Kórós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

Kórós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 05

Kórós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete

Kórós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Kórós Község Polgármestereként a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Kormányrendeletben foglaltak okán a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Képviselő-testület hatáskörét gyakorolva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. a rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Kórós Község Önkormányzatára (a továbbiakban: önkormányzat), annak képviselő-testületére, és szerveire, illetve költségvetési szerveire terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre terjed ki.

2. a költségvetés szerkezete, a mellékletek

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetésének címrendjét az 1. számú melléklet szerint állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi működési költségvetési bevételek és kiadások mérlegét a 2. számú melléklet szerint állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi egyesített költségvetési bevételek és kiadások mérlegét a 3. számú melléklet szerint állapítja meg.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat a 2020. évi pénzmaradványok felhasználását a 4. számú melléklet szerint állapítja meg.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi bevételeit az 5. számú melléklet, kiadásait a 6. számú melléklet, a bevételek és kiadások rovatrend szerinti teljesítését a 7. számú melléklet szerint állapítja meg.

(6) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi felújításra és felhalmozásra tervezett kiadásainak teljesítését a 8. számú melléklet szerint állapítja meg.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi pénzeszközátadásaira, egyéb támogatásaira és ellátottak pénzbeli juttatásaira tervezett kiadásainak teljesítését a 9. számú melléklet szerint állapítja meg.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi létszám-előirányzat teljesítését a 10. számú melléklet szerint állapítja meg.

(9) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évre az intézményi kiadási és bevételi előirányzatot a 11. számú melléklet szerint állapítja meg.

(10) A képviselő-testület az önkormányzat több éves kihatással járó feladatainak előirányzatát éves bontásban a 12. számú melléklet szerint állapítja meg.

(11) A képviselő-testület az önkormányzat a 2021. évi előirányzat-felhasználási és likviditási ütemtervét a 13. számú melléklet szerint állapítja meg.

II. FEJEZET RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK

1. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. § A képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetésének:

  • a) működési méreg egyenlegét 18 599 159 Forintban,
  • b) felhalmozási mérleg egyenlegét -18 599 159 Forintban,
  • c) költségvetési bevételeit 88 912 418 Forintban,
  • d) költségvetési kiadásait 88 912 418 Forintban,
  • e) költségvetési egyenlegét 0 Forintban,
  • f) finanszírozási bevételeit 18 150 000 Forintban,
  • g) finanszírozási kiadásait 0 Forintban,
  • h) finanszírozási egyenlegét 18 150 000 Forintban,
  • i) összes bevételét 88 912 418 Forintban,
  • j) összes kiadását 88 912 418 Forintban

határozza meg.

2. A költségvetés egyensúlyának megteremtése

4. § (1) Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a felvett hitel-, kölcsöntörlesztést a mindenkori költségvetésbe beépíti, és prioritást biztosít e tartozásállomány visszafizetésére.

(2) Az önkormányzat Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 10. § - 10/F §-ában foglalt feltételek szerint vállalhat kezességet és garanciát, köthet adósságot keletkeztető ügyletet.

3. A költségvetés végrehajtásának általános szabályai

5. § A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a Polgármester felelős.

6. § (1) A Polgármester az év közben az Országgyűlés, a Kormány, valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap által biztosított pótelőirányzatról tájékoztatja a képviselő-testületet.

(2) A képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének az (1) bekezdésnek megfelelő módosításáról.

7. § Az önkormányzati gazdálkodás minden területén érvényesíteni kell a takarékos, szigorú gazdálkodás követelményét.

8. § (1) Az önkormányzat gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába.

(2) A költségvetési bevételek a bevételi előirányzatokon felül is teljesíthetők. A költségvetési kiadások a költségvetésben megállapított, vagy az évközben módosított kiadási előirányzatok mértékéig teljesíthetők, a tervezett kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel.

(3) Az önkormányzat nevében pénzügyi fedezet hiányában kötelezettség nem vállalható, feladat végrehajtása nem kezdhető.

(4) A bevételi előirányzatok kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell.

(5) A bevétel teljesülésének elmaradása esetén a Polgármester a kiadási előirányzatok felhasználását korlátozza.

(6) Bevétel kiesés esetén – a likviditásra gyakorolt hatás mértékére figyelemmel – a Polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt egyszeri kiadások, a speciális célú támogatások, és a nem kötelező feladatok előirányzatának felhasználását korlátozza.

(7) Amennyiben év közben a gazdálkodás feltételiben olyan kedvezőtlen változások következnek be, amelyek a költségvetés végrehajtását alapvetően veszélyeztetik, a Polgármester az önkormányzat költségvetési gazdálkodásának stabilizálása, és a likviditás megőrzése érdekében – a képviselő-testület utólagos jóváhagyása mellett – a teljes önkormányzati körben a kötelezettségvállalási (pénzfelhasználási) jogköröket felfüggesztheti vagy korlátozhatja, az elfogadott költségvetés keretein belül a szükséges átmeneti, pénzügyi folyamatokat szigorító intézkedéseket megteheti.

9. § (1) Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételeit az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve, ha a többletbevétel felhasználásáról a képviselő-testület másképpen rendelkezik.

(2) Amennyiben a többletbevétel céljellegű, akkor a meghatározott célhoz kapcsolódó kiadás előirányzatának növelésére használható fel.

(3) A többletbevétel terhére a felhalmozási jellegű kiadási előirányzatok a képviselő-testület jóváhagyásával emelhető.

4. Költségvetési támogatások

10. § Az önkormányzat a civil szervezetek és az egyházak támogatására nem állapít meg támogatást.

5. Átruházott hatáskörök

11. § (1) A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert 2 000 000 Forint értékhatárig terjedően az önkormányzat:

  • a) költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti évközi átcsoportosításra,
  • b) bevételeinek és kiadásainak módosítására.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosítás és módosítás végrehajtásáról a végrehajtást követő képviselő-testületi ülésen a Polgármester köteles beszámolni.

12. § (1) Az állampolgárok élet-és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a Polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről az átmeneti intézkedés meghozatalát követő legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a Polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, és a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

13. § A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a 8. számú mellékletben megjelölt felhalmozási kiadási előirányzat erejéig – az ott meghatározott feladat szerint – kötelezettséget vállaljon.

14. § (1) az önkormányzat a gazdálkodás során év közben átmenetileg szabad pénzeszközeit értékpapír és befektetési jegy vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott pénzügyi műveletekkel kapcsolatos szerződések megkötésére a képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert.

III. FEJEZET ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

1. Felhatalmazó rendelkezések

15. § A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, valamint az önkormányzati költségvetési szervek vezetőit a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

2. Átmeneti rendelkezések

16. § (1) A képviselő-testület jóváhagyja a Polgármester ezen rendelet hatályba lépéséig, a 2021. évi költségvetési rendeletnek megfelelően tett intézkedéseit, a bevételek beszedéséről és a kiadások teljesítéséről.

(2) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások a 2021. évi költségvetésbe beépülnek.

3. Hatályba léptető rendelkezések

17. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napján lép hatályba.

1. melléklet

Címrend

Kórós Község Önkormányzata

Szervezeti egység megnevezése

Részletező megnevezése

Ezek a szakfeladatok, cofogok használhatók az egységen belül

Cofog

Szakfeladat

Megnevezés

1. Jogalkotás, elszámolások,támogatások

Nincs

011130

999001

Önkormányzati jogalkotás

Nincs

018030

Támogatási célú elszámolások

Nincs

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

Nincs

081045

Szabadidősport tevékenység és támogatása

Nincs

084031

Civil szervezetek működési támogatása

Nincs

900020

Önkormányzatok sajátos működési bevételei, Helyi adók

Nincs

082092

910502

Közművelődés, hagyományos közösségi és kulturális értékek gondozására

Nincs

082044

910123

Könyvtári szolgáltatások

Nincs

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

2. Település üzemeltetés

Nincs

047410

Ár és belvízvédelemmel összefüggő tevékenység

Nincs

066020

999001

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

Nincs

066010

813000

Zöldterület kezelés

Nincs

013320

960302

Köztemető fenntartás, működtetés

Nincs

045160

Közutak, hidak üzemeltetése

Nincs

107055

889928

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

Nincs

013350

680001

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, lakóingatlan bérbeadása

Nincs

013350

680002

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, nem lakóingatlan bérbeadása

Nincs

051030

Nem veszélyes hulladék begyűjtése

3. Egészségügy

Nincs

072111

999001

Háziorvosi alapellátás

Nincs

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

4. Étkeztetés

Nincs

096015

Iskolai intézményi étkeztetés

5. Közfoglalkoztatás

Nincs

041232

999001

Start-téli közfogalkoztatás

Nincs

041233

999001

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

6. Segélyek, szociális ellátások

Nincs

103010

Elhunyt személyek hátramaradottainak pénzbeli ellátása

Nincs

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

Nincs

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

Nincs

105010

Munkanélküli aktív korúak ellátásai

Nincs

106020

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

Nincs

107060

999001

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

Nincs

061030

Lakáshoz jutást segítő támogatás

7. Közvilágítás

Nincs

064010

841402

Közvilágítás

8. Átvezetések/átfutó tételek (kp előleg,bér,bérlet,idegen pe.)

2. melléklet

2021. évi működési költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

25 652 418

K1 Személyi juttatások

28 268 412

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (B16)

30 000 000

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

14 544 433

B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről

55 652 418

0

K3 Dologi kiadások

13 755 414

B3 Közhatalmi bevételek

15 110 000

0

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 560 000

Termőföld adók

0

- Vagyoni típusú adók

110 000

K5 Egyéb működési célú kiadások

7 185 000

- Termékek és szolgáltatások adói

2 000 000

tartalék

3 149 420

- föld adó

6 000 000

- telekadó

7 000 000

B4 Működési bevételek

0

B8 Finanszírozási bevételek

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

18 150 000

Működési bevételek mindösszesen:

88 912 418

0

Működési kiadások mindösszesen:

70 313 259

0

0

2021. évi felhalmozási költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

B e v é t e l e k

K i a d á s o k

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

B2 Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

K6 Beruházások

13 573 062

B5 Felhalmozási bevételek

0

K7 Felújítások

0

B7 Felhalmozái célra átvett pénzeszközök

K8 Egyéb felhalmozási célú kiadás

0

fszla hitel

K9 Finanszírozási kiadások

1026097

B8 Finanszírozási bevételek

0

K911 Hitel

4 000 000

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

Felhalmozási bevételek mindösszesen:

0

0

Felhalmozási kiadások mindösszesen:

18 599 159

0

0

Bevételek mindösszesen

88 912 418

0

0

Kiadások mindösszesen:

88 912 418

0

0

3. melléklet

2021. évi egyesített költségvetési bevételek és kiadások teljesítése (Ft-ban)

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

M e g n e v e z é s

Eredeti

Változás

Módosított

Önkormányzatok működési támogatásai (B11)

25 652 418

0

0

K1 Személyi juttatások

28 268 412

0

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről (B16)

30 000 000

0

0

K2 Munkaadókat terhelő járulékok

14 544 433

0

0

B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről

55 652 418

0

0

K3 Dologi kiadások

13 755 414

0

0

B2 Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

0

0

K4 Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 560 000

0

0

B3 Közhatalmi bevételek

15 110 000

0

0

K5 Egyéb működési célú kiadások

7 185 000

0

0

Termőföld adó

0

0

0

tartalék

3 149 420

0

0

- Vagyoni típusú adók

110 000

0

0

K6 Beruházások

13 573 062

0

0

- Termékek és szolgáltatások adói

2 000 000

0

0

K7 Felújítások

0

0

0

- Gépjárműadó

6 000 000

0

0

K8 Egyéb felhalmozási célú kiadás

0

0

- Bírságok, pótlékok

7 000 000

0

K9 Finanszírozási kiadások

1 026 097

0

B4 Működési bevételek

0

0

K9 Finanszírozási kiadások

4 000 000

B5 Felhalmozási bevételek

0

0

0

B7 Felhalmozái célra átvett pénzeszközök

fszla hitel

0

B8 Finanszírozási bevételek

18 150 000

0

0

- előző évi pénzmaradvány igénybevétele

18 150 000

0

0

Költségvetési bevételek összesen:

88 912 418

0

0

Kiadások összesen:

88 912 418

0

0

4. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2020. évi pénzmaradványának felhasználása

1.) Előző évi (2020) pénzmaradvány felhasználása

(Ft-ban)

Tervezett pénzmaradvány:

18 150 000

Intézmény megnevezése

Pénzmaradvány

Összesen

Kötelezett-séggel terhelt

Szabadon felhasználható

Változás

Módosított

Kórós Község Önkormányzata

18 150 000

18 150 000

0

0

Összesen:

18 150 000

18 150 000

0

18 150 000

-18 150 000

18 150 000

Szabad pénzmaradvány

0

0

0

A szabad pénzmaradványt felhasználását a képviselőtestület az alábbiak szerint

határozza meg:

Önkormányzat

084031

támogatás

081045

támogatás

018030

támogatás

011130

dologi kiadás

0

Összesen:

0

0

0

5. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési bevételeinek teljesítése (Ft-ban)

COFOG

Bevételek megnevezése

B1 Önkorm. működési tám.

B1 Önkorm. működési tám.

B2 Felhalm.c. tám.ÁH belül

B2 Felhalm.c. tám.ÁH belül

B3 Közhatalmi bevételek

B3 Közhatalmi bevételek

B4 Működési bevételek

B4 Működési bevételek

B5 Felhalm. bevételek

B5 Felhalm. bevételek

B7 Felhalm.c. átvett pénzeszk.

B7 Felhalm.c. átvett pénzeszk.

B8 Finanszí-rozási bev.

B8 Finanszí-rozási bev.

Összesen

Összesen módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Önkormányzat

011130

Önkormányzati jogalkotás

18 150 000

0

18 150 000

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

0

0

0

0

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

25 652 418

0

0

25 652 418

0

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

0

0

0

0

0

041232

Egyéb működési célú támogatások áh-n belül

0

0

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

30 000 000

0

0

30 000 000

Egyéb működési bevételek

0

0

0

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

0

0

082044

Könyvtári szolgáltatások

0

096015

Iskolai intézményi étkeztetés

0

900020

Önkormányzatok sajátos működési bevételei, Helyi adók

15 110 000

0

15 110 000

0

Összesen :

55 652 418

0

0

0

15 110 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

88 912 418

0

Mindösszesen:

55 652 418

0

0

0

15 110 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

88 912 418

0

6. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2021. évi költségvetési kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

COFOG

Kiadások megnevezése

K1 Személyi juttatások

K1 Személyi juttatások

K2 Munka-adókat terh.járulékok

K2 Munka-adókat terh.járulékok

K3 Dologi kiadások

K3 Dologi kiadások

K4 Ellátottak Pénzbeli Juttatásai

K4 Ellátottak Pénzbeli Juttatásai

K5 Egyéb műk.célú kiad.

K5 Egyéb műk.célú kiad.

K6 Beruházások

K6 Beruházások

K7 Felújítások

K7 Felújítások

K8 Egyéb felhalm. célú kiadás

K8 Egyéb felhalm. célú kiadás

K9 Finanszírozási kiadások

K9 Finanszírozási kiadások

Összesen

Összesen módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Módosított

Eredeti

Önkormányzat

011130

Önkormányzati jogalkotás

7 218 752

1 087 907

2 600 960

1 085 000

3 149 420

15 142 039

0

013320

Köztemető fenntartás, működtetés

53 086

53 086

0

013350

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, lakóingatlan bérbeadása

0

0

013350

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás, nem lakóingatlan bérbeadása

0

0

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

1 026 097

1 026 097

0

018030

Támogatási célú elszámolások

4 126 097

4 126 097

0

041232

Start-téli közfogalkoztatás

0

0

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

16 441 660

12 742 287

1 143 000

30 326 947

0

045160

Közutak, hidak üzemeltetése

295 559

295 559

0

051030

Nem veszélyes hulladék begyűjtése

0

0

064010

Közvilágítás

2 366 657

2 366 657

0

066010

Zöldterület kezelés

1 799 073

1 799 073

0

066020

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

1 800 000

279 000

304 000

2 383 000

0

072111

Háziorvosi alapellátás

0

0

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

0

0

081045

Szabadidősport tevékenység és támogatása

0

0

082044

Könyvtári szolgáltatások

180 000

27 900

207 900

0

082092

Közművelődés, hagyományos közösségi és kulturális értékek gondozására

2 800 000

2 800 000

0

084031

Civil szervezetek működési támogatása

0

0

107055

Falugondnoki szolgálat

2 628 000

407 340

1 443 660

4 479 000

0

096015

Gyermekétkeztetés

0

0

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

800 000

800 000

0

062020

Magyar Falu program

13 573 061

13 573 061

0

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

6 560 000

6 560 000

0

Összesen :

28 268 412

0

14 544 434

0

13 605 995

0

6 560 000

0

5 211 097

0

0

0

13 573 061

0

0

0

4 175 517

0

85 938 516

0

Nettósított kiadások összesen:

28 268 412

0

14 544 434

0

13 605 995

0

6 560 000

0

5 211 097

0

0

0

13 573 061

0

0

0

4 175 517

0

85 938 516

0

7. melléklet

2021. évi bevételek és kiadások rovatrend szerinti teljesítése

Rovat

Rovat megnevezése

Eredeti

Változás

Módosított

B111

Helyi önkormányzatok műk.ált.tám

11 718 698

B112

Tel.önk.egyes köznevelési fa.tám.

B113

Tel.önk.szoc.gyermekjóléti és gyermekétk.tám.

11 663 720

B114

Tel.önk.kultúrális tám.

2 270 000

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kieg. tám.

B16

Egyéb műk. Célú támogatások bev.áhtn belülről

30 000 000

B1

Működési célú támogatások államháztartáson bel.

55 652 418

0

0

B31

Jövedelemadók

0

0

B34

Vagyoni típusú adók (építmény, telek, kommunális)

13 110 000

B351

Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési)

2 000 000

B354

Gépjárműadó

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

B3

Közhatalmi bevételek

15 110 000

0

0

B402

Szolgáltatások ellenértéke

0

B404

Tulajdonosi bevételek

0

B405

Ellátási díjak

0

0

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

B408

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

B411

Egyéb működési bevételek

0

B4

Működési bevételek

0

0

0

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

B8131

Előző évi ktgv.maradvány

18 150 000

0

B8

Finanszírozási bevételek

18 150 000

0

0

Összes bevétel

88 912 418

0

0

K1101

Törvény szerinti illetmények

20 869 660

K1107

Béren kívüli juttatások

200 000

K1109

Közlekedési költségtérítés

K1113

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

7 018 752

K122

Munkavégzésre irányuló e. jogv. - megbízási díj

180 000

K123

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

K1

Személyi juttatások összesen

28 268 412

0

0

K21

- Szociális hozzájárulási adó 15,5%

14 544 433

K24

- Egészségügyi hozzájárulás

K27

- Személyi jövedelemadó

0

0

K2

Mkaadókat terh.jár.

14 544 433

0

0

K311

Szakmai agyag

0

0

0

- Gyógyszer, vegyszer

- Könyv, folyóirat

- Egyéb szakmai anyag

K312

Üzemeltetési anyag

2 300 000

0

- Élelmiszer-beszerzés

0

0

0

- Élelmiszer őstermelőktől

0

0

0

- Irodaszer, nyomtatvány

0

0

0

- Hajtó- és kenőanyag

0

0

0

- Munkaruha

0

- Egyéb üzemeltetési anyag

2 300 000

K31

Készletbeszerzés

2 300 000

0

0

K321

Informatikai szolg. - internet

0

0

0

- számítástechnikai eszközök

0

0

0

- informatikai szolg.

15 000

K322

Egyéb komm.szolg. - telefon

230 000

K32

Kommunikációs szolg.

245 000

0

0

K331

Közüzemi díjak

3 618 309

0

K3311

- Villamosenergia-szolgáltatás díja

K3312

- Gázenergia-szolgáltatás díja

0

0

K3313

- Víz- és csatornadíjak

0

0

0

K332

Vásárolt élelmezés

629 921

K333

Bérleti és lízingdíj

K334

Karbantartási szolg.

642 724

K335

Közvetített szolgáltatások

K336

Szakmai tev.seg.szolg.

0

- Eü.,okt., szoc., körny.véd.szolgáltatások

- Egyéb szakmai tevékenységet segítő szolg.

0

K337

Egyéb szolgáltatás

2 970 000

0

- Takarítás, mosatás

0

0

- Posta

- Pénzügyi szolgáltatás

- Biztosítás

- Szállítás

0

0

- Egyéb szolgáltatás

2 970 000

K33

Szolgáltatási kiadások

7 860 954

0

0

K341

Kiküldetés

0

0

0

- Belföldi kiküldetés

0

- Külföldi kiküldetés

0

0

K342

Reklám és propaganda

0

K34

Kiküldetések, reklám és propagandakiadások

0

0

0

K351

Működési célú előzet.áfa

2 400 968

K352

Fizetendő áfa

K353

ÁH-n belüli kamatkiadások

0

K355

Egyéb dologi kiadás

0

799 072

0

0

0

0

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 200 040

0

K3

Dologi kiadások összesen

13 605 994

0

0

K48

Települési támogatás

6 560 000

K4

Ellátottak Pénzbeli Juttatásai

6 560 000

0

0

K502

Elvonások és befizetések

K506

Egyéb műk.céú támogatás áhtn belül

3 185 000

K511

Egyéb műk.célú tám.áhtn kívülre

1 000 000

K512

Műk.célú tám. egyéb civil szerv.

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

4 185 000

0

0

K62

Ingatlanok beszerzése

0

- Informatikai eszközök beszerzése

0

0

K64

Egyéb tárgyi eszk.besz.

10 687 450

- Gépek, berend.,felsz.beszerzése

0

- Járművek beszerzése

10 687 450

0

- Kisértékű gépek, berend.és felsz.beszerzése

0

0

K71

Ingatlanok felújítása

0

K67

Beruházási célú el. Áfa

2 885 612

K6

Beruházások

13 573 062

0

0

K513

Tartalék

3 149 420

K914

Finanszírozási kiadások

5 026 097

K9

Finanszírozási kiadások

8 175 517

0

0

Összes kiadás

88 912 418

0

0

8. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2021. évi felújításra és felhalmozásra tervezett kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

Kiadások megnevezése

Eredeti

Változás

Módosított

Önkormányzat

Felhalmozási kiadások

1.

Magyar falu program

0

0

falubusz vásárlása

13 573 062

0

2.

- Start munkaprogram (041232)

0

13 573 062

0

0

Mindösszesen:

13 573 062

0

0

9. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2021. évi pénzeszközátadásaira, egyéb támogatásaira és ellátottak pénzbeli juttatásaira tervezett kiadásainak teljesítése (Ft-ban)

Sorsz.

Kiadások megnevezése

Eredeti

Változás

Módosított

Önkormányzat

Egyéb működési célú kiadások

1.

- Támogatási célú finanszírozási műveletek

Hozzájárulás háziorvosi működéshez

1 000 000

Vajszlói Közös Hivatal működéséhez való hozzájárulás

3 100 000

Vajszlói Óvoda működéséhez való hozzájárulás

85 000

0

0

4 185 000

0

0

Összesen

6.

Egyéb működési célú kiadások

4 185 000

0

0

Mindösszesen:

4 185 000

0

0

10. melléklet

2021. évi létszám-előirányzat teljesítése (főben)

Sor-szám

COFOG

Teljes munka-idős

Részmunkaidős

Eredeti

száma

megnevezése

óra

átlag

Választott tisztségviselők

1.

011130

Önkormányzati jogalkotás

1,00

1,00

Közalkalmazottak

Önkormányzat

1.

066020

Város,-községgazdálkodás

1,00

1,00

2.

074031

Család és nővédelmi eü gondozás

0,00

0,00

3.

082044

Könyvtári szolgáltatások

0,00

0

0,00

4.

107055

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

1,00

1,00

Önkormányzat összesen:

2,00

0

0

0,00

2,00

Közalkalmazottak összesen:

2,00

0

0

0,00

2,00

Közfoglalkoztatottak

1.

041232

Közfoglalkoztatás - Start közmunkaprogram - minta

0,00

0,00

2.

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

16,00

16,00

Közfoglalkoztatottak összesen:

16,00

0

0

0,00

16,00

Foglalkoztatottak létszáma összesen:

19,00

0

0

0,00

19,00

Engedélyezett létszám összesen:

Kórós Község Önkormányzata

3,00

3,00

Engedélyezett létszám összesen:

3,00

0

0

0,00

3,00

Közfoglalkoztatottak tervezett létszáma

16,00

16,00

Létszám összesen:

19,00

0

0

0,00

19,00

11. melléklet

évi kiadási és bevételi előirányzata (Ft-ban)

2021

2021

2021

2021

2021

2021

Eredeti

Változás

Módosított

Eredeti

Változás

Módosított

kötelező és nem kötelező feladatok összesen

Működés

Személyi juttatások

Étkezési térítési díjak

Munkaadókat terhelő járulékok

Kiszámlázott áfa

Dologi kiadások

Működési bevételek

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Működési kölcsönök visszatérülése

Egyéb működési célú kiadások

Előző évi pénzmaradv. igénybev.

Tartalékok

Műk.bev.össz.

0

0

0

Felhalmozás

Összesen:

0

0

0

Felhalm.célú tám.ÁH belülről

Beruházások

Működési bevételek - felhalm.céllal

Felújítások

Felhalmozási bevételek

Egyéb felhalmozási célú kiad.

Felhalm.célra átvett pénzeszközök

Finanszírozási kiadások

0

0

0

Felhalmozási kölcsönök visszatérül.

Összesen:

0

0

0

Előző évi pénzmaradv. igénybev.

0

0

Felhalm.bev.össz.

0

0

0

Központi, irányítószervi támogatás

Kiadások összesen:

0

0

0

Bevételek összesen:

0

0

0

Létszám-előirányzat (fő) :

12. melléklet

Kórós Község Önkormányzata több éves kihatással járó feladatainak előirányzata éves bontásban

Feladat

Összes kiadás

Ebből

2018

2019

2020

2021

eredeti

évi számított

Fejlesztési kiadások

Összesen :

0

0

0

0

0

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló projektek

kiadási és bevételi előirányzata

Ft-ban

Feladat

Összes kiadás

Támogatás

Összesen

2021.évi terv

Fejlesztési kiadások

eredeti

Összesen :

0

0

0

13. melléklet

Kórós Község Önkormányzata 2021. évi előirányzatfelhasználási és likividítási ütemterve (Ft-ban)

Megnevezés

Megnev.

2021. évi várható havi előirányzatok

I. hó

II. hó

III. hó

IV. hó

V. hó

VI. hó

VII. hó

VIII. hó

IX. hó

X. hó

XI. hó

XII. hó

Összesen

Önkormányzatok működési támogatásai

Eredeti ei

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

2 137 702

25 652 418

Mód.ei.

0

Elvonások és befizetések bevételei

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

Eredeti ei

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

30 000 000

Mód.ei.

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Jövedelemadók

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Vagyoni típusú adók

Eredeti ei

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

9 167

110 000

Mód.ei.

0

Értékesítési és forgalmi adók

Eredeti ei

1 000 000

1 000 000

2 000 000

Mód.ei.

0

Földadó

Eredeti ei

3 000 000

3 000 000

6 000 000

Mód.ei.

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Termékek és szolgáltatások adói

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Egyéb közhatalmi bevételek

Eredeti ei

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

583 333

7 000 000

Mód.ei.

0

Közhatalmi bevételek

Eredeti ei

592 500

592 500

4 592 500

592 500

592 500

592 500

592 500

592 500

4 592 500

592 500

592 500

592 500

15 110 000

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Működési bevételek

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Felhalmozási bevételek

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Működési célú átvett pénzeszközök

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

0

Költségvetési bevételek

Eredeti ei

5 230 202

5 230 202

9 230 202

5 230 202

5 230 202

5 230 202

5 230 202

5 230 202

9 230 202

5 230 202

5 230 202

5 230 202

70 762 418

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Belföldi értékpapírok bevételei

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Maradvány igénybevétele

Eredeti ei

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

18 150 000

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Központi, irányító szervi támogatás

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Belföldi finanszírozás bevételei

Eredeti ei

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Külföldi finanszírozás bevételei

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Finanszírozási bevételek

Eredeti ei

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

1 512 500

18 150 000

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Bevételek összesen

Eredeti ei

6 742 702

6 742 702

10 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

10 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

88 912 418

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Külső személyi juttatások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Személyi juttatások

Eredeti ei

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

2 355 701

28 268 412

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Eredeti ei

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

1 212 036

14 544 433

Mód.ei.

0

Készletbeszerzés

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Kommunikációs szolgáltatások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Szolgáltatási kiadások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Dologi kiadások

Eredeti ei

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

1 146 285

13 755 414

Mód.ei.

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Eredeti ei

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

546 667

6 560 000

Mód.ei.

0

Egyéb működési célú kiadások

Eredeti ei

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

598 750

7 185 000

Mód.ei.

0

Beruházások

Eredeti ei

13 573 062

13 573 062

Mód.ei.

0

Felújítások

Eredeti ei

0

0

Mód.ei.

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Költségvetési kiadások

Eredeti ei

19 432 500

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

83 886 321

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

Eredeti ei

2 000 000

2 000 000

4 000 000

Mód.ei.

0

Belföldi értékpapírok kiadásai

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Eredeti ei

1 026 097

1 026 097

Mód.ei.

0

Központi, irányító szervi támogatás folyósítása

Eredeti ei

0

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Belföldi finanszírozás kiadásai

Eredeti ei

1 026 097

0

2 000 000

0

0

0

0

2 000 000

0

0

0

0

5 026 097

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási kiadások

Eredeti ei

1 026 097

0

2 000 000

0

0

0

0

2 000 000

0

0

0

0

5 026 097

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kiadások összesen

Eredeti ei

20 458 597

5 859 438

7 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

7 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

88 912 418

Mód.ei.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Eredeti előirányzat

Nyitó pénzmaradvány

0

-13 715 896

-12 832 633

-9 949 369

-9 066 106

-8 182 843

-7 299 580

-6 416 316

-7 533 053

-2 649 790

-1 766 527

-883 263

18 150 000

Bevétel

6 742 702

6 742 702

10 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

10 742 702

6 742 702

6 742 702

6 742 702

88 912 418

Kiadás

20 458 597

5 859 438

7 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

7 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

5 859 438

88 912 418

Egyenleg

-13 715 896

-12 832 633

-9 949 369

-9 066 106

-8 182 843

-7 299 580

-6 416 316

-7 533 053

-2 649 790

-1 766 527

-883 263

0

0