Kisdér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 27.) önkormányzati rendelete

A falugondnoki szolgálatról szóló 2/2022.(VI.13.) sz. rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 27

Kisdér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 27.) önkormányzati rendelete

A falugondnoki szolgálatról szóló 2/2022.(VI.13.) sz. rendelet módosításáról

2024.03.27.

Kisdér Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított felhatalmazás alapján, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 60. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A rendelet 8. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(1) Tekintettel arra, hogy Kisdér községben nem működik óvoda és iskola, így a szolgáltatás magába foglalja (a) a gyermekek szállítását az intézményekbe és (b) az egyéb gyermekszállítást (különösen az óvoda, közoktatási és közművelődési intézmény által szervezett rendezvényekre, versenyekre és haza, illetve az iskolaidőn kívüli iskolai rendezvényekre történő oda-vissza szállítást).

2. § (1) A rendelet 15. § (5) paragrafusa az alábbiak szerint módosul:

„(5) A rendeletben szereplő szolgáltatások iránti kérelmet a polgármesternél, vagy a szolgáltatást végzőnél kell írásban, szóban vagy telefonon előterjeszteni, melyről a falugondnok nyilvántartást köteles vezetni.

(2) A rendelet 15. §-a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A szolgáltatás iránti kérelmet – amennyiben az Kisdér településre szól – egy munkanappal korábban, településen kívüli szolgáltatási kérelmet három munkanappal előtte kell egyeztetni és benyújtani.

(3) A rendelet 15. §-a az alábbi (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) A feladatellátás sorrendje függ: a, a bejelentés időpontjától, b, a kérelem fontosságától.

3. § A rendelet 18. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(2) A falugondnoki szolgáltatás folyamatos biztosítása nem szüneteltethető, a falugondnok távolléte esetében helyettesítésének megoldásáról a polgármester köteles gondoskodni. A falugondnokot – együttműködési megállapodás alapján – Ócsárd település falugondnoka helyettesíti. A falugondnok távolléte – betegállomány, szabadság – esetén helyettesítése bármilyen végzettségű, D kategóriás jogosítvánnyal rendelkező személlyel megoldható.

4. § A rendelet 19. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(1) A falugondnok a feladatait a munkaköri leírásban, valamint a polgármester utasításának megfelelően köteles ellátni. Tevékenységéről évente köteles beszámolni a képviselő-testületnek.

5. § Ez a rendelet 2024. március 27-én lép hatályba.