Erdősmárok Község Önkörmányzat Képviselő-testületének 4/2019 (X.23.) önkormányzati rendelete

a képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2019. 10. 24

Erdősmárok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 143.§ (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


  1. A rendelet hatálya – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével – kiterjed Erdősmárok Község Önkormányzat Képviselő-testületének (a továbbiakban: képviselő-testület) tagjaira (a továbbiakban: képviselő).
  2. A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.


2. §


  1. A képviselő megválasztása időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíjra jogosult.
  2. A tiszteletdíj mértéke havi bruttó 22 500 Ft.
  3. A (2) bekezdésben meghatározott tiszteletdíjon felül a képviselő-testület bizottsága elnökének, bizottsága képviselő tagjának, valamint bizottsága nem képviselő tagjának tisztsége betöltéséért tiszteletdíj nem jár.
  4. A tiszteletdíjról vagy annak egy részéről a képviselő a képviselő-testülethez címzett írásbeli nyilatkozattal mondhat le. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a lemondás kezdő és befejező időpontját, továbbá a lemondással érintett tiszteletdíj bruttó összegét.
  5. A tiszteletdíjat havonta utólag, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig átutalással kell kifizetni, elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik
  6. A tiszteletdíj kifizetéséhez szükséges adatokat a képviselő a jegyző részére köteles bejelenteni, aki a kifizetéshez szükséges személyes adatokat a megbízatás ideje alatt, ahhoz kapcsolódóan a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli.


3. §


  1. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a képviselői megbízatás keletkezésének napjától kell alkalmazni.
  2. Hatályát veszti Erdősmárok Község Önkormányzata képviselő-testületének az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 9/2014. (X. 20.) önkormányzati rendelete.
  3. A rendelet kihirdetéséről – a helyben szokásos módon – a jegyző gondoskodik.




Márton János

polgármester

Dr. Tamás Dávid

jegyző


Záradék


A rendelet a községben kihirdetésre került.


Erdősmárok, 2019. október 23.


Dr. Tamás Dávid

jegyző