Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 16

Matty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.16.

Matty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya a helyi önkormányzatra, annak képviselő-testületére, szerveire és az önkormányzat által irányított költségvetési szervre terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatottra.

2. Címrend és létszám előirányzat

2. § (1) A Képviselő-testület Matty Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) címrendjét az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát a költségvetési szervenként – a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – 5 főben állapítja meg a 2. melléklet szerint.

(3) A Képviselő-testület a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 8 főben hagyja jóvá a 2. melléklet szerint.

(4) A Képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2024. március 01-től 74.000 Ft-ban állapítja meg.

II. Fejezet

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

3. Az önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi költségvetése

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetésének

a) tárgyévi költségvetési bevételét 66.836.637 Ft-ban,

aa) működési költségvetési bevételét 64.208.517 Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 2.628.120 Ft-ban,

b) tárgyévi költségvetési kiadását 151.463.218 Ft-ban,

ba) működési költségvetési kiadását 64.998.756 Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 86.464.462 Ft-ban,

c) költségvetési hiányát 84.626.581 Ft-ban,

d) finanszírozási célú műveletek bevételeit 86.491.528 Ft-ban, melyből

da) előző évi működési pénzmaradványt 5.838.302 Ft-ban,

db) előző évi fejlesztési pénzmaradványt 80.653.226 Ft-ban,

e) finanszírozási kiadásait 1.864.947 Ft-ban állapítja meg, melyből az ÁH-on

belüli megelőlegezés 1.864.947 Ft.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét - működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten – együttesen, egyensúlyban a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított tárgyévi költségvetési bevételeket és kiadásokat összesítve a 4. melléklet szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselő-testület a Mattyi Óvoda költségvetését az 5. melléklet szerint, az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat 6–15. mellékletek szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek előirányzatát a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadásait célonként részletezve a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és fejlesztési célra átadott pénzeszközeit feladatonként a 18. melléklet szerint elfogadja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi általános tartalékát 500.000 Ft-ban, a cél tartalékát 511.456 Ft-ban hagyja jóvá a 19. melléklet szerint.

(2) A Képviselő-testület a tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

6. § (1) A képviselő-testület az ellátottak pénzbeli juttatásait a 20. melléklet szerinti tartalommal hagyja jóvá.

(2) A szociális juttatások előirányzatai között év közben a teljesítések figyelembevételével átcsoportosítás hajtható végre, melyről a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatni kell.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat által adott közvetett támogatást a 21. melléklet szerint nem állapít meg.

7. § A Képviselő-testület a 2024. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 22. melléklet szerint állapítja meg.

8. § A költségvetési évet követő 3 év várható előirányzatait - amelyet a Képviselő-testület a költségvetési év folyamati és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági előrejelzések szerint állapított meg - a 23. melléklet tartalmazza.

9. § (1) Az önkormányzat 2024. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásait a 24. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzatnak több éves kihatással járó döntése nem született.

(3) A képviselő-testület a 3. § (1) bekezdés c) pontja szerinti forráshiányát belső forrás bevonásával, az előző évi pénzmaradvány igénybevételével fedezi, külső forrás igénybevételére nincs szükség.

10. § Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletből fennálló kötelezettsége nincs.

4. A költségvetési hiány finanszírozásának módja, a költségvetési többlet felhasználása

11. § (1) A hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.

(2) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet felhasználásáról a Képviselő-testület annak felmerülését követő költségvetés módosításakor, költségvetést módosító rendelet elfogadásával dönt.

(3) A költségvetési szerv az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 5. § (1) bekezdésbe tartozó bevételei körében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli, a többletfeladatokkal összefüggő többletbevételét - a Képviselő-testület egyidejű tájékoztatásával a tényleges többletnek megfelelő összegű, saját hatáskörű egyidejű előirányzat-módosítás után - feladatai ellátására használhatja fel.

III. Fejezet

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK SZABÁLYAI

5. Általános végrehajtási szabályok

12. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(2) A képviselő-testület a gazdálkodás során elsősorban a kötelező feladatait biztosítja, további terhelhetősége és forrásai figyelembevétele mellett finanszírozza a szabadon vállalt, nem kötelező feladatait. A forrásokat elsődlegesen a kötelező feladatok finanszírozására kell fordítani.

13. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat módosítása nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötöttséggel.

(2) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások felhasználását korlátozza.

14. § (1) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételei az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat, vagy ha felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzat címzettek részére történő átutalására.

6. A költségvetési előirányzatok módosításának szabályai

15. § (1) A helyi önkormányzat a költségvetését, valamint az irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzatait a rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatása nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvényben (a továbbiakban: költségvetési törvény) felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(2) Az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak módosítását és a kiadások közötti átcsoportosításokat saját hatáskörében végrehajtsa. A módosítást a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során át kell vezetni.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára meghatározott, kötött célra felhasználható pótelőirányzatot biztosít, és a felhasználása képviselő-testületi döntés nélkül is végrehajtható, annak intézményi felosztásáról és felhasználásáról a polgármester jogosult dönteni. A módosítás a legközelebbi költségvetési rendelet módosítása során a rendeletben át kell vezetni, arról a polgármester a képviselő-testület tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

16. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók.

(2) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetve következményeinek elhárítása érdekében (vészhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti- az Áht. rendelkezéseitől eltérő – intézkedéseket hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesítheti.

17. § (1) A polgármester pótköltségvetési rendelettervezetet terjeszthet a képviselő-testület elé, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek a helyi önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(2) A pótköltségvetés elfogadásáig, illetve a jelentős összegű bevételi elmaradások teljesüléséig a nem kötelező feladatokra előirányzott kifizetéseket a polgármester felfüggesztheti.

18. § A helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet a soron következő költségvetés módosításakor tájékoztatja. A költségvetési szerv által módosított előirányzat a költségvetési rendelet módosításával hatályosul.

7. Költségvetési szervek pénzmaradványa

19. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá, melynek pontos összegét a zárszámadási rendelettel állapítja meg. Amennyiben jelen rendeletben elfogadott pénzmaradvány eltér a zárszámadási rendelettel megállapított pénzmaradványtól, akkor a költségvetési rendeletet módosítani szükséges.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen, amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

8. Intézmény gazdálkodására vonatkozó részletes szabályok

20. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. A kiadások és bevételek teljesülési ütemére figyelemmel teljesíthetők, saját bevételből tervezett kiadás teljesítésére a bevétel elmaradása esetén – annak mértékében – nem vállalható kötelezettség.

(2) Az intézmény tevékenysége során köteles a gazdaságosság, a hatékonyság és az eredményesség követelményeit érvényesíteni.

21. § (1) A jóváhagyott bevételi előirányzaton felüli saját bevételi többlet az intézményt illeti meg. Bevételi többlet a kiemelt előirányzatokon tervezett bevételt meghaladó realizált bevétel akkor, ha a betervezett jogcímeken a többletbevétel időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat változásokról az intézmény tájékoztatási kötelezettségének írásban tesz eleget.

(3) A személyi juttatás előirányzat saját hatáskörű módosítása esetén annak szöveges indokolása is szükséges. Az előirányzat növekedés tartós bér növelésére nem fordítható.

(4) A kiemelt, illetve a testület által meghatározott (egyéb) előirányzatokat az intézmény csak jogszabály, illetve az irányító szerv előírásai szerint módosíthatja.

(5) A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások többlettámogatási igényt sem a folyó költségvetési évben, sem az azt követő években nem eredményezhetnek.

9. Adósságrendezés, adósságállomány

22. § (1) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzatnak fennálló hitelállománya nincs.

(2) A képviselő-testület – amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. §-a szerint adósságrendezési eljárást az önkormányzat, vagy hitelezői nem kezdeményezték – önkormányzati biztost rendel ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozása a (3) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.

(3) Önkormányzati biztos kirendelése akkor kötelező, ha a költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és a tartozás állományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át.

IV. Fejezet

VEGYES RENDELKEZÉSEK

23. § (1) A Képviselő-testület a polgármestert, valamint a falugondnokot megillető cafetéria-juttatás éves keret összegét a nem rendszeres személyi juttatás részeként 364.173 Ft-ban állapítja meg. A megállapított összeg a munkáltató által az adóalap után fizetendő 15 % személyi jövedelemadót és 13 % szociális hozzájárulási adót is magába foglalja.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat, valamint az intézmény által foglalkoztatott munkavállalók esetében a napi munkába járás adómentes kilóméterenkénti költségtérítését 30 Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület a szünidei gyermekétkeztetést a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekeknek is biztosítja. Az ehhez kapcsolódó kiadás az intézményen kívüli gyermekétkeztetés cofogon tervezve van.

(4) A Képviselő-testület elrendeli, az ötszázezer forintot meghaladó – az államháztartás alrendszereiből nyújtott – céljellegű fejlesztési támogatások kedvezményezettje nevének, a támogatás céljának, összegének, a megvalósulás helyének és a támogatást odaítélő szervezet nevének helyben szokásos módon történő közzétételét, a döntést követő 60 napon belül.

(5) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a nettó ötmillió Forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időtartamra kötött szerződés esetében annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait a helyben szokásos módon – hirdetőtáblán, vagy az önkormányzat honlapján – közzé kell tenni.

(6) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a költségvetési szerv vezetőjét az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, a kiadások teljesítésére. A költségvetés elfogadásáig terjedő időszakban nyújtott előleg költségvetési támogatásnak minősül, ennek megfelelően kerül elszámolásra.

(7) E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a költségvetési törvényt, az Áht. hatályos rendelkezéseit, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell figyelembe venni.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

24. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

25. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának címrendje

A

B

C

1

Cím-szám

Cím megnevezése

2

I.

Matty Község Önkormányzata

önállóan működő és gazdálkodó

3

II.

Közoktatási intézmény

önállóan működő

4

Mattyi Óvoda és Bölcsőde

2. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2024. évi létszámkerete

A

B

C

D

1

Cím száma

Cím megnevezése

Eredeti előirányzat

2

Létszám (fő)

Ebből pedagógus

3

I.

Matty Község Önkormányzata

10,00

0

4

ebből polgármester

1,00

0

5

ebből falugondnok

1,00

0

6

ebből közfoglalkoztatott

8,00

0

7

II.

Mattyi Óvoda

3,00

1

8

Összesen

13,00

1

3. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Mérleg Matty Község Önkormányzata 2024. évi bevételeiről és kiadásairól

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Kiemelt bevételi előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

Kiemelt kiadási előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen

2

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

57 787 017

0

57 787 017

Személyi juttatások

32 695 360

0

32 695 360

3

Közhatalmi bevételek

4 200 000

0

4 200 000

Munkaadót terhelő járulékok

3 072 224

0

3 072 224

4

Működési bevételek

2 221 500

0

2 221 500

Dologi kiadások

18 470 511

0

18 470 511

5

Műkdési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 912 955

0

8 912 955

6

Költségvetési működési bevételek összesen

64 208 517

0

64 208 517

Egyéb működési célú kiadások

1 847 706

0

1 847 706

7

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

1 092 050

1 092 050

ebből: Elvonások és befizetések

750 000

0

750 000

8

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

1 536 070

1 536 070

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

50 000

0

50 000

9

Felhalmozási bevételek

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n kívülre

36 250

0

36 250

10

Költségvetési felhalmozási bevételek összesen

0

2 628 120

2 628 120

Tartalék

1 011 456

0

1 011 456

11

Költségvetési bevételek összesen

64 208 517

2 628 120

66 836 637

Költségvetési működési kiadások összesen

64 998 756

0

64 998 756

12

Értékpapírok bevételei

0

0

0

Beruházások

360 000

86 104 462

86 464 462

13

Működési pénzmaradvány

5 838 302

0

5 838 302

Felújítások

0

0

0

14

Finanszírozási működési bevételek összesen

5 838 302

0

5 838 302

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

15

Fejlesztési pénzmaradvány

0

80 653 226

80 653 226

Költségvetési felhalmozási kiadások összesen

360 000

86 104 462

86 464 462

16

Finanszírozási felhalmozási bevételek összesen

0

80 653 226

80 653 226

Költségvetési kiadások összesen

65 358 756

86 104 462

151 463 218

17

Finanszírozási bevételek összesen

5 838 302

80 653 226

86 491 528

ebből: Hosszú lejáratú hitelek, kölsönök törlesztése

0

0

0

18

Működési bevételek mindösszesen

70 046 819

0

70 046 819

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 864 947

0

1 864 947

19

Felhalmozási bevételek mindösszesen

0

83 281 346

83 281 346

Finanszírozási kiadások összesen

1 864 947

0

1 864 947

20

Bevétel együtt

70 046 819

83 281 346

153 328 165

Kiadások együtt

67 223 703

86 104 462

153 328 165

4. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának összevont költségvetése 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

57 787 017

0

57 787 017

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

51 736 572

0

51 736 572

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

14 043 310

0

14 043 310

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

17 990 392

0

17 990 392

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

17 062 870

0

17 062 870

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 640 000

0

2 640 000

8

B115

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6 050 445

0

6 050 445

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

1 092 050

1 092 050

15

B3

Közhatalmi bevételek

4 200 000

0

4 200 000

17

B34

Vagyoni típusú adók

1 200 000

0

1 200 000

18

Építményadó

0

0

0

19

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

20

Telekadó

0

0

0

21

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 000 000

0

3 000 000

22

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 000 000

0

3 000 000

23

Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 000 000

0

3 000 000

24

B354

Gépjárműadók

0

0

0

25

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

26

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

27

Talajterhelési díj

0

0

0

28

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

29

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

30

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

31

Építésügyi bírság

0

0

0

32

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

33

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

34

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

35

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

36

B4

Működési bevételek

2 221 500

0

2 221 500

37

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

38

B402

Szolgáltatások ellenértéke

380 000

0

380 000

39

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 841 500

0

1 841 500

40

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

41

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

43

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

44

Osztalékok

0

0

0

45

B405

Ellátási díjak

0

0

0

46

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

47

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

48

B408

Kamatbevételek

0

0

0

49

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

50

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

51

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

52

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

53

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

54

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

55

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

56

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

57

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

58

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

59

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

60

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

1 536 070

1 536 070

62

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

1 536 070

1 536 070

63

B1-B7

Költségvetési bevételek

64 208 517

2 628 120

66 836 637

64

B8

Finanszírozási bevételek

5 838 302

80 653 226

86 491 528

65

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

5 838 302

80 653 226

86 491 528

66

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

68

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

69

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

5 838 302

80 653 226

86 491 528

70

Működési pénzmaradvány

5 838 302

0

5 838 302

71

Fejlesztési pénzmaradvány

0

80 653 226

80 653 226

72

B816

Központi, irányító szervi támogatás

18 586 968

0

18 586 968

73

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

-18 586 968

0

-18 586 968

74

B7+B8

Bevételek összesen

70 046 819

83 281 346

153 328 165

75

K1

Személyi juttatások

32 695 360

0

32 695 360

76

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

21 917 454

0

21 917 454

77

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

21 014 195

0

21 014 195

78

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

79

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

80

K1105

Végkielégítés

0

0

0

81

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

82

K1107

Béren kívüli juttatások

273 732

0

273 732

83

K1109

Közlekedési költségtérítés

600 000

0

600 000

84

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

85

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

29 527

0

29 527

86

K12

Külső személyi juttatások

10 777 906

0

10 777 906

87

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

9 246 732

0

9 246 732

88

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

883 694

0

883 694

89

K123

Egyéb külső személyi juttatások

647 480

0

647 480

90

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 072 224

0

3 072 224

91

Szociális hozzájárulási adó

2 846 501

0

2 846 501

92

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

93

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

94

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

95

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

225 723

0

225 723

96

K3

Dologi kiadások

18 470 511

0

18 470 511

97

K31

Készletbeszerzés

2 958 221

0

2 958 221

98

K32

Kommunikációs szolgáltatások

134 000

0

134 000

99

K33

Szolgáltatási kiadások

12 035 303

0

12 035 303

100

K331

Közüzemi díjak

6 199 432

0

6 199 432

101

K332

Vásárolt élelmezés

1 027 409

0

1 027 409

102

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

103

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

566 524

0

566 524

104

K335

Közvetített szolgáltatások

1 450 000

0

1 450 000

105

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

239 370

0

239 370

106

K337

Egyéb szolgáltatások

2 552 568

0

2 552 568

107

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

108

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 342 987

0

3 342 987

109

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 285 992

0

3 285 992

110

K353

Kamatkiadások

0

0

0

111

K354

Egyéb pénzzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

112

K355

Egyéb dologi kiadások

56 995

0

56 995

113

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 912 955

0

8 912 955

114

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 847 706

0

1 847 706

115

K502

Elvonások és befizetések

750 000

0

750 000

116

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

117

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

50 000

0

50 000

118

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

119

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

36 250

0

36 250

120

K513

Tartalékok

1 011 456

0

1 011 456

121

Általános tartalék

500 000

0

500 000

122

Céltartalék

511 456

0

511 456

123

K6

Beruházások

360 000

86 104 462

86 464 462

124

Beruházások

283 464

67 798 789

68 082 253

125

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

76 536

18 305 673

18 382 209

126

K7

Felújítások

0

0

0

127

Felújítások

0

0

0

128

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

129

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

130

K1-K8

Költségvetési kiadások

65 358 756

86 104 462

151 463 218

131

K9

Finanszírozási kiadások

1 864 947

0

1 864 947

132

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

135

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 864 947

0

1 864 947

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

18 586 968

0

18 586 968

136

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

137

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

138

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

-18 586 968

0

-18 586 968

139

K8+K9

Kiadások összesen

67 223 703

86 104 462

153 328 165

140

Költségvetési hiány/többlet

-1 150 239

-83 476 342

-84 626 581

5. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

091110 Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

18 754 049

0

18 754 049

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

18 754 049

0

18 754 049

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

167 081

0

167 081

69

Működési pénzmaradvány

167 081

0

167 081

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

18 586 968

0

18 586 968

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

18 754 049

0

18 754 049

74

K1

Személyi juttatások

14 799 922

0

14 799 922

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

14 759 922

0

14 759 922

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

14 359 922

0

14 359 922

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

400 000

0

400 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

40 000

0

40 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

40 000

0

40 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

734 337

0

734 337

90

Szociális hozzájárulási adó

725 345

0

725 345

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

8 992

0

8 992

95

K3

Dologi kiadások

3 019 790

0

3 019 790

96

K31

Készletbeszerzés

300 000

0

300 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

42 000

0

42 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

2 432 563

0

2 432 563

99

K331

Közüzemi díjak

1 841 500

0

1 841 500

100

K332

Vásárolt élelmezés

456 063

0

456 063

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

50 000

0

50 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

85 000

0

85 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

245 227

0

245 227

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

245 177

0

245 177

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

50

0

50

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

200 000

0

200 000

123

Beruházások

157 480

0

157 480

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

42 520

0

42 520

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

18 754 049

0

18 754 049

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

18 754 049

0

18 754 049

139

Költségvetési hiány/többlet

-18 754 049

0

-18 754 049

6. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat kormányzati funkciók összesen 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

57 787 017

0

57 787 017

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

51 736 572

0

51 736 572

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

14 043 310

0

14 043 310

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

17 990 392

0

17 990 392

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

17 062 870

0

17 062 870

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 640 000

0

2 640 000

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6 050 445

0

6 050 445

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

1 092 050

1 092 050

15

B3

Közhatalmi bevételek

4 200 000

0

4 200 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200 000

0

1 200 000

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 000 000

0

3 000 000

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 000 000

0

3 000 000

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 000 000

0

3 000 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

2 221 500

0

2 221 500

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

380 000

0

380 000

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 841 500

0

1 841 500

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

1 536 070

1 536 070

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

1 536 070

1 536 070

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

64 208 517

2 628 120

66 836 637

63

B8

Finanszírozási bevételek

5 671 221

80 653 226

86 324 447

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

5 671 221

80 653 226

86 324 447

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

5 671 221

80 653 226

86 324 447

69

Működési pénzmaradvány

5 671 221

0

5 671 221

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

80 653 226

80 653 226

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

69 879 738

83 281 346

153 161 084

74

K1

Személyi juttatások

17 895 438

0

17 895 438

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

7 157 532

0

7 157 532

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 654 273

0

6 654 273

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

273 732

0

273 732

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

200 000

0

200 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

29 527

0

29 527

85

K12

Külső személyi juttatások

10 737 906

0

10 737 906

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

9 246 732

0

9 246 732

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

883 694

0

883 694

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

607 480

0

607 480

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 337 887

0

2 337 887

90

Szociális hozzájárulási adó

2 121 156

0

2 121 156

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

216 731

0

216 731

95

K3

Dologi kiadások

15 450 721

0

15 450 721

96

K31

Készletbeszerzés

2 658 221

0

2 658 221

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

92 000

0

92 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

9 602 740

0

9 602 740

99

K331

Közüzemi díjak

4 357 932

0

4 357 932

100

K332

Vásárolt élelmezés

571 346

0

571 346

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

516 524

0

516 524

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 450 000

0

1 450 000

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

239 370

0

239 370

105

K337

Egyéb szolgáltatások

2 467 568

0

2 467 568

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 097 760

0

3 097 760

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

3 040 815

0

3 040 815

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

56 945

0

56 945

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 912 955

0

8 912 955

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 847 706

0

1 847 706

114

K502

Elvonások és befizetések

750 000

0

750 000

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

50 000

0

50 000

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

36 250

0

36 250

119

K513

Tartalékok

1 011 456

0

1 011 456

120

Általános tartalék

500 000

0

500 000

121

Céltartalék

511 456

0

511 456

122

K6

Beruházások

160 000

86 104 462

86 264 462

123

Beruházások

125 984

67 798 789

67 924 773

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

34 016

18 305 673

18 339 689

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

46 604 707

86 104 462

132 709 169

130

K9

Finanszírozási kiadások

20 451 915

0

20 451 915

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 864 947

0

1 864 947

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

18 586 968

0

18 586 968

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

67 056 622

86 104 462

153 161 084

139

Költségvetési hiány/többlet

17 603 810

-83 476 342

-65 872 532

7. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

55 646 684

0

55 646 684

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

51 736 572

0

51 736 572

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

14 043 310

0

14 043 310

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

17 990 392

0

17 990 392

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

17 062 870

0

17 062 870

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 640 000

0

2 640 000

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 910 112

0

3 910 112

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

4 200 000

0

4 200 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

1 200 000

0

1 200 000

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

0

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

3 000 000

0

3 000 000

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

3 000 000

0

3 000 000

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 000 000

0

3 000 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

2 221 500

0

2 221 500

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

380 000

0

380 000

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 841 500

0

1 841 500

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

62 068 184

0

62 068 184

63

B8

Finanszírozási bevételek

4 892 919

0

4 892 919

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

4 892 919

0

4 892 919

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

4 892 919

0

4 892 919

69

Működési pénzmaradvány

4 892 919

0

4 892 919

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

66 961 103

0

66 961 103

74

K1

Személyi juttatások

9 754 212

0

9 754 212

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

9 754 212

0

9 754 212

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

9 246 732

0

9 246 732

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

507 480

0

507 480

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 424 211

0

1 424 211

90

Szociális hozzájárulási adó

1 273 631

0

1 273 631

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

150 580

0

150 580

95

K3

Dologi kiadások

5 279 540

0

5 279 540

96

K31

Készletbeszerzés

415 000

0

415 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

51 000

0

51 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

3 839 685

0

3 839 685

99

K331

Közüzemi díjak

930 000

0

930 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 450 000

0

1 450 000

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

200 000

0

200 000

105

K337

Egyéb szolgáltatások

1 259 685

0

1 259 685

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

973 855

0

973 855

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

958 155

0

958 155

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

15 700

0

15 700

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 912 955

0

8 912 955

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 336 250

0

1 336 250

114

K502

Elvonások és befizetések

750 000

0

750 000

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

50 000

0

50 000

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

36 250

0

36 250

119

K513

Tartalékok

500 000

0

500 000

120

Általános tartalék

500 000

0

500 000

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

26 707 168

0

26 707 168

130

K9

Finanszírozási kiadások

20 451 915

0

20 451 915

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

1 864 947

0

1 864 947

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

18 586 968

0

18 586 968

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

47 159 083

0

47 159 083

139

Költségvetési hiány/többlet

35 361 016

0

35 361 016

8. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

041233 Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 140 333

0

2 140 333

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 140 333

0

2 140 333

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

2 140 333

0

2 140 333

63

B8

Finanszírozási bevételek

778 302

0

778 302

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

778 302

0

778 302

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

778 302

0

778 302

69

Működési pénzmaradvány

778 302

0

778 302

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

2 918 635

0

2 918 635

74

K1

Személyi juttatások

2 801 400

0

2 801 400

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

2 801 400

0

2 801 400

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

2 771 873

0

2 771 873

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

29 527

0

29 527

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

182 091

0

182 091

90

Szociális hozzájárulási adó

182 091

0

182 091

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

233 491

0

233 491

96

K31

Készletbeszerzés

183 851

0

183 851

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

49 640

0

49 640

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

49 640

0

49 640

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

511 456

0

511 456

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

511 456

0

511 456

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

511 456

0

511 456

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

3 728 438

0

3 728 438

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

3 728 438

0

3 728 438

139

Költségvetési hiány/többlet

-1 588 105

0

-1 588 105

9. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

064010 Közvilágítás 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

2 424 500

0

2 424 500

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

1 909 056

0

1 909 056

99

K331

Közüzemi díjak

1 767 932

0

1 767 932

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

116 524

0

116 524

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

24 600

0

24 600

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

515 444

0

515 444

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

515 444

0

515 444

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 424 500

0

2 424 500

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

2 424 500

0

2 424 500

139

Költségvetési hiány/többlet

-2 424 500

0

-2 424 500

10. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

066020 Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

257 694

0

257 694

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

257 694

0

257 694

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

257 694

0

257 694

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

30 150

0

30 150

90

Szociális hozzájárulási adó

30 150

0

30 150

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

1 846 700

0

1 846 700

96

K31

Készletbeszerzés

900 000

0

900 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

600 000

0

600 000

99

K331

Közüzemi díjak

60 000

0

60 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

200 000

0

200 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

340 000

0

340 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

346 700

0

346 700

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

330 952

0

330 952

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

15 748

0

15 748

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 134 544

0

2 134 544

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

2 134 544

0

2 134 544

139

Költségvetési hiány/többlet

-2 134 544

0

-2 134 544

11. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

082044 Könyvtári szolgáltatások 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

432 000

0

432 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

432 000

0

432 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

332 000

0

332 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

100 000

0

100 000

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

71 884

0

71 884

90

Szociális hozzájárulási adó

54 184

0

54 184

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

17 700

0

17 700

95

K3

Dologi kiadások

1 165 110

0

1 165 110

96

K31

Készletbeszerzés

100 000

0

100 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

796 000

0

796 000

99

K331

Közüzemi díjak

580 000

0

580 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100 000

0

100 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

116 000

0

116 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

269 110

0

269 110

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

269 010

0

269 010

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

100

0

100

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

100 000

0

100 000

123

Beruházások

78 740

0

78 740

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

21 260

0

21 260

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

1 768 994

0

1 768 994

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

1 768 994

0

1 768 994

139

Költségvetési hiány/többlet

-1 768 994

0

-1 768 994

12. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

082092 Közművelődés- hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

144 000

0

144 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

144 000

0

144 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

144 000

0

144 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

16 848

0

16 848

90

Szociális hozzájárulási adó

16 848

0

16 848

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

2 049 500

0

2 049 500

96

K31

Készletbeszerzés

100 000

0

100 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

1 513 700

0

1 513 700

99

K331

Közüzemi díjak

1 020 000

0

1 020 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

100 000

0

100 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

393 700

0

393 700

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

435 800

0

435 800

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

435 700

0

435 700

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

100

0

100

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

60 000

0

60 000

123

Beruházások

47 244

0

47 244

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

12 756

0

12 756

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

2 270 348

0

2 270 348

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

2 270 348

0

2 270 348

139

Költségvetési hiány/többlet

-2 270 348

0

-2 270 348

13. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

107055 Falugondnoki szolgáltatás 2024.

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

4 506 132

0

4 506 132

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

4 356 132

0

4 356 132

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

3 882 400

0

3 882 400

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

273 732

0

273 732

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

200 000

0

200 000

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

150 000

0

150 000

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

150 000

0

150 000

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

612 703

0

612 703

90

Szociális hozzájárulási adó

564 252

0

564 252

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

48 451

0

48 451

95

K3

Dologi kiadások

1 726 270

0

1 726 270

96

K31

Készletbeszerzés

959 370

0

959 370

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

41 000

0

41 000

98

K33

Szolgáltatási kiadások

372 953

0

372 953

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

39 370

0

39 370

105

K337

Egyéb szolgáltatások

333 583

0

333 583

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

352 947

0

352 947

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

327 650

0

327 650

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

25 297

0

25 297

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

6 845 105

0

6 845 105

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

6 845 105

0

6 845 105

139

Költségvetési hiány/többlet

-6 845 105

0

-6 845 105

14. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

104037 Szünidei étkeztetés 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

0

0

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

0

0

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

0

0

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

0

0

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

0

0

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

725 610

0

725 610

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

571 346

0

571 346

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

571 346

0

571 346

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

154 264

0

154 264

108

K351

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

154 264

0

154 264

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

0

0

123

Beruházások

0

0

0

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítások

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

725 610

0

725 610

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

725 610

0

725 610

139

Költségvetési hiány/többlet

-725 610

0

-725 610

15. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

062020 Szennyvíz beruházás 2024. év

A

B

C

D

E

1

Rovat-szám

Kiemelt előirányzatok (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

0

0

0

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

1 092 050

1 092 050

15

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

0

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

0

0

0

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

0

0

0

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

0

0

0

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

0

0

0

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

1 536 070

1 536 070

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

1 536 070

1 536 070

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

0

2 628 120

2 628 120

63

B8

Finanszírozási bevételek

0

80 653 226

80 653 226

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

0

80 653 226

80 653 226

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

0

80 653 226

80 653 226

69

Működési pénzmaradvány

0

0

0

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

80 653 226

80 653 226

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

0

83 281 346

83 281 346

74

K1

Személyi juttatások

0

0

0

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

0

0

0

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

0

0

0

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

90

Szociális hozzájárulási adó

0

0

0

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

0

0

0

96

K31

Készletbeszerzés

0

0

0

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

0

0

0

99

K331

Közüzemi díjak

0

0

0

100

K332

Vásárolt élelmezés

0

0

0

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

0

0

0

103

K335

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

105

K337

Egyéb szolgáltatások

0

0

0

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

0

0

0

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

109

K353

Kamatkiadások

0

0

0

110

K354

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

0

0

111

K355

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

112

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

113

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

114

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

115

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

116

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

117

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

118

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

119

K513

Tartalékok

0

0

0

120

Általános tartalék

0

0

0

121

Céltartalék

0

0

0

122

K6

Beruházások

0

86 104 462

86 104 462

123

Beruházás

0

67 798 789

67 798 789

124

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

18 305 673

18 305 673

125

K7

Felújítások

0

0

0

126

Felújítás

0

0

0

127

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

128

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

129

K1-K8

Költségvetési kiadások

0

86 104 462

86 104 462

130

K9

Finanszírozási kiadások

0

0

0

131

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

132

K9113

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

133

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

135

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

135

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

136

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

137

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

138

K8+K9

Kiadások összesen

0

86 104 462

86 104 462

139

Költségvetési hiány/többlet

0

-83 476 342

-83 476 342

16. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós és egyéb állami támogatással megvalósuló projektek (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

BEVÉTEL

KIADÁS

2

VP-6-7.2.1.2-16 kódszámú Egyedi szennyvízkezelés

86 104 462

86 104 462

3

Előző évi pénzmaradvány

80 653 226

Beruházás

86 104 462

4

állami támogatás

1 092 050

5

Lakossági hozzájárulás

1 536 070

6

Önrész

2 823 116

17. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának felhalmozási kiadásai ÁFA-val növelten (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sorszám

Megnevezés

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1.

Óvodába tárgyi eszköz vásárlás - zárható szekrény, játékok

200 000

0

200 000

3

2.

VP-6-7.2.1.2-16 kódszámú Egyedi szennyvízkezelés

0

86 104 462

86 104 462

4

3.

Könyvtár - zárható szekrény

100 000

0

100 000

5

4.

Kultúrház - hűtő

60 000

0

60 000

6

Beruházási kiadás összesen

360 000

86 104 462

86 464 462

7

1.

0

0

0

8

Felújítási kiadás összesen

0

0

0

9

Felhalmozási kiadások összesen

360 000

86 104 462

86 464 462

18. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának működésre és fejlesztésre átadott pénzeszközei (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Sorszám

Kedvezményezett

Kötelező feladathoz

Önként vállalt feladathoz

Eredeti előirányzat

2

1.

2023. évi állami támogatások elszámolásából adódó visszafizetési kötelezettség

750 000

0

750 000

3

3.

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

28 400

0

28 400

4

4.

Bursa ösztöndíj

50 000

50 000

5

7.

TÖOSZ tagdíj

0

7 850

7 850

6

Támogatások összesen

778 400

57 850

836 250

19. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2024. évi tartalékai az Ávr. 23. § (3) bekezdése alapján

A

B

C

D

C

1

Sorszám

Céltartalék (adatok Ft-ban)

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Eredeti előirányzat

2

1.

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás 2024. évi önerő

0

511 456

511 456

3

Céltartalék összesen

0

511 456

511 456

4

Általános tartalék

500 000

0

500 000

5

Tartalékok összesen

500 000

511 456

1 011 456

20. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzat által folyósított ellátások

A

B

C

1

Sorszám

Pénzbeni és természetbeni szociális ellátások (adatok Ft-ban)

Eredeti előirányzat

2

1

Óvodáztatási - iskoláztatási támogatás

1 500 000

3

2

Települési támogatás

7 150 000

4

3

Házi segítségnyújtás térítési díj hozzájárulás

262 955

5

Összesen

8 912 955

21. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzatának 2024. évi közvetett támogatásai az Ávr. 28. § alapján (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

1

Megnevezés

Adóelengedés

Adókedvezmény

Egyéb

2

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

Jogcíme

Mértéke

Összege

3

Magánszemélyek kommunális adója

mentes

100%

0

0

-

-

0

4

Támogatás helyi adóknál összesen

0

0

-

-

0

22. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Matty Község Önkormányzata 2024. évi előirányzat felhasználási ütemterve (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

Rovat

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

2

B1

Működési célú támogatások ÁH-on belülről

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 815 000

4 822 017

57 787 017

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

1 092 050

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 092 050

4

B3

Közhatalmi bevételek

100 000

150 000

1 800 000

100 000

50 000

50 000

50 000

50 000

1 500 000

150 000

100 000

100 000

4 200 000

5

B4

Működési bevételek

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

185 000

186 500

2 221 500

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10 000

500 000

500 000

526 070

0

0

0

0

0

0

0

0

1 536 070

9

B8

Finanszírozási bevételek

86 491 528

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

86 491 528

10

B1-B8

Bevételek összesen

91 601 528

5 650 000

8 392 050

5 626 070

5 050 000

5 050 000

5 050 000

5 050 000

6 500 000

5 150 000

5 100 000

5 108 517

153 328 165

11

K1

Személyi juttatások

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 720 000

2 775 360

32 695 360

12

K2

Munkaadókat terhelő járulékok

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 000

256 224

3 072 224

13

K3

Dologi kiadások

1 000 000

1 500 000

2 000 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 530 000

1 730 511

18 470 511

14

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

100 000

150 000

1 100 000

200 000

200 000

200 000

200 000

2 000 000

400 000

400 000

1 500 000

2 462 955

8 912 955

15

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

750 000

0

597 706

0

250 000

250 000

0

0

0

0

0

1 847 706

16

ebből: átadott pénzeszköz

0

750 000

0

86 250

0

0

0

0

0

0

0

0

836 250

17

tartalékok

0

0

0

511 456

0

250 000

250 000

0

0

0

0

0

1 011 456

18

K6

Beruházások

0

0

86 104 462

160 000

0

200 000

0

0

0

0

0

0

86 464 462

19

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

21

K9

Finanszírozási kiadások

1 864 947

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 864 947

22

K1-K9

Kiadások összesen

5 940 947

5 376 000

92 180 462

5 463 706

4 706 000

5 156 000

4 956 000

6 506 000

4 906 000

4 906 000

6 006 000

7 225 050

153 328 165

23. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

2024-2025-2026. évi bevételeinek és kiadásainak alakulását bemutató mérleg Áht. 24. § (4) d) alapján (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Rovatszám

Kiemelt előirányzatok

2024. év

2025. év

2026. év

2

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

46 000 000

47 000 000

48 000 000

3

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

45 000 000

46 000 000

47 000 000

4

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

0

0

5

B112

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

6

B113

Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti feladatainak támogatása

0

0

0

7

B114

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

0

0

8

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

9

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

10

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

11

B13

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések ÁH-on belülről

0

0

0

12

B15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele ÁH-on belülről

0

0

0

13

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 000 000

1 000 000

1 000 000

14

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belülről

0

0

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

4 200 000

4 200 000

4 200 000

16

B34

Vagyoni tipusú adók

0

0

0

17

Építményadó

0

0

0

18

Magánszemélyek kommunális adója

1 200 000

1 200 000

1 200 000

19

Telekadó

0

0

0

20

B35

Termékek és szolgáltatások adói

0

0

0

21

B351

Értékesítési és forgalmi adók

0

0

0

22

Állandó jeleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó

3 000 000

3 000 000

3 000 000

23

B354

Gépjárműadók

0

0

0

24

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

25

Tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó

0

0

0

26

Talajterhelési díj

0

0

0

27

Korábbi évek megszünt adónemei áthúzódó fizetéseiből befolyt bevételek

0

0

0

28

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

29

Igazgatási szolgáltatási díjak

0

0

0

30

Építésügyi bírság

0

0

0

31

Környezetvédelmi bírság

0

0

0

32

Helyszíni bírság és közigazgatási bírság

0

0

0

33

Egyéb bírság (adó)

0

0

0

34

Késedelmi és önellenőrzési pótlék

0

0

0

35

B4

Működési bevételek

1 270 000

1 270 000

1 270 000

36

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

37

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

38

B403

Közvetített szolgáltatás ellenértéke

1 000 000

1 000 000

1 000 000

39

B404

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

40

Tárgyi eszközök vagyonkezeléséből, értékesítéséből származó bevétel (haszonbérlet)

0

0

0

41

Önkormányzati vagyon üzemeltetéséből, hasznosításából származó bevétel

0

0

0

42

Önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adásából származó bevétel

0

0

0

43

Osztalékok

0

0

0

44

B405

Ellátási díjak

0

0

0

45

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

270 000

270 000

270 000

46

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

47

B408

Kamatbevételek

0

0

0

48

B409

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

49

B410

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

50

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

0

51

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

52

B51

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

53

B52

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

54

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

55

B54

Részesedések értékesítése

0

0

0

56

B55

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

57

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

58

B64

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-on kívülről

0

0

0

59

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

60

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

61

Egyéb felhalmozási célú pénzeszközök ÁH-on kívülről

0

0

0

62

B1-B7

Költségvetési bevételek

51 470 000

52 470 000

53 470 000

63

B8

Finanszírozási bevételek

2 000 000

2 000 000

2 000 000

64

B81

Belföldi finanszírozás bevételei

1 000 000

1 000 000

1 000 000

65

B8111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

66

B8112

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

67

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

68

B8131

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 000 000

2 000 000

2 000 000

69

Működési pénzmaradvány

2 000 000

2 000 000

2 000 000

70

Fejlesztési pénzmaradvány

0

0

0

71

B816

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

72

Központi irányítású támogatás halmozódás miatt mínusz

0

0

0

73

B7+B8

Bevételek összesen

53 470 000

54 470 000

55 470 000

74

K1

Személyi juttatások

20 000 000

20 500 000

21 000 000

75

K11

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

20 000 000

20 500 000

21 000 000

76

K1101

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

20 000 000

20 500 000

21 000 000

77

K1103

Céljuttatás, projektprémium

0

0

0

78

K1104

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

0

0

79

K1105

Végkielégítés

0

0

0

80

K1106

Jubileumi jutalom

0

0

0

81

K1107

Béren kívüli juttatások

0

0

0

82

K1109

Közlekedési költségtérítés

0

0

0

83

K1110

Egyéb költségtérítések

0

0

0

84

K1113

Foglalkoztatottak egyéb szemályi juttatásai

0

0

0

85

K12

Külső személyi juttatások

0

0

0

86

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

0

0

0

87

K122

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját fogl. fizetett juttatások

0

0

0

88

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

89

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 600 000

2 665 000

2 730 000

90

Szociális hozzájárulási adó

2 600 000

2 665 000

2 730 000

91

Rehabilitációs hozzájárulás

0

0

0

92

Egészségügyi hozzájárulás

0

0

0

93

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

94

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

0

0

95

K3

Dologi kiadások

25 500 000

25 100 000

24 700 000

96

K31

Készletbeszerzés

2 000 000

2 500 000

3 000 000

97

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

0

98

K33

Szolgáltatási kiadások

18 300 000

17 700 000

17 100 000

99

K331

Közüzemi díjak

13 000 000

12 000 000

11 000 000

100

K332

Vásárolt élelmezés

1 000 000

1 000 000

1 000 000

101

K333

Bérleti és lízing díjak

0

0

0

102

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

500 000

700 000

900 000

103

K335

Közvetített szolgáltatások

1 000 000

1 000 000

1 000 000

104

K336

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

800 000

800 000

800 000

105

K337

Egyéb szolgáltatások

2 000 000

2 200 000

2 400 000

106

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

0

0

0

107

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 200 000

4 900 000

4 600 000

108

Előzetesen felszámított és fizetendő általános forgalmi adó

4 800 000

4 500 000

4 200 000

109

K355

Egyéb dologi kiadások

400 000

400 000

400 000

110

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000 000

5 200 000

5 400 000

111

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 500 000

1 500 000

1 500 000

112

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

113

K505

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-on belülre

0

0

0

114

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 000 000

1 000 000

1 000 000

115

K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-on kívülre

0

0

0

116

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

117

K513

Tartalék

500 000

500 000

500 000

118

Általános tartalék

500 000

500 000

500 000

119

Céltartalék

0

0

0

120

K6

Beruházások

0

0

0

121

K67

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

122

K7

Felújítások

0

0

0

123

K74

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

0

0

124

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

125

K1-K8

Költségvetési kiadások

54 600 000

54 965 000

55 330 000

126

K9

Finanszírozási kiadások

2 000 000

2 100 000

2 200 000

127

K9111

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

128

K914

ÁH-on belüli megelőlegezések visszafizetése

2 000 000

2 100 000

2 200 000

129

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

130

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

0

0

0

131

K917

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

132

Irányító szervi támogatás halmozódás miatt minusz

0

0

0

133

K8+K9

Kiadások összesen

56 600 000

57 065 000

57 530 000

134

Költségvetési hiány/többlet

-3 130 000

-2 595 000

-2 060 000

24. melléklet a 2/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás költségvetetési törvény és egyéb kormányrendelet szerinti feladatalapú állami támogatásokról 2024. év (adatok Ft-ban)

A

B

C

D

E

1

Jogcím száma

Megnevezés

Költségvetési törvény szerinti támogatás

Kiegészítő támogatás

Állami támogatás összesen

2

I.

Önkormányzatok működésének általános támogatása

14 043 310

0

14 043 310

3

Településüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok támogatása összesen

3 964 455

0

3 964 455

4

1.1.1.2.

ebből: zöldterület-gazdálkodás

1 216 800

0

1 216 800

5

1.1.1.3.

közvilágítás fenntartás

2 424 500

0

2 424 500

6

1.1.1.4.

köztemető fenntartás

0

0

0

7

1.1.1.5.

közutak fenntartása

323 155

0

323 155

8

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok

6 600 000

0

6 600 000

9

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

35 700

0

35 700

10

1.1.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0

0

0

11

1.1.4.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 443 155

0

3 443 155

13

II.

Köznevelési feladatok támogatása

17 990 392

0

17 990 392

14

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

1 378 992

0

1 378 992

15

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

580 000

0

580 000

16

1.2.2.1

Pedagógusok átlagbéralapú támogaása

10 046 400

0

10 046 400

17

1.2.3.1.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

717 000

0

717 000

18

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

5 268 000

0

5 268 000

19

III.

Szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési támogatás

17 062 870

0

17 062 870

20

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

15 987 200

0

15 987 200

21

1.3.1.

Települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

9 940 000

0

9 940 000

22

1.3.2.5.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki

6 047 200

0

6 047 200

23

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1 075 670

0

1 075 670

24

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

579 200

0

579 200

25

1.4.1.2.

Intézményi gyerekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

0

0

0

26

1.4.2.

Szünidei gyermekétkeztetés támogatása

496 470

0

496 470

27

IV.

Közművelődési feladatok támogatása

2 270 000

370 000

2 640 000

28

1.5.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

2 270 000

370 000

2 640 000

29

Állami támogatás összesen:

51 366 572

370 000

51 736 572