Szellő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2019( X.29.) számú rendelete

a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjának szabályozásáról

Hatályos: 2019. 10. 29

Szellő Község Önkormányzata Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


A rendelet hatálya kiterjed a Szellő Község Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) képviselőjére, az önkormányzat képviselő-testülete bizottságainak elnökére, nem képviselő tagjára.

2.§


  1. A képviselőt és a bizottság nem képviselő tagját megválasztásának időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.


  1. Az önkormányzati képviselők tiszteletdíja 6.000.- Ft.


  1. A bizottság nem képviselő tagját - a bizottsági tagságok számától függetlenül - az aképviselők tiszteletdíjának 50 %-a illeti meg.
  2. A bizottság képviselő tagját - a bizottsági tagságok számától függetlenül - a képviselői tiszteletdíjon kívül tiszteletdíj nem illeti meg.


3.§


A tiszteletdíj kifizetésének napja a tárgyhót követő hó 5. napja.


4.§


(1)A rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit a 2019. október 13-án megválasztott képviselők vonatkozásában kell alkalmazni.


E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és működési feltételeinek biztosításáról szóló 6/2014. (X.16.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.