Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 16- 2024. 05. 29

Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.02.16.

Matty község Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatottra.

2. Címrend és létszám előirányzat

2. § (1) A Képviselő-testület Matty Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát a költségvetési szervnél – a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – 6 főben állapítja meg a 2. melléklet szerint.

(3) A Képviselő-testület a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 5 főben hagyja jóvá a 2. melléklet szerint.

(4) A Képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2023. március 01-től 67.000,- Ft-ban állapítja meg.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetése

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetésének

a) tárgyévi költségvetési bevételét 140.722.947 Ft-ban,

aa) működési költségvetési bevételét 56.693.218 Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 84.029.729 Ft-ban,

b) tárgyévi költségvetési kiadását 201.780.716 Ft-ban,

ba) működési költségvetési kiadását 61.019.937 Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 140.760.779 Ft-ban,

c) költségvetési hiányát 61.057.769 Ft-ban,

d) finanszírozási célú műveletek bevételeit 62.860.385 Ft-ban,

e) finanszírozási kiadásait 1.802.616 Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét - működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten – együttesen, egyensúlyban a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat összesítve a 4. melléklet szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselő-testület a Mattyi Óvoda költségvetését az 5. melléklet szerint az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat 6–16. mellékletek szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek előirányzatát a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadásait célonként részletezve a 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és fejlesztési célra átadott pénzeszközeit feladatonként a 19. melléklet szerint elfogadja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi általános tartalékát 500.000 Ft-ban hagyja jóvá a 20. melléklet szerint.

(2) A Képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

6. § A képviselő-testület az ellátottak pénzbeli juttatásait a 21. melléklet szerinti tartalommal hagyja jóvá. A szociális juttatások előirányzatai között év közben a teljesítések figyelembevételével átcsoportosítás hajtható végre, melyről a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatni kell.

7. § A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 22. melléklet szerinti tartalommal állapítja meg.

8. § A Képviselő-testület a 2023. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 23. melléklet szerint állapítja meg.

9. § A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait - amelyet a Képviselő-testület a költségvetési év folyamati és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg - a 24. melléklet tartalmazza.

10. § Az önkormányzat 2023. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 25. melléklet tartalmazza.

4. A költségvetési hiány finanszírozásának módja, a költségvetési többlet felhasználása

11. § (1) A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

(2) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő testületi ülésen esetenként dönt.

(3) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 5. § (1) bekezdésbe tartozó bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét - a Képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után - feladatai ellátására használhatja fel.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

5. Általános végrehajtási szabályok

12. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) A képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

13. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat módosítása nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötöttséggel.

(2) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások felhasználását korlátozza.

14. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat, vagy ha felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzat címzettek részére történő átutalására.

6. A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatása nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvényben (a továbbiakban: költségvetési törvény) felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak módosítását és a kiadások közötti átcsoportosításokat saját hatáskörében végrehajtsa. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítás a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni, arról a polgármester a képviselő-testület tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

16. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetve következményeinek elhárítása érdekében (vészhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti- az Áht. rendelkezéseitől eltérő – intézkedéseket hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti.

17. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszthet a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A pótköltségvetés elfogadásáig, illetve a jelentős összegű bevételi elmaradások teljesüléséig a nem kötelező feladatokra előirányzott kifizetéseket a polgármester felfüggesztheti.

18. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatja. A költségvetési szerv által módosított előirányzat a költségvetési rendelet módosításával hatályosul.

7. Költségvetési szervek pénzmaradványa

19. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá, melynek pontos összegét a zárszámadási rendelettel állapítja meg. Amennyiben jelen rendeletben elfogadott pénzmaradvány eltér a zárszámadási rendelettel megállapított pénzmaradványtól, akkor a költségvetési rendeletet módosítani szükséges.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

8. Intézmény gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok

20. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. A kiadások és bevételek teljesülési ütemére figyelemmel teljesíthetők, saját bevételből tervezett kiadás teljesítésére a bevétel elmaradása esetén – annak mértékében – nem vállalható kötelezettség.

(2) Az intézmény tevékenysége során köteles a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

21. § (1) A jóváhagyott bevételi előirányzaton felüli saját bevételi többlet az intézményt illeti meg. Bevételi többlet a kiemelt előirányzatokon tervezett bevételt meghaladó realizált bevétel akkor, ha a betervezett jogcímeken a többletbevétel időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat változásokról az intézmény tájékoztatási kötelezettségének írásban tesz eleget.

(3) A személyi juttatás előirányzat saját hatáskörű módosítása esetén annak szöveges indokolása is szükséges. Az előirányzat növekedés tartós bér növelésére nem fordítható.

(4) A kiemelt, illetve a testület által meghatározott (egyéb) előirányzatokat az intézmény csak jogszabály, illetve az irányító szerv előírásai szerint módosíthatja.

(5) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek.

9. Adósságrendezés, adósságállomány

22. § (1) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzatnak fennálló hitelállománya nincs.

(2) A képviselő-testület – amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. §-a szerint adósságrendezési eljárást az önkormányzat, vagy hitelezői nem kezdeményezték – önkormányzati biztost rendel ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozása a (3) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelése akkor kötelező, ha a költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és a tartozás állományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át.

IV. Fejezet

VEGYES RENDELKEZÉSEK

23. § (1) A Képviselő-testület a polgármestert, valamint a falugondnokot megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét a nem rendszeres személyi juttatás részeként háromszázötvenezer forintban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által az adóalap után fizetendő 15 % személyi jövedelemadót és 13 % szociális hozzájárulási adót is magába foglalja.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat, valamint az intézmény által foglalkoztatott munkavállalók esetében a napi munkába járás adómentes kilóméterenkénti költségtérítését harminc forintban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület elrendeli, az ötszázezer forintot meghaladó – az államháztartás alrendszereiből nyújtott – céljellegű fejlesztési támogatások kedvezményezettje nevének, a támogatás céljának, összegének, a megvalósulás helyének és a támogatást odaítélő szervezet nevének helyben szokásos módon történő közzétételét, a döntést követő 60 napon belül.

(4) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a nettó ötmillió Forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időtartamra kötött szerződés esetében annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait a helyben szokásos módon – hirdetőtáblán, vagy az önkormányzat honlapján – közzé kell tenni.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szerv vezetőjét az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, a kiadások teljesítésére. A költségvetés elfogadásáig terjedő időszakban nyújtott előleg költségvetési támogatásnak minősül, ennek megfelelően kerül elszámolásra.

(6) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a költségvetési törvényt, az Áht. hatályos rendelkezéseit, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell figyelembe venni.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

24. § E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

25. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának címrendje

A

B

C

1

Cím-szám

Cím megnevezése

2

I.

Matty Község Önkormányzata

önállóan működő és gazdálkodó

3

II.

Közoktatási intézmény

önállóan működő

4

Mattyi Óvoda és Bölcsőde

2. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2023. évi létszámkerete

A

B

C

D

1

Cím száma

Cím megnevezése

Eredeti előirányzat

2

Létszám (fő)

Ebből pedagógus

3

I.

Matty Község Önkormányzata

8

0

4

ebből polgármester

1

0

5

ebből falugondnok

1

0

ebből GINOP-os foglalkoztatott

1

0

6

ebből közfoglalkoztatott

5

0

7

II.

Mattyi Óvoda

3

1

8

Összesen

11

1

3. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Mérleg Matty Község Önkormányzata 2023. évi bevételeiről és kiadásairól

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Kiemelt bevételi előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt kiadási előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

48 463 048

1 181 725

49 644 773

Személyi juttatások

26 921 690

1 660 000

28 581 690

3

Közhatalmi bevételek

5 700 000

0

5 700 000

Munkaadót terhelő járulékok

2 766 964

107 900

2 874 864

4

Működési bevételek

1 348 445

0

1 348 445

Dologi kiadások

23 379 805

112 593

23 492 398

5

Műkdési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 987 000

0

4 987 000

6

Költségvetési működési bevételek összesen

55 511 493

1 181 725

56 693 218

Egyéb működési célú kiadások

1 083 985

0

1 083 985

7

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

75 555 566

75 555 566

ebből: Működési célú visszatérítendő tám. ÁH-on belülre

0

0

0

8

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8 414 163

8 414 163

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

426 110

0

426 110

9

Felhalmozási bevételek

60 000

0

60 000

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

7 875

0

7 875

10

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

60 000

83 969 729

84 029 729

Tartalék

500 000

0

500 000

11

Költségvetési bevételek összesen

55 571 493

85 151 454

140 722 947

Költségvetési működési kiadások összesen

59 139 444

1 880 493

61 019 937

12

Értékpapírok bevételei

0

0

0

Beruházások

244 991

128 297 837

128 542 828

13

Működési pénzmaradvány

7 109 903

529 955

7 639 858

Felújítások

0

12 217 951

12 217 951

14

Finanszírozási működési bevételek összesen

7 109 903

529 955

7 639 858

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

15

Fejlesztési pénzmaradvány

0

55 220 527

55 220 527

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

244 991

140 515 788

140 760 779

16

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

55 220 527

55 220 527

Költségvetési kiadások összesen

59 384 435

142 396 281

201 780 716

17

Finanszírozási bevételek összesen

7 109 903

55 750 482

62 860 385

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

0

0

0

18

Működési bevételek mindösszesen

62 621 396

1 711 680

64 333 076

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 802 616

0

1 802 616

19

Felhalmozási bevételek mindösszesen

60 000

139 190 256

139 250 256

Finanszírozási kiadások összesen

1 802 616

0

1 802 616

20

Bevétel együtt

62 681 396

140 901 936

203 583 332

Kiadások együtt

61 187 051

142 396 281

203 583 332

4. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának összevont költségvetése 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 463 048

1 181 725

49 644 773

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 065 430

0

45 065 430

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 445 055

0

12 445 055

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 837 460

0

14 837 460

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

12 069 760

0

12 069 760

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

2 270 000

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

3 443 155

0

3 443 155

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 397 618

1 181 725

4 579 343

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

75 555 566

75 555 566

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 700 000

0

5 700 000

17

B34

Vagyoni típusú adók

1 200 000

0

1 200 000

18

Építményadó

0

0

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

20

Telekadó

0

0

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 500 000

0

4 500 000

22

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 500 000

0

4 500 000

23

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 500 000

0

4 500 000

24

B354

Gépjárműadók

0

0

0

25

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

26

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

27

Talajterhelési díj

0

0

0

28

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

29

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

30

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

31

Építésügyi bírság

0

0

0

32

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

33

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

34

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

35

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

36

B4

Működési bevételek

1 348 445

0

1 348 445

37

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

38

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

39

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 061 768

0

1 061 768

40

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

41

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

43

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

44

Osztalékok

0

0

0

45

B405

Ellátási díjak

0

0

0

46

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

286 677

0

286 677

47

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

48

B408

Kamatbevételek

0

0

0

49

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

50

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

51

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

52

B5

Felhalmozási bevételek

60 000

0

60 000

53

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

54

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

55

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

60 000

0

60 000

56

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

57

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

58

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

59

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

60

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8 414 163

8 414 163

62

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

8 414 163

8 414 163

63

B1-B7

Költségvetési bevételek

55 571 493

85 151 454

140 722 947

64

B8

Finanszírozási bevételek

7 109 903

55 750 482

62 860 385

65

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

7 109 903

55 750 482

62 860 385

66

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

68

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

69

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 109 903

55 750 482

62 860 385

70

Működési pénzmaradvány

7 109 903

529 955

7 639 858

71

Fejlesztési pénzmaradvány

0

55 220 527

55 220 527

72

B816

Központi, irányító szervi támogatás

16 178 740

0

16 178 740

73

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-16 178 740

0

-16 178 740

74

B7+B8

Bevételek összesen

62 681 396

140 901 936

203 583 332

75

K1

Személyi juttatások

26 921 690

1 660 000

28 581 690

76

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

17 363 690

1 660 000

19 023 690

77

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

15 655 805

1 660 000

17 315 805

78

K1103

Céljuttatás, projektprémium

22 780

0

22 780

79

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

80

K1105

Végkielégítés

0

0

0

81

K1106

Jubileumi jutalom

720 785

0

720 785

82

K1107

Béren kívüli juttatások

514 320

0

514 320

83

K1109

Közlekedési költségtérítés

450 000

0

450 000

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

85

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

86

K12

Külső személyi juttatások

9 558 000

0

9 558 000

87

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 808 000

0

8 808 000

88

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

420 000

0

420 000

89

K123

Egyéb külső személyi juttatások

330 000

0

330 000

90

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 766 964

107 900

2 874 864

91

Szociális hozzájárulási adó

2 631 406

107 900

2 739 306

92

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

93

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

94

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

95

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

135 558

0

135 558

96

K3

Dologi kiadások

23 379 805

112 593

23 492 398

97

K31

Készletbeszerzés

1 882 874

88 680

1 971 554

98

K32

Kommunikációs szolgáltatások

128 080

0

128 080

99

K33

Szolgáltatási kiadások

16 543 785

0

16 543 785

100

K331

Közüzemi díjak

11 999 718

0

11 999 718

101

K332

Vásárolt élelmezés

937 370

0

937 370

102

K333

Bérleti és lízing díjak

10 709

0

10 709

103

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

416 524

0

416 524

104

K335

Közvetített szolgáltatások

1 061 768

0

1 061 768

105

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

197 500

0

197 500

106

K337

Egyéb szolgáltatások

1 920 196

0

1 920 196

107

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

108

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

4 825 066

23 913

4 848 979

109

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

4 723 566

23 913

4 747 479

110

K353

Kamatkiadások

0

0

0

111

K354

Egyéb pénzzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

112

K355

Egyéb dologi kiadások

101 500

0

101 500

113

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 987 000

0

4 987 000

114

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 083 985

0

1 083 985

115

K502

Elvonások és befizetések

150 000

0

150 000

116

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

117

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

426 110

0

426 110

118

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

119

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 875

0

7 875

120

K513

Tartalékok

500 000

0

500 000

121

Általános tartalék

500 000

0

500 000

122

Céltartalék

0

0

0

123

K6

Beruházások

244 991

128 297 837

128 542 828

124

Beruházások

185 030

101 021 919

101 206 949

125

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

59 961

27 275 918

27 335 879

126

K7

Felújítások

0

12 217 951

12 217 951

127

Felújítások

0

9 620 434

9 620 434

128

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

2 597 517

2 597 517

129

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

130

K1-K8

Költségvetési kiadások

59 384 435

142 396 281

201 780 716

131

K9

Finanszírozási kiadások

1 802 616

0

1 802 616

132

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

135

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 802 616

0

1 802 616

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

16 178 740

0

16 178 740

136

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

137

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

138

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-16 178 740

0

-16 178 740

139

K8+K9

Kiadások összesen

61 187 051

142 396 281

203 583 332

140

Költségvetési hiány/többlet

-3 812 942

-57 244 827

-61 057 769

5. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

16 181 733

0

16 181 733

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

16 181 733

0

16 181 733

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 993

0

2 993

69

Működési pénzmaradvány

2 993

0

2 993

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

16 178 740

0

16 178 740

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

16 181 733

0

16 181 733

74

K1

Személyi juttatások

12 609 605

0

12 609 605

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

12 579 605

0

12 579 605

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

11 558 820

0

11 558 820

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

720 785

0

720 785

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

300 000

0

300 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

30 000

0

30 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

30 000

0

30 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

809 422

0

809 422

90

Szociális hozzájárulási adó

804 112

0

804 112

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

5 310

0

5 310

95

K3

Dologi kiadások

2 517 715

0

2 517 715

96

K31

Készletbeszerzés

202 874

0

202 874

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

38 000

0

38 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

1 758 508

0

1 758 508

99

K331

Közüzemi díjak

1 061 768

0

1 061 768

100

K332

Vásárolt élelmezés

425 244

0

425 244

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

10 000

0

10 000

105

K337

Egyéb szolgáltatások

261 496

0

261 496

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

518 333

0

518 333

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

518 233

0

518 233

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

100

0

100

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

244 991

0

244 991

123

Beruházások

185 030

0

185 030

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

59 961

0

59 961

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

16 181 733

0

16 181 733

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

16 181 733

0

16 181 733

139

Költségvetési hiány/többlet

-16 181 733

0

-16 181 733

6. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat kormányzati funkciók összesen 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 463 048

1 181 725

49 644 773

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 065 430

0

45 065 430

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 445 055

0

12 445 055

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 837 460

0

14 837 460

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

12 069 760

0

12 069 760

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

2 270 000

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 443 155

0

3 443 155

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 397 618

1 181 725

4 579 343

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

75 555 566

75 555 566

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 700 000

0

5 700 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200 000

0

1 200 000

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 500 000

0

4 500 000

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 500 000

0

4 500 000

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 500 000

0

4 500 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

1 348 445

0

1 348 445

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 061 768

0

1 061 768

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

286 677

0

286 677

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

60 000

0

60 000

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

60 000

0

60 000

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8 414 163

8 414 163

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

8 414 163

8 414 163

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

55 571 493

85 151 454

140 722 947

63

B8

Finanszírozási bevételek

7 106 910

55 750 482

62 857 392

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

7 106 910

55 750 482

62 857 392

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 106 910

55 750 482

62 857 392

69

Működési pénzmaradvány

7 106 910

529 955

7 636 865

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

55 220 527

55 220 527

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

62 678 403

140 901 936

203 580 339

74

K1

Személyi juttatások

14 312 085

1 660 000

15 972 085

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

4 784 085

1 660 000

6 444 085

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

4 096 985

1 660 000

5 756 985

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

22 780

0

22 780

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

514 320

0

514 320

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

150 000

0

150 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

9 528 000

0

9 528 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 808 000

0

8 808 000

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

420 000

0

420 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

300 000

0

300 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 957 542

107 900

2 065 442

90

Szociális hozzájárulási adó

1 827 294

107 900

1 935 194

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

130 248

0

130 248

95

K3

Dologi kiadások

20 862 090

112 593

20 974 683

96

K31

Készletbeszerzés

1 680 000

88 680

1 768 680

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

90 080

0

90 080

98

K33

Szolgáltatási kiadások

14 785 277

0

14 785 277

99

K331

Közüzemi díjak

10 937 950

0

10 937 950

100

K332

Vásárolt élelmezés

512 126

0

512 126

101

K333

Bérleti és lízing díjak

10 709

0

10 709

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

416 524

0

416 524

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 061 768

0

1 061 768

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

187 500

0

187 500

105

K337

Egyéb szolgáltatások

1 658 700

0

1 658 700

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

4 306 733

23 913

4 330 646

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

4 205 333

23 913

4 229 246

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

101 400

0

101 400

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 987 000

0

4 987 000

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 083 985

0

1 083 985

114

K502

Elvonások és befizetések

150 000

0

150 000

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

426 110

0

426 110

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 875

0

7 875

119

K513

Tartalékok

500 000

0

500 000

120

Általános tartalék

500 000

0

500 000

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

128 297 837

128 297 837

123

Beruházások

0

101 021 919

101 021 919

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

27 275 918

27 275 918

125

K7

Felújítások

0

12 217 951

12 217 951

126

Felújítások

0

9 620 434

9 620 434

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

2 597 517

2 597 517

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

43 202 702

142 396 281

185 598 983

130

K9

Finanszírozási kiadások

17 981 356

0

17 981 356

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 802 616

0

1 802 616

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

16 178 740

0

16 178 740

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

61 184 058

142 396 281

203 580 339

139

Költségvetési hiány/többlet

12 368 791

-57 244 827

-44 876 036

7. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 463 048

0

48 463 048

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 065 430

0

45 065 430

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 445 055

0

12 445 055

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

14 837 460

0

14 837 460

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

12 069 760

0

12 069 760

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

0

2 270 000

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 443 155

0

3 443 155

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 397 618

0

3 397 618

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 700 000

0

5 700 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200 000

0

1 200 000

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

4 500 000

0

4 500 000

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

4 500 000

0

4 500 000

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 500 000

0

4 500 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

1 348 445

0

1 348 445

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 061 768

0

1 061 768

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

286 677

0

286 677

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

55 511 493

0

55 511 493

63

B8

Finanszírozási bevételek

7 106 910

0

7 106 910

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

7 106 910

0

7 106 910

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 106 910

0

7 106 910

69

Működési pénzmaradvány

7 106 910

0

7 106 910

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

62 618 403

0

62 618 403

74

K1

Személyi juttatások

9 651 573

0

9 651 573

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

643 573

0

643 573

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

386 413

0

386 413

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

257 160

0

257 160

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

9 008 000

0

9 008 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

8 808 000

0

8 808 000

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

200 000

0

200 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 261 909

0

1 261 909

90

Szociális hozzájárulási adó

1 187 935

0

1 187 935

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

73 974

0

73 974

95

K3

Dologi kiadások

8 410 922

0

8 410 922

96

K31

Készletbeszerzés

210 000

0

210 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

50 000

0

50 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

6 412 073

0

6 412 073

99

K331

Közüzemi díjak

4 185 305

0

4 185 305

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 061 768

0

1 061 768

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

187 500

0

187 500

105

K337

Egyéb szolgáltatások

977 500

0

977 500

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

1 738 849

0

1 738 849

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

1 657 549

0

1 657 549

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

81 300

0

81 300

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 987 000

0

4 987 000

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 083 985

0

1 083 985

114

K502

Elvonások és befizetések

150 000

0

150 000

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

426 110

0

426 110

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

7 875

0

7 875

119

K513

Tartalékok

500 000

0

500 000

120

Általános tartalék

500 000

0

500 000

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

25 395 389

0

25 395 389

130

K9

Finanszírozási kiadások

17 981 356

0

17 981 356

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 802 616

0

1 802 616

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

16 178 740

0

16 178 740

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

43 376 745

0

43 376 745

8. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

1 181 725

1 181 725

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

1 181 725

1 181 725

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

1 181 725

1 181 725

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

529 955

529 955

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

529 955

529 955

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

529 955

529 955

69

Működési pénzmaradvány

0

529 955

529 955

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

1 711 680

1 711 680

74

K1

Személyi juttatások

0

1 660 000

1 660 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

1 660 000

1 660 000

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

1 660 000

1 660 000

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

107 900

107 900

90

Szociális hozzájárulási adó

0

107 900

107 900

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

112 593

112 593

96

K31

Készletbeszerzés

0

88 680

88 680

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

23 913

23 913

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

23 913

23 913

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

1 880 493

1 880 493

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

0

1 880 493

1 880 493

9. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

064010 Közvilágítás 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

4 268 609

0

4 268 609

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

3 361 111

0

3 361 111

99

K331

Közüzemi díjak

3 219 387

0

3 219 387

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

116 524

0

116 524

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

25 200

0

25 200

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

907 498

0

907 498

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

907 498

0

907 498

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

4 268 609

0

4 268 609

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

4 268 609

0

4 268 609

10. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

60 000

0

60 000

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

60 000

0

60 000

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

60 000

0

60 000

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

60 000

0

60 000

74

K1

Személyi juttatások

60 000

0

60 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

60 000

0

60 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

60 000

0

60 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 020

0

7 020

90

Szociális hozzájárulási adó

7 020

0

7 020

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

1 777 800

0

1 777 800

96

K31

Készletbeszerzés

630 000

0

630 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

822 000

0

822 000

99

K331

Közüzemi díjak

240 000

0

240 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

300 000

0

300 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

282 000

0

282 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

325 800

0

325 800

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

315 800

0

315 800

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

10 000

0

10 000

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 844 820

0

1 844 820

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

1 844 820

0

1 844 820

11. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

082044 Könyvtári szolgáltatások 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

650 172

0

650 172

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

190 172

0

190 172

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

190 172

0

190 172

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

460 000

0

460 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

360 000

0

360 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

100 000

0

100 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

150 116

0

150 116

90

Szociális hozzájárulási adó

132 416

0

132 416

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

17 700

0

17 700

95

K3

Dologi kiadások

4 345 257

0

4 345 257

96

K31

Készletbeszerzés

40 000

0

40 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

3 352 258

0

3 352 258

99

K331

Közüzemi díjak

3 293 258

0

3 293 258

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

59 000

0

59 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

952 999

0

952 999

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

942 999

0

942 999

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

10 000

0

10 000

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

5 145 545

0

5 145 545

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

5 145 545

0

5 145 545

12. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

107055 Falugondnoki szolgáltatás 2023.

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

3 950 340

0

3 950 340

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

3 950 340

0

3 950 340

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 520 400

0

3 520 400

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

22 780

0

22 780

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

257 160

0

257 160

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

150 000

0

150 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

538 497

0

538 497

90

Szociális hozzájárulási adó

499 923

0

499 923

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

38 574

0

38 574

95

K3

Dologi kiadások

1 409 102

0

1 409 102

96

K31

Készletbeszerzés

800 000

0

800 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

40 080

0

40 080

98

K33

Szolgáltatási kiadások

325 709

0

325 709

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

10 709

0

10 709

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

315 000

0

315 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

243 313

0

243 313

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

243 213

0

243 213

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

100

0

100

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

5 897 939

0

5 897 939

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

5 897 939

0

5 897 939

13. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

104037 Szünidei étkeztetés 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

650 400

0

650 400

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

512 126

0

512 126

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

512 126

0

512 126

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

138 274

0

138 274

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

138 274

0

138 274

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

650 400

0

650 400

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

650 400

0

650 400

14. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

062020 MFP-Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése 2023.

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

13 854 442

13 854 442

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

13 854 442

13 854 442

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

13 854 442

13 854 442

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

13 854 442

13 854 442

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

13 854 442

13 854 442

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

1 636 491

1 636 491

123

Beruházások

0

1 288 576

1 288 576

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

347 915

347 915

125

K7

Felújítások

0

12 217 951

12 217 951

126

Felújítások

0

9 620 434

9 620 434

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

2 597 517

2 597 517

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

13 854 442

13 854 442

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

0

13 854 442

13 854 442

15. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

082044 Könyvtári szolgáltatások 2023. év

A

B

C

D

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

1 638 737

1 638 737

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

1 638 737

1 638 737

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

1 638 737

1 638 737

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

1 638 737

1 638 737

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

1 638 737

1 638 737

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

1 638 737

1 638 737

123

Beruházások

0

1 290 344

1 290 344

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

348 393

348 393

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

1 638 737

1 638 737

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

0

1 638 737

1 638 737

16. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

062020 Szennyvíz beruházás 2023. év

A

B

C

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

75 555 566

75 555 566

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8 414 163

8 414 163

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

8 414 163

8 414 163

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

83 969 729

83 969 729

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

39 727 348

39 727 348

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

39 727 348

39 727 348

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

39 727 348

39 727 348

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

39 727 348

39 727 348

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

123 697 077

123 697 077

74

K1

Személyi juttatások

#HIV!

#HIV!

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházás

0

125 022 609

125 022 609

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

98 442 999

98 442 999

125

K7

Felújítások

0

26 579 610

26 579 610

126

Felújítás

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

0

0

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

125 022 609

125 022 609

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

0

125 022 609

125 022 609

17. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

BEVÉTEL

KIADÁS

2

MFP-ÖTIK/2022 Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése - Kultúrház

13 854 442

13 854 442

3

Előző évi pénzmaradvány

13 854 442

Beruházás

1 636 491

4

Felújítás

12 217 951

5

6

Matty Község könyvtárának szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése

1 638 737

1 638 737

7

Előző évi pénzmaradvány

1 638 737

Beruházás

1 638 737

8

0

9

VP-6-7.2.1.2-16 kódszámú Egyedi szennyvízkezelés

125 022 609

125 022 609

10

Előző évi pénzmaradvány

39 727 348

Beruházás

125 022 609

11

állami támogatás

75 555 566

12

Lakossági hozzájárulás

8 414 163

13

Önrész

1 325 532

18. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának felhalmozási kiadásai ÁFA-val növelten (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

C

1

Sorszám

Megnevezés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

1.

Óvodába tárgyi eszköz vás.

244 991

0

244 991

3

2.

MFP-ÖTIK/2022 Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése - Kultúrház

0

1 636 491

1 636 491

4

3.

VP-6-7.2.1.2-16 kódszámú Egyedi szennyvízkezelés

0

125 022 609

125 022 609

5

4.

Matty Község könyvtárának szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése

0

1 638 737

1 638 737

6

Beruházási kiadás összesen

244 991

128 297 837

128 542 828

7

1.

MFP-ÖTIK/2022 Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése - Kultúrház

0

12 217 951

12 217 951

8

Felújítási kiadás összesen

0

12 217 951

12 217 951

9

Felhalmozási kiadások összesen

244 991

140 515 788

140 760 779

19. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának működésre és fejlesztésre átadott pénzeszközei (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

C

1

Sorszám

Kedvezményezett

Kötelező feladathoz

Önként vállalt feladathoz

Eredeti előirányzat

2

1.

Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által ellátott orvosi ügyelet támogatása

321 300

0

321 300

4

3.

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

54 810

0

54 810

5

4.

Bursa ösztöndíj

50 000

50 000

6

6.

TÖOSZ tagdíj

7 875

7 875

7

Támogatások összesen

376 110

57 875

433 985

20. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2023. évi tartalékai az Ávr. 23. § (3) bekezdése alapján

A

B

C

D

C

1

Sorszám

Céltartalék (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1.

0

0

0

3

Céltartalék összesen

0

0

0

4

Általános tartalék

500 000

0

500 000

5

Tartalékok összesen

500 000

0

500 000

21. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzat által folyósított ellátások (adatok Ft-ban)

A

B

C

1

Sorszám

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1

Óvodáztatási - iskoláztatási támogatás

1 000 000

0

1 000 000

3

2

Települési támogatás

3 637 000

0

3 637 000

4

3

Házi segítségnyújtás térítési díj hozzájárulás

350 000

0

350 000

5

Összesen

4 987 000

0

4 987 000

22. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2023. évi közvetett támogatásai az Ávr. 28. § alapján (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

1

Megnevezés

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

2

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

3

Építményadó

mentes

100%

0

-

-

0

-

-

0

4

Magánszemélyek kommunális adója

mentes

100%

0

0

-

-

0

5

Támogatás helyi adóknál összesen

0

0

-

-

0

23. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzata 2023. évi előirányzat felhasználási ütemterve (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

Rovat-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

5 407 852

3 605 237

5 173 372

3 605 234

41 383 017

6 616 440

3 605 234

3 605 234

41 383 017

3 605 234

3 605 234

3 605 234

125 200 339

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

2 700 000

0

0

0

0

300 000

2 700 000

0

0

0

5 700 000

5

B4

Működési bevételek

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 370

112 375

1 348 445

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

60 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

60 000

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

1 682 832

1 682 832

1 682 832

1 682 832

1 682 835

0

0

0

0

0

0

0

8 414 163

9

B8

Finanszírozási bevételek

62 860 385

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

62 860 385

10

B1-B8

Bevételek összesen

70 063 439

5 460 439

9 668 574

5 400 436

43 178 222

6 728 810

3 717 604

4 017 604

44 195 387

3 717 604

3 717 604

3 717 609

203 583 332

11

K1

Személyi juttatások

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 807

2 381 813

28 581 690

12

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

239 572

2 874 864

13

K3

Dologi kiadások

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 690

1 957 808

23 492 398

14

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

500 000

200 000

450 000

370 000

200 000

1 200 000

50 000

500 000

517 000

1 000 000

4 987 000

15

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

583 985

0

0

0

0

0

0

0

0

500 000

1 083 985

16

ebből: átadott pénzeszköz

0

0

583 985

0

0

0

0

0

0

0

0

0

583 985

17

tartalékok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

500 000

500 000

18

K6

Beruházások

0

0

1 638 737

1 636 491

62 511 305

244 991

0

0

62 511 304

0

0

0

128 542 828

19

K7

Felújítások

0

0

0

12 217 951

0

0

0

0

0

0

0

0

12 217 951

20

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

21

K9

Finanszírozási kiadások

1 802 616

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 802 616

22

K1-K9

Kiadások összesen

6 381 685

4 579 069

7 301 791

18 633 511

67 540 374

5 194 060

4 779 069

5 779 069

67 140 373

5 079 069

5 096 069

6 079 193

203 583 332

24. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

2023-2024-2025. évi bevételeinek és kiadásainak alakulását bemutató mérleg Áht. 24. § (4) d) alapján (adatk Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

2024. év

2025. év

2026. év

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

46 000 000

46 000 000

46 000 000

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 000 000

45 000 000

45 000 000

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 000 000

1 000 000

1 000 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

5 700 000

5 700 000

5 700 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

1 200 000

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

4 500 000

4 500 000

4 500 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

1 270 000

1 270 000

1 270 000

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 000 000

1 000 000

1 000 000

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

270 000

270 000

270 000

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

52 970 000

52 970 000

52 970 000

63

B8

Finanszírozási bevételek

2 000 000

2 000 000

2 000 000

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

1 000 000

1 000 000

1 000 000

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 000 000

2 000 000

2 000 000

69

Működési pénzmaradvány

2 000 000

2 000 000

2 000 000

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

54 970 000

54 970 000

54 970 000

74

K1

Személyi juttatások

20 000 000

20 500 000

21 000 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

20 000 000

20 500 000

21 000 000

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

20 000 000

20 500 000

21 000 000

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 600 000

2 665 000

2 730 000

90

Szociális hozzájárulási adó

2 600 000

2 665 000

2 730 000

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

25 500 000

24 200 000

22 900 000

96

K31

Készletbeszerzés

2 000 000

2 000 000

2 000 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

18 300 000

17 300 000

16 300 000

99

K331

Közüzemi díjak

13 000 000

12 000 000

11 000 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

1 000 000

1 000 000

1 000 000

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

500 000

500 000

500 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 000 000

1 000 000

1 000 000

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800 000

800 000

800 000

105

K337

Egyéb szolgáltatások

2 000 000

2 000 000

2 000 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 200 000

4 900 000

4 600 000

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

4 800 000

4 500 000

4 200 000

109

K355

Egyéb dologi kiadások

400 000

400 000

400 000

110

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000 000

5 000 000

5 000 000

111

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 500 000

1 500 000

1 500 000

112

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

113

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

114

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 000 000

1 000 000

1 000 000

115

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

116

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

117

K513

Tartalék

500 000

500 000

500 000

118

Általános tartalék

500 000

500 000

500 000

119

Céltartalék

0

0

0

120

K6

Beruházások

0

0

0

121

K67

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

122

K7

Felújítások

0

0

0

123

K74

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

54 600 000

53 865 000

53 130 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

2 000 000

2 000 000

2 000 000

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

128

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

2 000 000

2 000 000

2 000 000

129

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

130

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

131

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

56 600 000

55 865 000

55 130 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-1 630 000

-895 000

-160 000

25. melléklet az 1/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás költségvetetési törvény és egyéb kormány rendelet szerinti feladatalapú állami támogatásokról 2023. év(adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Jogcím száma

Megnevezés

Feladat mutató

Fajlagos összeg

Költségvetési törvény szerinti támogatás

2

I.

Önkormányzatok működésének általános támogatása

15 888 210

3

Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok támogatása összesen

3 114 455

4

1.1.1.2.

ebből: zöldterület-gazdálkodás

46,8 ha

26 000

1 216 800

5

1.1.1.3.

közvilágítás fenntartás

4,9 km

1 574 500

6

1.1.1.4.

köztemető fenntartás

0

7

1.1.1.5.

közutak fenntartása

1,4 km

323 155

8

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok

332 fő

6 600 000

9

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

12 fő

2 550

30 600

10

1.1.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0 m3

100

0

11

1.1.4.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 443 155

12

1.1.5.

Közvilágítás kiegészítő támogatása

2 700 000

13

II.

Köznevelési feladatok támogatása

14 837 460

14

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

9,00 fő

130 000

1 170 000

15

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

2 480 000

16

1.2.2.1

Pedagógusok átlagbéralapú támogaása

1,3 fő

5 262 900

6 841 770

17

1.2.3.1.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

1 fő

467 690

467 690

18

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

1 fő

3 878 000

3 878 000

19

III.

Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési támogatás

12 069 760

20

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

10 879 300

21

1.3.1.

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

5 737 000

22

1.3.2.5.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki

12 hó

428 525

5 142 300

23

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1 190 460

24

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

0,20 fő

2 700 300

540 060

25

1.4.2.

Szünidei gyermekétkeztetés támogatása

1 200 adag

542

650 400

26

IV.

Közművelődési feladatok támogatása

2 270 000

27

1.5.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

2 270 000

28

Állami támogatás összesen:

45 065 430