Páprád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2019. (VII. 26.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról és szociális ellátásokról valamint megállapításuk szabályairól szóló 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 08. 01- 2019. 08. 01



Páprád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Sztv.) 1. § (2) bekezdésében, a 26. §- ában, 32. § (3) bekezdésében, a 33. § (7) bekezdésében, a 45. §. (1) bekezdésében, a  62. §. (2) bekezdésében, a 92. §. (1) bekezdésében, a 132.§ (4) bekezdésében, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18.§ (2) bekezdésében, foglalt felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el:


                                                                       1.§.

A Rendelet 10/A. §-sal egészül ki:             

                                     

Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások

viseléséhez nyújtható települési támogatás


10.§ A (1) A képviselő-testület által átruházott hatáskörben a polgármester a 12/A. §-ban meghatározott lakhatáshoz kapcsolódó támogatást természetbeni tűzifa támogatás formájában biztosítja az alábbi esetekben:

           

a) az új kérelem beadásakor a közüzemi szolgáltatónál a lakhatási támogatás jogcímen folyósított támogatás összege meghaladta a közüzemi díj összegét, és a szolgáltatónál ezen a jogcímen túlfizetés jelentkezett,

b) a jogosult nem a közüzemi díjak fedezésére kérelmezte a támogatást,

c) jogosult ne rendelkezik közüzemi szolgáltatási szerződéssel


(2) A lakhatáshoz kapcsolódó természetbeni tűzifa támogatás megállapításakor a támogatás mértékét a tárgyévi szociális célú tűzifa vásárláshoz kapcsolódó Belügyminisztérium által kiírt pályázatban meghatározott beszerzési áron kell megállapítani.


(3) A lakhatáshoz kapcsolódó természetbeni tűzifa támogatás mennyiségét a 12/A. § alapján megállapított támogatási összeg és időtartam egészére összeszámítva kell megállapítani, és azt egyszeri támogatásként kell a kedvezményezett részére térítésmentesen eljuttatni.


(4) A képviselő-testület által a 10.§-ban megítélt támogatásnak tűzifa természetbeni támogatás formájában történő tovább folyósítását a megítélt támogatás időtartama alatt egy alkalommal kérelmezheti a jogosult.


(5) Az önkormányzat képviselő-testülete által átruházott hatáskörben a polgármester jogosult a 10. §-ban megállapított támogatás folyósításának időtartama alatt a tűzifa természetbeni támogatás formájában történő tovább folyósításának elrendelésére, amennyiben a közüzemi szolgáltatónál a jogosultnak túlfizetése keletkezett.


  1. §.


Záró rendelkezések


(1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


(2)    A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.



Páprád, 2019. július 26.



Kerékgyártó Péter sk.

polgármester

Ratting Csilla sk.

jegyző




Záradék:

A rendelet kihirdetésének napja:

Vajszló, 2019. augusztus 1.


                                                                                                   Ratting Csilla sk.

                                                                                                         jegyző