Kishajmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016.(XI.18.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról

Hatályos: 2016. 11. 19

Kishajmás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 4. pontjában és az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1.§


A rendelet hatálya kiterjed Kishajmás község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő vegyes (felnőtt és gyermek) háziorvosi körzetre, vegyes fogorvosi körzetre, a védőnői ellátás körzetére, az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.


Háziorvosi, házi gyermekorvosi körzetek

2.§


(1)   Kishajmás község lakossága a sásdi I. számú háziorvosi körzethez tartozik.

(2)   A Háziorvosi körzet székhelye: Sásd

(3)   Kishajmás község lakossága a sásdi házi gyermekorvosi körzethez tartozik.

(4)   A körzet székhelye: Sásd


Háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátás körzetei

3.§


(1) Az alapellátáshoz kapcsolódó gyermek és felnőtt (vegyes) háziorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátást az önkormányzat megállapodás keretében látja el.

(2) Az ügyeleti ellátás székhelye: Sásd, Szent Imre u. 23.


Védőnői körzet

4.§


(1) A település a sásdi I. számú védőnői körzethez tartozik.

(2) A körzet székhelye: Sásd


Fogorvosi körzet

5.§


(1) Kishajmás község gyermek lakossága vonatkozásában a fogorvosi ellátást a sásdi I. számú fogorvosi körzet biztosítja. A sásdi I. számú fogorvosi körzet székhelye: Sásd.


(2) Kishajmás község felnőtt lakossága vonatkozásában a fogorvosi ellátást a sásdi II. számú fogorvosi körzet biztosítja. A sásdi II. számú fogorvosi körzet székhelye: Sásd.



Iskola-egészségügyi körzet

6.§


Az iskola-egészségügyi ellátás a háziorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, amelyet a fogorvos és fogászati asszisztens közreműködésével Kishajmás Községi Önkormányzat az illetékes oktatási intézmény révén biztosít.



Záró rendelkezések

7.§


Jelen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba. Jelen rendelet hatálybalépésével Kishajmás községi Önkormányzat képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 8/2016.(IX.) sz. rendelete hatályát veszti.