Mároki Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

a mini bölcsődei térítési díjakról

Hatályos: 2024. 05. 01

Mároki Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

a mini bölcsődei térítési díjakról

2024.05.01.

Mároki Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 29. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk. (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el.

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Mároki Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) fenntartásában működő Mároki Mini Bölcsődében bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermekek esetében a szülői felügyeleti joggal rendelkező szülő vagy más törvényes képviselő (a továbbiakban törvényes képviselő) étkezési és gondozási intézményi térítési díjfizetési kötelezettségére.

2. § (1) A mini bölcsődében a gyermekétkeztetésért és a gondozásért térítési díjat kell megállapítani.

(2) A mini bölcsődében fizetendő étkeztetés intézményi térítési díja 4 étkezésre (reggeli, tízórai, ebéd uzsonna): bruttó 500 Ft/nap/fő.

(3) A fenntartó a mini bölcsődében a gyermekek gondozásra, nevelésére az intézményi térítési díjat 0 forintban állapítja meg.

3. § (1) A mini bölcsődei étkezés térítési díját (a továbbiakban: személyi térítési díj) a törvényes képviselő az intézménnyel kötött megállapodásban rögzített időponttól kezdődően havonta, tárgyhót követő hónap 10. napjáig köteles megfizetni.

(2) Az intézményvezető gondoskodik a megállapodásban rögzített rendelkezések végrehajtásáról és ellenőrzéséről.

(3) A személyi térítési díj vonatkozásában hátralékkal rendelkező gyermek esetén 15 napos határidő megjelölésével az intézményvezető felszólítja a törvényes képviselőt tartozásának rendezésére.

(4) Ha a határidő eredménytelenül telt el, a fenntartó a kötelezett nevét, lakcímét és a fennálló díjhátralékot nyilvántartásba veszi és intézkedik a díjhátralék behajtásáról.

4. § (1) Mentesek az étkezési térítési díj fizetési kötelezettség alól a Gyvt. 21/B § (1) bekezdésében meghatározott gyermekek.

(2) Mentesek az intézményi térítési díj fizetési kötelezettség alól a Gyvt. 150. § (6) bekezdésében meghatározott gyermekek.

5. § Ez a rendelet 2024. május 1-jén lép hatályba.