Kisszentmárton Község Önkormányzat 1/2014.(II.21.) rendelete

Kisszentmárton Község Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 02. 22- 2014. 02. 22

Kisszentmárton Község Önkormányzat

1/2014. (II.21.) sz. rendelete

az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről


Kisszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


A rendelet hatálya

1. §

A rendelet hatálya kiterjed a képviselő-testületre, valamint az önkormányzat rendeletében szereplő költségvetési szervre.



A költségvetés bevételei és kiadásai

2. §


  1. A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetésének:

Kiadási főösszegét:                                                                                               38.070 eFt-ban,

A kiadási főösszegen belül:

a személyi juttatások előirányzatát                                                                    14.508 eFt

a munkaadókat terhelő járulékok előirányzatát                                                   2.646 eFt

dologi, beruházási és egyéb kiadások előirányzatát                                          20.916 eFt

általános tartalékát                                                                                                      - eFt

céltartalékát                                                                                                                 - eFt

összegekben állapítja meg.

A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetésének:

Bevételi főösszegét                                                                                               38.070 eFt-ban,

állapítja meg.

  1. A költségvetés összevont bevételeit forrásonként, kiadásait előirányzatonként az 1. számú melléklet tartalmazza.
  2. Az önkormányzat költségvetésének feladatonkénti megoszlását a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.
  3. A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat – tájékoztató jelleggel – mérlegszerűen a 3. számú melléklet tartalmazza.
  4. Az önkormányzat létszámkerete: 51 fő, melyből 45 fő a közfoglalkoztatotti létszám.

                                                                                                                               

3. §


A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi előirányzat felhasználási ütemtervét havi bontásban a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


Fejlesztések

4. §


  1. Az önkormányzat 2014. évben tervezett felhalmozási kiadásait az 5. számú melléklet tartalmazza.
  2. A képviselő-testület az (1) bekezdésben foglaltakon túl egyéb beruházást, felújítást nem tervez.


Kötelezettségvállalás

5.§


A képviselő-testület több éves kihatással járó kötelezettséget nem vállal.


A költségvetés végrehajtásának szabályai

6.§


  1. Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.
  2. Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásával kapcsolatos költségvetési rendelet módosításáról a képviselő-testület a jegyző által történő előkészítést követően a polgármester előterjesztése alapján dönt.
  3. A költségvetés végrehajtása során fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el (utalványozhatók).
  4. A költségvetésben jóváhagyott kiadási előirányzatok 2013. december 31.-én meglévő, kötelezettséggel nem terhelt maradványa törlésre kerül.


7. §


  1. A közös önkormányzati hivatal köteles gondoskodni a belső ellenőrzés megszervezéséről.
  2. A képviselő-testület – amennyiben az intézmények elfogadott költségvetése megalapozza - az önállóan gazdálkodó közös önkormányzati hivatal és a vajszlói iskola és óvoda részére minden hónap 15.-ig utalja az éves előirányzat 1/12 részét. A Sámodi Háziorvosi Szolgálat támogatását az éves előirányzat terhére négy egyenlő részben biztosítja. Utalási időpontok: első rész március 15.-ig, második részlet június 15.-ig, harmadik részlet szeptember 15.-ig, negyedik részlet december 15.-ig. A hétvégi ügyelet és hétközi készenlét részére havi ütemezésben utólag biztosítja a támogatást. Ettől eltérni csak a felújítások, és beruházások finanszírozása esetén lehet.
  3. A címek, alcímek pénzellátásáról a közös önkormányzati hivatal köteles gondoskodni a polgármesterrel egyeztetett igény alapján.
  4. A köztisztviselők évente, a személyi jövedelemadó törvény által meghatározott CAFETÉRIA juttatásra jogosultak, melyet kötelezően tervezni kell a közös önkormányzati hivatal költségvetésében bruttó 200.000 Ft/fő/hó összegben.
  5. A köztisztviselők részére a bérek bankszámlára történő utalása miatti többletköltségek ellensúlyozására a hivatal költségvetésében fedezetet kell biztosítani.


Adósságrendezés

8.§


  1. A képviselő-testület - amennyiben a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 4. §-a szerinti adósságrendezési eljárást az önkormányzat vagy hitelezői nem kezdeményezték - önkormányzati biztost rendel ki a felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez, ha annak elismert tartozásállománya a (2) bekezdésben meghatározott időt és mértéket eléri.
  2. Önkormányzati biztos kirendelése akkor kötelező, ha az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozásállományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és a tartozás állományának mértéke eléri éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át
  3. Az önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben foglalt elismert tartozásállomány elérése esetén a képviselő-testületnél kezdeményezi:
    1. a polgármester,
    2. a helyi önkormányzat jegyzője a polgármesteren keresztül.


Vegyes rendelkezések

9.§

A képviselő-testület az átmenetileg szabad pénzeszközök lekötésének jogát a polgármesterre ruházza át, aki ennek végrehajtására a kötelezettségvállalás rendjéről szóló szabályozásban foglaltak szerint adhat felhatalmazást.


Záró rendelkezések

10.§


  1. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt az önkormányzat költségvetésében elfogadott, előírt bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére.
  2. E rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény rendelkezéseit, valamint a 368/2011. (XII.31.) kormányrendelet előírásait kell figyelembe venni.

11.§


E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2014. január 1. napjától kell alkalmazni.


Kisszentmárton, 2014. február 19.




                         Bogdán Gábor                                            Takácsné Jauk Ibolya

                            polgármester                                                            jegyző


Záradék: A Képviselő-testület a rendeletet 2014.február 19.napján megtartott ülésén elfogadta.

A rendelet kihirdetve: 2014.február 21.



Kisszentmárton, 2014. február 21.

Takácsné Jauk Ibolya

jegyző