Kishajmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 08

Kishajmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.08.

Kishajmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja meg az önkormányzat 2024. évi költségvetésről.

1. § A rendelet hatálya az Önkormányzatra és annak intézményeire terjed ki.

2. § (1) Kishajmás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2024. évi pénzügyi tervének a bevételi és kiadási főösszegét 47.922.495,- forintban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított bevételeket forrásonként az 1. melléklet a kiadások előirányzatait funkciók és intézmények szerint a 2. melléklet tartalmazza.

3. § (1) Kishajmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete által engedélyezett létszámkeretet a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Kishajmás Községi Önkormányzat működési célú kiadások és bevételek pénzügyi mérlegét a 4. melléklet, Kishajmás Község felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak összesített pénzügyi mérlegét 5. melléklet tartalmazza.

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(3) A működési célú forráshiány finanszírozásának érdekében a képviselő-testület likvid hitel igénybevételét rendelheti el.

(4) A 2. § (1) bekezdésében kimutatott költségvetési hiány fedezetét az előző évben képződött pénzmaradvány visszatervezésével biztosítja.

(5) A (3) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről a polgármester gondoskodik, külön Képviselő-testületi döntés alapján.

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.

(3) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (4) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(4) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Az önállóan működő költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a képviselő-testületi határozattal elfogadott munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által a (önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő) költségvetési szerv számára ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.

(4) Az önállóan működő költségvetési szerv feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről oly módon gondoskodik, hogy az biztosítsa az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésében részére megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

(5) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(6) A költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § (1) A képviselő-testület a költségvetési szervei költségvetési előirányzatainak felhasználására az Áht. 34-35. §-ra, valamint az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ámr.) 36. § (1)-(3) bekezdés, 42. § rendelkezéseire tekintettel az alábbiakról rendelkezik.

(2) Az Áht. 34. §-ban meghatározott bevételi többleteit csak az alapfeladat ellátására fordíthatja az intézmény. Ezen többletbevételek alapfeladatra történő felhasználása során elsődlegesen a működési költségek finanszírozhatóságát kell szem előtt tartani a megállapított működési, gazdálkodási tartalék további növelése céljából.

(3) A személyi juttatásokra és a munkaerővel való gazdálkodásra vonatkozóan az Ámr. 36. § rendelkezéseit csak jelen rendeletben foglalt keretek között lehet alkalmazni. A személyi juttatások előirányzatainak év közbeni, átmeneti maradványa csak az átmenetileg jelentkező többletfeladat ellátására használható fel. A fel nem használt átmeneti maradvány működtetéssel kapcsolatos felhasználására a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben intézkedést tehet, de erről egyidejűleg köteles a polgármestert tájékoztatni.

(4) A költségvetési szerv vezetője a többletbevételek terhére tartós kötelezettségvállalást nem tehet. A feladatellátás kapcsán feladatelmaradásból származó maradványt, valamint az Ámr. 36. §-ban fel nem sorolt egyéb bevételeket a költségvetési szerv vezetője a fenntartó döntéséig zárolni köteles.

(5) A költségvetési szerv vezetője az alapfeladatok ellátásával kapcsolatos beszerzésekhez az a) pont szerinti többletbevételeit saját hatáskörben felhasználhatja, de köteles az önkormányzat vagyonával való rendelkezésről szóló önkormányzati rendeletben foglaltakat alkalmazni.

8. § A képviselő-testület felhatalmazza polgármesterét, hogy az év közbeni előre nem tervezett tartós kötelezettség vállalással nem járó feladatok ellátására a rendelet 15. §-ban foglaltakon felül saját hatáskörben éves szinten összesen 500 ezer forint erejéig kötelezettséget vállaljon.

9. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

10. § A Polgármester átmeneti gazdálkodásról szóló tájékoztatóját a képviselő-testület elfogadja, az átmeneti időszak alatt teljesített bevételeket és kiadásokat e rendelet előirányzatainak terhére kell lekönyvelni.

11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

1. Költségvetési bevételek

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

2.

3.

4.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

17 806 932

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B1131

12 637 120

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B1132

243 390

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (=03+04)

B113

12 880 510

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

2 270 000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

B115

Elszámolásból származó bevételek

B116

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+02+05+…+08)

B11

32 957 442

Elvonások és befizetések bevételei

B12

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

2 204 852

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=09+…+14)

B1

35 162 294

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=16+…+20)

B2

0

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

Társaságok jövedelemadói

B312

Jövedelemadók (=22+23)

B31

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

Vagyoni tipusú adók

B34

300 000

Értékesítési és forgalmi adók

B351

4 200 000

Fogyasztási adók

B352

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

Gépjárműadók

B354

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

Termékek és szolgáltatások adói (=28+…+32)

B35

4 200 000

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

Közhatalmi bevételek (=24+...+27+33+34)

B3

4 500 000

Készletértékesítés ellenértéke

B401

Szolgáltatások ellenértéke

B402

2 867 859

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

Tulajdonosi bevételek

B404

Ellátási díjak

B405

0

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek

B4081

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek

B4082

0

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek (=43+44)

B408

0

Részesedésekből származó pénzügyi műveletek bevételei

B4091

Más egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B4092

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei (=46+47)

B409

0

Biztosító által fizetett kártérítés

B410

Egyéb működési bevételek

B411

Működési bevételek (=36+…+42+45+48+...+50)

B4

2 867 859

Immateriális javak értékesítése

B51

Ingatlanok értékesítése

B52

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

Részesedések értékesítése

B54

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

Felhalmozási bevételek (=52+…+56)

B5

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B62

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B63

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B64

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B65

Működési célú átvett pénzeszközök (=58+…+62)

B6

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése az Európai Uniótól

B72

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése kormányoktól és más nemzetközi szervezetektől

B73

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B74

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B75

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=64+…+68)

B7

0

Költségvetési bevételek (=15+21+35+51+57+63+69)

B1-B7

42 530 153

2. Finanszírozási bevételek

2.

3.

4.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8113

Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól (=01+02+03)

B811

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

5392342

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

5 392 342

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

Lekötött bankbetétek megszüntetése

B817

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8191

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök bevételei

B8192

Tulajdonosi kölcsönök bevételei (=18+19)

B819

0

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17+20)

B81

5 392 342

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

B824

Hitelek, kölcsönök felvétele külföldi pénzintézetektől

B825

Külföldi finanszírozás bevételei (=22+…+26)

B82

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

Váltóbevételek

B84

Finanszírozási bevételek (=21+27+28+29)

B8

5 392 342

2. melléklet a 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelethez

Kiadások

1. Költségvetési kiadások

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

2.

3.

4.

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

10 409 745

Normatív jutalmak

K1102

Céljuttatás, projektprémium

K1103

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

Végkielégítés

K1105

Jubileumi jutalom

K1106

Béren kívüli juttatások

K1107

192 000

Ruházati költségtérítés

K1108

Közlekedési költségtérítés

K1109

Egyéb költségtérítések

K1110

Lakhatási támogatások

K1111

Szociális támogatások

K1112

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

10 601 745

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

10 573 600

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

0

Egyéb külső személyi juttatások

K123

0

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

10 573 600

Személyi juttatások (=14+18)

K1

21 175 345

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

2 678 003

Szakmai anyagok beszerzése

K311

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

3 830 000

Árubeszerzés

K313

0

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

3 830 000

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

126 240

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

246 000

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

372 240

Villamosenergia szolgáltatás díja

K3311

5 129 544

Gázenergia szolgáltatás díja

K3312

0

Távhő- és melegvíz szolgáltatás díja

K3313

Víz- és csatorna szolgáltatás díja

K3314

124 800

Közüzemi díjak (=28+29+30+31)

K331

5 254 344

Vásárolt élelmezés

K332

200 000

Bérleti és lízing díjak

K333

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

1 001 536

Közvetített szolgáltatások

K335

15 205

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

200 000

Egyéb szolgáltatások

K337

2 749 963

Szolgáltatási kiadások (=32+…+38)

K33

4 166 704

Kiküldetések kiadásai

K341

54 000

Reklám- és propagandakiadások

K342

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=40+41)

K34

54 000

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

3 240 103

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

Kamatkiadások

K353

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

Egyéb dologi kiadások

K355

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=43+…+47)

K35

3 240 103

Dologi kiadások (=24+27+39+42+48)

K3

16 917 391

Társadalombiztosítási ellátások

K41

Családi támogatások

K42

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

2 462 400

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=50+…+57)

K4

2 462 400

Nemzetközi kötelezettségek

K501

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

K5021

A helyi önkormányzatok törvényi előíráson alapuló befizetései

K5022

Egyéb elvonások, befizetések

K5023

Elvonások és befizetések (=60+61+62)

K502

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K503

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K504

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K505

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

2 741 924

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K507

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K508

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

Kamattámogatások

K510

Működési célú támogatások az Európai Uniónak

K511

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K512

24 000

Tartalékok

K513

622 534

Egyéb működési célú kiadások (=59+63+…+74)

K5

3 388 458

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

Részesedések beszerzése

K65

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

Beruházások (=76+…+79)

K6

0

Ingatlanok felújítása

K71

Informatikai eszközök felújítása

K72

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

Felújítások (=84+…+87)

K7

0

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K81

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K83

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

K85

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

K86

Lakástámogatás

K87

Felhalmozási célú támogatások az Európai Uniónak

K88

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=89+…+97)

K8

0

Költségvetési kiadások (=19+20+49+58+75+83+88+98)

K1-K8

46 621 597

2. Finanszírozási kiadások

Rovat megnevezése

Rovat
száma

Előirányzat

2.

3.

4.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=01+02+03)

K911

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9122

Kincstárjegyek beváltása

K9123

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi kötvények beváltása

K9125

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

K9126

Belföldi értékpapírok kiadásai (=05+…+10)

K912

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

1300898

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

K915

Pénzeszközök lekötött bankbetétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Hosszú lejáratú tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K9191

Rövid lejáratú tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K9192

Tulajdonosi kölcsönök kiadásai (=18+19)

K919

0

Belföldi finanszírozás kiadásai (=04+11+…+17+20)

K91

1 300 898

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek

K924

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

K925

Külföldi finanszírozás kiadásai (=22+…+26)

K92

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Váltókiadások

K94

Finanszírozási kiadások (=21+27+28+29)

K9

1 300 898

3. melléklet a 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelethez

A létszám funkciócsoportonkénti megoszlása

Funkció-csoportok

Funkciók

Vezetői létszám

Nem vezetői létszám

Létszám összesen

középfokú

felsőfokú

Összesen

alapfokú

középfokú

felsőfokú

Összesen

végzettséggel

végzettséggel

Létszám funkciócsoportonkénti megoszlása

I. funkció-csoport

a) csoport

1,0

1

0

1

b) csoport

0

0

0

Összesen (01+02)

1

0

1

0

0

0

0

1

II. funkció-csoport

Humánpolitikai

0

0

0

Gazdálkodási-költségvetési

0

0

0

Jogi

0

0

0

Nemzetközi

0

0

0

Ellenőrzési

0

0

0

Koordinációs

0

0

0

Informatikai

0

0

0

Kommunikációs

0

0

0

Egyéb (…)

0

2,0

2

2

Összesen (04+…+12)

0

0

0

0

2

0

2

2

III. funkció-csoport

Adminisztratív-titkársági (15+16+17)

0

0

0

- I. csoport feladatait segítő

- II. csoport feladatait segítő

- III. csoport feladatait segítő

Protokolláris

0

0

0

Kézbesítési

0

0

0

Szállítási

0

0

0

Jóléti

0

0

0

Üzemeltetési

0

0

0

Rendészeti

0

0

0

Raktározási

0

0

0

Egyéb (…)

0

2,0

2

2

Összesen (14+18+…+25)

0

0

0

2

0

0

2

2

Összesen (03+13+26)

1

0

1

2

2

0

4

5

A funkciócsoportokba sorolt létszám megoszlása bérrendszerek szerint

Köztisztviselők, kormánytisztviselők (29+30+31)

0

0

0

0

0

0

0

0

I. funkció csoport

0

II. funkció csoport

0

III. funkció csoport

0

Különleges jogállású szervek, Állami Számvevőszék tisztviselői (33+34+35)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Nemzeti Adó- és Vámhivatal állománya (37+38+39)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottak (41+42+43)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Közalkalmazottak (45+46+47)

0

0

0

0

2

0

2

2

I. funkció csoport

0

0

0

II. funkció csoport

0

2,0

2

2

III. funkció csoport

0

0

0

Bírák, ügyészek, igazságügyi, ügyészségi alkalmazottak (49+50+51)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai (53+54+55)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Rendvédelmi alkalmazottak (57+58+59)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Magyar Honvédség hivatásos állományú katonái (61+62+63)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Honvédelmi alkalmazottak (65+66+67)

I. funkció csoport

II. funkció csoport

III. funkció csoport

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozók (69+70+71)

0

0

0

2

0

0

2

2

I. funkció csoport

0

0

0

II. funkció csoport

0

0

0

III. funkció csoport

0

2,0

2

2

- ebből: közfoglalkoztatottak (73+74+75)

0

0

0

2

0

0

2

2

I. funkció csoport

0

0

0

II. funkció csoport

0

0

0

III. funkció csoport

0

2,0

2

2

Választott tisztségviselők (77+78+79)

1

0

1

0

0

0

0

1

I. funkció csoport

1,0

1

0

1

II. funkció csoport

0

0

0

III. funkció csoport

0

0

0

Megbízási szerződés alapján foglalkoztatottak (81+82+83)

0

0

0

0

0

0

0

0

I. funkció csoport

0

0

0

II. funkció csoport

0

0

0

III. funkció csoport

0

0

0

4. melléklet a 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások pénzügyi mérlege


BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


KIADÁSOK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


1.


Önkormányzatok működési támogatásai

32.957.442.-


Személyi juttatások

21.175.345.-


3.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2.204.852.-


Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adó

2.678.003.-

4.

Közhatalmi bevételek

4.500.000.-

Dologi kiadások

17.539.925.-

5.

Működési bevételek

2.867.859.-

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2.462.400.-

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Egyéb működési célú kiadások

2.765.924.-

7.

finanszírozási bevételek

5.392.342.-

finansz.kiadások

1.300.898.-

8.

Bevételek összesen:

47.922.495.-

Kiadások összesen:

47.922.495.-
.-

5. melléklet a 3/2024. (III. 7.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások pénzügyi mérlege


BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat


KIADÁSOK MEGNEVEZÉSE


Előirányzat

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1.

Beruházások

2.

Felhalmozási bevételek

2.

Felújítások

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Bevételek összesen:

0

Kiadások összesen:

0