Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2019. (XII.5.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2019. 12. 05- 2020. 02. 11

Kistapolca Község Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §      A rendelet hatálya kiterjed Kistapolca Község Önkormányzatára.


2. §      (1) A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje és a működési kiadásait – külön eljárás nélkül –  a 2019. évi költségvetés eredeti előirányzatának alapulvételével folytatólagosan a 2020. évi költségvetési rendelet megalkotásáig teljesítse.

(2) A jogszabályban elrendelt, a 2019. évben már megkezdett, valamint a működéshez elengedhetetlenül szükséges bérintézkedések az önkormányzat dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatók. A gazdálkodás átmeneti időszakában a létszám nem emelkedhet.

(3) A kiadások fedezetére adott felhatalmazás a költségvetési évet közvetlenül megelőző év eredeti előirányzatának időarányos részéig terjedhet, csak a működéshez elengedhetetlenül szükséges kiadások teljesítését jelenti.

(4) A 2019. évi felhalmozási jellegű kiadásokra, új feladatra- a folyamatban lévő beruházásokon kívül – kötelezettséget vállalni nem lehet a 2020. évi költségvetési rendelet jóváhagyásáig. A folyamatban lévő, több éves kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.


3. §      Az e rendelet hatálya alatt beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat az Önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló rendeletébe be kell építeni.


4. §      E rendelet 2020. január 1-jén lép hatályba, és az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti.



               Ambrus Lajosné                                                                   Wenhardt Renáta

                  polgármester                                                                            főtanácsos


Kihirdetve: 2019. december 5-én


                                                                                                             Wenhardt Renáta

                                                                                                                  főtanácsos