 115

109

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

1 084

0

1 084

110

K353

Kamatkiadások

0

0

0

111

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

112

K355

Egyéb dologi kiadások

31

0

31

113

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 493

0

7 493

114

K5

Egyéb működési célú kiadások

2 849

4 756

7 605

115

K502

Elvonások és befizetések

900

0

900

116

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

117

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 441

0

1 441

118

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

119

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8

0

8

120

K513

Tartalékok

500

4 756

5 256

121

Általános tartalék

500

0

500

122

Céltartalék

0

4 756

4 756

123

K6

Beruházások

0

0

0

124

Beruházások

0

0

0

125

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

126

K7

Felújítások

0

0

0

127

Felújítások

0

0

0

128

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

129

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

130

K1-K8

Költségvetési kiadások

25 871

4 756

30 627

131

K9

Finanszírozási kiadások

18 584

0

18 584

132

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K912

Belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

134

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 568

0

1 568

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

17 015

0

17 015

136

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

137

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

44 455

4 756

49 211

139

Költségvetési hiány/többlet

11 797

0

11 797

8. melléklet

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

919

919

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

919

919

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

919

919

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

1 575

1 575

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

1 575

1 575

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

1 575

1 575

69

Működési pénzmaradvány

0

1 575

1 575

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

2 495

2 495

74

K1

Személyi juttatások

0

2 594

2 594

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

2 594

2 594

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

2 530

2 530

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

63

63

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

178

178

90

Szociális hozzájárulási adó

0

178

178

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

2 772

2 772

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

0

2 772

2 772

137

Költségvetési hiány/többlet

0

-277

-277

9. melléklet

064010 Közvilágítás 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

1 186

0

1 186

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

940

0

940

99

K331

Közüzemi díjak

800

0

800

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

110

0

110

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

30

0

30

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

246

0

246

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

246

0

246

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 186

0

1 186

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

1 186

0

1 186

137

Költségvetési hiány/többlet

-1 186

0

-1 186

10. melléklet

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

150

0

150

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

150

0

150

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

150

0

150

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18

0

18

90

Szociális hozzájárulási adó

18

0

18

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

1 674

0

1 674

96

K31

Készletbeszerzés

400

0

400

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

930

0

930

99

K331

Közüzemi díjak

120

0

120

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

250

0

250

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

560

0

560

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

344

0

344

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

343

0

343

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

1

0

1

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 841

0

1 841

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

1 841

0

1 841

137

Költségvetési hiány/többlet

-1 841

0

-1 841

11. melléklet

082044 Könyvtári szolgáltatások 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

676

0

676

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

676

0

676

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

576

0

576

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

100

0

100

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

101

0

101

90

Szociális hozzájárulási adó

83

0

83

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

18

0

18

95

K3

Dologi kiadások

1 750

0

1 750

96

K31

Készletbeszerzés

200

0

200

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

1 170

0

1 170

99

K331

Közüzemi díjak

1 050

0

1 050

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

60

0

60

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

60

0

60

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

380

0

380

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

370

0

370

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

10

0

10

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 527

0

2 527

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

2 527

0

2 527

137

Költségvetési hiány/többlet

-2 527

0

-2 527

12. melléklet

107055 Falugondnoki szolgáltatás 2022.

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

3 619

0

3 619

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 433

0

3 433

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 079

0

3 079

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

254

0

254

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

100

0

100

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

186

0

186

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

186

0

186

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

499

0

499

90

Szociális hozzájárulási adó

460

0

460

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

38

0

38

95

K3

Dologi kiadások

1 240

0

1 240

96

K31

Készletbeszerzés

700

0

700

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

37

0

37

98

K33

Szolgáltatási kiadások

240

0

240

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

10

0

10

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

230

0

230

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

60

0

60

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

203

0

203

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

202

0

202

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

1

0

1

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

5 357

0

5 357

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

5 357

0

5 357

137

Költségvetési hiány/többlet

-5 357

0

-5 357

13. melléklet

104037 Szünidei étkeztetés 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

609

0

609

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

479

0

479

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

479

0

479

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

129

0

129

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

129

0

129

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

609

0

609

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

609

0

609

137

Költségvetési hiány/többlet

-609

0

-609

14. melléklet

062020 Településfejlesztési projektek és támogatások 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

4 622

4 622

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

4 622

4 622

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

4 622

4 622

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

4 622

4 622

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

4 622

4 622

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

4 622

4 622

122

Beruházások

3 639

3 639

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

983

983

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

4 622

4 622

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4 622

4 622

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

133

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

134

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

0

4 622

4 622

137

Költségvetési hiány/többlet

0

0

0

15. melléklet

107080 Esélyegenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok EFOP 2022. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok ezer Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

210

210

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

210

210

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

210

210

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

4 230

4 230

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

4 230

4 230

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

4 230

4 230

69

Működési pénzmaradvány

0

4 230

4 230

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

4 440

4 440

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

4 440

4 440

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

3 496

3 496

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

3 496

3 496

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

944

944

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

944

944

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

111

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

112

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

113

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

114

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

115

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

116

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

117

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

118

K513

Tartalékok

0

0

0

119

Általános tartalék

0

0

0

120

Céltartalék

0

0

0

121

K6

Beruházások

0

0

0

122

Beruházások

0

0

0

123

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K7

Felújítások

0

0

0

125

Felújítások

0

0

0

126

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

127

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

128

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

4 440

4 440

129

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

130

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

131

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

133

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

134

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

135

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

136

K8+K9

Kiadások összesen

0

4 440

4 440

137

Költségvetési hiány/többlet

0

0

0

16. melléklet

Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

BEVÉTEL

KIADÁS

2

KEHOP-1.2.1-18-2018-00100 Siklósi helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás

4 440 000

4 440 000

3

ebből

előző évi pénzmaradvány

4 230 000

személyi jellegű kiadások

0

4

ebből

állami támogatás

210 000

dologi kiadások

4 440 000

5

ebből

önerő

0

felhalmozási kiadások

0

6

Egyéb működési célú kiadás

0

7

nem elszámolható kiadások

0

17. melléklet

Matty Község Önkormányzatának felhalmozási kiadásai ÁFA-val növelten (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sor-szám

Megnevezés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

1.

Óvodába tárgyi eszköz vás.

762 000

0

762 000

3

2.

MFP-OJKJF/2021 Óvodai játszóudvar és közterületi járszótér fejlesztése- 2021.

0

4 621 538

4 621 538

4

Beruházási kiadás összesen

762 000

4 621 538

5 383 538

5

1.

0

0

0

6

Felújítási kiadás összesen

0

0

0

7

Felhalmozási kiadások összesen

762 000

4 621 538

5 383 538

18. melléklet

Matty Község Önkormányzatának működésre és fejlesztésre átadott pénzeszközei (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sorszám

Kedvezményezett

Kötelező feladathoz

Önként vállalt feladathoz

Eredeti előirányzat

2

1.

Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által ellátott orvosi ügyelet támogatása

332 520

0

332 520

3

2.

Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ működési támogatása

1 000 000

0

1 000 000

4

3.

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

51 648

0

51 648

5

4.

Bursa ösztöndíj

50 000

50 000

6

5.

KÖOSZ tagdíj

6 520

6 520

7

6.

TÖOSZ tagdíj

8 150

8 150

8

Támogatások összesen

1 384 168

64 670

1 448 838

19. melléklet

Matty Község Önkormányzatának 2022. évi tartalékai az Ávr. 23. § (3) bekezdése alapján (adatok ezer Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sorszám

Céltartalék

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1.

Szennyvíz beruházás

0

4 756

4 756

3

Céltartalék összesen

0

4 756

4 756

4

Általános tartalék

500

0

500

5

Tartalékok összesen

500

4 756

5 256

20. melléklet

Matty Község Önkormányzat által folyósított ellátások (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sorszám

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1

Óvodáztatási - iskoláztatási támogatás

1 000 000

0

1 000 000

3

2

települési támogatás

6 348 858

0

6 348 858

4

3

Házi segítségnyújtás térítési díj hozzájárulás

144 000

0

144 000

5

Összesen

7 492 858

0

7 492 858

21. melléklet

Matty Község Önkormányzatának 2022. évi közvetett támogatásai az Ávr. 28. § alapján (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

1

Megnevezés

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

2

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

3

Építményadó

mentes

100%

0

-

-

0

-

-

0

4

Magánszemélyek kommunális adója

mentes

100%

0

0

-

-

0

5

Támogatás helyi adóknál összesen

0

0

-

-

0

22. melléklet

Matty Község Önkormányzata 2022. évi előirányzat felhasználási ütemterve (adatok ezer Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

Rovat-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

4 174

50 085

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

2 600

0

0

0

0

0

2 600

0

0

0

5 200

5

B4

Működési bevételek

6

6

6

6

6

6

6

6

6

6

6

6

76

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

B8

Finanszírozási bevételek

17 203

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

17 203

10

B1-B8

Bevételek összesen

21 383

4 180

6 780

4 180

4 180

4 180

4 180

4 180

6 780

4 180

4 180

4 180

72 565

11

K1

Személyi juttatások

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

2 449

29 387

12

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

315

315

315

315

315

315

315

315

315

315

315

315

3 775

13

K3

Dologi kiadások

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 446

1 447

17 353

14

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

500

800

200

450

370

200

1 200

50

500

1 100

2 123

7 493

15

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

2 349

4 756

0

0

0

0

0

0

0

500

7 605

16

ebből: átadott pénzeszköz

0

0

2 349

0

0

0

0

0

0

0

0

0

2 349

17

tartalékok

0

0

0

4 756

0

0

0

0

0

0

0

500

5 256

18

K6

Beruházások

0

0

762

4 622

0

0

0

0

0

0

0

0

5 384

19

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

21

K9

Finanszírozási kiadások

1 568

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 568

22

K1-K9

Kiadások összesen

5 778

4 710

8 120

13 787

4 660

4 580

4 410

5 410

4 260

4 710

5 310

6 833

72 565

23. melléklet

2023-2024-2025. évi bevételeinek és kiadásainak alakulását bemutató mérleg Áht. 24. § (4) d) alapján (adatk ezer Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

2023. év

2024. év

2025. év

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

52 000

54 000

56 000

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

47 000

49 000

51 000

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

5 000

5 000

5 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 200

5 200

5 200

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200

1 200

1 200

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 000

4 000

4 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

76

76

76

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

60

60

60

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

16

16

16

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

57 276

59 276

61 276

63

B8

Finanszírozási bevételek

2 000

2 000

2 000

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

2 000

2 000

2 000

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 000

2 000

2 000

69

Működési pénzmaradvány

2 000

2 000

2 000

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

59 276

61 276

63 276

74

K1

Személyi juttatások

30 000

30 000

30 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 900

3 900

3 900

90

Szociális hozzájárulási adó

3 900

3 900

3 900

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

18 000

18 000

18 000

96

K31

Készletbeszerzés

3 000

3 000

3 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

11 000

11 000

11 000

99

K331

Közüzemi díjak

2 500

2 500

2 500

100

K332

Vásárolt élelmezés

1 000

1 000

1 000

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

500

500

500

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 000

1 000

1 000

105

K337

Egyéb szolgáltatások

6 000

6 000

6 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

4 000

4 000

4 000

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 600

3 600

3 600

109

K355

Egyéb dologi kiadások

400

400

400

110

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 500

7 500

7 500

111

K5

Egyéb működési célú kiadások

5 000

5 000

5 000

112

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

113

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

114

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

4 500

4 500

4 500

115

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

116

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

117

K513

Tartalék

500

500

500

118

Általános tartalék

500

500

500

119

Céltartalék

0

0

0

120

K6

Beruházások

0

0

0

121

K67

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

122

K7

Felújítások

0

0

0

123

K74

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

64 400

64 400

64 400

126

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

128

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

129

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

130

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

131

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

64 400

64 400

64 400

134

Költségvetési hiány/többlet

-5 124

-3 124

-1 124

135

24. melléklet

Kimutatás költségvetetési törvény és egyéb kormány rendelet szerinti feladatalapú állami támogatásokról (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

1

Jogcím száma

Megnevezés

Feladat mutató

Normatíva

Költségvetési törvény szerinti támogatás

Kiegészítő támogatás

Állami támogatás összesen

2

I.

Önkormányzatok működésének általános támogatása

10 871 778

870 835

11 742 613

3

Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok támogatása összesen

3 604 239

145 851

3 750 090

4

1.1.1.2.

ebből: zöldterület-gazdálkodás

46,8 ha

25 200

1 420 058

45 081

1 465 139

5

1.1.1.3.

közvilágítás fenntartás

4,7 km

320 000

1 810 955

84 888

1 895 843

6

1.1.1.4.

köztemető fenntartás

0

0,0

0

0

0

7

1.1.1.5.

közutak fenntartása

1,3 km

227 000

373 226

15 882

389 108

8

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok

332 fő

2 700

7 224 553

722 455

7 947 008

9

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

14 fő

2 550

42 986

2 529

45 515

10

1.1.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0 m3

100

0

0

0

11

1.1.3.

Határátkelőhelyek fenntartásának támogatása

0

0

0

12

II.

Köznevelési feladatok támogatása

11 168 100

1 286 960

12 455 060

13

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

9,30 fő

110 000

1 023 000

186 000

1 209 000

14

1.2.2.1

Pedagógusok átlagbéralapú támogaása

1,4 fő

4 861 500

6 806 100

561 960

7 368 060

15

1.2.3.1.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

0 fő

432 000

0

0

0

16

1.2.5.1.1.

Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

1 fő

3 339 000

3 339 000

539 000

3 878 000

17

III.

Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési támogatás

14 899 440

613 692

15 513 132

18

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 704 600

551 700

14 256 300

19

1.3.1.

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

9 114 000

0

9 114 000

20

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

4 420 000

0

0

0

21

1.3.2.2.

Család- és gyermekjóléti központ

29 370 000

0

0

0

22

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés

0 fő

60 896

0

0

0

23

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

0 fő

25 000

0

0

24

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás

0 fő

429 000

0

0

0

25

1.3.2.5.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki

12 hó

382 550

4 590 600

551 700

5 142 300

26

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása

0 fő

163 500

0

0

0

27

1.3.2.8.2.

Demens személyek nappali intézményi ellátása

0 fő

550 000

0

0

0

28

1.3.3.2.

Bölcsődei ellátás

0 fő

0

0

0

0

29

2.2.3.

Óvodai és iskolai szociális segítő

0

0

0

0

0

30

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1 194 840

61 992

1 256 832

31

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

0,24 fő

2 442 000

586 080

61 992

648 072

32

1.4.2.

Szünidei gyermekétkeztetés támogatása

1 068 adag

570

608 760

0

608 760

33

IV.

Közművelődési feladatok támogatása

2 270 000

0

2 270 000

34

1.5.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

0 fő

0

2 270 000

0

2 270 000

35

Állami támogatás összesen:

39 209 318

2 771 487

41 980 805