Borjád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018. (V.30.) önkormányzati rendelete

a lakások bérének megállapításáról

Hatályos: 2018. 06. 01

Borjád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a lakások és helyiségek bérletére valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló módosított és kiegészített 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: "Lt.") 34.§-a felhatalmazása alapján a következő rendeletet alkotja:

1.§

A rendelet hatálya kiterjed Borjád Község Önkormányzata tulajdonában lévő lakásokra.

2.§

(1) A havi lakbér mértéke a lakás komfortfokozata és a beépítési jellege alapján bérbeadott lakások esetében:

a) Összkomfortos lakás:  353 Ft/m2          cím: Kossuth L. utca 1/b. szám          (1 db)

b) Komfort nélküli: nincsen

(2) A bérlő köteles a közüzemi díjakat az egyedi fogyasztásmérő szerinti megállapított mértékben - a bérleti szerződésben megállapítottak szerint - közvetlenül a közüzemnek, vagy a bérbeadónak megfizetni.

3.§

(1) A lakások bérlői elsősorban az önkormányzattal munkaviszonyban álló alkalmazottak, ezesetben a bérlet időtartama a munkaviszony megszűnéséig tart.

(2) A lakások bérlőjéről a polgármester átruházott hatáskörben jogosult dönteni.


4.§

A rendeletben megállapított lakbér mértékét a képviselőtestület minden évben felülvizsgálja. A testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy a díjmegállapításnál a kerekítés szabályai szerint járjon el.

5.§

(1) Ez a rendelet 2018. június 1. napján lép hatályba.

(2) A jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Borjád Község Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati tulajdonú lakások lakbérének megállapításáról, a használati díj mértékéről és a lakbér megfizetésének támogatásáról szóló 4/2001.(VI.01.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.