Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014. (XII.5.) önkormányzati rendelete

önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról és költségtérítéséről

Hatályos: 2017. 12. 11

Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:


1. §[1]     A képviselő megválasztásának időpontjától 15.000 Ft/hó tiszteletdíjra jogosult.


2. § (1) A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő megállapított tiszteletdíját legfeljebb 25%-kal, maximum 12 havi időtartamra csökkentheti. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentés, illetve a megvonás újra megállapítható.

(2) A mindenkor esedékes tiszteletdíj 25 %-kal csökkentett összegben fizethető ki, ha a képviselő, illetve bizottsági tag a testületi, illetve bizottsági ülésen nem vett részt, kivéve ha előzetesen kimentette magát vagy utólag igazolta távolmaradását.


3. § (1) Az előzetes kimentést a testületi ülés előtt a polgármesternek, illetve a bizottsági ülés előtt a bizottsági elnöknek kell bejelenteni.

(2) Az utólagos igazolást az üléseket (képviselőtestületi, bizottsági) követő 8 napon belül kell a Beremendi Közös Önkormányzati Hivatalnak megküldeni. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

(3) Az előzetes kimentés és az utólagos igazolás elfogadása kérdésében a képviselőtestület dönt.

(4) Elfogadott kimentés és igazolás esetén a képviselő, bizottsági tag a teljes tiszteletdíjra jogosult.

(5) Határozatképtelenség esetén a teljes tiszteletdíj csak akkor jár, ha az ülés a napirend tárgyalása közben vált határozatképtelenné.

(6) Amennyiben a képviselő vagy bizottsági tag kötelezettségeit nem a 4. § (2) bekezdésében foglaltak miatt szegi meg, a képviselőtestület a tiszteletdíj csökkentésének mértékéről és időtartamáról egyedi határozattal dönt.


4. § Az önkormányzati képviselő a képviselői tevékenységgel összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt szükséges költségeinek megtérítésére jogosult. A költségek kifizetését a polgármester engedélyezi.


5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, de rendelkezéseit 2014. október 12-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg 6/2008. (III. 27.) önkormányzat rendelet hatályát veszti.






Ambrus Lajosné                     Schönberger Zoltánné

polgármester                          jegyző



Kihirdetve: 2014. december 5-én





Schönberger Zoltánné

jegyző

[1]

Módosította: 1/2017. (II. 10.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2017. 02. 11. Rendelkezéseit 2017. január 1-jétől kell alkalmazni.