Kékesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete

a kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló 5/2014. (IX.19.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 02. 01- 2023. 02. 01

Kékesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete

a kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló 5/2014. (IX.19.) számú rendelet módosításáról

2023.02.01.

Kékesd Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva és a Magyarország önkormányzatairól szóló, 2011. évi CLXXXIX. tv. 42. §-ban kapott felhatalmazásával élve a következő rendeletet alkotja:

1. § A kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § Kitüntető díjak és Díszpolgári Cím elnevezése:

a) Kékesd Gyermekeiért Kitüntető Díj

b) Kékesd Szolgálatáért Kitüntető Díj

c) Bonum Village Kékesd Díj

d) Díszpolgári Cím

e) Kékesd Polgára Cím

f) Kékesdi Nemzedékek Cím”

2. § A kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete a következő 6/A. és 6/B. §-sal egészül ki:

„6/A. § (1) Kékesd Polgára Cím adományozható annak a kékesdi magyar állampolgárnak, aki ötven éve a település lakosa, részt vesz a közösség életében és köztiszteletben áll.

(2) A díjazott adományozást igazoló okiratot és emléktáblát kap, melyet elhelyezhet a település büszkesége jeléül a háza jól látható utcafronti oldalán.

6/B. § (1) Kékesdi Nemzedékek Cím adományozható annak a kékesdi magyar állampolgárnak, aki kékesdi felmenőkkel rendelkezik.

(2) A díjazott adományozást igazoló okiratot és emléktáblát kap, melyet elhelyezhet a település büszkesége jeléül a háza jól látható utcafronti oldalán.”

3. § A kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete 7. § a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A helyi elismerés adományozására javaslatot tehet:)

„a) „Díszpolgári Cím, Kékesd Polgára Cím és Kékesdi Nemzedékek Cím adományozására, bárki írásban tehet javaslatot, mely javaslathoz a Képviselő-testület megválasztott tagjai legalább felének ajánlása (aláírása) is szükséges. A javaslatot a Polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé.”

4. § A kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról szóló Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete 10. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„10. § Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.